ورود مجلس برای آزادی دانشجویان

گروه سیاسی- پس از گذشت نزدیک به دو هفته از اعتراض مردمی در سطح کشور، دیروز نشست مشورتی مجلس با وزیران کشور و اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی برگزار شد تا با گزارش‌های جداگانه از روند ناآرامی‌ها در کشور‌، ریشه و علل شکل‌گیری آن و البته وضعیت بازداشت‌شدگان را بررسی کنند. مسوولان شرکت‌کننده در این جلسه بر برقراری امنیت و آرامش به کشور تاکید کردند و به نقش اساسی عوامل بیگانه خصوصا آمریکا در شکل‌گیری و بهره‌برداری از این ناآرامی‌ها در کشور اشاره داشتند. اما به گفته نمایندگان در مطالب عنوان شده توسط وزرا و فرمانده نیروی انتظامی در جلسه غیرعلنی مجلس موضوع جدیدی مطرح نشد و وکلای ملت از این گزارشات سطحی راضی نشدند و اینجاست که غیرعلنی بودن جلسه جای سوال دارد چرا که اطلاعات سطحی را نیز مردم عموم هم بدانند خطری برای امنیت کشور محسوب نمی‌شود. اما در جلسه دیروز مجلس آمار بازداشت‌شدگان نیز مطرح نشد و طی در خواست نمایندگان قرار شد وزارت اطلاعات و سپاه گزارشی را در این باره به کمیسیون امنیت ملی ارائه کنند ولی طبق آمار و اطلاعاتی که در پی رایزنی نمایندگان با مسوولان وزارت علوم به‌دست آمده، بسیاری از بازداشت‌شدگان اساسا هیچ فعالیتی در اعتراض‌ها نداشته و اکثر قریب به اتفاق آنها، خارج از محیط‌های دانشگاهی و تعدادی نیز در مقابل درب منزل‌شان بازداشت شده‌اند. صحبت‌های برخی نمایندگان در مورد وضعیت بازداشت‌شدگان نیز گواه این موضوع است که که قریب به اتفاق خانواده‌های افراد دستگیر شده در شهرستان‌ها ارتباطی با درگیری‌ها ندارند و زمانی که از مدرسه به منزل بازمی‌گشتند ناخواسته وارد این جریان شدند. در خصوص رفع فیلتر تلگرام نیز دیروز مجلس شورای اسلامی از وزارت ارتباطات خواست تا تعهدات الزام‌آور را برای رفع فیلترینگ انجام دهد و در این زمینه مذاکراتی داشته باشد. این در حالی است که جهرمی وزیر ارتباطات در اینستاگرام خود نوشت که وزارت ارتباطات در تصمیم این موضوع نقشی نداشت و شورای امنیت کشور -که وزارت ارتباطات در آن عضو نیست- برای ایجاد آرامش تصمیم گرفت در کنار سایر اقدامات تامینی و انتظامی، محدودیت‌های موقتی را بر فضای مجازی اعمال کند. فارغ از آنکه فیلترینگ تلگرام به دستور کدام سازمان انجام شده باید به این نکته اذعان داشت که فیلترینگ تلگرام کمکی به کنترل جریان اطلاعات و حذف اخبار دروغین نکرده و پیشتر در فیلترینگ توئیتر هم امتحان شده است به هر حال ضرر این کار تنها برای رسانه‌های معاند است.
