روابط ايران و ارمنستان برخلاف ميل امريكا بايد مستحكم باشد

سرویس سیاست جوان آنلاین: به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به روابط بسیار خوب ایرانیان با هموطنان ارمنی خود و همچنین فداکاری‌های آنان در دوران دفاع مقدس، گفتند: من به منازل این شهدا در تهران سرکشی کرده‌ام، چرا که ما شهدای ارمنی جنگ تحمیلی را همچون شهدای مسلمان، جزو افتخارات ایران می‌دانیم. رهبر انقلاب اسلامی، دوستی و همکاری روزافزون را وظیفه و در جهت منافع مشترک ایران و ارمنستان دانستند و افزودند: البته امریکایی‌ها کاملاً غیرقابل اعتماد و در همه جا به‌دنبال فتنه، فساد، اختلاف و جنگ هستند و با ارتباطات ایران و ارمنستان و منافع ملت‌ها نیز مخالفند ولی ما در مقابل وظیفه داریم همکاری‌ها و ارتباطات خود را تقویت کنیم. ایشان با یادآوری روابط گرم و صمیمی ایران و ارمنستان در طول تاریخ، افزودند: ایران و ارمنستان هیچ‌گاه با یکدیگر مشکلی نداشته‌اند و ما طبق تعالیم اسلامی خود را موظف به حسن رفتار با همسایگان می‌دانیم، البته مقام‌های امریکا مثل جان بولتون هیچ فهمی از اینگونه مسائل و روابط انسانی ندارند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سطح همکاری‌های اقتصادی ایران و ارمنستان را بسیار کمتر از ظرفیت‌های دو کشور برشمردند و افزودند: مصوبات و توافق‌های انجام‌شده در جریان این سفر باید به‌طور جدی پیگیری و دنبال شود. رهبر انقلاب اسلامی همچنین حل موضوع قره‌باغ را در گرو استمرار مذاکرات میان مقام‌های ارمنستان و آذربایجان دانستند و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای کمک به حل این مشکل اعلام کردند.
در این دیدار که آقای روحانی، رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، آقای پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، گفت‌وگو‌ها و توافق‌های انجام‌شده در سفر به تهران را سازنده و امیدبخش خواند و ابراز امیدواری کرد این توافق‌ها با جدیت و پشتکار طرفین عملی شود. نخست وزیر ارمنستان، تاریخچه روابط دوستانه دو کشور را زمینه‌ای مفید برای گسترش روابط دانست و افزود: ارمنستان هرگز در هیچ اقدامی ضد ایران مشارکت نداشته و نخواهد داشت و ما ارتقای روابط با ایران را به نفع مردم و کشور خود می‌دانیم. پاشینیان با ابراز خرسندی و تشکر از شرایط خوب زندگی جامعه ارمنی در ایران، خطاب به رهبر انقلاب اسلامی گفت: یقین دارم با تجربه بسیار زیاد و خوب جنابعالی و نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه، همکاری‌های دو کشور بیش از پیش توسعه خواهد یافت.
قدردانی از مواضع ارمنستان در قبال تحریم‌های غیرقانونی ایران


رئیس جمهور کشورمان در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و ارمنستان، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان توسعه روابط و همکاری‌های خود با کشور‌های همسایه به‌ویژه ارمنستان بوده و این مسیر را با جدیت دنبال می‌کند. روحانی با اشاره به اینکه امروز اراده سیاسی و انگیزه کافی برای توسعه روابط و همکاری‌های فی‌مابین در دو دولت وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم سطح مناسبات و همکاری‌های اقتصادی و تجاری را تا رسیدن به نقطه مطلوب و مورد انتظار دو کشور ارتقا دهیم. رئیس جمهور افزود: فرصت‌ها و ظرفیت‌های خوبی در ایران و ارمنستان برای توسعه روابط در بخش‌های گوناگون وجود دارد که باید در راستای تسهیل شرایط برای گسترش همکاری‌های مشترک در این زمینه تلاش کنیم. وی خاطرنشان کرد: مسئولان دو کشور باید با تلاش و برنامه‌ریزی مناسب در کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و ارمنستان شرایط لازم را برای توسعه همه‌جانبه مناسبات فی‌مابین فراهم کنند. «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان نیز در این نشست با قدردانی از مهمان‌نوازی و استقبال گرم ایران از هیئت رسمی ارمنستان در سفر به تهران، گفت: ایران همسایه و دوست نزدیک ارمنستان است. نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه باید از فرصت‌ها و ظرفیت‌های متعددی که در اختیار داریم برای افزایش دوستی‌ها و همکاری‌ها به خوبی استفاده کنیم، افزود: علاقه‌مند به توسعه و تعمیق روابط همه‌جانبه و ارتقای سطح همکاری‌ها در زمینه‌های گوناگون، اقتصادی، فرهنگی، کشاورزی، حمل‌ونقل و ارتباطات و گردشگری با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
امضای ۲ سند همکاری میان ایران و ارمنستان
همچنین با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر جمهوری ارمنستان دو سند و یادداشت تفاهم همکاری مشترک میان مقام‌های دو کشور به امضا رسید. یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری جمهوری ارمنستان و سند همکاری فیمابین شورای عالی مناطق آزاد - صنعتی و ویژه اقتصادی ایران و وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری جمهوری ارمنستان دو سندی بود که از سوی مقام‌های دو کشور امضا شد.
