اعزام دوباره تیم شناسایی اموال بابک زنجانی به خارج

سخنگوي دستگاه قضا در رابطه با درخواست بسياري از هنرمندان و افكار عمومي براي بازگشت هنرمندان خارج از كشور گفت: هر کسی که ایرانی هست و بازیگر و هنرمند فرقی نمی‌کند، می‌تواند به داخل کشور بیاید و هیچ ایرانی منعی برای ورود به کشور ندارد، هر کسی که باشد.
ولی اگر احیانا مرتکب جرمی شد و جرمش قابل گذشت نباشد و شاکی خصوصی هم داشته باشد، باید پاسخگو باشد ولی به طور کل هیچ کس ممنوع‌الورود نیست. به گزارش ايسنا،غلامحسين محسني اژه‌اي در رابطه با آخرين وضعيت پرونده بابك زنجاني نيز توضيح داده است: بازگشت اموال به بیت المال در این پرونده در حال انجام است و هنوز موفق به بازگشت کامل اموال نشده‌ایم. آنچه شناسایی شده تکافوی طلب وزارت نفت را نمی‌دهد و تمام تلاش وزارت اطلاعات و قوه قضاییه و دادسرا این است که اموال شناسایی شود؛ البته حرف و حدیث های زیادی مطرح شده که به نتیجه صدرصدی نرسیده‌اند. مدت‌هاست که بابک زنجانی مدعی است می‌تواند اموالی را که در خارج از کشور داشته به کشور منتقل کند و بر همین اساس قبلا تیمی تشکیل شد و به آنجا رفتند و به نتیجه نرسیدند.
البته دوباره قرار است این تیم به برخی کشورهای همسایه و غیر همسایه بروند و ان‌شاءا... منجر به نتیجه شود.اين مسئول قضايي در توضيح سرانجام مناقشه قوه قضاییه و وزارت اطلاعات بر سر جاسوسان هسته‌ای افزود: اصلا مناقشه‌ای نیست.
قوه قضاییه باید تشخیص دهد که آیا اتهام کسی ثابت شده یا خیر، وزارت اطلاعات در این زمینه صاحب نظر نیست. به عنوان مثال در پرونده محیط زیست وزارت اطلاعات، اطلاعاتی ندارد؛ لذا نمی‌تواند اظهار نظری کند. جایی که وزارت اطلاعات یا هر نهاد و یا سازمانی، اطلاعاتی ندارند، نمی‌توانند اظهارنظر کنند. از نگاه اطلاعاتی گاهی وقتها چیزی ثابت شده است ولی از نظر محکمه ممکن است ثابت نشود.


کما اینکه از این موارد کم نداریم و ممکن است از قرائن و شواهد یک فرد، وزارت اطلاعات چیزی را احراز کند اما قاضی آنرا احراز نکند، عکس این موضوع هم وجود دارد و ممکن است وزارت اطلاعات اسنادی نداشته باشد ولی قوه قضاییه از جای دیگر اطلاعاتی داشته باشد؛ لذا مرجع تشخیص اینکه کسی مجرم است یا نیست، قوه قضاییه است و هیچ دستگاه دیگری نمی‌تواند بگوید که آیا این فرد مجرم هست یا نیست؛ حال نیروی انتظامی باشد یا سازمان اطلاعات سپاه یا وزارت اطلاعات فرقی نمی‌کند.
محسني اژه اي در رابطه با موازی‌کاری‌های اطلاعاتی نيز توضيح داد:ما باید بدانیم که در طول سال هزاران پرونده امنیتی داریم. در این هزار تا پرونده اگر یکی دو مورد اختلاف باشد زیاد است؟ باید گفت خیر. در قوه قضاییه ما برای اثبات یک موضوع چندین راه داریم و یکی این است که طرف اقرار کند اتهامی را که به او نسبت داده اند. به فرض بگویند که تو متهمی به سرقت و رشوه خواری و... در بعضی پرونده‌ها به‌خصوص پرونده‌های امنیتی (جاسوسی) ممکن است اقرار نباشد، دوم اینکه بینه شرعی یعنی دو تا شاهد عاقل خبر دهند که این اتفاق افتاده است، آیا در همه پرونده ها دو یا چهار شاهد عادل هستند که باید بگویم خیر در بسیاري ازمواقع نیست. راه سوم علم قاضی از طریق مجموعه قرائن و شواهد است؛ البته قبلا قانون این قید را نداشت می‌گفت اگر قاضی براساس قرائن و شواهد علم پیدا کرد، به علم خودش عمل کند ولی بعدها قانون این موضوع را محدود کرد که کار خوبی هم هست و گفت که علم قاضی که به صورت متعارف حاصل شده باشد.
