شرط رئیس‌جمهور برای ماندن در برجام تامین تمام اهداف ایران از برجام بدون آمریکا

رئیس جمهور هدف دولت از برجام را رفع ظلم‌هایی چون تحریم از سر کشور و مردم برشمرد و با بیان اینکه هدف اصلی دولتهای آمریکا محدود کردن استقلال، قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران بوده است، تاکید کرد: اگر اهداف ما از برجام بدون آمریکا محقق شود، چه بهتر؛ در غیر اینصورت تصمیم خود را خواهیم گرفت.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور دیروز در جلسه شورای اداری، توسعه و برگزیدگان استان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه "اولویت منابع ارزی تامین نیازهای اساسی مردم و کشور است"، اظهارداشت: خروج نابجا، قاچاق و سوداگری با ارز مغایر با حمایت از کالای ایرانی است.
دکتر روحانی با بیان اینکه اشتغال حدود 124 هزار نفر در استان خراسان رضوی، رقم بسیار خوبی است، گفت: استان خراسان رضوی به عنوان استانی که حدود 30 میلیون زائر و گردشگر دارد، نباید بیکار داشته باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه بخش بزرگی از بیکاران کشور را جوانان، زنان، دانشگاهیان و تحصیلکردگان تشکیل می‌دهند که شغل مناسب با تخصص آنها وجود ندارد و به انجام کار معمولی هم راضی نیستند، اظهار داشت: یکی از دلایلی که دولت برای انتقال اینترنت پرسرعت به روستاها تاکید دارد، در راستای کمک به اشتغال‌زایی در کشور است و گر نه همه می‌دانیم که در اینترنت و پیام‌رسان‌ها نیز مانند سایر بخش‌ها مشکلات وجود دارد، اما این مساله نباید باعث شود تا ارتباطات مردم مختل گردد.


رئیس جمهور با بیان اینکه باید افکار خود را از قرن‌های گذشته به قرن جدید بیاوریم، افزود: امروز در فضای مجازی علاوه بر انتقاد که البته اگر به طور صحیح انجام شود، سازنده است، لحن‌های تخریبی و حتی فحاشی نیز وجود دارد، اما در مجموع باید به مردم اجازه دهیم تا نفس بکشند.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه باید به مردمی که انقلاب و جنگ را اداره کرده‌اند، اعتماد کنیم، خاطر نشان کرد: امروز مردم در بخش‌های مختلف اداره کشور، فعالیت کرده و باید آنها را کمک و یاری کنیم. مطمئناً زور و اجبار ما را به جایی نمی‌رساند و نیازی هم به آن نیست بلکه ما باید واقعیات را به مردم بگوییم.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید از فضای مجازی و فرصت‌های آن به درستی استفاده کنیم، ادامه داد: ما در فضای مجازی به دنبال ایجاد اشتغال برای جوانان و بانوان هستیم، کما اینکه امروز بسیاری از بانوان کشور، از طریق فضای مجازی، صنایع دستی خود را در داخل و خارج کشور به فروش می‌رساند.
دکتر روحانی افزود: اینکه بیش از 200 هزار شغل در طول یکسال در فضای مجازی ایجاد می‌شود، نشان می‌دهد که باید در راستای استفاده صحیح از این فضا به مردم کمک کنیم و سواد استفاده از فضای مجازی را به جوانان بیاموزیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه پیام‌رسان‌های داخلی باید تقویت شوند، اما ایجاد انحصار، غلط و بی‌نتیجه است، گفت: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی و اقدام کنیم تا مردم بتوانند انتخاب و اختیار داشته باشند.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از هدف‌گذاری‌های دولت از ابتدای دولت یازدهم رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بوده است، گفت: آنچه دولت در برجام دنبال کرده و می‌کند، رفع ظلم‌هایی چون تحریم از سر کشور و مردم بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه تحریم‌های ظالمانه از نظر ما بالاترین فشار بر مردم بود که حتی در تهیه دارو و وسایل پزشکی هم تاثیر خود را گذاشته بود، افزود: در جلسه‌ای وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که با برجام خدمت بزرگی به سلامت محصولات غذایی شده است، چرا که پیش از آن سموم وارد شده به کشور با ایراداتی همراه بود و منجر به آسیب‌رساندن به سلامت محصولات و مردم می‌شد، اما پس از برجام با وارد کردن بهترین سموم توانسته‌ایم، سلامت محصولات را ارتقاء ببخشیم و در نتیجه امروز شاهد آن هستیم که بعد از برجام سلامت مردم در بخش کشاورزی و درمان ارتقاء یافته است.
