به دلیل حمایت برلین از توافق هسته‌ای سعودی‌ها آلمان را تحریم کردند!

سیاست‌ خارجی آلمان در خاورمیانه و تلاش این کشور برای نجات توافق هسته‌ای با ایران باعث ناخشنودی عربستان سعودی شده است. عربستان در واکنش به این سیاست‌ها سفارش‌های اقتصادی خود را به شرکت‌های آلمانی متوقف کرده است.
در همین رابطه خبرگزاری دویچه وله به نقل از رویترز از توقف سفارش‌های اقتصادی عربستان سعودی به شرکت‌های آلمانی خبر داده است. این گزارش متکی بر اطلاعاتی است که از سوی هفته‌نامه اشپیگل منتشر شده و طبق آن محمد بن سلمان، شاهزاده عربستان به مسئولان اقتصادی این کشور دستور داده است، معاملات تجاری خود را با آلمان متوقف کنند. محدودیت سفارش شامل شرکت‌های بزرگ آلمانی و از جمله شرکت زیمنس، شرکت داروسازی بایر و همچنین شرکت بورینگر می‌شود. این شرکت‌ها ظرف سالیان گذشته با وزارت بهداشت عربستان همکاری فشرده‌ای داشتند.
بر اساس اطلاعات هفته‌نامه اشپیگل، محدودیت‌های پیش‌بینی شده به فعالیت شرکت خودروسازی دایملر نیز آسیب می‌رساند. شرکت دایملر قرار بود صدها اتوبوس مرسدس برای شبکه حمل و نقل شهری مسافران در ریاض و جده به عربستان تحویل دهد.
شرکت‌های آلمانی فعال در عربستان


حدود ۸۰۰ شرکت آلمانی در عربستان سعودی فعالیت اقتصادی دارند. در سال ۲۰۱۷ حجم بازرگانی دو کشور آلمان و عربستان حدود ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بوده است. به این ترتیب حجم بازرگانی دو کشور آلمان و عربستان سعودی دو برابر حجم مبادلات بازرگانی آلمان و ایران است. اما، صادرات آلمان به عربستان تنها نیم درصد کل صادرات آلمان را تشکیل می‌دهد. عربستان سعودی رسما علت کاهش مبادلات بازرگانی خود با دولت آلمان و محدود کردن سفارش‌های اقتصادی از شرکت‌های آلمانی را سیاست خارجی این کشور در خاورمیانه اعلام کرده است.
توافق هسته‌ای با ایران
افزون بر سیاست خارجی آلمان در خاورمیانه، صاحبان قدرت در عربستان از سیاست آلمان در قبال توافق هسته‌ای با ایران نیز ناخرسند هستند. آلمان به موازات فرانسه و بریتانیا خواستار حفظ و اجرای توافق هسته‌ای با ایران است. اما، تنش در مناسبات دیپلماتیک آلمان و عربستان سعودی به نوامبر سال ۲۰۱۷ باز می‌گردد. عربستان سعودی در نوامبر سال گذشته میلادی سفیر خود را از آلمان فراخواند. علت این امر، اظهارات وزیر امور خارجه وقت آلمان، زیگمار گابریل بود. گابریل عربستان سعودی را به‌گونه‌ای غیر مستقیم به ماجراجویی در منطقه متهم کرده بود. عربستان از اعزام مجدد سفیر خود به آلمان تا این لحظه اجتناب ورزیده است.
نگرانی شرکت‌های آلمانی
اولیور اومس، رئیس اتاق بازرگانی خارجی آلمان از نگرانی فزاینده شرکت‌های آلمانی سخن گفته است. تلاش‌های هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز تا کنون نتوانسته از تنش ایجاد شده در مناسبات دیپلماتیک دو کشور بکاهد. در همین رابطه یوهان داوید وادپول، معاون رئیس فراکسیون دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی در پارلمان آلمان گفته است: در راستای منافع برخاسته از سیاست خارجی آلمان، باید وزیر امور خارجه این کشور، هایکو ماس، موفق به عادی سازی مناسبات تنش‌زده آلمان با عربستان شود.
سایر اخبار این روزنامه
جزئیات دیدار رئیس‌جمهوری با شهردار تهران «ابتکار» دلایل کاهش ارزش لیر در ترکیه و آثار آتی آن را بررسی کرد بحران لیر در سایه صندوق‌های رای دو روز پس از لغو ملاقات رهبران آمریکا و کره‌شمالی، ترامپ از احتمال دیدار با اون در 22 خرداد خبر داد جهانبخش محبی نیا خاورمیانه و هیولای مداخله خارجی کمپین‌های فرهنگی مردم‌نهاد چقدر در توسعه کتابخوانی و فرهنگ‌سازی کشور موثر هستند؟ چرا حصارکشی سی‌وسه‌پل علی‌رغم مغایرت با ضوابط میراث فرهنگی تصویب شد؟ سی و سه پل در حصر به بهانه روز جهانی «ام اس» مسائل بیماران مبتلا بررسی شد روزگار روبان های نارنجی «ابتکار» از جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی درباره بررسی ورود ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم گزارش می دهد به دلیل حمایت برلین از توافق هسته‌ای سعودی‌ها آلمان را تحریم کردند! «ابتکار» چهره سینمایی «ناصر ملک مطیعی» را در گفت‌وگو با فرزاد موتمن، احمد طالبی نژاد و چنگیز جلیلوند بررسی می‌کند عضو هیات رئیسه مجلس: باید روایت یکسانی از برجام اروپایی داشته باشیم عضو هیات رئیسه مجلس: باید روایت یکسانی از برجام اروپایی داشته باشیم وزیر دفاع: سردمداران آمریکا از گذشته عبرت بگیرند سخنگوی سازمان انرژی اتمی: خودمان را برای بدترین شرایط هم آماده کرده‌ایم