سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا از زبان مایک پومپئو تشریح شد 12 خواسته واشنگتن از تهران برای لغو تحریم ها

مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته در جریان سخنرانی خود در بنیاد هریتج، با بیان اینکه برجام امنیت آمریکا را تضمین نمی‌کرد، اظهار کرد: اما دیگر اینچنین نخواهد بود. دیگر مسئولان ایران نمی‌توانند به واسطه برجام ثروت ایجاد کنند و سلاح بر بلندی‌های جولان فرود آورند. دیگر شاهد نفوذ ایران در منطقه نخواهیم بود.
وی با ادعای اینکه این توافق فقط دستیابی ایران را به سلاح‌های هسته‌ای به تعویق می‌انداخت، اظهار کرد: بر اساس مفاد غروب در این توافق، وقتی که مدت محدودیت ایران تمام می شد، ایران این امکان را داشت که به سمت تولید هسته‌ای برود و در منطقه مسابقه تسلیحاتی ایجاد کند.
به گزارش ایسنا، در حالی که برنامه هسته‌ای ایران تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد وی مدعی شد: پس از عملیات اطلاعاتی اسرائیل به این موضوع پی بردیم که ایران عملیات هسته‌ای خود را حتی پس از برجام نیز مخفی کرده بود.
پومپئو ادعا کرد: سازوکارهای راستی‌آزمایی برجام بسیار ضعیف بود. ایران با ثروتی که از توافق هسته‌ای به دست آورد پول‌ها را به جنگ‌های نیابتی خود تزریق کرد و به حزب‌الله در سوریه کمک کرد تا مسلح شود. ایران در طول زمان برجام نفوذش را در منطقه گسترش داد.


وی با متهم کردن سردار قاسم سلیمانی به گرفتن پول از غرب مدعی شد که وی توانست اقدامات خود را به سرانجام برساند. این عواقب برجام برای خاورمیانه بود. از دیدگاه جان کری، برجام قرار بود به یک پایه استراتژیک برای مدیریت و صلح و امنیت خاورمیانه تبدیل شود اما آیا امروز شاهد این هستیم؟ امروز حزب‌الله از هر زمانی نفوذ خود را گسترده‌تر کرده است.
پومپئو در ادامه با ادعای اعزام نیروی نظامی ایرانی به سوریه، کمک تسلیحاتی و مالی به حوثی‌های یمن و کمک به طالبان در افغانستان، تهران را به دخالت در امور عراق متهم کرد و افزود: ایران هزاران جنجگو به سوریه اعزام کرده است. ایران در عراق حاکمیت ملی این کشور را تضعیف کرده است. در یمن به حوثی‌ها حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کند تا به ریاض حمله کند و در افغانستان از طریق انتقال سلاح به طالبان کمک می‌کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سیاست‌های ایران‌هراسی غرب، سپاه قدس را به انجام عملیات تروریستی متهم کرد و گفت: امروز می‌بینیم که سپاه قدس به صورت مخفیانه در اروپا عملیات تروریستی انجام می‌دهد. در طول اجرای برجام، ایران چندین آمریکایی را به گروگان گرفت که در این ارتباط سیامک نمازی را می‌توان اشاره کرد و افراد دیگری.
