ردصلاحیت گسترده داوطلبان نمایندگی مجلس

بخش خبری: جلسات بررسی صلاحیت داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، در هیئت‌های نظارت بر انتخابات درحالی به پایان رسید، که گزارش‌ها حاکی از ردصلاحیت گسترده داوطلبان نمایندگی مجلس در تهران و شهرستان‌ها دارد.
بنابر گزارش‌های واصله، صلاحیت حدود 80 تن از نمایندگان فعلی مجلس تایید نشد که از شنیده‌ها حاکیست اسامی علی مطهری، کورش کرم‌پور، سبحانی‌فر، غلامرضا کاتب، علی ساری، عباسعلی پوربافرانی،بهرام پارسایی، جلیل رحیم آبادی، مهدی شیخ حسین مقصودی، معصومه آقاپور علیشاهی، شهاب نادری، مجید ناصری‌نژاد، حجت‌الاسلام عبدالحمید خدری،عبدالله کعبی، سلام امینی، مسعود گودرزی، مسعود رضایی، محمد دامادی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، حسین نیازآذری، عزت‌الله یوسفیان ملا، قاسم احمدی لاشکی، علی محمد شاعری، شمس‌اله شریعت‌نژاد، سید علی ادیانی راد، طیبه یاووشی، سیدعلاءالدین خادم، علی اکبری، ابوالفضل موسوی ، سیده حمیده زرآبادی، ناصر شریفی، حمید بنایی،حسین مقصودی، محمدعلی وکیلی، محمدجواد کولیوند،عزیز اکبریان ، علی گلمرادی، بهروز نعمتی ،محمدرضا تابش، سیدحسین نقوی حسینی، نادر قاضی‌پور، الیاس حضرتی، محمود صادقی، فرهاد تجری، بهمن طاهرخانی، هادی بهادری، جلال محمودزاده، عبدالکریم حسین‌زاده، رسول خضری، شهروز برزگر، عین‌الله شریف‌پور، زهرا ساعی، محسن کوهکن، حجت‌الاسلام ذوالقدر، شهروز برزگر، ابراهیم رضایی، غلامعلی جعفرزاده‌ ایمن‌آبادی، حجت‌الاسلام محمدمهدی افتخاری، داوود محمدی، عین‌الله شریف‌پور، محمدباقر سعادت، علی کاظمی بابا حیدر و اقبال محمدیان در میان ردصلاحیت شدگان قرار دارد.
محمدجواد جمالی سخنگوی هیات نظارت بر نمایندگان، گفت: جهانبخش محبی‌نیا، سیامک مره صدق، بت‌کلیا، میرحمایت میرزاده، همایون یوسفی، عبادی نماینده بیرجند، فلاحتی نماینده قائم، محمدرضا عارف، فاطمه حسینی، پروانه سلحشوری، علی لاریجانی، محمد جواد فطحی، قمی، تربتی نژاد، نورقلی پور، فرج‌الله رجبی، اسماعیلی نماینده سروستان، امیری خامکانی، قسیم عثمانی، جلیلی، سلمان خدادای، محمد عزیزی نماینده ابهر، فریدون احمدی، شیران خراسانی، فولادگر، عابدی، سالک، نوریان، بی‌مقدار، آبراهامیان، کیانپور، کمال‌الدین شهریاری از نمایندگانی هستند که در انتخابات ثبت‌نام نکرده‌اند.
او اضافه کرد: آقایان نجفی خوشرودی و فلاحت‌پیشه هم بعد از ثبت‌نام از حضور در انتخابات انصراف دادند.


کدخدایی: ردصلاحیت‌ شدگان 5 روز فرصت اعتراض دارند
سخنگوی شورای نگهبان از پایان بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات خبر داد و نوشت: گر چه زمان بررسی بسیار کم و تعداد پرونده‌ها بسیار زیاد بود، اما تلاش شد هیچ پرونده‌ای در این فرصت محدود، بررسی نشده باقی نماند.
به گزارش اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، «عباسعلی کدخدایی» در حساب توییتری خود نوشت: در ساعات پایانی شنبه 21 دی‌ماه با تلاش شبانه‌روزی اعضای هیات‌های نظارت بر انتخابات در استان‌ها، کار بررسی صلاحیت داوطلبان پایان یافت.
اگر چه زمان بررسی بسیار کم و تعداد پرونده‌ها بسیار زیاد بود، اما تلاش شد هیچ پرونده‌ای در این فرصت محدود، بررسی نشده باقی نماند.
همچنین شورای نگهبان در اطلاعیه شماره 3 که دیروز منتشر شد، اعلام داشت: آن دسته از داوطلبان که صلاحیت آنان مورد تایید قرار نگرفته، می‌توانند جهت ارائه شکایت خود را ظرف مدت 5 روز از تاریخ 22 دی ماه تا 26 دی ماه از ساعت 8 تا 16 به دفاتر نظارت و بازرسی بر انتخابات استان مربوطه و یا در تهران مراجعه کرده و پس از دریافت و تکمیل فرم شکایت مدارک خود را تحویل داده و رسید آن را دریافت کنند.
