رئیس سابق ستاد امور افغانستان در وزارت خارجه: احتمال برگزاری دور دوم انتخابات وجود دارد

محسن پاک آیین رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه گفت: با توجه به این‌که فعلا نتایج اولیه انتخابات افغانستان اعلام شده و کاندیداها شکایات خود را ارائه می‌کنند، احتمال برگزاری دور دوم انتخابات در این کشور وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی درباره اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفت: نتایجی که اعلام شد اولیه بوده و قطعی نیست و کمیسیون انتخابات به مردم گفته که بعد از رسیدگی به شکایات نتیجه قطعی را اعلام می‌کند لذا نمی‌توانیم به طور قطع بگوییم اشرف غنی پیروز انتخابات و عبدالله عبدالله بازنده است.
وی تصریح کرد: ممکن است به دلیل شکایات سایر کاندیداها نتایج جا‌به‌جا شود، از طرفی اشرف غنی هم کمی بیش از 50 درصد رای را به دست آورده لذا وضعیت به گونه‌ای است که احتمال برگزاری انتخابات در دور دوم وجود دارد.
رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه همچنین بیان کرد: اگر کمیسیون انتخابات افغانستان بپذیرد و همین نتیجه را اعلام کند، اشرف غنی هم به عنوان رئیس جمهوری معرفی شود، همچنین سایر کاندیداها نیز به قانون تمکین کنند، افغانستان وضعیت آرامی را خواهد داشت، اما اگر سایر نامزدها به قانون عمل نکنند و نتایج را نپذیرند احتمال درگیری داخلی در این کشور وجود دارد.


پاک‌آیین تصریح کرد: با توجه به این‌که بسیاری در افغانستان مسلح هستند امکان درگیری داخلی خونین وجود دارد و این اتفاق به مصلحت امنیت و ثبات افغانستان نیست. بنابراین با این وجود نمی‌توان تحلیل دقیقی را تا اعلام نتایج قطعی ارائه داد.
رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه همچنین با اشاره به این‌که طالبان در این شرایط کاری به انتخابات ندارد، گفت: طالبان هر‌جا به نفعش باشد با آمریکا وارد مذاکره می‌شود، ضمن این‌که اعلام کرده با دولت مذاکره نمی‌کند لذا اشرف غنی اگر در شرایط بی‌ثبات رئیس جمهوری شود، طالبان را با موضع قوی‌تر پیش رو خواهد دید.
وی درباره این‌که آیا احتمال تشکیل دولت وحدت ملی درصورت اختلاف و به نتیجه نرسیدن کاندیداها همانند انتخابات گذشته ریاست جمهوری افغانستان وجود دارد؟ اظهار کرد: دولت وحدت ملی تجربه خیلی خوبی برای افغانستان نبود در این دوران اختلاف میان رئیس جمهوری و معاونانش و همچنین رئیس اجرایی دولت وجود داشت لذا تشکیل دولت وحدت ملی چاره مشکلات افغانستان نیست و ثبات را در این کشور برقرار نمی‌کند.
پاک آیین خاطرنشان کرد: درنتیجه اگر طرفین به جمع‌بندی برسند و قانون و آنچه کمیسیون انتخابات اعلام کرده را بپذیرند، ریاست جمهوری با ثبات به مراتب برای افغانستان خیلی بهتر است اما اگر قرار باشد بین بد و بدتر یعنی شورش داخلی و ناامنی و تشکیل دولت وحدت ملی یکی را انتخاب کنند طبیعتا دولت وحدت ملی مناسب‌تر خواهد بود.
سایر اخبار این روزنامه
با ادامه روش مرمتی مدیران میراث فرهنگی اصفهان گنبد مسجد شیخ لطف‌الله کوچک می‌شود علیرضا صدقی تبدیل «روزمرگی‌ها» به «امر سیاسی» حدود 100 نفر از اصلاح‌طلبان در هیئت‌های اجرایی انتخابات رد صلاحیت‌ شدند چانه‌زنی از جنس اصلاح‌طلبی وضعیت پیچیده جنگجویان خارجی در لیبی، خطر گسترش ناامنی در شمال آفریقا را افزایش داده است بورس پناهگاه قانونی سرمایه‌های سرگردان است؟ پاییز بازار سرمایه در برخی از سهم‌ها با رای موافق ۲۳۱ نماینده کلیات طرح شفاف‌سازی منابع مالی تبلیغات انتخاباتی تصویب شد سرمربی پرسپولیس برای ادامه همکاری سه شرط گذاشت کالدرون در راه استراماچونی؟ خلق ارز دیجیتالی؛ جدید‌ترین ایده برای دورزدن تحریم‌های آمریکا است رمزارز اسلامی، اهرم دورزدن تحریم‌ها؟ معاون اول رئیس‌جمهوری: ‌سیاست‌های ‌آمریکا برای فروپاشی اقتصاد ایران شکست خورده است رئیس سابق ستاد امور افغانستان در وزارت خارجه: احتمال برگزاری دور دوم انتخابات وجود دارد «از تروریسم اقتصادی تا پشیمانی و وجدان درد» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: با نپذیرفتن شروط FATF بانک‌های دیگر‏کشورها با ما کار نمی‌کنند باز باران، باز بحران