صدور بیش از ۱۰ میلیون کد سهامداری

آخرین اطلاعات و آمارهای رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که تعداد کدهای معاملاتی بورسی در سال ۹۷ از مرز ۱۰ میلیون کد سهامداری عبور کرده است‌. به گزارش ایبِنا، بر اساس اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه تا پایان اسفندماه سال ۹۶ تعداد ۹ میلیون و ۹۴۸ هزار کد بورسی صادر شده بود که در سال ۹۷ از میزان از ۱۰ میلیون کد هم فراتر رفته است‌. بر اساس این گزارش، جزییات آمار اعلام شده نشان می‌دهد تعداد کدهای بورسی در بازار سرمایه در سال ۹۷ به ۱۰ میلیون و ۲۰۹ هزار کد رسیده است‌. گفتنی است در سال ۹۶ کل کدهای بورسی صادر شده در بازار سرمایه به میزان ۶۰۰ هزار کد در آمارهای اعلام شده، ثبت شده است‌. این گزارش می‌افزاید: تعداد کدهای معاملاتی خارجی هم تا به روز گذشته به ۱۰۷۶ رسیده که این آمار نسبت به آخرین آماری که در سال ۹۶ اعلام شد نیز با رشد همراه بوده است‌. لازم به ذکر است که پس از آزادسازی سهام عدالت و ورود این سهام به بورس برای معامله آن، به تعداد مشمولان سهام عدالت کد بورسی صادر خواهد شد که در این وضعیت تعداد کدهای سهامداری به مرز ۶۰ میلیون کد نیز خواهد رسید‌.
چشم‌انداز بنیادی بورس
در همین حال، یک کارشناس بازار سرمایه درباره واکنش بورس پس از تصمیم آمریکا برای خروج از «برجام» گفت:‌ در حال حاضر واکنش بورس به این اتفاق مثبت است اما در آینده‌ای نزدیک تاثیر بنیادی آن به صورت واقعی مشخص می‌شود‌. مجید میرزایی با اعلام این که تاثیر بنیادی تصمیم آمریکا برای خروج از «برجام» در آینده‌ای نزدیک مشخص می‌شود درباره رشد شاخص بورس در چند روز اخیر تحت‌تاثیر نمادهای معاملاتی مربوط به شرکت‌های خودرویی گفت: یکی از دلایلی که موجب شد سهام شرکت‌های خودروسازی این روزها با اقبال سرمایه‌گذاران در بازار سهام مواجه شود این است که سهام این گروه به کف قیمتی مناسب برای خرید و سرمایه‌گذاری رسیده است‌. این کارشناس بازار سرمایه افزود: به همین دلیل می‌توان از این موضوع به عنوان یکی از دلایل رونق نمادهای معاملاتی مربوط به خودروسازان یاد کرد که اثر خود را نیز بر شاخص بورس گذاشته است‌. وی اضافه کرد: از سوی دیگر با توجه به افزایش قیمت‌های رسمی اعلام شده توسط برخی خودروسازها، این موضوع نیز به عنوان محرکی برای توجه سرمایه‌گذاران به نمادهای خودرویی در بازار سهام مطرح است‌. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تاثیر خروج ایالات متحده از برجام بر صنایع بورسی و صنعت خودرو اظهار داشت: تاثیر این تصمیم در بلندمدت مشخص می‌شود و از سوی دیگر، هر چند شرکت‌های فعال در گروه خودرویی از رسیدن به برجام و رفع تحریم‌ها تاثیر مثبت می‌پذیرند اما بی‌اعتنایی بازار سرمایه به لغو برجام دست‌کم به لحاظ روانی نشان داد که شرکت‌های این گروه نیز در حال حاضر اعتنایی به این اتفاق ندارند‌. وی افزود: از سوی دیگر فعلا تصمیم رسمی مبنی بر خروج خودروسازان اروپایی و قطع ارتباط با خودروسازان کشور اعلام نشده، بنابراین این موضوع نیز می‌تواند یک نشانه مثبت برای سهامداران گروه خودرویی در بازار سهام باشد‌. میرزایی در ادامه اذعان داشت: شرکت‌های خودروساز برای رسیدن به رشد پایدار و همچنین افزایش ارزش سهام در بازار سرمایه با مشکلاتی همچون هزینه‌های مالی بالا، نیروی مازاد و نوسانات نرخ ارز مواجه هستند که در صورت رفع این مشکلات می‌توان به آینده خودروسازان در کشور امید بست‌. وی در پایان گفت: در صورتی که نرخ سود بانکی و تسهیلاتی ارائه شده به خودروسازان با هزینه کمتر و در مدت زمان کوتاه‌تری تحقق یابد، این مولفه نیز می‌تواند در سودآوری شرکت‌های خودرویی اثرگذار باشد‌.
اجرای تامین مالی جمعی
از سوی دیگر، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از نهایی شدن دستورالعمل تامین مالی جمعی در بازار سرمایه خبر داد‌. شاپور محمدی با بیان اینکه در ماه‌های اولیه سال ۹۵ تعداد تاخیر در ارسال اطلاعات شرکت‌های بورسی ۳۰ تا ۴۰ مورد و متوسط تاخیرها بیش از ۳۰ روز بوده است، افزود: با اقدامات سازمان بورس از جمله پیاده‌سازی کدال ۳۶۰ درجه و سیستم هشدار قانونی وظایف مدیران، روز گذشته تعداد تاخیر در ارسال اطلاعات در هر ماه تنها به یک تا دو مورد و مدت تاخیر حداکثر به سه روز رسیده است‌. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین از اجرای دستورالعمل تامین مالی جمعی در بازار سرمایه خبر داد و گفت: در شورای عالی بورس با تلاش وزیر اقتصاد و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تفاهمنامه دستورالعمل تامین مالی جمعی نهایی شد‌. محمدی مهم‌ترین کارکرد این دستورالعمل را تامین مالی محصولات فرهنگی از جمله فیلم و سریال در حوزه‌های مختلف از جمله بازار سرمایه دانست و گفت: این اقدام از طریق پلتفرم‌هایی اجرا می‌شود که شرکت فرابورس نیز سازمان بورس را در ساماندهی این برنامه کمک خواهد کرد‌.