رونمایی از سامانه تشخیص کرونا با هوش مصنوعی در ایران


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در مراسم رونمایی از «سامانه تشخیص پونومی 19 COVID_» با ارائه گزارشی از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان درخصوص مقابله با کرونا گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان به حوزه تولید محصولات حوزه مبارزه با کرونا ورود پیدا کرده‌اند و یکی از این شرکت‌ها موفق شده است با هوش مصنوعی به تشخیص کرونا بپردازد.
سورنا ستاری با‌اشاره به دستاورد محققان در حوزه هوش مصنوعی اظهارداشت: تاکنون شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید کیت‌های تشخیص ورود پیدا کردند، اما چندین شرکت توانستند با استفاده از هوش مصنوعی و با فناوری‌های جدید در این زمینه روشی جدید را برای تشخیص کرونا ارائه دهند.
ستاری با بیان اینکه این روش، نگاه جدیدی برای تشخیص با دقت ویروس کرونا با استفاده از سی تی اسکن به شمار می‌رود، افزود: این موفقیت، نتیجه حرکت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی است.
وی تاکید کرد: اکنون این شرکت توانسته است با دقت بالایی سامانه‌ای را ترتیب دهد که به واسطه آن ویروس کرونا با استفاده از یک سی تی اسکن قابل تشخیص است و این سامانه در بسیاری از بیمارستان‌ها می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.


معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ادامه داد: همانطور که در تولید کیت تشخیص دستاورد‌های خوبی داشتیم در این زمینه هم توانستیم دستاورد مهمی داشته باشیم که بسیار دقیقتر از کیت تشخیص است و این نشانه توجه جدی کشور به شرکت‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی است.
ستاری گفت: این اتفاق بزرگی برای کشور است که هر کسی در هر کجای کشور بخواهد می‌تواند با عکس سی تی اسکن، سلامتی یا ابتلای خود به کرونا ویروس را بررسی کند.
وی، با بیان اینکه در اکوسیستم نوآوری شرکت‌های فعال مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های مختلفی هستند که در حوزه بیوتک فعالیت می‌کنند که فعالیت آنها اکنون منجر به تولید کیت‌های تشخیص کرونا شده است، گفت: در حال حاضر دو شرکت دانش‌بنیان در حوزه کیت تشخیص کرونا فعالیت می‌کنند و ۲۵۰ هزار کیت را تحویل داده‌اند و این شرکت‌ها ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار کیت در هفته را دارند، همچنین شرکت دیگری در حال اخذ تاییدیه در راستای تولید کیت تشخیص کروناست و دیگر نیاز به واردات کیت‌های تشخیص نداریم.
رفع نیاز بیمارستان‌ها با تولید ونتیلاتور
معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با‌اشاره به تولید تجهیزات در زمینه مبارزه با کرونا گفت: اتفاق مهم دیگری که در شرکت‌های دانش‌بنیان رخ داده، این است که دو شرکت به تولید ونتیلاتور ورود کرده‌اند و توانسته‌اند آنها را تولید کنند و نیاز بیمارستان‌ها را برطرف سازند.
ستاری با بیان اینکه این دستگاه می‌تواند یک تخت معمولی را به یک تخت آی سی یو تبدیل کند، اظهارداشت: در حال حاضر مشکل بسیاری از شرکت‌ها تولید این ونتیلاتورهاست که می‌بینیم با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به این مرحله نیاز برطرف شده است و با قیمت پایین به بازار عرضه می‌شود.
وی تاکید کرد: البته یکی از این شرکت‌ها قبل از شیوع کرونا موفق به صادرات دستگاه‌های خود به کشور‌های اروپایی شده بود و تلاش‌های سه نوبته این شرکت در راستای تامین نیاز کشور قابل تقدیر است.
معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با‌اشاره به تولید ماسک‌های مورد نیاز کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: در ابتدای شیوع این ویروس تولید ماسک با مشکل مواجه بود که این شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات ساخت ماسک به عرصه تولید ماسک ورود پیدا کردند تا بتوانند نیاز کشور را از این منظر برطرف کنند.
ستاری افزود: هنگام شیوع کرونا، تولید ماسک بیش از چهار برابر شد که البته باید ده‌ها برابر افزایش یابد تا علاوه‌بر نیاز کشور نیاز منطقه برطرف شود.
وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان شدیداً در حال تحقیقات در زمینه پروتکل‌های دارویی برای درمان کرونا هستند، گفت: در حال حاضر کارآزمایی‌های بالینی توسط محققان کشور در این شرکت‌ها در حال انجام است.
معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود: اتفاقات خوبی که در این حوزه رخ داده این است که دیگر نیازی به واردات برای مبارزه با کرونا نداریم و به واسطه شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود‌ها مرتفع شده است.
ستاری با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان خط مقدم مبارزه با ویروس ناشناخته کرونا هستند، اظهارداشت:کمتر کشوری در دنیا توانسته است به واسطه هماهنگی‌ها در راستای مبارزه با کرونا فعالیت کند که این حاصل سرمایه‌گذاری کشور در حوزه‌های مختلف بهداشتی، فناوری و نوآوری است.
سایر اخبار این روزنامه
پیشنهاد 50 کارشناس برای کاهش پیامدهای اقتصادی کرونا تکرار دفاع مقدس در عرصه سلامت (یادداشت روز) اخبار ویژه جنگ بر سر «ماسک» بالا گرفت مقام آلمانی: غربِ وحشی زنده شده است مالیات بر خانه‌های خالی از امسال اخذ می‌شود فارین پالیسی: پس از ترور سردار سلیمانی فعالیت ایران در سوریه دو برابر شده است تعهد مجلس یازدهم به تحقق «جهش تولید» در نامه 191 نماینده به رهبر انقلاب تولید ماسک در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) هشدار وزارت بهداشت درباره عادی شدن تردد مردم در سطح شهرها «پایتخت6» مجموعه‌ای ناتمام از ناهنجاری‌های رفتاری و اخلاقی رونمایی از سامانه تشخیص کرونا با هوش مصنوعی در ایران ۵۰ هزار متخصص بسیج ۷۰ میلیون نفر را غربالگری کردند اتحادیه اروپا‌، ائتلاف گروه 77 و چین خواستار لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا شدند تعهد مجلس یازدهم به تحقق «جهش تولید» در نامه 191 نماینده به رهبر انقلاب تعهد مجلس یازدهم به تحقق «جهش تولید» در نامه 191 نماینده به رهبر انقلاب