فیلتر فیلترشکن‌ها!

محمد‌رضا ستوده- به دنبال تظاهرات مردمی در هنگ‌کنگ و انتشار تصاویر آن از طریق اینستاگرام، دولت چین برای جلوگیری از گسترش تظاهرات آزادیخواهانه این اپلیکیشن را فیلتر کرد.
کشورهایی در جهان هستند که سعی می‌کنند هر چیزی که حال می‌دهد را فیلتر کنند مثل چین.
این دولت‌ها تا حدود زیادی با عشق و حال مخالفند و تا آنجا‌ که بتوانند مجاری عشق و حال را مسدود می‌کنند مثل چین.البته مساله فقط حال کردن نیست بلکه وجود این نرم‌افزارهای اطلاع‌رسانی برای کشورهایی مثل چین بد است زیرا باعث آگاهی از حوادث و رویدادهای مهم جامعه در کمترین زمان ممکن می‌شود مثل چین‌.
کشورهایی که مثل چین اینستاگرام، وایبر، وی‌چت، فیس‌بوک، تلگرام و توئیتر را فیلتر می‌کنند باعث می‌شوند تا لحظه به لحظه به تعداد این اپلیکیشن‌ها افزوده ‌شود و مردم هم لحظه به لحظه آنها را نصب ‌کنند مثل مردم چین!


این دولت‌ها هزینه‌های زیادی را بابت فیلتر کردن مردم می‌پردازند. فیلتر کردن اولیه یک هزینه دارد و نگهداری از فیلترها به طور مداوم یک هزینه جداگانه و سنگین زیرا به مرور زمان داخل این فیلترها آشغال جمع می‌شود (تصاویر مستهجن‌، و مطالب مستهجن سیاسی!) و چند وقت یک‌بار باید این فیلترها را باز و تمیز کنند و مجددا نصب کنند مثل کشور چین!
یک ضرب‌المثل چینی می‌گوید: آب راه خودش را پیدا می‌کند. اما مسوولان چینی فکر می‌کنند که با فیلتر کردن مشکل مرتفع می‌شود. البته در بعضی از کشورها فیلتر کردن یک منبع درآمد بسیار خوب برای بعضی‌ها محسوب می‌شود زیرا خودشان فیلتر می‌کنند بعد فیلترشکن‌ها را هم فیلتر می‌کنند و خودشان فیلترشکن فیلترشکن و فیلترشکن معمولی می‌فروشند‌.