«همدلی» گفته‌های نماینده همدان درباره فساد سیستماتیک در کشور را بررسی می‌کند فسادِ درون

خجسته: پشت پرده 31 مفسداقتصادی مسئولین نظام هستند
همدلی| گروه سیاسی- مانوشاک خان‌محمدی: بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم به اسم لایحه «اف ای تی اف» به مجلس رفت ولی نه تصویب و نه رد شد بلکه برای دوماه به حالت تعلیق درآمد. بعد از ماجرای طومارنویسی نمایندگان در مجلس برای مخالفت با لایحه پیوستن ایران به این کنوانسیون بود که ماجرای انتشار بیانیه «علی مطهری» نایب رئیس مجلس در پاسخ به احمد علم‌الهدی منتشر شد. دلیل انتشار این بیانیه، هشدار علم‌الهدی امام جمعه مشهد در خطبه‌های نماز عید سعید فطر در حرم مطهر رضوی، به نمایندگان مجلس در رابطه با تصویب لایحه و همچنین تهدید نمایندگان موافق پیوستن به کنوانسیون مذکور از سوی جریانی خارج از مجلس بود که بعد از گذشت اندک زمانی باعث شد صدای این نمایندگان و همچنین رئیس مجلس را نیز درآورد. به‌گزارش منابع خبری علاوه بر ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز به نمایندگان موافق لایحه، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور می‌گوید که عده‌ای به دفاتر این نمایندگان رفته و آنها را تهدید کرده‌اند. در واقع گفته شد که مبدا تهدیدات از طریق پیامک ها از مشهد فرستاده شده است.
با این همه قیل‌وقال‌های سیاسی پیرامون کنوانسیون مبارزه با فساد مالی سیستم اقتصادی، مسکوت ماندنش و به بعد موکول کردن سرنوشت این لایحه، این پرسش پیش می آید که دلیل پنهان تعلیق این تصمیم آیا به توافق نرسیدن نمایندگان مجلس است و یا وقت خریدن برای ادامه تهدید نمایندگانی که ساز مخالف با مخالفان کنوانسیون «اف ای تی اف» می نوازند.
آیا افشاگری‌هایی که در حال حاضر درباره فساد داخلی اقتصادی روی می دهد نتیجه اختلاف میان نمایندگان مجلس در بحثی کلان تر یعنی نظارت بر پولشویی و فساد مالی اف ای تی اف است و یا کسانی که برای افشای عملیات مالی سنگ اندازی می کنند تمایلی به گره‌گشایی مناسبات بانکی کشور ندارند و خود دست در دستان نامرئی کسانی دارند که بانک ها را هدف غارت خود قرار دادند. محمدجواد فتحی، نمانیده تهران و عضو کمیسیون حقوقی مجلس در گفت‌وگویی با روزنامه «ایران» توضیح می‌دهد که مخالفان این لایحه اساساً هماهنگی بیشتر و حرکتی منسجم‌تر دارند، چون یک حمایت سازمانی و مدیریت شده از آنها انجام می‌شود.


او در پاسخ به این سوال که از کجا مدیریت می‌شوند می گوید: بیشتر از بیرون مجلس. اکنون رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی به اعتماد آنلاین خبر داده کسانی که دارای مسئولیت های مهمی درنظام هستند با مفسدان دستشان در یک کاسه‌است. او در حال حاضر نگفته که می‌خواهد اسامی را افشا کند حرکتی که اکثر کسانی که در جریان پرونده‌های فساد اقتصادی هستند انجام می دهند اما گفته که خواسته تا مسئولان رسیدگی کنند و در صورت عدم پیگیری اسامی را اعلام خواهد کرد! او گفته که امکان کنترل بازار وجود دارد اما اقدامی صورت نمی گیرد زیرا گستردگی فساد درسطح کلان، به جان نظام افتاده آن هم در وضعیتی که برخی مردم شبانه روز خود را جلوی بانک ها می‌گذرانند تا سرمایه های اکثرا اندک خود را به بانک ها سپرده اند و از وضعیت چپاول سپرده های اندکشان به ستوه آمده‌اند. بدیهی است تداوم سکوت در این خصوص‌ به حجم سوالات و شایعات می افزاید و اتفاقا روشنگری در این مورد، ابهامات را برطرف می کند.