رئیس جمهور در پایان مراسم امضای اسناد همکاری ایران و ارمنستان روابط ایران و ارمنستان را رو به توسعه خواند و تأکید کرد: دو دولت برای توسعه روابط همه‌جانبه، اراده و انگیزه کافی دارند و در جریان مذاکرات، کمیسیون همکاری‌های اقتصادی دو کشور مأمور شدند، همه جزئیات و موارد گفت: وگو را در جلسه آتی کمیسیون که تا تابستان تشکیل خواهد شد، تصویب کنند. وی با قدردانی از مواضع ارمنستان در قبال تحریم‌های غیرقانونی امریکا علیه ایران، اظهار داشت: ما می‌خواهیم روابط تهران – ایروان را در همه عرصه‌ها گسترش دهیم. روحانی با تأکید براینکه از ابتدای استقلال ارمنستان روابط بسیار نزدیک و خوبی بین دو کشور وجود داشته است، اما امیدواریم در دولت جدید شاهد تفاهمات و توافقات بیشتری باشیم، تصریح کرد: در این جلسات مسائل مهم دوجانبه، منطقه و جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اراده دو کشور بر این است که برمبنای منافع ملی حرکت خود را ادامه دهند و کشور ثالثی نتواند در روابط صمیمانه ما دخالت کند. روحانی با بیان اینکه در زمینه اقتصادی هنوز ظرفیت‌های بسیار زیادی داریم که باید به فعلیت و اجرا دربیاوریم، گفت: مهم‌ترین موضوع در همکاری‌های اقتصادی دو کشور در زمینه گاز، برق و تهاتر این دو است که در این مذاکرات راجع به تکمیل سد خداآفرین و نیروگاه مغری بحث و گفت‌وگو کردیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه علاوه بر مسئله روابط دوجانبه اقتصادی، در زمینه اتصال برق بین ایران، ارمنستان و گرجستان به صورت سه‌جانبه و سپس با روسیه به صورت چهارجانبه توافق کردیم، افزود: در زمینه گاز آمادگی داریم علاوه بر افزایش صادرات گاز به این کشور، برای صادرات گاز از طریق ارمنستان به گرجستان مذاکرات صورت پذیرد و همچنین اتصال خلیج فارس به دریای سیاه از طریق ارمنستان و گرجستان بحث و بررسی شد.
ارمنستان مصمم به توسعه همکاری با ایران
نخست وزیر ارمنستان نیز در جمع خبرنگاران، با قدردانی از استقبال گرم رئیس جمهور ایران گفت: احساس می‌کنم در یک کشور دوست هستم و حضور هیئت سیاسی - پارلمانی در کنار وزیران دولت ارمنستان در این سفر، نشان دهنده این است که روابط دوستانه با ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.
نیکول پاشینیان اظهار داشت: حضور جامعه ارامنه در ایران از جمله مواردی است که ما را برای سفر به تهران ترغیب کرد. از برخورد صمیمانه مقام‌های حکومتی و مردم ایران با جامعه ارامنه سپاسگزارم. وی همچنین تصریح کرد: به عنوان رئیس گروه کشور‌های اوراسیا می‌گویم توافق‌ها با ایران در پارلمان‌ها در حال بررسی است و امیدوارم به‌زودی تصویب و عملیاتی گردد.
نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه چشم‌انداز نوینی برای همکاری‌های تجاری و اقتصادی و افزایش حجم مبادلات کالا و رفت‌وآمد مردم و فعالیت کار افرینان دو کشور وجود دارد، اظهار داشت: باید جامعه کارآفرینان را برای استفاده از این امکانات ترغیب کنیم. پاشینیان افزود: همکاری در زمینه انرژی برای ما مهم است و خوشبختانه ایران هم برای افزایش حجم صادرات گاز اعلام آمادگی کرده است که با توافق به سر قیمت آن، این موضوع عملیاتی می‌شود.
وی با بیان اینکه ارمنستان مصمم به توسعه همکاری‌های دو جانبه با ایران است، گفت: ارمنستان آمادگی دارد در مسیر ترانزیت گاز ایران به گرجستان نقش ایفا کند و این همکاری می‌تواند به نفع منطقه باشد.
نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه مذاکرات خوب و مثبتی داشتیم و آماده‌ایم در فضای دوستانه به همکاری ادامه دهیم، ابراز امیدواری کرد که هر چه سریع‌تر توافقات در سایه اراده سیاسی مشترک، اجرایی و عملیاتی شوند.