8 تصمیم کلیدی سران سه قوه

نشست مشترک‌قوا این بار همراه با ابتکاری جدید بود. دیروز اگر چه بهارستان میزبان دولت و مجلس بود اما میهمانان علی لاریجانی تنها، حسن روحانی و صادق آملی لاریجانی نبودند بلکه تعدادی از اعضای هیأت دولت و هیأت بلندپایه‌ای از مسئولان قضایی به صحن مجلس رفتند تا در حضور نمایندگان مجلس، مهم‌ترین مسائل کشور را به بحث بگذارند.  محور سخنان رؤسای قوا در نشست خبری تأکید آنها بر هم‌افزایی و همیاری قوا در جهت حل مشکلات بود. چنان که رئیس جمهوری راه موفقیت در همه امور را همفکری و هماهنگی بین قوای سه‌گانه دانست و رئیس مجلس هم به خبرنگاران گفت که نگاه قوا در مسائل حساس کشور به هم نزدیک است. نمایندگانی از فراکسیون‌های سیاسی مجلس هم نقطه نظرات خود را در حضور رؤسای قوا مطرح کردند.  محور اصلی‌ مباحث مطرح شده در این نشست مسائل اقتصادی بود از جمله؛ نحوه مواجه شدن با بحران آب، اشتغال، نظام بانکی و لزوم حمایت این سیستم از تولید و چگونگی حمایت هر یک از نهادها از تولید داخلی. این نشست همچنین حامل یک پیام مهم برای بیرون مرزها هم بود؛ اینکه قوای سه گانه در ایران به رغم تفاوت سلیقه‌هایی که به صورت طبیعی ممکن است داشته باشند، در مسائل کلان کشور و حل مشکلات عزمی واحد دارند.

سران سه قوه راه حل مشکلات کشور را حفظ و تقویت وحدت و همدلی خواندند. مجلس شورای اسلامی در حالی عصر دیروز میزبان نشست قوا بود که علاوه بر رئیس جمهوری و رئیس قوه قضائیه، هیأت های بلند پایه ای از دولت و قوه قضائیه نیز در صحن بهارستان حضور یافته بودند. علاوه بر سران سه قوه نمایندگانی از فراکسیون‌های سیاسی مجلس هم نقطه نظرات خود درباره مهم‌ترین مسائل مبتلا به جامعه را مطرح کردند. در انتها سران سه قوه در جمع خبرنگاران حاضر شده و مهم‌ترین مسائل مطرح شده را بیان کردند.
 رئیس جمهوری: مردم نگران ارز نباشند