پومپئو همچنین با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم و القاعده تصریح کرد: ایران در طول اجرای برجام بزرگ‌ترین حامی تروریسم بود. ایران از رهبران القاعده برای انجام عملیات تروریستی حمایت کرد و اکنون تعدادی از رهبران ارشد القاعده در ایران سکونت دارند. وی در ادامه سیاست‌های آمریکا برای تفرقه‌افکنی میان ملت و نظام ایران، جنبش مقاومت حماس با شبکه تروریستی القاعده را در کنار هم قرار داد و گفت: ما از مردم ایران سوال می‌کنیم که آیا این چیزی است که شما می‌خواهید؟ آیا می‌خواهید کشور شما در کنار گروه‌هایی چون حماس و القاعده مشغول توطئه‌چینی و انجام عملیات تروریستی باشد؟
این دیپلمات ارشد آمریکایی با طرح اتهام‌هایی علیه روحانی و ظریف و با بیان اینکه در غرب به صورت اشتباه آنها را از افرادی مثل سلیمانی جدا می‌کنند، با توهین به انتخاب مردم ایران گفت: روحانی و ظریف را شما انتخاب کردید، آیا آنها مسئول از بین رفتن انسان‌ها و به وجود آوردن مشکلات اقتصادی برای شما نیستند؟
پومپئو با ادعای اینکه در ماه‌های گذشته سپاه پاسداران موشک‌هایی را به سمت بلندی‌های جولان شلیک کرد و متحد ما برای دفاع از خود اقداماتی را انجام داد گفت: ما از اقدامات اسرائیل برای دفاع از خودش حمایت می‌کنیم. این تصور که برجام به ثبات خاورمیانه کمک کرده است تصور و گمان اشتباهی بود. برجام جلوی بلندپروازی‌های ایران را نگرفته بلکه نقطه شروعی برای این بلندپروازی‌ها بود.
وی با طرح این سوال که اکنون راه پیش‌رو چیست، ادامه داد: ما در کنار متحدان خود تلاش خواهیم کرد تا جلوی این اقدامات را بگیریم، تا جلوی نفوذ ایران در منطقه را بگیریم، ما تلاش می‌کنیم که ایران هیچ راهی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای نداشته باشد.
پومپئو ادامه داد: بعد از خروج آمریکا از برجام، ترامپ اهدافی را در ارتباط با ایران مشخص کرد که من وظیفه دارم در چند جبهه پیگیری کنم. از جمله اینکه فشار بی‌سابقه مالی به ایران وارد کنیم،‌ مسئولان ایران شک نداشته باشند که ما در این قضیه جدی هستیم و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع می‌کنیم.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهار کرد: این تحریم‌ها بزرگ‌ترین تحریم‌هایی خواهد بود که در طول تاریخ اعمال شده، حکومت ایران سال‌هاست در خاورمیانه فعالیت می‌کند اما وقتی تحریم‌های ما مورد اجرا گذاشته شود مسئولان ایران تلاش می‌کنند اقتصاد خود را زنده نگه دارند، این گزینه روبروی آنها قرار خواهد گرفت که آیا اقتصاد خود را نجات خواهند داد یا دنبال نفوذ در منطقه خواهند بود.
در حالی که ترامپ به یک شخصیت کاسبکارانه مشهور است پومپئو با متهم کردن ایران به دنبال کردن برنامه هسته‌ای نظامی گفت: ‌ ترامپ اعلام کرد که آماده‌ایم مذاکره جدیدی با ایران انجام دهیم اما هر توافق جدیدی که تضمین کند که ایران دستش به سلاح هسته‌ای نرسد، ما اشتباه دولت‌های قبلی آمریکا را تکرار نمی‌کنیم، ‌این توافق را هم بازنگری نمی‌کنیم در حالیکه می‌دانیم فعالیت هسته‌ای ایران نمی‌تواند از بحث امنیت منطقه جدا شود، ایران باید به آژانس کاملا ابعاد نظامی و فعالیت هسته‌ای خود را توضیح دهد و بگوید که از این برنامه‌ها فاصله گرفته است. همچنین باید تاسیسات آب سنگین خودش را تعطیل کند.