وصف مجرمانه براي حضور خبرنگاران در تلگرام
وي در پاسخ به اين سوال كه«آیا خبرنگاران باید از فضای مجازی تلگرام خارج شوند؟ و اگر خارج نشوند مرتکب جرم شده‌اند؟» افزود:طی بخشنامه‌ای که از طرف معاون اول رییس جمهوری صادر شده، محدودیت‌هایی اعلام شده که در مواردی هم می‌تواند تبدیل به جرم شود؛ زیرا در برخی مقررات اگر انسان خلاف آن عمل کند چه بسا که منجر به جرم هم‌می‌شود.
رسانه‌ای‌ها انسان‌های منصفی هستند
معاون اول قوه قضاییه همچنين در بخشي از سخنان خود گفت: شما رسانه‌ها انسان های منصفی هستید و نباید قضاوت یک طرفه کنید. کار شما حساس، ظریف و مهم است. بخش خبر حساسیت های خود را دارد چرا که در کمترین زمان ممکن خبر مخابره می شود ولی اخبار باید مورد قبول و اعتماد مخاطب قرار گیرد و مشکل‌ساز نباشد تا خدای نکرده در آینده گرفتار مسائل حقوقی نشوید بنابراين اگر با همه جوانبش انجام شود آثار مثبتی زیادی دارد. وی افزود: رسانه‌ها اعم از خبرگزاری یا روزنامه اگر خوب عمل کنند می‌توانند در جامعه اثر مثبت داشته باشند. اینکه گفته‌اند رسانه‌ها رکن چهارم هستند، خیلی دور از واقعیت نیست. اگر رسانه ها به درستی عمل کنند، مورد اعتماد مردم قرار می‌گیرند تا بتوانند واقعیات را با حفظ مرزها و چارچوب‌های مشخص منعکس کنند و فوق العاده می‌توانند تاثیرگذار باشند و جلوی بسیاری از فسادها رامی‌گیرند. نظارت مردم رسانه‌ها هستند و اگر خدای نکرده به رسالت‌شان عمل نکنند، به همان میزان اثر منفی دارند. شما می‌بینید که گاهی وقت‌ها یک خبر خدای نکرده می‌تواند اثر منفی داشته باشد و تلاظم ایجاد کرده و یک خانواده را نابود کند و ذهنیت‌های بسیار زیادی را درگیر خودش کند و بعضی می‌گویند که خبر را اصلاح کردیم ولی آن خبر ارسال شده و اثر خودش را گرفته است؛ پس باید بسیار دقت کرد. اگر چه خبر باید سریع باشد ولی خبری که سریع و دقیق و مفید باشد، کار حساسی است؛ بنابراین از انسان هایی باید استفاده شود که امانت دار، باهوش و با درایت هستند. اگر این طور باشید صادقانه و امانت دارانه و با سرعت باشید، برای مخاطب جذابیت دارد. حقیقتا بعضی از رسانه ها فوق العاده اثر مثبت و برخی نیز اثر منفی دارند و از مرحله زرد هم رد شده اند و مرتب پمپاژ نابودی و سیاه نمایی می‌کنند و باعث درگیرشدن اذهان به مسائل حاشیه ای و فرعی می‌شوند. آنچه در فضای مجازی مطرح می شود برای من قابل اعتماد نیست و نمی‌دانم کدام خبر درست است و کدام درست نیست. اگر خبر خبرگزاری ایسنا را کسی شنید و نیازی به راستی‌آزمایی نداشت و به آن اعتماد کرد فوق العاده مهم است.