دکتر روحانی با اشاره به انتقاداتی که نسبت به دولت در زمینه اقداماتی که قرار بود در 100 روز اول دولت یازدهم انجام شود، گفت: ما در 100 روز اول دولت یازدهم به توافق اولیه برجام دست یافتیم و با همان توافق نفت، پتروشیمی، ماشین‌سازی و دیگر بخش‌های مرتبط تا حدودی از تحریم آزاد شدند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما در این توافق به دنیا اعلام کردیم که اگر نگرانی شما برای دستیابی ایران به بمب هسته‌ای است، هر چند که دروغ و بر پایه اوهام این نگرانی ایجاد شده، ما آن را رفع می‌کنیم، اظهار داشت: امروز هم به دنیا می‌گوییم که اگر نسبت به دستیابی ایران به بمب هسته‌ای نگران هستید ما این نگرانی را به طور کامل در برجام رفع کرده‌ایم و برجام اطمینان کامل می‌دهد که ایران در پی سلاح هسته‌ای نیست.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز تنها آمریکایی‌ها به دنبال برهم زدن برجام هستند و دیگر کشورها به ایران اعتماد داشته و اصرار به ادامه برجام دارند، گفت: هدف اصلی دولت‌های آمریکا در طول سال‌های گذشته محدود کردن استقلال، قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران بوده است و آنها همواره این اهداف چند پله‌ای را دنبال می‌کنند.
رئیس جمهور افزود: آمریکایی‌ها از ابتدا به دنبال این هستند که قدرت ایران کاهش پیدا کند و امروز هم چه در برجام بمانند و چه از برجام خارج شوند، به دنبال دستیابی به این خواسته هستند.
دکتر روحانی نفوذ ایران در منطقه را مخالف منافع آمریکایی‌ها دانست و افزود: آنها هرگز نمی‌خواهند که هیچ کشوری مستقل بوده و روی پای خود بایستد و به همین دلیل همواره با استقلال ایران مخالف بوده و از آن ناراحت هستند، چرا که آنها زمانی در رژیم گذشته در همه امورات کشور از جمله انتخاب نخست وزیر، دخالت می‌کردند و امروز جای پای خود را در ایران خالی می‌بینند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران با تمام قدرت و توان در برابر اهداف آمریکا خواهد ایستاد، گفت: اگر هدف آمریکا این است که کشور ما استقلال و نفوذ در منطقه نداشته و تابع آنها باشد و از قدرت خود دست بکشد مردم ما همانند 40 سال گذشته در برابر آنها ایستادگی می‌کند اما اگر هدف آنها این است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند، باید بدانند که ایران براساس دین و احکام اسلام و فتوای بزرگان خود، هرگز آن را دنبال نمی‌کند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: اگر امروز آمریکایی‌ها برخلاف تعهد خود گامی بردارند، افکار عمومی و دولت‌های جهان به جز چند کشور، ایران را مقصر ندانسته و همه آمریکا را ناقض عهد می‌دانند. همچنین اگر امروز آمریکا گامی بردارد، این تنها اقدام آمریکا بشمار می‌رود و حرکتی نیست که شورای امنیت بخواهد مانند گذشته پشتیبان آن باشد.
رئیس جمهور افزود: افکار عمومی ملت ایران هم همواره می‌داند که آمریکا علیه ما ظالمانه عمل می‌کند، اما امروز بهتر مشخص است که ما به توافق خود عمل کرده‌ایم و به آن پایبند هستیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه شاید مردم نسبت به اینکه آمریکا در هفته‌های آینده در برابر برجام چه می‌کند، نگرانی داشته باشند، گفت: مردم باید مطمئن باشند که ما تصمیمات لازم را برای صورت‌های مختلف برخورد آمریکا در نظر داریم و آمریکایی‌ها در این مساله دچار خسران جدی و ضرر خواهند شد.
رئیس جمهور ادامه داد: در این راستا یا آنچه در برجام می‌خواهیم، توسط غیر آمریکا تامین می‌شود و یا اگر ببینیم آنچه مورد نظر ما در برجام است، تامین نشده راه و برنامه خود را خواهیم داشت.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه به خوبی می‌توانیم از این معضل کوتاه مدت عبور کنیم، گفت: این مساله و معضل هرگز نمی‌تواند بلندمدت باشد و اگر آمریکا خطایی کند، بعدها پشیمان شده و متوجه می‌شود که اشتباهی استراتژیک انجام داده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم باید به زندگی و اقتصاد خود مطمئن باشند، گفت: برنامه ارزی دولت در راستای آمادگی برای مقابله با اینگونه اقدامات، بوده است.
