موسوی لاری: اصلاح‌طلبان با صندوق‌های رأی قهر نمی‌کنند

گروه سیاسی
با روشن شدن موتور انتخابات، جمع‎های سیاسیون هم منظم ‏تر از قبل برپاست. روز پنجشنبه شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحات، تشکیل جلسه داد و در آن چهره‏ های اصلاح ‏طلب از انتخاباتی گفتند که اگرچه تمایل زیادی برای شرکت چهره‏ های مطرح این جریان، در آن داشتند اما به دلیل فضای خاص سیاسی یا از حضور در رقابت‎ خودداری کردند و یا از سوی هیأت اجرایی در همین مرحله اول رد صلاحیت شدند.
حجت‎الاسلام عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات در این جلسه که بنا را بر انتقاد گذاشته بود، اصلاح‎طلبان را نماینده اکثریت جامعه دانست که مجبور به کنار کشیدن از انتخابات شده‌‏اند. او که نایب رئیسی شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحات را هم برعهده دارد، گفت: ما امروز با یک پیشفرض در انتخابات شرکت می‌کنیم، به اعتبار این که اصلاح‌طلبان اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنند و اکثریت جامعه خواستار تغییر و اصلاح است و اگر کسانی  بخواهند این فکر و نگاه را نمایندگی کنند همین شورای عالی اصلاح‌طلبان هستند. آن چه ما به آن می‌بالیم این است که اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنیم. موسوی لاری با بیان اینکه مردم در شرایط جدید از ما بسیار جلوتر رفته‌اند و خواست‌ها و مطالباتی دارند، افزود: حال چه باید کرد؟ این جمعی که اکثریت را نمایندگی می‌کند باید از انتخابات کنار بکشد؟ نتیجه‌اش این می‎شود که بدون دردسر، دیگران همه چیز را می‌گیرند، چیزی عاید ما و اکثریت نمی‌شود. وزیر کشور دولت اصلاحات ادامه داد: ما در انتخابات شرکت می‌کنیم، لیست دادن منوط به آن است که کاندیدا داشته باشیم، این حرف کاملاً مشخص است. ما می‌خواهیم حضور داشته باشیم کاندیداهایی هم داشتیم که یک تعدادی از آن‌ها به خاطر فضای خاص ثبت‌نام نکردند و تعدادی هم آمدند که با بدعتی روبه‌رو شدیم. به گزارش ایرنا، منظور موسوی لاری از بدعتی که تعدادی از چهره ‏های اصلاح‎طلب را از گردونه رقابت‎ها خارج کرده، هیأت اجرایی انتخابات است. او معتقد است: هیأت‌های اجرایی محصول جریانی غیر از جریان مجری انتخابات است که این بسیار عجیب است! این یک بدعت است که وزارت کشور زیر بار آن رفته و پذیرفته و لابد رئیس جمهوری هم زیر بار رفته است.  با بعضی از استاندارها صحبت کردم که این چه اتفاقی است که رخ داده؟ گفتند که ما مقاومت کردیم ولی آقایان در وزارت کشور گفتند که باید انجام دهید. در شیراز به خاطر رفتار همین هیأت‌های اجرایی فرماندار تصمیم به استعفا گرفت. هیأت اجرایی باید تشخیص دهد فرد صلاحیت دارد یا خیر، احراز نکردیم چه حرفی است؟
موسوی لاری اما با همه گلایه‎های خود باز هم بر حضور در انتخابات تأکید کرد و گفت: اصلاح‌طلبان با صندوق‌های رأی قهر نمی‌کنند. اما این قهر نکردن به معنی آن نیست که روز رأی یک برگه در صندوق می‌اندازیم، خیر می‌خواهیم صندوق‌های رأی مؤثر باشد.


