در زندگی جوانان دخالت بیجا نشود

سخن گفتن از جوانان و مشكلات آن‌ها امروز به دستاويزي براي تخريب رقيب و فضاسازي عليه طرف مقابل تبديل شده‌است و برخي براي آنكه خود را نگران وضعيت‌ آ‌ن‌ها نشان دهند هر روز اظهاراتي را به زبان مي آورند و انگشت اتهام را به سمت ديگران مي‌برند ولي با اين رويه مشكلي از جوانان رفع نخواهد شد و بايد برنامه‌اي مدون براي بهبود وضعيت موجود داشت. در همين حال نشست هم اندیشی رییسان مجامع سازمان های مردم نهاد سراسر کشور و جوانان احزاب و تشکل‌ها صبح ديروز با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان و نمایندگان مجامع سازمان های مردم نهاد در آکادمی المپیک گشایش یافت. جهانگیری در اين نشست گفت : به وعده های رییس جمهور و دولت باور داریم و اگر ضعفی وجود دارد به معنای خلف وعده نیست. وی افزود : دغدغه سیاسی و مطالبات از دولت دوازدهم، مطالبات به حق مردم، جوانان و همه شرکت کنندگان و رای دهندگان در انتخابات است که در دستور کار دولت قرار دارد و رییس جمهور نیز هفته گذشته بار دیگر بر پایبندی به وعده هایی داده شده، تاکید کرده است و بر سر وعده های خود هستند. معاون اول رییس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: این گونه نیست که در همه جا با موفقیت پیش رفته ایم، قبول می کنم که نارسایی هایی وجود دارد و در مواردی می‌توانستیم قوی تر عمل کنیم. جهانگیری در زمینه انتقاد برخی مبنی بر ضرورت واسپاری مدیریت به جوانان گفت : فکر نمی کنم منظور این است که 18وزیر و معاونان رییس جمهوری از جوانان باشند.وی اظهار داشت : دولت در مجموع بیش از 200 هزار مدیر در کشور دارد که جوانان می توانند در این سطوح به کار گرفته شوند وباید این باور به‌وجود آید که می‌توان از توانمندی آنان استفاده کرد. معاون اول رییس جمهوری گفت : بر قول خود ایستاده ایم و در بدنه دولت از جوانان استفاده می‌کنیم و همان‌گونه که گفتیم تا پایان برنامه ششم توسعه 30 درصد از مدیران نیز باید از زنان باشند. جهانگیری به ارائه لایحه انتقال سازمان ملی جوانان به مجلس اشاره و ابراز امیدواری کرد این لایحه سریع تر به دولت بازگردد و اگر این سازمان به عنوان زیرمجموعه ریاست جمهوری هم منتقل نشود، شورای مشورتی که پیشتر مطرح شده بود، تشکیل می شود و ریاست این شورا نیز مشخص شده است.
در ادامه محورهايي از سخنان جهانگيري را مي‌خوانيد:
فکر می کنم دیدگاهی که درباره جوانان وجود دارد به عنوان فرصت استثنایی و مهم برای توسعه کشور است و نباید از تکرار این موضوع خسته شویم.
دیدگاهی وجود دارد که از سپردن مدیریت به جوانان هراس دارند و سعی می کنند جوان هراسی را در جامعه تشویق و ترغیب کنند که اگر جوان ها سرکار بیایند باید کنترل و محدود شوند.


امروز بهترین فرصت کشور، استفاده از جوانان است و می توان آینده ایران را تضمین کرد، با استفاده از نسل جوان می توانیم از موانع و چالش ها عبور کنیم.
باید بپذیریم یکی از اقتضائات جوانی نشاط در جامعه است و جامعه جوان باید با نشاط و شاد باشد.
این دیدگاه که می توانیم بدون نشاط از جوان ها استفاده کنیم، اشتباه است. آموزش، تفریح، مشارکت های سیاسی از اقتضائات جوانان است و اگر خوب عمل نکرده ایم، ضعف مدیران است.
جامعه جوان نیازمند فضای آزاد است و باید فضای نقد و امن وجود داشته باشد و جوان باید احساس کند که نقدش در همه سطوح مدیریت اجرایی کشور تاثیر گذار است.
مهم‌ترین مساله جوانان حفظ حرمت آنان است.
حرمت جوانان باید حفظ شود و بیجا در زندگی آن‌ها دخالت نشود.
چقدر از دخالت های بیجا نسبت به جوانان نتیجه گرفته ایم؟
اگر نتیجه گرفتیم این کار را ادامه دهیم و اگر نتیجه عکس داد آن روش را اصلاح کنیم. باید کاری کنیم که آینده در ذهن جوانان بهتر از امروز باشد.
هیچ مساله ای وجود ندارد که قابل حل نباشد و تمام چالش ها ودغدغه های امروز پیش رو ملت در زمینه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قابل حل است و شرط آن این است که اعتماد مردم را نسبت به آینده سلب نکنیم.
جوانان را از آینده نترسانیم و باید کاری کنیم که جوان مطمئن باشد آینده بهتری پیش رو ي اوست.
زمانی گروه های سیاسی و احزاب جلساتی داشتند و به دنبال هم افزایی این گروه ها در بزرگ‌ترها بودیم که نشد و امروز گفت‌وگوهای ملی بزرگ ترین نیاز ایران است که باید از میان جریان‌های سیاسی، دولتی ها و قوای سیاسی شکل بگیرد و جوانان می توانند این کار را ادامه دهند و الگویی برای دیگران شوند.
نیاز کشور تفاهم و وحدت است، به‌خصوص در مقابل زبان‌های تهدید که با پر رویی از یکدیگر می پرسند که در ایران دخالت نظامی می کنید یا خیر؟ برای مقاومت و ایستادگی در مقابل این حرکت نیازمند تفاهم در کشور هستیم و عده ای باید بانی این تفاهم شوند.
بسیاری از مطالبات که امروز مطرح می شود، نباید مشکل کشور باشد، چرا برخی مسائل کشور باوجود پیگیری ها، عده ای اصرار دارند حل نشود.
راه اصلاح سخت و دشوار است و این راه تندخویی و بداخلاقی و متهم كردن دیگران را نمی‌خواهد و باید صبوری، استقامت و تدبیر و عقل داشت.
امیدوارم جوانان با روحیه و امید از مسائل مایوس نشوند و موضوعات را پیگیری کنند که بي شك نتیجه می گیرند و همه در کشور علاقه مند هستند که مدیریت در اختیار جوانان قرار گیرد.