ندیدن خدمات دولت ظلم به کشور و تخریب امید مردم به آینده است
رئیس جمهور در پایان سفر کاروان تدبیر و امید به استان خراسان رضوی در نشست خبری ضمن ابراز خرسندی از توفیق زیارت آستان مقدس امام رضا(ع) و دیدار با مردم شهرهای سبزوار، نیشابور و مشهد، گفت: در جریان این سفر بهره‌برداری از پروژه‌هایی با اعتبار 4 هزار میلیارد تومان و عملیات اجرایی پروژه‌هایی با اعتبار یکهزار و 799 میلیارد تومان آغاز شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه گفت: حضور، اجتماع و حرف مردم مشهد و دیگر شهرهای این استان در دو انتخابات سال‌های 92 و 96 بسیار مهم و سرنوشت‌ساز بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه خراسان رضوی تنها قطب گردشگری یا قطب علمی، فرهنگی و کشاورزی، نیست و در این سفر مشخص شد که یک قطب مهم صنعتی هم هست، افزود: از 3 پروژه مهم و عظیمی که در این سفر افتتاح شد، دو پروژه مربوط به تکمیل زنجیره تولید فولاد در خراسان رضوی بود. با افتتاح این طرح‌ها ایران، امروز بعد از نفت، گاز و پتروشیمی، به توانمندی‌های قابل توجهی در عرصه صنایع معدنی و بویژه تولید فولاد دست یافته است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه ایران امروز ظرفیت تولید حدود 200 میلیون تن فولاد در سال را دارد، اظهار داشت: از این میزان ظرفیت تولید 80 میلیون تن آن در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ایجاد شده است.
دکتر روحانی گفت: توجه به بازسازی و نوسازی بافت فرسوده استان و بویژه در شهر مشهد و ساماندهی مساله حاشیه‌نشینی از دیگر مسایل مورد توجه دولت درباره استان خراسان رضوی است که دولت در این زمینه گام‌های مهمی برداشته و آغاز اجرای طرح عظیم بازآفرینی شهری می‌تواند در این زمینه تحول و تحرک جدیدی ایجاد کند.
رئیس جمهور همچنین گفت: سیاست اصولی کشور، تعامل نزدیک‌تر با منطقه آسیای مرکزی و قفقاز است و طرح تجارت آزاد با اوراسیا نیز در حال طی مراحل نهایی است که تحولی در روابط اقتصادی کشورهای منطقه اورآسیا با ایران ایجاد کرده و امیدواریم تحولات مثبت آن در خراسان رضوی چشمگیر باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای دولت برای حمایت از بخش خصوصی، تصریح کرد: برای این مساله اولاً باید مردم را تشویق به خرید کالاهای تولید داخل کنیم و اجازه ندهیم کالای قاچاق وارد کشور شود. اجرای طرح اخیر دولت برای ساماندهی بازار ارز، قطعاً قاچاق کالا را بسیار سخت‌تر و محدودتر خواهد کرد.
دکتر روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره راهکارهای دولت برای تلطیف فضای شهر مشهد، اظهار داشت: نمی‌دانم مقصود دقیق شما از تلطیف فضای شهر مشهد چیست، اما معتقدم مشهد با شهرهای دیگر هیچ فرقی ندارد. بعضی‌ها می‌گویند مشهد شهر امام رضا(ع) است اما این حرف دقیقی نیست، چرا که همه ایران کشور امام رضا(ع) و زیر پرچم امام رضا(ع) است. اگر چیزی حلال است برای همه حلال است و اگر حرام است برای همه حرام است مشهد با شهرهای دیگر تفاوتی ندارد. در کشور یک قانون داریم که باید به طور مساوی در سراسر کشور اجرایی و عملیاتی شود و امیدوارم چنانچه مشکلی در این زمینه وجود دارد با کمک همه مسئولان کشوری و استانی حل و فصل شود.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که مشهد، پایگاه مهمی برای منتقدان دولت است که به صراحت مخالفت و انتقادات خودشان را بیان می‌کنند، اما مسئولان دولتی معمولاً در برابر این انتقادها روزه سکوت می‌گیرند، گفت: دولت با انتقاد از سوی هر فرد یا افرادی و در هر بخشی از کشور مشکلی ندارد و انتقاد را حق مردم می‌داند.
دکتر روحانی اضافه کرد: آنچه از نظر ما خوب نیست، تخریب است. که آن را به نفع کشور نمی‌دانیم. باید واقعیت‌ها به مردم گفته شود و خدمات شفاف بیان شود و در کنار آن انتقاد هم مطرح شود، اما تخریب به هیچ وجه مفید نبوده و خلاف شرع و قانون است و به ویژه با شرایط حساس کشور که نیاز به وحدت و انسجام را بیشتر می‌کند، تخریب به هیچ‌وجه درست نیست.