رئیس جمهوری در پایان این نشست که حدود سه ساعت به‌طول انجامید، با حضور در جمع خبرنگاران، ضمن تشریح محورهای مورد بحث سران و مسئولان سه قوه، این جلسه و مسائل مطروحه در آن را بسیار ارزشمند و مفید توصیف کرد و گفت: این جلسه در آغاز سال جدید همفکری بسیار خوبی بود و در آن همه مشکلات و مسائل مورد نیاز و مطالبات مردم مورد بحث قرار گرفت.در این جلسه نمایندگان محترم مجلس و رؤسای قوا صحبت کردند و بسیار مهم بود که همه همفکر و هم‌نظر بودیم.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی تصریح کرد: امسال به‌خاطر کمبود نزولات آسمانی، کشور با مشکلاتی مثل مسأله کم‌آبی مواجه است که در این جلسه راجع به آن بحث شد. درباره مسائل و مشکلات منطقه و موضوعاتی همچون برجام که ممکن است بدعهدی‌هایی در خصوص آن انجام بگیرد، صحبت شد که برای همه اینها باید برنامه لازم را داشته باشیم.
رئیس جمهوری اضافه کرد: دولت در این جلسه نظرات خودش را به نمایندگان مجلس و مسئولان عالی‌رتبه قضایی ارائه کرد که برای مسأله آب، کارگروهی تشکیل دادیم که به‌طور منظم تصمیماتی را که در این زمینه اتخاذ می‌کند  اطلاع‌رسانی خواهد کرد و در زمینه مسائل اقتصادی هم دولت تصمیمات خوبی اتخاذ کرده است.
روحانی با بیان اینکه دولت در مسأله ارز، پیشقدم شد که اگر احیاناً با مشکلی روبه‌رو شویم، پیشاپیش این مسأله را پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کرده باشیم، تصریح کرد: مردم عزیز، کاملاً ‌مطمئن باشند از لحاظ نیاز ارزی مردم در واردات و در زمینه خدماتی که مردم نیاز به ارز دارند، دولت ارز لازم را در اختیار دارد و در اختیار مردم خواهد گذاشت.
رئیس جمهوری تصریح کرد: این شرایط، شرایط جدیدی است؛ در بعضی از امور نیاز به آیین‌نامه‌هایی داریم که در این راستا جلسات تشکیل و آیین‌نامه‌ها ابلاغ می‌شود.
روحانی با تأکید بر اینکه مردم نباید هیچ‌ گونه نگرانی در این زمینه داشته باشند، افزود: مردم ما مطمئن باشند امسال، سالی است که دولت در زمینه اشتغال، قدم‌های بسیار بهتری برخواهد داشت. رئیس جمهوری ادامه داد: میزان اشتغال خالص در سال گذشته 790 هزار شغل بود و امسال ان شاء‌الله شرایط بهتری خواهیم داشت و در زمینه سرمایه‌گذاری تلاش خواهیم کرد تا امسال در بخش مسکن سرمایه‌‌گذاری خوبی انجام بگیرد.
روحانی تصریح کرد: با طرحی که دولت برای بازآفرینی شهرها دنبال می‌کند، قدم بسیار خوبی در زمینه مسکن و سرمایه‌گذاری در این بخش برداشته خواهد شد که در زمینه اشتغال هم بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس جمهوری افزود: همچنین دولت امسال در زمینه محیط زیست نیز قدم‌های خوبی برداشته و مردم شاهد آثار آن خواهند بود که یکی از آنها مسأله نوسازی خودروهای فرسوده است که با سرعت بیشتری هم امسال و سال‌های آینده انجام می‌گیرد تا بتوانیم حمل و نقل را در شرایط مطلوبی قرار دهیم و با نوسازی کامیون‌ها، اتوبوس‌ها و کامیونت‌ها شرایط بهتری در محیط زیست ایجاد شود.
روحانی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در زمینه مقابله با ریزگردها تصمیم خوبی اتخاذ کرده و آن تصمیم را اجرایی و عملیاتی خواهیم کرد و شاهد شرایط بهتری در محیط زیست در سال‌جاری خواهیم بود.
رئیس جمهوری راه موفقیت در همه امور را همفکری و هماهنگی بین قوای سه گانه برشمرد و گفت: یکی از نکاتی که امروز هر سه قوه بر آن تأکید داشتند، مسأله امنیت سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه‌گذاری و رفع موانع در این بخش بود و این تصمیم قاطع دولت، مجلس و قوه قضائیه است که موانع سرمایه‌گذاری و تولید را رفع کنند.
رئیس قوه قضائیه: شرط حل مشکلات همدلی است
آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه هم در پایان نشست مشترک قوای سه‌گانه گفت: همان‌طور که رئیس ‌جمهوری اظهار کرد مهم‌ترین محور جلسه همدلی و وحدت بین قوا برای حل مشکلات مردم بود. به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی مهم‌ترین چالش کشور است، گفت: ان‌شاءالله با همدلی، همفکری و تفاهم بین قوا و همچنین تفاهم بین حاکمیت و مردم این مشکلات حل خواهد شد. بزرگ‌ترین مسأله امروز حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است. رئیس قوه قضائیه افزود: قوه قضائیه در بحث امنیت اقتصادی در صحنه خواهد بود و با همکاری دولت و مجلس طرحی را ارائه خواهد کرد.
وی اضافه کرد: کشور با وجود منابع غنی و قوی می‌تواند بر همه چالش‌ها فائق بیاید و این مشکلات با نیروی انسانی و حضور گسترده مردم حل شدنی است اما شرط آن همدلی و وفاق است. ما هم امیدواریم این جلسه در این راستا مؤثر باشد. آملی لاریجانی در پایان اضافه کرد: پیام جلسه وحدت، همدلی و شنیدن مشکلات از زبان همه قوا بود. امیدواریم این جلسه همچنین قدم مؤثری برای حل مشکلات بردارد.
رئیس مجلس: نگاه قوا در مسائل حساس کشور به هم نزدیک است
رئیس مجلس هم در نشست خبری سران قوا بعد از نشست دیروز، از نزدیکی نگاه‌های مسئولان برای حل مشکلات کشور در نشست مشترک قوا ابراز رضایت کرد. به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی ضمن قدردانی از قوه مجریه و قوه قضائیه برای قبول دعوت مجلس برای این نشست گفت: اقدام خوبی بود که همه امنای کشور در این شرایط حساس در این جلسه حضور داشتند و همان طور که بحث شد مسائل حساس و مهم مردم مورد بحث قرار گرفت. رئیس مجلس افزود: در این جلسه متوجه شدیم که نگاه‌ها برای حل مشکلات به هم نزدیک است. ساز و کارهایی هم بحث شد تا برای پیگیری امور به حل نزدیک‌تر شویم. وی ادامه داد: تصور می‌کنم این جلسه یک شروع خوب برای سال جدید با توجه به نکات رهبری برای تولید ملی بود و ان‌شاءالله آهنگ سرعت بخشی در کارها در پیش گرفته می‌شود.


