رکورد پنجاه ساله بورس زده شد

هادی مومنی- سال‌ها بعد، از چهارم آذر‌ماه سال 96 به عنوان یک روز ویژه در بورس یاد خواهند کرد و عملا از امروز تالار شیشه‌ای به قبل از چهارم آذر و بعد از چهارم آذر سال 96 تقسیم خواهد شد چرا‌که روز گذشته شاخص کل برای اولین بار با وارد شدن به کانال 90 هزار واحد یک انقلاب معاملاتی را با نقش‌آفرینی سهامداران حقیقی و حقوقی در این بازار به وجود آورد. از این به بعد همه تقسیم‌بندی‌ها و قیاس‌ها را چهارمین روز آذر‌ماه سال 96 تعیین خواهد کرد و این زمان به عنوان یک رسم‌الخط تازه برای سهامداران تا مدت‌ها به ابزاری برای سنجش داد و ستدها تبدیل خواهد شد. بر‌اساس این گزارش شاخص بورس روز گذشته در یک جهشی بیش از هزار واحد با ورود به کانال ۹۰ هزار واحدی تاریخی‌ترین روز این بازار را در عمر پنجاه ساله بازار سهام رقم زد به طوری که سهامداران تالار شیشه‌ای در اولین روز معاملاتی هفته جاری با ایجاد رونق در خرید و فروش سهام که پشتوانه شرکت‌های گروه پتروشیمی و فلزی را به همراه داشت باعث شد تا شاخص با ۱۱۳۰ واحد افزایش برای اولین بار در عمر پنجاه ساله این بازار وارد محدوده ۹۰ هزار واحد شود.
وضعیت بازارهای موازی
بر اساس این گزارش در روزی که عرضه سکه بهار آزادی در بانک کارگشایی، قیمت سکه طلا را تا مرز ۴۰ هزار تومان نسبت به روز قبل در بازار کاهش داد، بخشی از نقدینگی سرمایه‌گذاران به بورس منتقل شد تا یکی از محرک‌های صعود تاریخی شاخص را بتوانیم به این اتفاق تاثیرگذار نسبت بدهیم. همچنین کاهش قیمت اکثر ارزها در بازارهای رسمی و غیر‌رسمی نیز به خوبی توانست به موج سبز رشد شاخص‌ها در بازار سهام کمک کند.
پرش غافلگیرکننده نماگر


اما در آن سو و در تالار حافظ روز گذشته سهامداران با هیاهویی خاص، همه بازارهای موازی را تحت تاثیر رشد و صعودهای بی‌سابقه خود قرار دادند به طوری که برای نخستین بار «شاخص کل» اصلی‌ترین متغیر تالار شیشه‌ای که مهم‌ترین معیار ارزیابی بازار سهام نیز بود که با یک جهش غافلگیرکننده ۱۱۳۰ واحدی و وارد شدن به محدوده ۹۰ هزار واحد در همان یک ساعت ابتدایی بازار، چشم‌های سرمایه‌گذاران را به سمت خود خیره کرد. در همین حال آمارهای جزیی داد و ستد سهام در تالارهای معاملاتی نیز نشان می‌دهد که هفت شاخص اصلی بورس «کل و کل هم‌وزن، قیمت وزنی و هم‌وزن، آزاد شناور، بازار اول و دوم» در مجموع بیش از ۵۰۰۰ واحد، معادل 21/7 درصد صعود را به ثبت رساندند.
رشد دسته شاخص‌ها
بر این اساس شاخص کل با ۱۱۳۰ واحد افزایش به ۹۰ هزار و ۴۶۹ واحد معادل 27/1 درصد، شاخص قیمت «وزنی-ارزشی» با ۳۶۲ واحد افزایش به ۲۹ هزار و ۴ واحد معادل 27/1 درصد، شاخص کل «هم‌وزن» با ۹۲ واحد افزایش به ۱۷ هزار و ۶۵۵ واحد معادل 53/0 درصد، شاخص قیمت «هم‌وزن» با ۷۰ واحد افزایش به ۱۳ هزار و ۳۲۰ واحد معادل 53/0 درصد، شاخص آزاد شناور با ۱۳۰۵ واحد افزایش به ۹۷ هزار و ۶۹۵ واحد معادل 35/1 درصد، شاخص بازار اول با 37/1 واحد افزایش به ۶۴ هزار و ۹۸ واحد معادل 65/1 درصد، شاخص بازار دوم با ۱۱۶۵ واحد افزایش به ۱۹۳ هزار و ۵۲۵ واحد معادل 61/0 درصد رسید.