پاک کردن لکه های فساد از اقتصاد ایران برای بحران‌های قابل پیش‌بینی راهبردی الزامی است. اما چرا این قدم ها برداشته نمی شود؟ معمایی که شاید «خرسند» در آینده با یک شفاف سازی بی سابقه کلید آن را در دستان مصلحان نظام بگذارد و افکار عمومی از آن چه که در ارتباط تنگاتنگ گذران معیشت‌شان است، باخبر شوند.
به گزارش اعتمادآنلاین، امیر خجسته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: پشت پرده مفسدان اقتصادی، مسئولین نظام هستند و مسئولان نظام ۳۱ مفسد اقتصادی را مدیریت می‌کنند. مگر یک فرد بی‌مسئولیت می‌تواند جزو سران مفاسد اقتصادی باشد و بانک‌ها را غارت کند؟ این افراد با مسئولین نظام ارتباط دارند که می‌توانند بانک‌ها را غارت کنند.
«31 مفسد اقتصادی در غارت بانک‌ها نقش اصلی دارند»؛ این خبری بود که امیرخجسته پیش از این به اعتمادآنلاین داده و اعلام کرده بود که در صورت رسیدگی نکردن سران قوا به این موضوع اسامی مفسدان را منتشر می‌کند. به گفته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری این افراد در اکثر فسادها حضور دارند و بانک ها را غارت کرده‌اند. حالا اما خجسته می‌گوید که این افراد در ارتباط با مسئولان نظام هستند؛ مسئولانی که به گفته او 31 مفسد اقتصادی را مدیریت می‌کنند.
نماینده همدان که مدت‌ها است ریاست فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس را بر عهده دارد با انتقاد از افزایش قیمت خودرو این افزایش قیمت خودرو را مدیریت‌شده و هماهنگ می‌داند و می‌گوید این افراد فشار مضاعفی را به مردم وارد کرده‌اند.
از او درباره سرنوشت پرونده بنیاد شهید هم پرسیدیم و او با انتقاد از به نتیجه رسیدن این پرونده، تاخیر 20 ماهه در رسیدگی به این پرونده را اصلاً قابل‌قبول نمی‌داند و می‌گوید جعفر دولت‌آبادی باید هرچه زودتر این پرونده 30 هزار برگه‌ای را تعیین تکلیف کند.
دست‌های پنهانی در پشت پرده بازار خودرو است
خجسته با بیان اینکه دست‌هایی پنهانی در پشت پرده بازار خودرو است که آن را مدیریت می‌کند، گفت: افزایش بی‌رویه قیمت خودرو باعث آسیب جدی به مردم شده است. البته شاهد افزایش قیمت اقلام، اجناس و خوراکی‌ها نیز هستیم. کسی جز تیم اقتصادی دولت دلار را رها کرده است؟ افزایش نرخ دلار و ارز به دلیل ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت و عدم نظارت مجلس و 20 دستگاه نظارتی است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: مجلس چرا اقدامی برای جلوگیری از افزایش قیمت ارز و خودرو و کالاها انجام نمی‌دهد؟ مجلس باید با خاصیت و قدرتمند ورود کند و جلوی این اقدامات را بگیرد. استخوان‌های مردم زیر بار فشارهای اقتصادی خورد شده است و همه‌چیز رهاشده و هیچ‌کس مدیریت نمی‌کند.
مسئولین در قبال گرانی خودرو و ارز سکوت کرده اند تا مردم به خیابان‌ها بیایند؟
خجسته با انتقاد از سکوت مسئولین در قبال افزایش قیمت خودرو و ارز، گفت: کسانیکه باید بازار را کنترل و مدیریت کنند، سکوت کرده‌اند! اما دلیل سکوت آن‌ها جای بحث دارد. آیا سکوت کرده‌اند تا نظام را ناکارآمد جلوه دهند؟ و مردم را عصبانی کنند و به خیابان‌ها بیاورند؟
در کشور با آمریکای داخلی مواجه هستیم
خجسته گفت: ما در کشور با آمریکای داخلی مواجه هستیم و آن‌ها به دنبال گرانی قیمت‌ها و عصبانی کردن مردم هستند. آمریکای داخلی می‌خواهد به طروق مختلف نارضایتی در میان مردم ایجاد کند. آمریکای داخلی از امریکای خارجی بدتر است. آمریکای داخلی یعنی مسئولینی که بی‌تفاوت و بی‌مسئولیت هستند و وظایفشان را به‌موقع انجام نمی‌دهند. وی گفت: طریقه کشورداری و مملکت‌داری این‌گونه نیست و ما از سه قوه مخصوصاً قوه مجریه، تیم اقتصادی دولت و مجلس ناراضی هستیم. چرا مسئولان جلوی گرانی را نمی‌گیرند و مردم می‌گویند اگر بی‌عرضه هستید کنار بکشید. متاسفانه یک حس بی‌تفاوتی در میان مسئولین ایجادشده که مردم را به‌شدت عصبانی کرده است.
