اقدامات ترامپ همه نگرانی‌های رهبر ایران را تایید کرد


«جان کری» وزیر خارجه پیشین آمریکا در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌های سوئیس به شدت از سیاست‌های دولت آمریکا درباره ایران انتقاد کرد.
وی در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در سوئیس، به روزنامه «نویه زوریخر تسایتونگ» درباره پیامدهای خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران هشدار داد  و گفت: «اقدام ترامپ  در زمینه خروج از توافق هسته‌ای، بزرگ‌ترین‌اشتباه راهبردی از زمان جنگ عراق و‌اشتباهی مهم در تمامی تاریخ آمریکاست. با این تصمیم توافقی پایان می‌یابد که در قالب آن ایران مسئول محدود کردن برنامه هسته‌ای خود است و به این ترتیب آمریکا منزوی می‌شود. علاوه‌بر این آنهایی هم که در ایران برای این توافق تلاش کرده‌اند هم منزوی می‌شوند و چنین چیزی سیاست داخلی ایران را تحت تاثیر قرار خواهد داد...»
آرزوی تغییر رژیم ایران بی‌نتیجه است
وی افزوده است: «آمریکا در برابر ایران راهبردی را انتخاب کرده است که جرج بوش علیه عراق در پیش گرفت و این راهبرد «تغییر رژیم» است و آنطوری که تاریخ نشان می‌دهد، نتیجه خوبی ندارد... دولت ترامپ راهکار غیر سازنده‌ و خودتخریبی را در پیش گرفته است.»


وزیر خارجه پیشین آمریکا درباره امکان اینکه ایران از توافق هسته‌ای خارج شود هم گفت: «این موضوع کاملا به اروپا بستگی دارد. اروپا باید مداخله کند و برای ایران این امکان را فراهم کند تا فعالیت اقتصادی داشته باشد در غیر این صورت شرایط بسیار دشوار خواهد شد. این موضوع به سیاست داخلی آمریکا و رئیس‌جمهور این کشور مربوط می‌شود. اما ما از انحراف حرف می‌زنیم نه یک روند عادی که چطور دولت آمریکا اداره می‌شود.»
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امیدواری وجود دارد که رئیس‌جمهور آتی  بتواند بار دیگر به توافق هسته‌ای با ایران و یا توافق پاریس باز گردد هم گفت که این امکان وجود دارد ولی باید صبر کرد.
اقرار به پایبندی کامل ایران به توافق
کری در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره نقش منطقه‌ای ایران هم ادعا کرد: «طبیعتا این نگرانی ما هم هست اما در دوران اوباما چشمانمان را به راحتی بر روی این موضوع نبستیم ما تحریم تسلیحاتی و تحریم‌هایی را در ارتباط با نقض حقوق‌بشر، برنامه موشکی و فعالیت‌های حزب‌الله اعمال کردیم. ما نمی‌خواهیم که راه برای دستیابی به راه‌حل منطقی بسته شود و این به موضوع هسته‌ای ارتباط دارد. ما با این توافق یک هدف داشتیم: از شر برنامه هسته‌ای ایران خلاص شویم.»
این سیاستمدار آمریکایی در ارتباط با امیدواری به منظور تغییر در ایران و ایجاد روابط بهتر هم گفت: «تا میزان مشخصی این امیدواری وجود داشت اما یکی از دلایلی که این اتفاق رخ نداد این بود که بانک‌ها از همکاری با ایران خودداری کردند. آنها با وجود توافق، به دلیل تحریم‌های ثانویه از آمریکا می‌ترسیدند.»
کری افزود: «به این ترتیب ایرانی‌ها از تمامی مزایای توافق بهره‌مند نشدند من این را به صراحت می‌گویم که ایرانی‌ها به توافق پایبند بودند ولی ما با اقدام ترامپ برای خروج از توافق، آن را نقض کردیم.»
مقصر دولت آمریکا است
وزیرخارجه پیشین آمریکا در زمینه حمایت داخلی در آمریکا از توافق هسته‌ای هم گفت: «بیشتر مردم آمریکا از این توافق حمایت کردند. اینکه کنگره با آن مخالفت کرد هم مسئله‌ای داخلی بود. جمهوری‌خواهان بیشتر مخالف دولت اوباما بودند. ترامپ بارها این توافق را محکوم کرد. من مطمئنم که او قبل از این، از جزئیات توافق اطلاع هم نداشت.»
کری در پایان در مورد پیامد مورد انتظار درباره ایران و تمامی منطقه هم گفت: «تقصیر این اوضاع بر گردن ترامپ است که این وضعیت را ایجاد کرده است. او این فرصت را داشت که با ایران وارد مذاکره شود. اکنون ایرانی‌ها این‌کار را نخواهند کرد چرا که ترامپ ثابت کرده است که نمی‌توان با آمریکا وارد معامله شد. این ناراحت‌کننده‌ترین بعد قضیه است. در مجموع  ترامپ همه چیزهایی که (آیت‌الله) خامنه‌ای به عنوان رهبر انقلاب ایران از آنها نگران بود را تأیید کرد.»
باردیگر؛ ترامپ و ماکرون
کاخ سفید بعد از دیدار «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه و «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بیانیه‌ای درباره محورهای رایزنی آنها منتشر کرد. در بیانیه کاخ سفید آمده است: «رئیس‌جمهور در دیدار با ماکرون با وی درباره مسائل تجاری، ایران و دیدار آتی‌اش با «کیم جونگ اون»رهبر کره شمالی گفت‌وگو کرد.»