رئیس جمهور اظهار داشت: البته اینکه مسئولین دولتی در استان‌ها خدمات دولت را تبیین نکنند، نیز اگر صحیح باشد، محل اشکال است. مسئولین استانی باید واقعیات را به شکل صحیح به مردم منتقل کنند.
دکتر روحانی تصریح کرد: گاهی نه تنها واقعیات درست منعکس نمی‌شود، بلکه معکوس بیان می‌شود. که این کار در وهله اول ظلم به مردم و افکار عمومی و تخریب امید مردم به آینده است. امید به آینده بسیار مهم است و اگر مردم به آینده امید داشته باشند از هر سختی و مشکلی عبور خواهند کرد. از مسئولان دولتی در سطح کشور و استانی می‌خواهم که واقعیات را به شکل دقیق برای مردم توضیح دهند و در برابر تخریب‌ها سکوت نکنند.
30 طرح و پروژه زیربنایی و توسعه‌ای با اعتباری بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان در استان خراسان رضوی افتتاح شد
رئیس جمهور در جلسه شورای اداری، توسعه و برگزیدگان و افتتاح پروژه‌های اقتصادی و زیربنایی استان خراسان رضوی، 30 طرح و پروژه را در حوزه‌های صنعت، کشاورزی، بهداشت و درمان، عمران و شهرسازی، گردشگری و خدماتی به طور همزمان در شهرستان‌های مختلف استان افتتاح و دستور آغاز عملیات اجرایی تعدادی از این پروژه‌ها را صادر کرد.
بهره‌برداری از 7 طرح عمران شهری شهرداری‌های سطح استان، بهره‌برداری از 130 طرح عمران شهری در مشهد، افتتاح هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گل و گیاه، گازرسانی به 161 روستا، آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به روستاهای واجد شرایط، افتتاح طرح روشنایی محور کلات و تونل‌های گوجگی و کلات، طرح آسفالت 6 راه روستایی، افتتاح قطعه یک باند دوم محور تایباد- تربت جام و باند دوم خواف-سلامی، افتتاح پل مرزی سرخس(تجن)، افتتاح 5 طرح هادی روستایی و آسفالت 55 روستا، افتتاح طرح بهسازی و احداث 8000 واحد مسکونی، افتتاح اقامتگاههای بوم گردی باغ دشت و بهرآباد، افتتاح طرح بازسازی هتل پارک حیات، افتتاح طرح توسعه هتل ساکن، بهره‌برداری از فاز اول سایت موزه شهر تاریخی سنگ بست فریمان، افتتاح هتل رفاه، افتتاح کارخانه تولیدی شیشه فلوت کاویان، افتتاح پروژه سیمان غرب آسیا، افتتاح طرح آجر برگل سفالین طلایی، افتتاح طرح شاه‌چراغ پارسیان آرادر، افتتاح 19 طرح آبیاری تحت فشار به مساحت 6400 هکتار، افتتاح کشتارگاه صنعتی دام، افتتاح طرح گلخانه کارخانه سیمان زاوه به روش C.H.P، افتتاح 54 طرح توسعه کشت‌های گلخانه‌ای به مساحت 22 هکتار، افتتاح 17 طرح در زیربخش‌های دام و طیور، صنایع تبدیلی و باغبانی، افتتاح 30 طرح آبخیزداری و آبخوان‌داری به مساحت 10 هزار هکتار، افتتاح طرح زنجیره تولید و فرآورده‌های سیب زمینی از جمله این طرح‌ها و پروژه‌ها بودند.
این طرح‌ها و پروژه‌ها با اعتباری بیش از 4 هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی بیش از 3 هزار نفر با دستور رئیس‌جمهور افتتاح شدند.
گفتنی است در جریان سفر رئیس‌جمهور و کاروان تدبیر و امید به استان خراسان رضوی از مجموع 640 طرح و پروژه قابل افتتاح و شروع عملیات اجرایی دستگاه‌های اجرایی استان، 30 عنوان پروژه در 6 دستگاه اجرایی بصورت ویدئو کنفرانس در این جلسه به بهره‌برداری رسید.
همچنین در این مراسم سه تفاهم‌نامه‌ توانمندسازی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) با هدف 15 هزار اشتغالزایی از محل منابع تسهیلات روستایی و عشایری و ارائه صد میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه بانکی، تامین تسهیلات بانکی 50 طرح ایجادی و توسعه‌ای توسط بانک ملی و تامین مالی تسهیلات 8 پروژه مهم استان خراسان رضوی توسط بانک پارسیان در حضور رئیس‌جمهور به امضاء رسید.