بی تفاوتی مسئولین به گرانی‌ها، یک خطر جدی است
خجسته تاکید کرد: اگر روند گرانی و بی‌تفاوتی مسئولین ادامه پیدا کند یک خطر جدی است که قطعاً آسیب آن از آمریکا بیشتر خواهد بود. هیچ‌کدام از مسئولان تخصصی و کشوری جوابگو نیستند و همه در حد حرف اقدام می‌کنند و هیچ‌کس کنترلی بر بازار ندارد. ارزش پول ملی ما نصف شده است و حقوق 2 میلیونی ارزش یک میلیون تومان را دارد. همه‌چیز برهم ریخته است و یک نفر باید به داد کشور برسد. ما در مسئولین قاطعیت نمی‌بینیم درحالی‌که مردم تشنه قاطعیت هستند. مسئولین تعمداً کاری که آمریکا انجام می‌دهد؛ را انجام می‌دهند. آمریکا به دنبال نارضایتی مردم است و مسئولین نیز با اقداماتشان همین کار را انجام می‌دهند.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی در خصوص اینکه دست‌های پشت پرده گرانی‌ها چه کسانی هستند؟ گفت: نام 31 مفسد اقتصادی که در پشت پرده این اقدامات هستند را به سران سه قوه دادم اما گفتند شما این اسامی را منتشر نکنید.
پشت پرده 31 مفسداقتصادی مسئولین نظام هستند
خجسته در پاسخ به این سوال که آیا اسامی مسئولین دولتی نیز درمیان این افراد هستند، تاکید کرد: مگر می‌شود مسئولین دولتی نباشند؟ مسئولین در این میان دست دارند که این افراد رشد می‌کنند. پشت پرده این افراد-مفسدان اقتصادی- مسئولین نظام هستند. مسئولین نظام 31 مفسد اقتصادی را مدیریت می‌کنند. مگر یک فرد بی‌مسئولیت می‌تواند جزو سران مفاسد اقتصادی باشد و بانک‌ها را غارت کند؟ این افراد با مسئولین نظام ارتباط دارند که می‌توانند بانک‌ها را غارت ‌کنند. وزیر اقتصاد، وزیر صنعت و رئیس‌کل بانک مرکزی چه‌کار می‌کنند؟
او تاکید کرد: در عرض 5 یا 6 ماه سال گذشته 10 میلیارد دلار ال سی باز کردیم درحالی‌که در 1 ماه تا 45 روز سال جاری 15 میلیارد دلار ال سی بازکرده‌ایم. ال سی که با دلار آن کار می‌کنند و واردات سوری است و در این مدت وارداتی انجام‌نشده است. اما پول‌ها را پشت پرده می‌گیرند و با آن کار می‌کنند. این افراد چه کسانی هستند. آیا افراد عادی هستند؟ قطعاً این افراد کسانی هستند که دستشان در کار است و ما همه این افراد را می‌شناسیم.
این نماینده مجلس گفت: خانه و کشور ما را غارت می‌کنند و کسی جلوی غارت را نمی‌گیرد. وزیر اقتصاد و تیم اقتصادی دولت یا دلار را باید 4200 نگه‌دارند و یا نمی‌خواهند و به نحو دیگری مدیریت می‌کنند. مسئولین ذی‌ربط مدیریت را به بازار داده‌اند و از طریق صرافی‌ها و قاچاق کشور را به این شکل درآورده‌اند. تیم اقتصادی دولت هر طور که می‌خواهند بازار ارز را مدیریت می‌کنند و تمام قیمت‌ها با توجه به افزایش قیمت دلار افزایش می‌یابد. مردم تا کی تحمل کنند؟ چرا مسئولین احساس مسئولیت نمی‌کنند؟ من معتقدم خطر آمریکای داخلی از آمریکا خارجی بیشتر است و آمریکای داخلی در حال آسیب به مردم است که این اتفاقات خطرناک است.
