رویگردانی رفقای العبادی

گروه بین‌سیاسی: «حیدرالعبادی» هرچه تلاش می‌کند، هرلحظه که می‌گذرد از نخست وزیری عراق دورتر می‌شود. العبادی که ظرف یک ماه گذشته برای سفر به تهران و کسب برگ برنده ایران خود را به آسمان و زمین کوبیده بود عملا با امتناع ایران از مداخله مواجه شد. سخنان وی درباره همراهی عراق با تحریم آمریکا علیه ایران هم موج جدیدی از انتقادات را در پی داشته است.
حالا حزبی‌های العبادی هم از نخست وزیری او رویگردان شده اند. به گزارش منابع خبری،گروهی از رهبران ائتلاف انتخاباتی النصر به رهبری حیدرالعبادی بجای وی از «فالح فیاض» برای رسیدن به این پست در دولت جدید حمایت کردند.
این رهبران روز جمعه با صدور بیانیه‌ای، فیاض را بهترین و توانمندترین فرد برای تحقق برنامه ائتلاف النصر مبنی بر ایجاد فضای سیاسی فرافرقه‌ای و سهمیه‌بندی مناصب و مبتنی بر مشارکت موثر و مسوولیت همگانی دانسته‌اند.
این بیانیه چند ساعت پس از دستور حیدرالعبادی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق به برکناری فیاض از ریاست دستگاه اطلاعاتی کشور، فرماندهی سازمان الحشد الشعبی و مشاورت عالی امنیت ملی عراق صورت می‌گیرد.


دستور عزل فیاض
العبادی که دوره مسوولیت خود وی رو به پایان است، در ساعات پایانی پنجشنبه شب بیانیه مفصلی را صادر کرد. دفتر نخست وزیری در بیانیه‌ای اعلام کرد که «فیاض به دلیل ورود به فعالیت‌های سیاسی و حزبی و همچنین تمایل به انجام مسائل سیاسی که با پست‌های امنیتی و اطلاعاتی سازگاری ندارد، از کلیه مقام‌های دولتی خود برکنار می‌شود». در این بیانیه همچنین آمده است: با استناد به مفاد قانون اساسی عراق، اختیارات خود و بر اساس مقررات و دستورالعمل‌های موجود در این رابطه و همچنین دستورات قبلی خود در مورد منع استفاده از پست‌های امنیتی حساس برای فعالیت‌های حزبی، تصمیم به برکناری فالح الفیاض از تمامی مناصبش گرفتیم.
در دستور نخست وزیر عراق تاکید شده که این حکم از همان لحظه صدور لازم الاجرا است. منتقدان این تصمیم از جمله ائتلاف انتخاباتی الفتح به رهبری «هادی العامری»، متقابلا برکناری این مقام عالی امنیتی عراق را سیاسی و عامل به خطر افتادن ثبات و امنیت کشور دانستند. ائتلاف الفتح عراق اعلام کرد که تصمیم حیدر العبادی برای برکنار کردن فالح الفیاض از تمامی پست‌های دولتی‌اش و از ریاست حشد الشعبی یک «تصمیم شخصی و غیرقانونی» است. این ائتلاف در بیانیه‌ای تاکید کرد: «صدور دستوری برای برکنار کردن فالح الفیاض از ریاست حشد الشعبی و دستگاه امنیت ملی و مشاوری امنیت ملی، حکایت از اقدامی خطرناک دارد تا حشد الشعبی و دستگاه‌های امنیتی را وارد نزاع‌های سیاسی و تسویه حساب‌های شخصی کند.»
در این بیانیه آمده است که این تصمیم نشانه‌ای جدید از این امر است که نخست وزیری که دوره ریاستش پایان یافته است، براساس منافع شخصی خود با دستگاه‌های امنیتی و دیگر دستگاه‌های کشور تعامل می‌کند. بروز شکاف میان رهبران برخی ائتلاف‌های انتخاباتی شیعی با یکدیگر در حالی است که ناظران مسائل عراق این تحولات را در شرایطی که عمر دولت کنونی رو به پایان است و رهبران و احزاب سیاسی سرگرم رایزنی‌های فشرده جهت تشکیل فراکسیون (ائتلاف) بزرگ پارلمانی هستند که اختیار تشکیل دولت جدید را خواهد داشت، حساس و تعیین کننده ارزیابی می‌کنند.
درحال حاضر ائتلاف‌های پیروز انتخاباتی در دو محور الفتح و دولت قانون (نوری المالکی) از یک سو و سائرون و حکمت از سوی دیگر در حال تلاش و رقابت برای تشکیل فراکسیون بزرگ در پارلمان جدید هستند که اختیار قانونی تشکیل دولت جدید را خواهد داشت.«مقتدی صدر» روحانی شیعه همیشه منتقد عراق هم با لشگر کشی خیابانی تلاش می‌کند برتری خود را در پارلمان عراق در تعیین نخست وزیر عراق اعمال کند. 
هویت عربی، مقابله با فساد،بهبود وضعیت معیشت از جمله کلیشه‌هایی است که طرفین سیاسی عراق برای کسب قدرت بهره می‌گیرند.
با وجود تلاش‌های فراوان این دو محور هیچکدام تاکنون موفق به جذب حمایت نصف بعلاوه یک نمایندگان پارلمان (از مجموع 328 کرسی) نشده اند تا تشکیل فراکسیون بزرگ را اعلام کنند.