وخامت حال سلطان قابوس؛ عمان در تدارک انتخاب جانشین

بحث‌های مفصلی در دیوان عمان در مورد جانشین احتمالی سلطان قابوس بن سعید درحال انجام است؛ او نزدیک به 50 سال بر این کشور حاکم بوده اما بیماری طولانی مدتش وخیم‌تر شده است.
به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، اگر این دیوان نتواند درون خود به اجماع برسد، روند جانشینی شامل باز کردن نامه‌های مهر و موم شده در این دادگاه مسقط است که می‌تواند گزینه جانشین قابوس بن سعید، سلطان عمان را مشخص کند.
به نوشته این روزنامه سلطان قابوس از چهره‌های سیاست‌ خاورمیانه در چهار دهه گذشته، یک هفته پیش از بلژیک بازگشت. او در آنجا به دلیل عود مجدد سرطان روده بزرگ که به مدت چهار سال است از آن رنج می‌برد، تحت معالجه قرار گرفت، اما سفر او کوتاه شد درحالی که انتظار می‌رفت تا پایان ژانویه در آنجا بماند.
از زمان کودتای خونین در سال 1970 که با کمک انگلیس به جریان افتاد، عمان تحت حکومت سلطان قابوس اداره می‌شود. او از سال 2014 (93ش) حداقل دو بار بنا به دلایل پزشکی به خارج از این کشور سفر کرده است.


سلطان قابوس هیچ فرزندی ندارد و به طور علنی هم جانشینی منصوب نکرده است، اما به طور خصوصی در نامه مهر و موم شده خطاب به شورای خاندان سلطنتی عمان انتخاب خودش را اعلام کرده است. خاندان آل سعید از اواسط قرن 18 میلادی بر عمان حکومت داشته‌ است.
ماده 6 قانون اساسی عمان تاکید دارد، خاندان سلطنتی باید ظرف سه روز از خالی ماندن این جایگاه، سلطان جدید را انتخاب کند. اگر آن‌ها نتوانند به توافق برسند، شورای دفاع ملت، رئیس دیوان عالی و روسای دو اتاق شورای مشورتی می‌توانند اولین پاکت حاوی انتخاب سلطان قابوس را باز کنند و سپس شخص مورد نظر او را بر تخت سلطنت بنشانند.
هدف از پنهان نگه داشتن نام جانشین ترجیحی او تضمین اقتدار این سلطان در طول حیاتش است.گفته می‌شود دو پاکت مهر و موم شده وجود دارد؛ دومین پاکت در یک کاخ سلطنتی متفاوت در شهر بندری سلاله در جنوب عمان نگهداری می‌شود. گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که نامه دوم المثنی، درحال آماده‌سازی است تا به مسقط منتقل شود و دلیل آن وخامت شرایط جسمانی سلطان قابوس و اختلافات حل نشده درون این شوراست.
اکثر گزارش‌ها حاکی از آن است که محتویات این نامه هم دقیقا مانند نامه اول است و دلیل وجود آن این است که در صورت پیدا نشدن پاکت اول یا در صورت نیاز به تایید صحت نامه، از آن استفاده کرد.
در دوران سلطان قابوس که تحصیل کرده انگلیس است، عمان نقش بی‌طرفی را پیش گرفت و به عنوان یک واسطه در منطقه عمل کرده است؛ خصوصاً بین ایران و آمریکا در مورد توافق هسته‌ای پیشنهادی که سرانجام در سال 94 به امضا رسید. عمان همچنین محل مذاکرات بین عربستان و حوثی‌های یمن بوده است. سیاست عمان موسوم به "دوست همه و دشمن هیچکس" به این کشور اجازه داده است تا از نظر اقتصادی توسعه یابد. عمان در مناقشه دوساله درون شورای همکاری خلیج فارس بین امارات، بحرین و عربستان از یک طرف و قطر از طرف دیگر جانبداری نداشت.
سایر اخبار این روزنامه
ایران صدرنشین رشد تولید در آمار انجمن جهانی فولاد با حضور معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت؛ افتتاح 23 طرح عمرانی، کشاورزی و گردشگری در استان بوشهر وخامت حال سلطان قابوس؛ عمان در تدارک انتخاب جانشین شعاردرمانی بس است ماجرای سه جسد بانک نسیم شهر بهارستان تهران زن قاچاقچی تهرانی با 109 کیلو حشیش دستگیر شد نگرانی سازمان همکاری اسلامی ازتبعات قانون شهروندی هند بر مسلمانان دکتر روحانی در دیدار وزیرخارجه هند: آمریکا ناگزیر است قبل یا بعد از انتخابات ریاست جمهوری دست از فشار حداکثری بر ایران بردارد انتقاد وزیر بهداشت از برخی ائمه جمعه: می‌گویند دارو گران است ولی نمی‌پرسند چطور با تحریم، دارو تهیه می‌کنید ایران با ادامه بد عهدی ارو|ا گام پنجم را برمیدارد با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی بخش ثانویه رآکتور آب سنگین اراک راه‌اندازی شد استمداد از رهبری برای حل مشکل FATF در مراسم معارفه سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس مطرح شد تاکید لاریجانی بر پرهیز از تنازعات سیاسی پیکر مرحوم آیت‌الله خلخالی در مشهد تشییع شد برگزیدگان بیستمین جشنواره ابوریحان بیرونی معرفی شدند