سه ابزار مالی جدید به بورس می‌آید

مقررات مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات، صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهام اختصاصی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در واحدهای صندوق‌ها به زودی تدوین می‌شود‌. به گزارش سنا، محمدرضا معتمد، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص مزیت‌های سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری بیان کرد: این صندوق‌ها مزیت‌های بسیاری دارند‌. در مکانیسم فعالیت این صندوق‌ها وجوه از سرمایه‌گذاران جمع‌آوری شده و با توجه به پذیرش ریسک مورد قبول، تلاش می‌شود بیشترین بازدهی ممکن نصیب سرمایه‌گذاران شود‌. وی در ادامه بیان کرد: انباشته‌شدن سرمایه در این صندوق‌ها نیز مزیت‌های متعددی نسبت به سرمایه‌گذاری انفرادی دارد که از آن جمله می‌توان به کاهش هزینه سرمایه‌گذاری اشاره کرد‌. معتمد در این زمینه توضیح داد: با انباشت سرمایه، هزینه به‌کارگیری نیروهای متخصص، گردآوری و تحلیل اطلاعات و گزینش سبد بهینه اوراق بهادار بین همه سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود و سرانه هزینه هر سرمایه‌گذار کاهش می‌یابد‌. همچنین صندوق از جانب سرمایه‌گذاران، کلیه حقوق اجرایی از قبیل دریافت سود کوپن اوراق بهادار را انجام می‌دهد و در نتیجه سرانه هزینه هر سرمایه‌گذار برای انجام سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد‌.
مزیت سرمایه‌گذاری‌ها
وی دیگر مزیت سرمایه‌گذاری تجمیعی را اینچنین بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری امکان سرمایه‌گذاری مناسب و متنوع‌تر دارایی‌ها را فراهم می‌کنند و در نتیجه ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهند‌. همچنین مدیریت سبد دارایی‌های این صندوق‌ها توسط اشخاص حقوقی مشخص که دارای تخصص مربوط به حوزه صندوق است، انجام می‌شود که ریسک این سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد‌. مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار نظارت مستمر را دیگر مزیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری دانست و گفت: صندوق‌ها دارای ارکان نظارتی بوده و به صورت مستمر توسط ارکان مذکور مورد رسیدگی قرار می‌گیرد‌. علاوه بر این بازدیدها و رسیدگی‌های دوره‌ای نیز از طرف سازمان بر عملکرد صندوق انجام می‌شود‌. وی افزود: به علاوه موضوعات فعالیتی که صندوق مجاز به سرمایه‌گذاری در آنهاست از قبل تعیین شده است، به همین سبب سرمایه‌گذار اطمینان دارد که منابع سرمایه‌گذاری وی صرفا در موضوعاتی سرمایه‌گذاری می‌شود که اعلام شده است‌. معتمد مزیت هفتم این نوع از سرمایه‌گذاری را معافیت از مالیات این معاملات دانست و گفت: صدور و ابطال و همچنین خرید و فروش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها و درآمد کسب‌شده از آن، معاف از مالیات است‌. همچنین قیمتی که سرمایه‌گذار تمایل به سرمایه‌گذاری در صندوق دارد یا متمایل به خروج از سرمایه‌گذاری از صندوق است، مشخص بوده و سرمایه‌گذار متناسب با آن می‌تواند اقدام کند‌.
فعالیت صندوق‌ها


وی آخرین اقدامات انجام‌شده در زمینه گسترش صندوق‌های سرمایه‌گذاری را اینچنین تشریح کرد: در حال حاضر مقررات مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات، صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهام اختصاصی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری در واحدهای صندوق‌ها در دست تهیه و تدوین بوده و پس از تکمیل فرآیند مربوطه ارائه خواهد شد‌. معتمد در پایان بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات موجود ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری موجود در پایان اردیبهشت‌ماه بالغ بر ۱۵۳ هزار میلیارد تومان بوده و نزدیک به دو میلیون و ۳۰۰ هزار سرمایه‌گذار در این صندوق‌ها حضور دارند‌.
صندوق سرمایه‌گذاری چیست
در دو دهه گذشته صندوق‌های سرمایه‌گذاری محبوبیت زیادی در بین سرمایه‌گذاران پیدا کرده‌اند‌. امروزه بسیاری از افراد به دلایل مختلفی مثل کمبود وقت، نداشتن اطلاعات کافی درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود، مشغله زیاد و‌.‌.‌. معمولا گزینه‌ای که برای پس‌انداز پول خود انتخاب می‌کنند بانک است‌. در نتیجه فرصت کسب بازدهی‌های بیشتر را به راحتی از دست می‌دهند‌. یکی از ابزارهایی که این فرصت را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد، صندوق سرمایه‌گذاری است‌. صندوق سرمایه‌گذاری یکی از فرصت‌های مطلوب سرمایه‌گذاری در گزینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری مثل بازار سرمایه است خصوصا برای افرادی که قصد سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس را دارند و خودشان وقت و یا اطلاعات کافی را برای انجام این کار ندارند‌. با این کار فرد سرمایه‌گذار امکان دستیابی به بازدهی‌هایی بالاتر از سود بانکی را به دست خواهد آورد‌. به طور خلاصه یک صندوق سرمایه‌گذاری مجموعه‌ای از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار است‌. در واقع شما می‌توانید آن را به صورت شرکتی در نظر بگیرید که در آن افراد مختلف پول‌های خود را روی هم می‌گذارند و در سبدی از اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌کنند‌. در حال حاضر میزان سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ایران به بیش از ۱۱۵۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است‌.