انتقاد از تاخیر در رسیدگی به پرونده بنیاد شهید
او در خصوص آخرین وضعیت پرونده بنیاد شهید، تاکید کرد: مدارک را جمع کردیم و به دادگاه داده‌ایم و از دادگاه جواب می‌خواهیم. پرونده بنیاد شهید و بانک دی 20 ماه است که در دادگاه است و آقای دولت‌آبادی آن را مدیریت می‌کند. آقای علی لاریجانی در این خصوص صحبت کرده‌اند که این پرونده تعیین تکلیف شود و قول داده‌اند که در اسرع وقت پرونده بنیاد شهید تعیین تکلیف شود. اما تاخیر 20 ماهه در رسیدگی به این پرونده اصلاً قابل‌قبول نیست.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: از آقای دولت‌آبادی می‌خواهیم که هر چه سریع‌تر به این پرونده ورود پیدا کنند. تخلف بانک دی 5 هزار میلیارد است و 36 مورد در بنیاد شهید است. چرا حرفی نمی‌زنند و آقای دولت‌آبادی این پرونده را نگه‌داشته است؟ ما کارمان را انجام داده‌ایم و منتظر هستیم که جواب بدهند. مستندات این پرونده متقن است و هر جا که شک دارند بگویند تا مدارک را ارائه دهیم. پرونده بنیاد شهید 30 هزار برگه سند دارد.
«اف ای تی اف» نهادی بین المللی که مسئولیت تنظیم استانداردها و شیوه های مبارزه با پولشویی را بر عهده دارد و کشورهای مختلف جهان بر اساس ارزیابی های آن رده بندی می شوند . هدف این نهاد بین المللی پیکار با پولشویی و به طور مشخص مبارزه با تقویت مالی تروریسم است. لازم به ذکر است که اقدامی که کشورها در همکاری با «اف ای تی اف» انجام می دهند این است که به جامعه حهانی اعلام می کنند که سازوکارهای مالی و قانونی در داخل کشورشان این قابلیت را دارد که با پولشویی مقابله کنند. همکاری با «اف ای تی اف» دقیقا به معنای افشای اطلاعات مالی ایران نیست.
سایر اخبار این روزنامه
دموکراسی چگونه می میرد؟ درس‌هایی از ظهور حاکمان قدرتمند در کشورهای ضعیف «همدلی» گفته‌های نماینده همدان درباره فساد سیستماتیک در کشور را بررسی می‌کند فسادِ درون «همدلی» از فرونشست نگران‌کننده زمین در تهران و بی‌توجهی مسئولان نسبت به این موضوع گزارش می‌دهد بازی ایران- اسپانیا در جام جهانی، جایی برای رویاپردازی حمله یوزها به قلب ماتادورها «همدلی» در گزارشی میدانی و گفت وگو با متخصصان حوزه فناوری و اطلاعات مکانیزم پیامک‌هایی که از مشترکان پول کم‌ می‌کند را برررسی کرد تشکیل ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات علیه اقدامات آمریکا باحضور سه قوه و صدا و سیما کاش این آنتن صدا داشت هرمز شریفیان استعفای خوب در دیدار کرباسیان با وزیر اقتصاد سوریه مطرح شد؛ آمادگی ایران و سوریه برای اعمال تعرفه ترجیحی واردات کالا عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد: پالس منفی برخی تولیدکنندگان نفت به بازار نفت مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی : قوانین موجود با رشد تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال سازگار نیستند معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت: کار در فاز ۱۱ پارس جنوبی متوقف نشده است بازی ایران- اسپانیا در جام جهانی، جایی برای رویاپردازی حمله یوزها به قلب ماتادورها بازی ایران- اسپانیا در جام جهانی، جایی برای رویاپردازی حمله یوزها به قلب ماتادورها