وزیر صنعت از عملکرد دولت یازدهم دفاع کرد؛

«جهان‌صنعت»- در حالی که شرایط بعد از برجام باعث اعتماد شرکت‌های خارجی و تمایل آنها به سرمایه‌گذاری در صنعت داخل ایران شده است، وزارت صنعت نیز مشوق‌هایی برای جذب این سرمایه‌ها در بنگاه‌های تولیدی ایجاد کرده است‌. چنان که در سال‌جاری در صنعت خودروسازی رشد۴۰ درصد را شاهد هستیم و قطعه‌سازان بار دیگر به سطح بالای فعالیت تولیدی خود بازگشته‌اند‌.
برجام فرصت خوبی برای صاحبان سرمایه فراهم کرده است و این در حالی است که حوزه اقتصاد جزو حیاتی‌ترین مسایل کشور است و درهای کشور به روی سرمایه‌گذارانی که قصد مشارکت دارند باز است و این مشارکت می‌تواند از یک تا ۵۱ درصد باشد‌. بنابر ماده‌ای که در قرارداد‌ها گنجانده شده است، 30 درصد از هر محصولی که تولید می‌شود باید صادر شود‌. صنعت خودرو در فرصت‌های برجام صنعت پیشگام بوده و از میان قرارداد‌هایی که در صنعت خودرو انجام شد، شش قرارداد تا پایان سال اجرایی می‌شود‌.
محمدرضا نعمت‌زاده در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری با رویکرد منطقه آزاد اقتصادی گرمسار در تهران با تاکید بر اینکه باید فضای کشور را آرام کرد، بیان داشت: دروغ، افترا و تهمت برای کشور آفت است، ناسزا می‌تواند ذهن افراد را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین باید از آن پرهیز کرد‌.
شناسایی عاملان کمپین «نخریدن خودروی داخلی»


نعمت‌زاده بیان داشت: در سال گذشته یک کمپین مجازی «خودروی ایرانی نخریم» توسط شبکه‌های مجازی با نیت افترا و تخریب آنچنان نقل محافل شد که به واقع تاثیر مخرب یک شایعه را تمام جامعه مشاهده کردند بنابراین بیان شایعه آسان است اما جمع کردن آن کار دشواری است‌.
وی افزود: افرادی در همان برهه دیدند که صنعت خودروسازی ما امروز به صنعت پیشران چرخ‌های اقتصادی کشور بدل شده و اگر میزان رشد اقتصادی این صنعت را در مقایسه با سال قبل در نظر بگیریم از رشد خوبی برخوردار می‌شود، بنابراین این شایعات را به راه‌انداختند تا همه وجهه اقتصادی را تخریب کنند پس باید از این رفتارها به دور باشیم تا جامعه آرامش داشته باشد و در آن فضا می‌توانیم کار سرمایه‌گذاری را گسترش دهیم‌.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه این بحث، توضیح داد: ما با این کمپین‌ها بسیار محکم برخورد کردیم حتی برخی در داخل بدنه دولت انتقاد کردند که این کمپین‌ها در دست عده‌ای جوان قرار دارد اما من معتقد بودم پشت سر این موضوع برنامه‌ای است که هسته این اقدامات را پیدا کردم و جالب اینجاست که از بیت‌المال نیز حقوق می‌گرفتند‌.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: فعالان پویش تحریم خودرو، از بیت‌المال حقوق می‌گرفتند که آنها را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کردیم‌.
فعالان پویش تحریم خودرو حقوق‌بگیر بیت‌المال بودند
نعمت‌زاده بیان داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بر خرید کالای ایرانی تاکید فراوان دارند و متاسفانه عده‌ای کمر به راه‌اندازی کمپین‌هایی می‌بندند که خودروی ایرانی را مردم نخرند، جالب اینجاست که همین افراد تا دو ماه پیش همین خودروها را می‌خریدند و استفاده می‌کردند‌.
وی افزود: با وجود هجمه‌های منفی موجود علیه دولت در صنعت خودروسازی رشد ۴۰درصد را شاهد هستیم و قطعه‌سازان بار دیگر به سطح بالای فعالیت تولیدی خود بازگشته‌اند‌.