با این وجود بهروز نعمتی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران، بعد از اتمام نشست غیرعلنی مجلس که با حضور وزرای اطلاعات، کشور، دبیر شورای عالی امنیت ملی، جانشین فرمانده سپاه، فرمانده نیروی انتظامی و رییس سازمان صداوسیما، برگزار شد اظهار کرد: مجلس جلسه مشورتی با مسوولان امنیتی داشت که در این جلسه در خدمت وزرای اطلاعات، کشور، جانشین فرمانده کل سپاه، فرمانده نیروی انتظامی و رییس سازمان صداوسیما بودیم و از ابعاد مختلف به موضوع اغتشاشات دو هفته گذشته پرداخته شد و نمایندگان از کمیسیون‌های مختلف مواردی را مطرح کردند. وی افزود: با توجه به اینکه موضوع فیلترینگ به شورای عالی امنیت ملی مطرح بود، قرار شد با تمهیدات لازم نسبت به رفع فیلتر اقدام شود، البته فیلترینگ تلگرام به تعهداتی که مجموعه تلگرام باید بدهد، بستگی دارد به ویژه اینکه یکی از سایت‌های معاند اقداماتی انجام داد و ابزار اطلاع‌رسانی آن نیز تلگرام بود بنابراین از وزارت ارتباطات خواسته شد تعهدات الزام‌آور را برای رفع تلگرام انجام دهد و در این زمینه مذاکراتی داشته باشد.
سخنگوی هیات‌رییسه مجلس با اشاره به گزارشات مطرح شده در جلسه‌، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پشت صحنه اعتراضات اخیر برخی سرویس‌های جاسوسی در منطقه و آمریکا بودند، از زوایای مختلف به این موضوع پرداخته شد و مواردی هم توسط نمایندگان مطرح و قرار شد مسوولان مربوطه پیگیری‌های جدی درباره این موضوعات داشته باشند و گزارش تکمیلی را به نمایندگان ارائه کنند. وی با اشاره به اظهارات رییس مجلس در این جلسه، گفت: آقای لاریجانی تاکید کردند که مسوولان دولتی باید مواردی را در دستور کار قرار دهند، ضمن اینکه موضوع وحدت و همبستگی در جامعه باید مورد توجه قرار گیرد و اگر کسی بی‌گناه دچار اشتباهی شده باشد باید این موضوع از نزدیک بررسی شود تا حقی از کسی ضایع نشود.
نعمتی در پاسخ به سوالی درباره تعداد بازداشت‌شدگان، اظهار کرد: آمار بازداشت‌شدگان در این جلسه مطرح نشد اما قرار شد وزارت اطلاعات و سپاه گزارشی را در این باره به کمیسیون امنیت ملی ارائه کنند. همچنین یکی از بحث‌هایی که نمایندگان و رییس مجلس به آن پرداختند، موضوع دانشجویان بازداشتی بود که قرار شد این موضوع از سوی وزارت اطلاعات پیگیری شود و گزارش نهایی به کمیسیون امنیت ارائه شود. سخنگوی هیات رییسه مجلس همچنین تاکید کرد کمیسیون‌های آموزش و امنیت مجلس پیگیر موضوع دانشجویان بازداشتی خواهند بود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص استفاده از لفظ اغتشاش برای اعتراضات اخیر، گفت: تا زمانی که این موضوع معیشتی بود بحث آن متفاوت است اما وقتی اقداماتی مثل آتش زدن بانک‌ها انجام شده، آیا نامی جز اغتشاش می‌توان برای آن به کار برد؟ نعمتی درباره طرح انتقاداتی نسبت به صداوسیما در این جلسه نیز گفت: بحث این بود که چرا صداوسیما در اوایل اعتراضات، گزارش‌ها را به صورت شفاف به مردم ارائه نکرده و برخی سایت‌های معاند در این زمینه پیشرو بودند البته آقای علی‌‌عسکری صحبت‌های خوبی مطرح کرد و قرار شد اگر قصور و کوتاهی در این زمینه وجود داشته در موارد دیگر تکرار نشود. سخنگوی هیات رییسه مجلس با اشاره به گزارش سردار سلامی درباره اقدامات نیروی انتظامی و بسیج‌ تصریح کرد: با توجه به فضایی که وجود دارد خیلی‌ها به دنبال این بودند که پای سپاه را به ماجرا بکشند اما با توجه به وظیفه ذاتی نیروی انتظامی عملا سپاه دخالت چندانی در این موضوع نداشته است.