تاثیر مثبت 7 شرکت
افزون بر این، هفت شرکت در روز گذشته بیشترین تاثیر را بر افزایش شدید شاخص‌های بورس داشته‌اند که شامل نمادهای «فملی، تاپیکو، شبندر، کگل، شپنا، فولاد و وغدیر» می‌شود. همچنین بر مبنای اطلاعات معاملات بورس در وب‌سایتTSETMC، شرکت‌های «ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران‌ با ۱۴۲ واحد، سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین با ۱۱۲ واحد، پالایش نفت بندرعباس با ۹۲ واحد، معدنی و صنعتی گل‌گهر با ۸۹ واحد، پالایش نفت اصفهان با ۸۷ واحد، فولاد مبارکه اصفهان با ۶۷ واحد و سرمایه‌گذاری‌ غدیر با ۵۹ واحد بیشترین تاثیر مثبت را در شکل‌گیری افزایش بیش از هزار واحدی نماگر تالار شیشه‌ای از خود بر جای گذاشته‌اند.
روند شاخص‌های صنعت
این گزارش می‌افزاید روز گذشته همه شاخص‌های صنعت به جز شاخص زغال‌سنگ با رشد و تغییر مثبت مواجه شدند. بر این اساس، شاخص فرآورده‌های نفتی با ۹۳۷۱ واحد معادل 94/2 درصد به ۳۲۸ هزار و ۱۴۵ واحد، شاخص محصولات چوبی با ۲۲۲۳ واحد معادل 99/4 درصد به ۴۶ هزار و ۸۱۴ واحد، شاخص فلزات اساسی با ۱۱۵۷ واحد معادل 29/2 درصد به ۵۱ هزار و ۶۴۷ واحد، شاخص کانه فلزی با ۶۲۶ واحد معادل 79/3 درصد به ۱۷ هزار و ۱۷۰ واحد، شاخص زراعت با ۱۴۶ واحد معادل 31/2 درصد به ۶ هزار و ۴۹۶ واحد، شاخص فنی مهندسی با ۲۰ واحد معادل 82/2 درصد به ۷۶۲ هزار و ۶۰ واحد رسید و تنها شاخص زغال‌سنگ با ۲۹ واحد کاهش معادل 22/2 درصد به یک هزار و ۳۱۷ واحد رسید.
بیشترین افزایش قیمت
در عین حال در روزی که بورس تحت تاثیر افزایش شاخص قرار گرفته بود هفت نماد «واعتبار با 88/6 درصد، کلوند با پنج درصد، چفیبر با 99/4 درصد، فملی با 98/4 درصد، فباهنر با 97/4 درصد، فایرا با چهار درصد و قصفها با 93/4 درصد» بیشترین رشد قیمت سهم را در بین بیش از ۲۰۰ شرکت فعال در بورس را تجربه کردند.
بیشترین کاهش قیمت
در آن روی سکه معاملات نیز، نمادهای «چکاران با (75/7) درصد، دسبحان با (39/4) درصد، بکام با (28/4) درصد، خکمک با (83/3) درصد، ثشرق با (7/3) درصد، غشاذر با (57/3) درصد و خموتور با (14/3) درصد» بیشترین کاهش قیمت را برای سهامداران در تابلو قرمز تالار شیشه‌ای به ثبت رساندند تا حتی در اوج صعود قیمت‌ها و رشد شاخص‌ها سهمی در این تاریخ‌سازی نداشته باشند. در نهایت در پایان معاملات روز گذشته بیش از یک میلیارد و ۳۳۴ میلیون سهم به ارزش ۲۹۵ میلیارد و ۳۴۳ میلیون تومان در ۷۳ هزار و ۶۵۴ دفعه معاملاتی بین سهامداران در بازار سهام دست به دست شد و ارزش بازار نیز به رقم بی‌سابقه ۳۶۰ هزار و ۹۶۱ میلیارد تومان برسد که این رقم نیز تا به حال سابقه نداشته است و نشانه‌ای دیگر از عمیق شدن معاملات بورس و البته حفظ و ارتقای نقدینگی در این بازار است.