محمدرضا عارف هم در ادامه دومین نشست شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‏ طلبان با رابطان استانی، از رد صلاحیت‎های چهره‎های اصلاح‎طلب انتقاد کرد و از هیأت نظارت خواست که آن را جبران کند. رئیس شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‎طلبان ضمن بیان اینکه با برخی آیه یأس خواندن‎ها در زمین رقیب بازی نکنیم، تأکید کرد: اگر در درون جبهه اصلاحات کوتاه نیاییم، فضا را برای رقیب آماده می‏ کنیم. باید مناسب‎ترین فرد با مقبولیت عامه در هر حوزه انتخاب شود. او همچنین گفت: وحدت و انسجام جبهه اصلاحات نباید قربانی فرد و افراد شود و طرح سرا هم هزینه‎های تهیه لیست را کاهش می‎دهد.
فاطمه راکعی، دبیرکل حزب زنان مسلمان نواندیش هم در ادامه این نشست گفت: هیچ آلترناتیوی غیر از اصلاحات سراغ نداریم و مجلس مظلوم واقع شده است. او همچنین با اشاره به سهم حضور زنان در یازدهمین دوره مجلس گفت: کف حضور زنان در مجلس باید ۳۰ درصد باشد، ما باید سهم بیشتری برای زنان در نظر داشته باشیم. راکعی ادامه داد: ما به عنوان ائتلاف «صدف» که متشکل از ۴ حزب زنان اصلاح طلب است، بعداز این اتفاقات اخیر تصمیم گرفتیم به میدان بیاییم.
سیدحسن رسولی، عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‎طلبان نیز در سخنانی گفت: منشور و اخلاق اصلاح‌طلبی می‌گوید باید تلاش حداکثری داشته باشیم، هزینه‌های حداکثری بدهیم و مطالبات حداقلی داشته باشیم چرا که در جامعه امروز ایران بدیل دیگری نداریم. بدیل هر چیزی را غیر از اصلاح‌طلبان. در سال  ۹۶ و آبان ماه گذشته بحث‌های خیابانی بود که هر کدام آنها سه سر باخت است. یعنی نظام، مردم و اصلاحات می‌بازند. رسولی یادآور شد: این گفته‌هایم به دلیل قبول دستاوردهای دولت نیست، معتقدم دولت را به حد کافی تخریب می‌­کنند ما دیگر این کار را انجام ندهیم، مردانه مسئولیت بپذیریم به دکتر روحانی رأی دادیم و باید بایستیم و با مردم رو راست باشیم.
انصاری: ای کاش صدا و سیما یک دهم تبلیغات عالیس را به انتخابات اختصاص می‌داد
حجت‌الاسلام مجید انصاری در سومین کنگره حزب مجمع فرهنگیان ایران اسلامی به انتقاد از صدا و سیما پرداخت و گفت: دو ماه به انتخابات مجلس مانده، ما سی شبکه ملی و سی و چند شبکه استانی و فرامرزی داریم، اما چقدر بحث انتخابات و رأی مردم مطرح است؟ ای کاش صداوسیما یک دهم تبلیغات عالیس را به انتخابات اختصاص می‌داد. او ادامه داد: چه شده که بعد از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب و در حالی که ۴۰ سالگی اوج بلوغ است در آستانه انتخابات مجلس یازدهم فضا به گونه‌ای است که خیلی‌ها می‌پرسند چرا باید در انتخابات شرکت کنیم و چرا باید رأی بدهیم؟ خیلی از بزرگان در این فضا عطای نمایندگی را به لقایش بخشیده‌اند و عده‌ای هم از ما می‌پرسند چرا در عرصه انتخابات حضور یافتی؟
الیاس حضرتی نماینده تهران در مجلس هم که در این نشست حضور داشت، با بیان اینکه اصلاح‎طلبی تنها راه ممکن برای خروج از بن‌بست است، گفت: مجمع فرهنگیان برای ایجاد شور و شعور سیاسی ،کادرسازی و تنظیم برنامه برای اداره حکومت مسئولیت دارد و در کنار این مسئولیت ویژه‌ای برای حل مسائل صنفی فرهنگیان را برعهده دارد.

بـــــرش
حدادعادل: رسیدن به لیست واحد دشوار است

در جریان اصولگرا هم دهمین نشست مشترک جامعه روحانیت در روز پنجشنبه برگزار شد.
حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، دبیر عالی جامعه روحانیت با اشاره به اینکه جامعه روحانیت تمام تلاش خود را برای حصول وفاق و ارائه فهرست مشترک در نیروهای اصولگرا انجام می‌دهد، افزود: ما در شورای ائتلاف نقش همراهی و هدایت داشتیم که قرار شد موضوع داوری جامعه روحانیت مطرح باشد، بر این اساس انتظار این بوده که مکانیسم داوری در شورای ائتلاف در صورت بروز اختلاف یا سوء برداشت، روشن و صریح بیان شود.
غلامعلی حدادعادل هم در این نشست با تأکید بر اینکه تلاش ما معطوف بر این است که برچسب مهندسی‌شده بودن انتخابات عنوان نشود گفت: شورای ائتلاف خودش تعیین مصداق نخواهد کرد و ما بنا نداریم لیست تهیه کنیم بلکه فرآیندی را به‌عنوان فرمول کار تعریف کرده‌ایم که باید اجرا شود. این فرآیند روش منطقی بی‌طرفانه است. دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با بیان اینکه تقریباً رسیدن به یک لیست واحد کاری دشوار است، افزود: باید تلاش کنیم طیف‌های متدین و انقلابی را از لایه‌های مختلف جامعه به پای صندوق‌های رأی بیاوریم و گفتمانی مدون طرح و عرضه کنیم که طیف‌های خاکستری جامعه هم به آن گرایش پیدا کنند.