واکنش به نیرنگ آبکی نتانیاهو

گروه سیاسی: این روزها آب در بسیاری از نقاط مختلف ایران برای مردم به یک چالش جدی تبدیل شده است. در مناطق مرکزی مردم زیادی خشکسالی را با تمام وجود حس می کنند و حتی از این موضوع دچار خسران شده اند. اصفهان، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و حتی استان های شمالی کشور نیز هر روز با بحران آب دست به گریبان هستند. این روزها کم آبی کلیدواژه نگران کننده ای برای مردم ایران است.  نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز برای ارتباط با مردم ایران ترجیح داده از ملموس ترین مشکل کشور ورود کند. انتخاب او برجام، توان دفاعی، نفت، ارتباطات بانکی، تجارت بین المللی و یا مسئله تروریسم نبوده است. او نزدیک ترین مسئله به مردم را که هر روزه با آن درگیر هستند انتخاب کرده تا بتواند به این ترتیب ارتباط نتیجه بخش تری با مردم ایران برقرار کند.  نتانیاهو در واقع تلاش می کند این پیام ضمنی را در گام اول به مردم ایران مخابره کند که او نگرانی و دغدغه مردم ایران را درک کرده است و می خواهد راه حلی را به آنان پیشنهاد دهد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دو روز پس از راهپیمایی جهانی روز قدس و شعار «مرگ بر اسرائیل» در بسیاری از کشورها، در پیامی تصویری لیوانی آب می نوشد. او آب، مسئله حیاتی برای ایران را سوژه پیام تبلیغاتی خود قرار داده است.  این پیام تصویری از طریق شبکه بی بی سی فارسی منتشر شده است. نتانیاهو در این پیام خود درباره بحران آب در ایران و این رژیم سخن می گوید و پیشنهاد می دهد که آنان به کمک مردم ایران بیایند. نتانیاهو در این پیام مدعی می شود که رژیم صهیونیستی در بازیافت آب تخصص بسیاری دارد و توانسته مشکل آب خود را حل کند.
واکنش قاطع تهران
  «عیسی کلانتری» معاون رئیس جمهوری ایران و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست این کشور به پیشنهاد مضحک «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل به شهروندان ایرانی واکنش نشان داده است. کلانتری به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که نخست وزیر اسرائیل «هر کاری دوست دارد بکند ولی قبل از آن بهتر است برود کثافت‌کاری‌های خودش را جمع کند.»
وی درباره اظهارات نخست وزیر اسرائیل افزوده است که «نتانیاهو غلط می‌کند. به نتانیاهو چه ربطی دارد محیط زیست ایران، او برود دنبال کار خودش». بهرام قاسمی سخنگوی وزرات امور خارجه ایران هم درباره اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو گفته «بهتر است ایشان دست از کشتار مردم مظلوم فلسطین بردارد... لازم نیست ایشان نگران وضعیت مردم ایران باشد.» در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه نیز گفت: «نمی‌دانم چقدر باید به صحبت‌های یک شومن فریبکار پاسخ داد و به آن توجه کرد. او از این کارها زیاد می‌کند و اولین بار نیست که از این حرف‌ها می‌زند.» وی افزود:«نتانیاهو لازم است دست از کودک کشی و مردم کشی بردارد و نیاز نیست از آن سوی منطقه نگران بحث خشکسالی در ایران باشد. مردم ایران توانایی حل و فصل مسائل خود را در زمان لازم خواهند داشت و نیاز به این شعبده بازی نیست.» این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی اضافه کرد: «ایشان در پی سفر ناکام خودش به اروپا و شکستی که در این سفرها برای مجاب کردن سه کشور اروپایی به منظور همراهی با آمریکا و ناکام کردن برجام و تغییر نگاه آنها به برجام نیاز داشته، متحمل شد، اقدام دیگری را انجام داد و این حرکت، رفتاری فریبکارانه و ریاکارانه و حتی بچه‌گانه بود.»


حلیه گری ویژه اسرائیلی
مرور محتوای جملات او در این پیام قابل تأمل است. ابتدا از یک پیشنهاد بی سابقه سخن می گوید. می توان این را نوعی گام به جلو و یک اقدام مثبت در ذهن مخاطب تحلیل کرد. او با سخن گفتن از پیشنهاد به جای پیام جنگ و نفرت می خواهد توجه مثبت مخاطب را به خود جلب کند. او بر خلاف آنچه در جهان علیه او روایت می شود که اسرائیل منادی جنگ و نفرت است، از پیامی برای حمایت از مردم حرف می زند.  در جمله بعدی به آب اشاره می کند و تعریف او از این مشکل مردم این است که حکومت ایران این بحران را برای مردم ایجاد کرده است. در جمله بعدی از پیشنهاد اسرائیل برای حمایت از مردم ایران و نجات مردم حرف می زند. حالا او برای مستند کردن ادعاهای خودش به سخنان منابع رسمی داخل ایران استناد می کند. نتانیاهو در این پیام تبلیغی خودش از آمار سازمان هواشناسی و سخنان یکی از مسئولان استفاده می کند تا به این ترتیب بتواند اعتماد مخاطب را جلب کند و در گام بعد سخنان خود را تکمیل می کند و بحران آب را درد مشترک مردم ایران و اسرائیلی ها می خواند.  آب نوشیدن، بحران آب، حکومت بد ایران، اسرائیل مهربان، درد مشترک آب و پیشنهادی برای ادامه حیات قطعات پازل پیام اوست. 
