وزیر اقتصاد: تبادلات تجاری ایران و چین با ارزهای ملی انجام می‌شود

وزیر اقتصاد گفت: طبق تفاهمنامه امضا شده بین ایران و چین ارزهای ملی هر دو کشور در مبادلات تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به گزارش ایرنا، مسعود کرباسیان در حاشیه سفر رئیس جمهوری ایران به چین با بیان اینکه همزمان با این سفر چهار تفاهم نامه مشترک بین ایران و چین به امضا رسید، افزود: یکی از این تفاهم نامه‌ها بین این وزارتخانه و سازمان توسعه زیرساخت چین در زمینه استفاده از منابع مالی دو کشور برای سرمایه‌گذاری و استفاده از ارزهای ملی هر دو کشور در مبادلات تجاری بود.
وی گفت: همچنین طبق این تفاهمنامه، روابط تجاری هر دو کشور در چارچوب یک جاده یک کمربند ترسیم که در آن بر تعیین سهم هر دو کشور در نقشه راه این طرح تاکید شد. کرباسیان اضافه کرد: توسعه همکاری‌های فنی و علمی هر کشور از دیگر تفاهم نامه‌های امضا شده در این سفر بود که مفاد آن از جانب معاونت فنی ریاست جمهوری تهیه و با حضور روسای جمهوری هر دو کشور به امضا رسید.
وزیر اقتصاد ادامه داد: سومین سند امضا شده در این سفر در رابطه با همکاری‌های بورس و اوراق بهادار بود که بین سازمان‌های بورس هر دو کشور به امضا رسید. وی چهارمین سند امضا شده را در زمینه مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و گفت: طبق این تفاهم نامه هر دو کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر و مفاسد سازمان دهی شده با هم همکاری دو جانبه خواهند داشت.


کرباسیان گفت: در خصوص افزایش حجم مبادلات بین دو کشور هم مباحثی در این سفر در زمینه افزایش حوزه‌های مختلف بانکی، نفتی، پتروشیمی و حجم تجاری صورت گرفت.
گفتنی است، رئیس جمهور و هیات همراه، یکشنبه شب و پس از شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، شهر چینگدائو چین را به مقصد تهران ترک کرد. در نشست سازمان همکاری شانگهای رهبران و سران 8 کشور عضو و 4 کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمان‌های بین‌المللی حضور دارند.
حسن روحانی؛ رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز به دعوت "شی جین پینگ" رئیس جمهوری خلق چین در این اجلاس حضور داشت علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ازبکستان، پاکستان، بلاروس، مغولستان و نخست‌وزیر هند نیز به طور رسمی در این نشست شرکت کرده بودند.
در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رئیس جمهوری و ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، وی را همراهی می‌کردند.
دیدار با روسای جمهوری روسیه، پاکستان، افغانستان و بلاروس از جمله برنامه‌های روز نخست سفر رئیس جمهوری به چین بود. دیدار با رئیس جمهوری چین در قالب دیدار دوجانبه ایران و چین، شرکت در ضیافت شام رئیس جمهوری چین به افتخار هیات ایرانی و مراسم امضای اسناد روابط دو جانبه شامل چند سند همکاری بین ایران و چین از جمله برنامه‌های روز دوم سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین است.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد. در نشست این سازمان در سال 2016 میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای‌ امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.
سایر اخبار این روزنامه
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اساتید و اعضای هیئت‌های علمی دانشگاهها: دانشگاه, مرکز مهم تربیت قوه عاقله کشور است دکتر ظریف: در اجلاس شانگهای برعملیاتی شدن تعهدات برجامی تاکید شد معاون اول رئیس جمهور: اجازه ندهیم روند مثبت سرمایه‌گذاری با مشکل مواجه شود وزیر اقتصاد: تبادلات تجاری ایران و چین با ارزهای ملی انجام می‌شود شرکت‌های ریلی خارجی به اجرای قراردادهایشان در ایران پایبندند هشدار حیدرالعبادی و مقتدی صدر نسبت به توطئه علیه عراق درپی به آتش کشیدن صندوق‌های رای در راهپیمایی روز قدس در لندن خاخام‌های یهودی پرچم رژیم صهیونیستی را آتش زدند گام‌های جدید اروپا برای محافظت از شرکت‌هایش در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران روزنامه وال استریت ژورنال: سیاست آمریکا برای کاهش صادرات نفت ایران حمایت نمی‌شود سایه بدعهدی آمریکا بر مذاکرات سنگاپور در جلسه هیات دولت تصویب شد؛ محل برگزاری تجمعات ازسوی دولت مشخص شد تولید گاز کشور 9.3 درصد افزایش یافت نوبخت: 200 طرح و برنامه برای مقابله با تحریم‌ها آماده شده است