کاخ سفید در این بیانیه افزوده است که سران دو کشور درخصوص ضرورت پرداختن به فعالیت‌های ایران در خاورمیانه (غرب آسیا)، از جمله در سوریه توافق کرده‌اند. در این بیانیه از فعالیت‌های قانونی ایران که بنا به درخواست دولت‌های رسمی سوریه و عراق صورت گرفته با عنوان «بی‌ثبات‌کننده» نام برده شده که به دلیل عصبانیت و ناراحتی آمریکا از شکست داعش و دیگر تروریست‌ها با محوریت ایران است.
همچنین آمریکا و متحدانش در حالی ایران را به «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده» در منطقه متهم می‌کنند که دولت‌های عراق و سوریه بارها از نقش ایران در مبارزه با گروه‌های تروریستی، از جمله داعش تقدیر کرده‌اند.
دولت آمریکا، در مقابل، همراه با متحدانش در منطقه از نخستین روزهای آغاز ناآرامی‌ها در سوریه در سال ۲۰۱۱ به حمایت از شبه‌نظامیان افراطی در حال مبارزه با دولت مرکزی سوریه پرداخت.
ترامپ همچنان در حال دوشیدن آل‌سعود
در حالی که 13روز به نشست وزیران کشورهای عضو «سازمان کشورهای تولیدکننده نفت» (اوپک) مانده مقام‌های سعودی می‌گویند این کشور افزایش تولید نفت را آغاز کرده‌ است.
ماه گذشته وزیر نفت عربستان سعودی گفت این کشور قصد دارد در سیاست کاهش تولید نفت خود بازنگری کند. سیاست کاهش تولید نفت، در سال 2016 به ابتکار مشترک عربستان سعودی، روسیه، کشورهای عضو اوپک و چند کشور غیرعضو برای جلوگیری از ادامه روند کاهش قیمت نفت، آغاز شد. 
به گزارش فارس، با بازگشت قیمت نفت و رسیدن آن به بالای 80 دلار به ازای هر بشکه، مصرف‌کنندگان بزرگ از جمله آمریکا درباره آثار احتمالی آن بر اقتصادشان ابراز نگرانی کرده‌اند. این نگرانی هم وجود دارد که بازگشت تحریم‌ها علیه ایران و اجرایی شدن تحریم‌ ونزوئلا، با کاستن از عرضه جهانی نفت، افزایش سریع بهای آن را به همراه داشته باشد.
وال‌استریت‌ژورنال نوشته تصمیم به افزایش تولید، چرخشی 180 درجه‌ای در سیاست عربستان سعودی، نسبت به تنها چند ماه پیش به شمار می‌رود. ریاض، بعد از موافقت با کاهش تولید نفت اعلام کرده بود دست‌کم تا زمان برگزاری نشست ماه جاری روال گذشته را ادامه خواهد داد.
رسانه آمریکایی گزارش داده مقام‌های سعودی اکنون می‌گویند این کشور از ماه گذشته میزان تولید خود را به میزان 100 هزار بشکه در روز افزایش داده‌ و به 10 میلیون بشکه رسانده‌اند. این مقام‌ها بدون اعلام زمانی مشخص گفته‌اند عربستان قصد دارد در ماه جاری هم میزان تولید خود را 100 هزار بشکه در روز افزایش دهد.
  یک مقام عربستانی گفت: «این اقدام نگرانی‌ها در بازار از اخلال‌های مربوط به کاهش نفت ایران را رفع خواهد کرد.» خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه گزارش داده بود دولت آمریکا یک روز قبل از اعلام خروج از برجام خواستار کمک عربستان سعودی برای باثبات کردن وضعیت بازار نفت بعد از بازگشت تحریم‌ها علیه ایران شده است.
سایر اخبار این روزنامه
عمر با برکت حجت‌الاسلام احمدی یکسره در خدمت علم و تحقیق و تربیت جوانان جویای علم بوده است مجلس با تصویب FATF پای داعش را به کشور باز نکند FATF و سراب رفع تحریم‌ها(یادداشت میهمان) اخبار ویژه شرکت‌های اروپایی نیامده رفتند نوبت اعتماد به توان داخلی نرسیده؟! درخواست دبیرکل انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز برای پیگیری جنایت اسرائیل در قتل پرستار فلسطینی افزایش کمک‌ها پاسخ مردم به جوسازی علیه کمیته امداد امنیت امروز ایران حاصل تفکر انقلابی است اقدامات ترامپ همه نگرانی‌های رهبر ایران را تایید کرد از توسعه روابط اقتصادی با منطقه اوراسیا در چارچوب تجارت آزاد استقبال می‌کنیم انگلیس و فرانسه ملت فلسطین را طعمه صهیونیست‌ها کردند بدون حمایت‌های آمریکا حاکمان مرتجع عرب یک هفته هم دوام نمی‌آورند ورود دیرهنگام مجلس به قرارداد پژو شرکت‌های اروپایی نیامده رفتند نوبت اعتماد به توان داخلی نرسیده؟! شرکت‌های اروپایی نیامده رفتند نوبت اعتماد به توان داخلی نرسیده؟!