اما نتانیاهو در این پروپاگاندا تنها نیست. بی بی سی فارسی قطعه مهم این پازل ارتباطاتی است. بی بی سی که سابقه مخابره رمز شب کودتا علیه محمد مصدق را دارد، حالا پیام تبلیغاتی با رمز آب به ایران مخابره می کند. بحران جدی است. تیم تبلیغاتی رژیم صهیونیستی به خوبی به این مسئله آگاه بوده است که رسانه های این رژیم در داخل ایران ضریب نفوذ بسیار کمی دارند و انتشار این پیام از طریق رسانه های خودشان ره به جایی نمی برد. انتشار این پیام بدون رسانه رسمی نیز اعتبار چندانی نخواهد داشت و کمکی به پیشبرد برنامه تبلیغاتی آنان نمی کند. 
دست آنان از رسانه های داخلی ایران نیز کامل کوتاه است، لذا درک اینکه چرا بی بی سی فارسی وارد عمل شده است کار سختی نیست.  پیام «اسرائیل مهربان، بحران آب، درد مشترک با ایران» از طریق اکانت های رسمی بی بی سی فارسی مخابره می شود. بی بی سی تنها به انتشار پیام تصویری نتانیاهو بسنده نمی کند، بلکه آن را بسط می دهد. سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در استودیوی این رسانه در لندن حاضر می شود و به تشریح این ویدئو می پرازد. 
مجری می پرسد چرا نتانیاهو آب را انتخاب کرده است؟
مجری تنها یک سوال نمی پرسد. او در واقع تلاش می کند به سوالات ذهن مخاطبانی که با دیدن پیام تصویری دچار ابهام شده اند نیز پاسخ دهد. مجری با این پرسش می گوید نتانیاهو حمله موشکی، تحریم و راه های دیگر جنگی را انتخاب نکرده است. نتانیاهو، آب را به عنوان دردی مشترک معرفی و انتخاب کرده است. او می پرسد این مقام سیاسی چرا قصد خیر دارد وقتی بین دو کشور جنگ است و از این مقام رسمی رژیم صهیونیستی می خواهد که صریح تر برای مخاطبان این پیام ها را تشریح کند.
این یک روش معمول در تبلیغات سیاسی است که پیام به صراحت به مخاطب مخابره نشود و ترجیح می دهد خود را در مواضع سیاسی بی طرف نشان دهد. بی بی سی فارسی در حالی به پیام نتانیاهو پرداخته که تظاهرات مردم لندن در روز قدس را هم پوشش داده است. البته در صفحه اینستاگرام بی بی سی فارسی، در کنار انتشار دو ویدئو در ارتباط با پیشنهاد نتانیاهو، تنها چند عکس از راهپیمایی روز قدس لندن منتشر شده است. ترکیب قرار گرفتن این ویدئوها و تصاویر نیز قابل تأمل است. ابتدا پیام نتانیاهو، بعد تصاویر روز قدس و بعد سخنان سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی منتشر شده است.  سخنگوی نتانیاهو در پاسخ به سوال مجری بخشی از اظهارات نتانیاهو را تکرار می کند و درباره اینکه چرا مسئله آب انتخاب شده است، می گوید چون این یک بحران جدی است. نوع تعریف آنان از بحران آب به مثابه تعریف یک پاشنه آشیل از ایران است که گویی آنان ترجیح داده اند به جای اینکه به این پاشنه آشیل حمله کننده، می خواهند با مهربانی تمام به یاری مردم ایران بیایند! هدف اصلی مبنی بر اینکه «ما دشمن نیستیم و ما دوست ملت ایرانیم» در این جملات پایانی خود را نمایان می کند.
این سخنگو در ادامه به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره می کند و می گوید که حکومت آب را به سپاه می دهد. شاید مجموعه این تیم تبلیغاتی از تل آویو تا لندن تلاش زیادی کرده باشند، اما گویا فکر زیاد آنان برای این پروژه باعث شده به خوبی به محتوای کلامشان دقت نکنند. سوال ساده این است که حکومت ایران آب را به سپاه داده است تا مردم ناراضی شوند و بعد اسرائیل دشمن ایران بیاید دایه مهربان تر از مادر شود؟ یعنی حکومت ایران ترجیح می دهد در همه ابعاد مردم ایران را ناراضی کند، حتی اگر این بعد مربوط به حیات مردم باشد؟ البته که این پیام با پیش فرض ساده انگاری مخاطب فراهم شده است و تلاش می کند حتی اگر در القای پیام خود نیز موفق نباشد، حداقل بتواند سوال و شک را در ذهن مخاطب درباره حکومت، بحران آب و توجه مسئولین ایجاد کند. 
البته این پیام دچار تناقض است. چون وقتی به اظهارات منابع رسمی درباره آب اشاره می کند، یعنی مسئولین امر متوجه این بحران هستند، ولی در جایی دیگر از بی توجهی مسئولین به مردم سخن می گوید. 
با این حال تمام این تدارک تبلیغاتی برای راه اندازی یک سایت است از این پس بتوانند روی این مسئله یک مانور تبلیغاتی داشته باشند. هر چند این سوال جدی در ذهن مخاطب ایجاد می شود که اگر رژیم صهیونیستی منجی دشمنان خود است، تا به حال چند نفر را توانسته در سراسر جهان نجات دهد؟ آیا تعداد افرادی که از سوی این رژیم کشته شده اند بیشتر است یا تعدادی را که این رژیم نجات داده است؟ 
این در حالی است که بحران آب در سراسر جهان یک مسئله جدی است و تنها ایران نیست که با این چالش دست و پنجه نرم می کند.اما اسرائیل حالا تنها با یک سایت فارسی می خواهد بحران آب مردم ایران را حل کند، قبلا مشکل آب کدام یک از کشورهای دیگر که مانند جمهوری اسلامی ایران با آنها بحران روابط دارد را حل کرده است؟