وفاق ملی با انسجام مسئولان

غلامعلی دهقان
فعال سیاسی
 دیدارسران سه قوه این بار با حضور تعداد بیشتری ازدولتمردان قوه مجریه و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و مسئولان قوه قضائیه درخانه ملت برگزارشد. در این باره نکات زیرقابل توجه است.
۱-انصافاً یکی از نکات مثبت دوره دولت روحانی برگزاری جلسات مستمر سران قوا بوده است. تعامل قوا، نشانی از دوراندیشی آنان برای حل و فصل مشکلات کشوراست. واقعیت این است اگر غیراز این باشد و هر قوه ساز خود کوک کند و هارمونی واحدی در سه قوه دیده نشود، آنگاه شهروندان را این تصورخواهد آمد که هرگروهی به فکرمنافع خود است و منافع ملت در حال فراموشی. این سخن به معنای این نیست که نمایندگان مجلس سلاح نقد دولتمردان قوه مجریه را کناری گذاشته و صرفاً مجیزگوی دولتیان باشند، بلکه نقدعالمانه و مسئولانه و منصفانه ضرورت رشد یک کشور است. آنچه نکوهیده و مذموم است تخریب غرض ورزانه و عامدانه است که هدف آن صرفاً خارج کردن رقیب از صحنه است.
۲- واقعیت این است جمهوری اسلامی در چهل سالگی خود از نفوذ قابل توجهی در منطقه استراتژیک خاورمیانه برخوردار است؛ نفوذی که دشمنان و رقیبان خارجی بارها برآن صحه گذاشته‌اند. در آخرین دور از تصمیمات دشمن و رقیبان منطقه‌ای، اقتصاد کشور نشانه رفته است. بیش از این هم کشور با تحریم‌های خارجی روبه‌رو بوده است اما قرائن و شواهد نشان می‌دهد به نسبت ثبات و نفوذ جمهوری اسلامی درمنطقه حجم دشمنی‌ها اعم از جنگ روانی و ناامنی اقتصادی هم افزایش یافته است. درجنگ روانی دشمن به‌ دنبال پروژه ایجاد یأس و ناامیدی درجامعه ایرانی است. بزرگنمایی کاستی‌ها و مشکلاتی که بعضاً در بسیاری از کشورها هم  وجود دارد در این راستا است. در موضوع اقتصاد هم با دامن زدن برطبل ناامنی پروژه خروج سرمایه از کشور در حال پیاده  شدن است. در این شرایط روا نیست عده‌ای در داخل برطبل مطالبات کوبیده  یا اینکه کدورت‌های گذشته را با کوبیدن قوای سه‌گانه نشان دهند.
۳- دراین شرایط حساس همگرایی هرچه بیشتر قوا و مهم‌تر از آن انسجام ملی بیش از گذشته ضرورت دارد. برگزاری جلسات دولتمردان و نمایندگان مجلس و مسئولان قوه قضائیه نشان از عزم آنان برای تقویت وفاق ملی و انسجام هرچه بیشتر دارد و الگوی مناسب و خوبی برای آحاد ملت است. انتظار می‌رود علاوه برسه قوه دیگر نهادهای صاحب نفوذ در کشور هم  با درک درست از شرایط  کشور بر این همدلی بیفزایند و حکیمانه با وضعیت فعلی برخوردکنند که گفته‌اند: جز راست نباید گفت ولی هر راست نشاید گفت!