آخرین آمار داوطلبانی که ردصلاحیت شدند
آنگونه که مسئولان هیات‌های نظارت در استانها گفته‌اند، تخلفات مالی، اظهارنظر خلاف منافع کشور، استعفا ندادن در موعد قانونی و نقص در پرونده از علل اصلی رد صلاحیت‌هاست و گرایش‌های سیاسی افراد در آن نقش ندارد.
آذربایجان شرقی: در استان آذربایجان شرقی 13 درصد داوطلبان انتخابات قبل از بررسی‌ صلاحیت انصراف دادند و از بین 87 درصد باقی مانده، صلاحیت 40 درصد افراد تایید شد. در بین رد صلاحیت شدگان نمایندگان فعلی شامل معصومه آقاپور، بیت‌الله عبداللهی،‌ الله‌قلی قلی‌زاده دیده می‌شود ضمن آنکه اکبر اعلمی و مهدی دواتگری نمایندگان ادوار نیز رد صلاحیت شده‌اند.
آذربایجان غربی: در این استان از مجموع 531 نامزد ثبت‌نامی 44 نفر توسط هیات اجرایی رد صلاحیت شده بودند و 25 داوطلب دیگر نیز از حضور در عرصه انتخابات مجلس یازدهم انصراف دادند.
در مجموع و پس از بررسی هیات‌های نظارت شهرستانی، 223 نامزد در آذربایجان‌غربی رد صلاحیت شدند و صلاحیت 150 نامزد دیگر نیز احراز نشد.
اردبیل: صلاحیت 118 نفر از داوطلبان انتخابات مجلس یازدهم در هیات نظارت استان اردبیل رد شده و یا احراز صلاحیت نشد که از این تعداد 91 نفر رد صلاحیت شده و صلاحیت 27 نفر نیز احراز نشد.
بر این اساس صلاحیت 95 نفر از داوطلبان نیز در هیات نظارت استان اردبیل به تایید رسید ضمن آنکه 28 نفر از داوطلبان نیز در زمان بررسی پرونده آن‌ها در هیات نظارت از شرکت در انتخابات انصراف دادند.
ایلام: از مجموع 125 داوطلب یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان، 38 داوطلب در 2 حوزه انتخابیه ایلام و دهلران تایید صلاحیت شدند. همچنین 56 نفر از داوطلبان رد صلاحیت و 31 نفر نیز عدم احراز صلاحیت شدند.
اصفهان: در این استان همه نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند.
خراسان شمالی: صلاحیت 36 تن از داوطلبان استان خراسان شمالی برای نامزدی در این دوره از انتخابات تایید شد و صلاحیت 88 نفر دیگر رد شده و یا احراز نشد.
140 نفر برای کسب چهار کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخابیه این استان نامنویسی کرده بودند که از این تعداد 16 نفر پیش از رسیدگی به صلاحیت‌ها، خود از حضور در این عرصه انصراف داده بودند.
خراسان جنوبی: 127 داوطلب در استان برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کردند از این تعداد صلاحیت 51 نفر تایید شد؛ بر این اساس 34 نفر رد صلاحیت شدند و صلاحیت 29 نفر احراز نشد؛ 13 نفر نیز در این مدت انصراف دادند.
خراسان رضوی: به گفته کمال سروی‌ها مسئول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی، از بین نمایندگان فعلی این استان در مجلس شورای اسلامی که برای نامزدی نمایندگی یازدهمین دوره مجلس ثبت‌نام کرده بودند صلاحیت هشت نفر تایید نشد.
از مجموع 1054 داوطلب نامزدی نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این استان 47 درصد معادل 497 نفر ازسوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند. 273 نفر معادل 26 درصد از این افراد رد صلاحیت شده و همچنین صلاحیت 284 داوطلب نیز ازسوی شورای نگهبان احراز نشده است.
خوزستان: در خوزستان آمار جمع‌بندی از تعداد تایید صلاحیت‌شدگان در کل استان داده نشده اما در اهواز که مهمترین حوزه انتخابیه آن به شمار می‌رود حدود 28 درصد داوطلبان نمایندگی مجلس تایید صلاحیت شده‌اند. گفته شده به جز «هدایت‌الله خادمی» و «حبیب‌الله کشت‌زر» بقیه نمایندگان استان خوزستان رد صلاحیت شدند.
زنجان: از مجموع 231 داوطلب ثبت‌نامی برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این استان 15 نفر انصراف خود را اعلام کردند و پس از بررسی نهایی در دفتر نظارت، 89 نفر به میزان 41 درصد تایید صلاحیت شدند. به گفته حسین میرزاپور رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان زنجان صلاحیت 87 نفر به میزان بیش از 40 درصد رد صلاحیت شده و صلاحیت 39 نفر یعنی بیش از 18 درصد نیز احراز نشده است.