نعمت‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اینکه برنامه نخست توسعه در سال۶۷ تقدیم مجلس شد، گفت: آیت‌الله ‌هاشمی معتقد بودند که این برنامه به دلیل اینکه در شرایط جنگی بسته شده بود، برنامه‌ای جامع نیست بنابراین این برنامه توسط دولت سازندگی از مجلس پس گرفته شد تا دوباره توسط تیمی کارشناسی به آن رسیدگی شود که بنده در زمره آن تیم بودم‌.
وی افزود: یکی از بندهایی که به این برنامه افزوده شد، دو بند بیستم و بیست و یکم این برنامه بود که موضع آنها مناطق ویژه اقتصادی است بنابراین این مناطق ویژه اقتصادی از همان زمان مد نظر دولت مردان بود چراکه نگاه خوبی نسبت به این مناطق وجود دارد که می‌توانند اشتغالزا و توسعه‌محور باشند‌.
وزیر صنعت دولت یازدهم همچنین گفت: وجود مناطق ویژه اقتصادی با توجه به مزیت‌های هر منطقه از کشور می‌تواند فرصت‌های خوبی را در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی در اختیار کشور قرار دهد‌.
نعمت‌زاده با بیان اینکه اخیرا لایحه دائمی را بعد از 5/1 سال بررسی در کمیسیون‌های دولت تکمیل کردیم و به مجلس فرستادیم، گفت: از طریق این لایحه مقداری از نواقص موجود در دریافت مالیات بر ارزش‌افزوده برطرف خواهد شد‌. البته مسوولان وزارت اقتصاد معتقدند اعمال مالیات بر مصرف نیازمند وضع قوانین است و به همین دلیل ممکن است قبل از تصویب این قوانین، بخشی از مالیات را در سال 96 را از دست بدهند‌.
نعمت‌زاده اظهار داشت: دریافت مالیات از کالای نهایی در واقع مجموع مالیات دریافتی را کاهش نمی‌دهد بلکه به دلیل نبود قوانین مربوطه، تحقق این مساله را با تاخیر روبه‌رو می‌کند‌.
وزیر صنعت با بیان اینکه با اضافه کردن یک جمله به برنامه ششم، مشکل مالیات بر مصرف حل نخواهد شد، گفت: مجلس باید در قالب یک طرح یا ماده واحده، ملزومات این مساله را فراهم کند‌.
پرداخت 15هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این همایش گفت: با تلاش مسوولان در بدنه دولت، طی سال‌جاری بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بهین‌یاب به واحدهای صنعتی و تولیدی پرداخت شده است‌.
منصور معظمی ضمن اشاره به سیاست‌های دولت در قبال احیای شرایط تولید ابراز داشت: دولت یازدهم برای رفع موانع تولید اقدامات خوبی را در دستور کار داشته که یکی از آنها تسهیلات رونق تولید و رفع موانع است که خوشبختانه این امر در سال‌جاری قریب به ۱۵هزار میلیارد تومان معادل پیش‌بینی‌های صورت گرفته در سال‌جاری محقق شده است‌. وی افزود: بهین‌یاب یکی از ابتکارات ویژه‌ای است که کمک می‌کند واحدهای تولیدی در دو بخش صنعت و معدن و کشاورزی و دامداری بتوانند در برابر مشکلاتی که برایشان به وجود آمده از جمله تامین اجتماعی، بدهی بانکی، مالیاتی و‌.‌.‌. شرایطی را به دست آورند که مجددا به تولید بازگردند که در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته است‌.
اتومبیل‌های باکیفیت ایرانی همراه با نوروز می‌آیند
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۵ محدودیت‌هایی را برای واردات کالا در نظر گرفت، بیان کرد: شش قرارداد خودرویی تا پایان سال نهایی می‌شود که این خودروها از نظر شرایط کیفی وضعیت مطلوب‌تری دارند و مردم در سال ۱۳۹۶ به صورت ملموس شاهد ورود اتومبیل‌هایی با کیفیت بیشتر می‌شوند‌. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که تمامی قراردادها به صورت مشارکتی است‌.
وی همچنین درباره‌ آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی و کشاورزی خاطر نشان کرد: تاکنون حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد رونق بیشتر به واحدهای صنعتی و کشاورزی داده شده که حدود ۱۶ هزار مورد از این واحدها شامل واحدهای صنعتی بوده که مشکل داشتند‌.
مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران همچنین با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ قرارداد در وزارت صنعت، معدن و تجارت بین شرکت‌های ایرانی و همتایان خارجی منعقد شده است، یادآور شد: بخشی از این قراردادها تاکنون اجرایی شده است‌.