پومپئو در ادامه اظهارات مداخله‌جویانه خود گفت: ایران باید اجازه دسترسی بازرسان بین‌المللی به هر نقطه از این کشور را بدهد، ایران باید توسعه توان موشکی خود را متوقف کند. این کشور باید همه زندانیان آمریکایی را آزاد کند، از حمایت حماس و سازمان جهاد اسلامی فلسطین دست بردارد، از شبه نظامیان عراق، حوثی‌های یمن حمایت نکند و همه نیروهای خود در سوریه را خارج کند. ایران باید نیروهای سپاه قدس را از انجام اقدامات خصمانه در سرتاسر جهان منع کند. این کشور باید از تهدید اسرائیل دست بردارد و دست به حملات سایبری نزند. این فهرست طولانی است اما ما این کار را نکردیم بلکه رفتارهای ایران باعث طولانی شدن این فهرست شده است.
وی افزود: ما از همه متحدان خود می‌خواهیم که از ایران بخواهند تا به این اقدامات خود پایان دهد. ما آماده هستیم تا تمام تحریم‌های هسته‌ای خود را علیه حکومت ایران لغو کنیم و روابطی کاملا دیپلماتیک با این کشور داشته باشیم و به پیوستن این کشور به اقتصاد جهانی کمک کنیم اما سیاست‌های ایران باید تغییر کند. ایران حق دارد از خود دفاع کند اما نمی‌تواند شهروندان دیگر کشورها را تهدید کند. ما به دنبال یک توافق بسیار فراگیر با ایران هستیم، توافقی که مورد حمایت رهبران هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات کنگره واقع شود. ما از همه شرکای خود نه تنها متحدان اروپایی بلکه قطر، کره جنوبی، ژاپن و ... می‌خواهیم تا با ما علیه ایران همکاری کنند.
پومپئو در ادامه سخنان خود در این نشست که بنا به گفته برخی از تحلیلگران مهمترین سخنرانی وی پس از انتخاب وی به سمت وزیر خارجه این کشور است، با بیان اینکه ما این را می‌فهمیم که تحریم‌ها ممکن است مشکلات اقتصادی را ایجاد کند برای برخی از دوستان ما ممکن است همراه با مشکلاتی باشد، ادامه داد: ما تاکید داریم که باید فعالیت اقتصادی ایران شفاف باشد، ما تیم‌های متخصصی را اعزام خواهیم کرد و برای همکاران‌مان و با کسانی که با ایران کار اقتصادی می‌کنند توضیح خواهیم داد که آثار تحریمی چگونه خواهد بود.
پومپئو با بیان اینکه ما در ایالات متحده آمریکا با ماهیت حکومت ایران آشنا هستیم، ادعا کرد: من به مسئولان ایران آقایان خامنه‌ای، روحانی و دیگر مسئولان ایران می‌گویم که فعالیت‌های شما با عزم پولادین ما مواجه خواهد شد. خطاب به ملت ایران نیز می‌خواهم صحبت‌های ریئیس‌جمهوری در ماه اکتبر را تکرار کنم، مردم ایران بزرگ‌ترین قربانی حکومت جمهوری اسلامی ایران هستند. مردم ایران تاکنون هزینه‌های سنگینی را به خاطر افراط‌گری‌ مسئولان خود پرداخت کرده‌اند، مردم ایران می‌خواهند با دنیا و همسایگان خود تعامل و همکاری کنند. ما دل‌مان می‌خواهد که مردم ایران مانند گذشته به شکوفایی برسند و ایالات متحده آمریکا مفتخر به آن است که بتواند قدم‌هایی را در این راه بردارد.
وی در ادامه ادعاهای خود که ریشه از عصبانیت کاخ سفید از پیروزی‌های سردار سلیمانی در جبهه مقاومت دارد گفت: نباید اجازه بدهیم که قاسم سلیمانی ثروت بیشتری را به دست بیاورد. تلاش ما این است که ایران نتواند فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر بگیرد. وی با بیان اینکه ما در ارتباط با پیشبرد این استراتژی برنامه جدول‌بندی مشخصی داریم، اظهار کرد: از ۵۵ روز دیگر تحریم‌ها اجرا می‌شود، ما کار زیادی در پیش‌رو داریم و در تمام سطوح دولت و وزارت خارجه در حال پیشبرد امور هستیم.