سمنان: آمار تجمعی از بررسی صلاحیت‌ها در استان سمنان منتشر نشده اما در حوزه انتخابیه سمنان صلاحیت 31 داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی تایید نشد.
در سمنان علاوه بر رد صلاحیت دو تن از نمایندگان فعلی یعنی احمد همتی و غلامرضا کاتب، افراد شاخصی چون روح‌الله جمعه‌ای، رحمان سعادت، حسن ملک محمدی نتوانستند از این مرحله بررسی صلاحیت‌ها عبور کنند.
قزوین: در این استان صلاحیت پنج تن از چهره‌های شاخص انتخاباتی استان برای تصدی کرسی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی احراز نشد و از بین نمایندگان کنونی صلاحیت سیده حمیده زرآبادی و بهمن طاهرخانی نماینده فعلی قزوین احراز نشده و قدرت‌الله علیخانی، امیر طاهرخانی و رجب رحمانی نمایندگان ادوار استان در مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت شده‌اند.
قم: از 201 نفر نام نویسی شده برای شرکت در رقابت‌های انتخابات مجلس شورای‌ اسلامی در این استان،‌ صلاحیت 79 داوطلب در قم توسط هیات نظارت تایید و 115 نفر دیگر رد شد و هفت نفر نیز انصراف دادند؛ در بین تایید شدگان اسامی چهره‌های مطرح جریان اصولگرا دیده می‌شود.
کرمان: از مجموع 362 نفر داوطلب ثبت‌نامی برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان کرمان، 63 نفر انصراف خود را اعلام کردند و پس از بررسی نهایی 47 درصد تایید صلاحیت شدند.
کرمانشاه: از 281 داوطلب 189 نفر ردصلاحیت شده و تنها 92 نفر تایید شده‌اند که در بین آنها اسامی برخی نمایندگان فعلی نیز دیده می‌شود.
کردستان: طبق اعلام دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان 98 نفر از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در کردستانتایید صلاحیت شدند. 103 نفر رد صلاحیت شده و صلاحیت 37 نفر دیگر نیز احراز نشد.
به گفته رئیس ستاد انتخابات کردستان، هیات‌های اجرایی استان در مجموع پرونده 246 نفررا به هیات نظارت بر انتخابات ارسال کرده بودند.
کهگیلویه و بویراحمد: براساس اعلام دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان کهگیلویه وبویراحمد از مجموع 93 داوطلب نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا، باشت و گچساران و کهگیلویه بزرگ تعداد 36 نفر معادل 39 درصد آنها تایید صلاحیت شدند؛ همچنین تعداد 37 نفر معادل 40 درصد آنها نیز رد صلاحیت شدند.
تعداد 10 نفر معادل 11 درصد عدم احراز صلاحیت و همچنین 9 نفر معادل 10 درصد این داوطلبان طی فرآیند صلاحیت در شورای نگهبان از ادامه فعالیت و حضور در این عرص انصراف داده بودند.
گیلان: صلاحیت 159 داوطلب انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در گیلان تایید شد؛ از مجموع 465 داوطلب نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی 159 نفر تایید و 121 نفر رد صلاحیت شده‌اند. همچنین 61 نفر از داوطلبان انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی در گیلان انصراف داده و 124 نفر نیز صلاحیت شان احراز نشد.
مازندران: هیات نظارت بر انتخابات استان مازندران از تایید صلاحیت 126 تن از نامزدهای نمایندگی مجلس در استان خبر داد و اعلام کرد که این هیات موفق نشده است صلاحیت 67 نفر از نامزدهای معرفی شده را احراز کند؛ در بین داوطلبانی که صلاحیت آنها رد شده، اسامی چند تن از نمایندگان فعلی مجلس دیده می‌شود.
مرکزی: مجموع داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی استان مرکزی 388 نفر بودند که بیش از 41.04 این افراد یعنی 161 نفر تایید صلاحیت شدند. در این مرحله صلاحیت 139 نفر معادل 35.8 درصد تایید و صلاحت 73 نفر احراز نشد؛ 15 نفر نیز در فرآیند بررسی صلاحیت‌ها از شرکت در انتخابات انصراف دادند.
هرمزگان: از مجموع 113 داوطلب نمایندگی این دوره مجلس شورای اسلامی صلاحیت 30 نفر تایید شد و به گفته سعید ناجی معاون سیاسی استاندار، در این مرحله 19 نفر انصراف داده و صلاحیت 64 نفر رد شده و یا صلاحیت آنان توسط هیات مرکزی نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی احراز نشده است.
همدان: در استان همدان 129 تن از 439 داوطلب نمایندگی مجلس در این استان رد صلاحیت شدند؛ بنابراین 29.45 درصد داوطلبان نمایندگی در همدان رد صلاحیت و مابقی تایید یا عدم احراز صلاحیت شدند.
پیش از این از مجموع داوطلبان این استان، 52 تن انصراف خود را از ادامه رقابت در انتخابات اعلام کرده بودند.