سقف نرخ بیکاری استان‌های کشور در سال 95 اعلام شد‌؛

سقف نرخ بیکاری استان‌های کشور از 7/17 درصد در سال ۹۴ به ۲۲ درصد در سال ۹۵ افزایش یافت‌ در عین حال نرخ بیکاری پنج استان نیز دو‌رقمی شد.
امسال از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده تا دولتمردان برای مساله بیکاری که وارد فاز بحرانی شده، تدبیر جدی بیندیشند. در همین ارتباط بررسی وضعیت بازار کار بر اساس شاخص‌های نیروی کار در ۳۱ استان کشور نشان می‌دهد در سال ۹۵ نرخ بیکاری پنج استان دیگر هم دو‌رقمی شد تا تعداد استان‌های دارای نرخ بیکاری تک‌رقمی از ۹استان در سال ۹۴ به چهار استان در سال ۹۵ تقلیل یابد.
نرخ بیکاری 5 استان دورقمی شد
در سال ۹۵ نرخ بیکاری چهار استان زنجان، سمنان، مرکزی و همدان همچون سال ۹۴ تک‌رقمی بود اما پنج استان‌ خراسان جنوبی، تهران، بوشهر، آذربایجان شرقی و کرمان در سال ۹۵ به جمع استان‌های دارای نرخ بیکاری «دورقمی» پیوستند.به این ترتیب نرخ بیکاری استان خراسان جنوبی که در سال ۹۴ معادل 6/8 درصد بود، در سال ۹۵ با افزایش 1/2 درصدی به 7/10 درصد رسید. همچنین نرخ بیکاری استان بوشهر از 7/9 درصد در سال ۹۴ با رشد 6/1 درصدی به 3/11 درصد افزایش یافت.


علاوه بر این نرخ بیکاری استان آذربایجان شرقی از 3/7 درصد در سال ۹۴ با افزایش 5/3 درصد مواجه شد به طوری که این نرخ در سال گذشته به 8/10 درصد رسید. همچنین نرخ تک‌رقمی بیکاری استان کرمان با افزایش 6/3 درصدی از 9/7 درصد در سال ۹۴ به 5/11 درصد در سال ۹۵ افزایش یافت.
اما نرخ بیکاری در پایتخت 5/3 درصد نسبت به سال ۹۴ رشد داشت به طوری که این نرخ از 1/8 درصد در سال ۹۴ به 6/11 درصد در سال ۹۵ رسید.
در عین حال نکته دیگر در آمار نرخ بیکاری در ۳۱ استان افزایش سقف نرخ بیکاری است. بر این اساس حداکثر نرخ بیکاری استان‌های کشور که در سال ۹۴‌ 7/17 درصد و مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد بود، در سال ۹۵ به ۲۲ درصد و برای استان کرمانشاه به ثبت رسید.
بیشترین بیکاران در کرمانشاه هستند
نتایج نرخ بیکاری استان‌ها حاکی از آن است که استان کرمانشاه با نرخ بیکاری ۲۲ درصدی بیشترین تعداد بیکاران در بین استان‌های کشور را به خود اختصاص داده است. پس از آن، استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد که نرخ بیکاری 2/20 درصدی را به ثبت رسانده است.
به گزارش مهر البته کف نرخ بیکاری در دو سال گذشته روی عدد 3/7 درصد ثابت مانده است با این تفاوت که کمترین نرخ بیکاری در سال ۹۴ مربوط به استان آذربایجان شرقی بود اما در سال ۹۵ استان مرکزی با نرخ بیکاری 3/7 درصدی کمترین میزان بیکاران را در سطح کشور به خود اختصاص داد.
بر اساس این گزارش، پس از استان‌های کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری، استان اردبیل با نرخ بیکاری 3/15 درصد، استان کردستان با نرخ 2/15 درصد، استان اصفهان با نرخ 6/14 درصد و استان البرز با نرخ 3/14 درصد به ترتیب کمترین نرخ بیکاری را در سال ۹۵ به خود
اختصاص دادند.
نرخ بیکاری سال 95حدود 4/12 درصد
لازم به ذکر است‌ نرخ بیکاری کل کشور در سال گذشته 4/12 درصد اعلام شد که این نرخ در سال ۹۴ معادل ۱۱ درصد بود.
علی‌اصغر یوسف‌نژاد، نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم در این خصوص گفت: دولت می‌گوید کسی که دو ساعت در هفته کار کند شاغل است اما جامعه این شغل
را نمی‌پذیرد.
به گزارش تسنیم، علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ذهنیت عمومی جامعه، آمار اشتغالزایی دولت را تایید نمی‌کند، گفت: مجموع سرمایه‌گذاری‌های دولت در بودجه، بخش خصوصی و تعاونی‌ها نیز آمار اشتغالزایی را تایید نمی‌کنند.
وی افزود: در کشورهای دیگر کسی که دو ساعت در هفته کار می‌کند در زمان بیکاری پشتیبانی بیمه‌ای می‌شود اما در ایران این پشتیبانی انجام نمی‌شود اما آن فرد در آمار شاغلان آورده می‌شود.
یوسف‌نژاد گفت: برای اشتغال به سرمایه‌گذاری و فضای کسب و کار مناسب نیاز است که اکنون در این عرصه‌ها مشکل وجود دارد.
عبدالرضا مصری، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: چرا بانک اطلاعاتی بیمه‌شدگان برای مشخص شدن نرخ بیکاران و شاغلان کشور
ایجاد نمی‌شود؟
وی افزود: زمانی که از نیروی کار کشور خبر نداریم، چگونه می‌توانیم برای آنها اشتغال ایجاد کنیم؟
مصری با بیان اینکه سرمایه‌ها در کشور به سمت تولید نمی‌رود گفت: بخش واردات و دلالی، سرمایه‌ها و نقدینگی کشور را به خود جذب کرده است.
وی افزود: اگر نقدینگی به سمت تولید رود اشتغال ایجاد می‌شود.
این نماینده مجلس با انتقاد از واردات بی‌رویه کالاها و قاچاق گفت: دولت باید برای کالاهای وارداتی تعرفه قرار دهد. یکی از وزرا فهرستی از 800 قلم کالا را به دولت برای تعرفه‌‌گذاری ارائه داد اما هیات دولت با آن مخالفت کرد.
مصری افزود: دلیل مخالفت دولت این بود که ممکن است کشورهایی که از آن کالا وارد می‌شود ناراحت شوند.