رییس‌جمهور رویداد تبریز ٢٠١٨ را رسما افتتاح کرد

مراسم تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی ٢٠١٨ با حضور رییس‌جمهور آغاز شد.
در جریان سفر حسن روحانی به آذربایجان شرقی ۳۳ طرح و پروژه در حوزه‌های صنعت، کشاورزی، بهداشت و درمان، عمران و شهرسازی و خدماتی به طور همزمان در شهرستان‌های مختلف استان افتتاح شد. علی‌اصغر مونسان، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری‌ نیز همزمان سه پروژه گردشگری را افتتاح کرد.
رویداد تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی ٢٠١٨ به گفته استاندار تبریز درحالی آغاز رسمی آن از پنجم اردیبهشت‌ماه بود که چهار ماه از این سال گذشته و تا انقضای این عنوان هشت ماه دیگر مانده است.
با وجود برنامه‌ریزی‌هایی هم که از دو سال پیش تا‌کنون برای این رویداد انجام شده، اما تحولات زیادی در زیرساخت‌های گردشگری تبریز صورت نگرفته، هر چند استاندار آذربایجان شرقی وعده داده در سال ٢٠١٨، هفت هتل به ظرفیت اقامتی این شهر که تا کنون محور توسعه آن، صنعت و نه گردشگری بوده، اضافه شود.


سطح شهر نیز با وجود نصب بنرها و حک عنوان تبریز ٢٠١٨ در مبلمان و تزئینات شهری، بیشتر از آنکه رنگ و بوی پایتخت گردشگری را داشته باشد، با بنرها و تبلیغات گسترده به استقبال رییس‌جمهور رفته است و بیشتر مردم از این رویداد تنها در حد عنوان آن اطلاع دارند و به گفته بازاری‌های تبریز که بخشی از نبض این شهر در اختیارشان است، در این مدت تحول خاصی در در راستای پایتخت شدن تبریز رخ نداده است.
آیین رویداد تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی ٢٠١٨ با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، استاندار آذربایجان شرقی، نمایندگانی از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و نخجوان، پاکستان، افغانستان، بنگلادش، اندونزی، عراق، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ارمنستان، بلغارستان و سوییس آغاز شد که دبیرکل اکو، نمایندگان یونسکو، جایکا و آیسسکو نیز در آن حضور دارند.
شهر تبریز در نهمین اجلاس کارشناسان ارشد و وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی که اول دی ۱۳۹۴ (۲۲ دسامبر ۲۰۱۵) در شهر نیامی پایتخت جمهوری نیجر برگزار شد، از میان رقبایی چون تالینگ در مالزی،‌ پالقا و سیلد در بنگلادش، ماردین در ترکیه و مدینه در عربستان به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ برگزیده شد.
معاون رییس‌جمهور: رشد منفی ورود گردشگران خارجی مثبت شد
معاون رییس‌جمهور اعلام کرد: ورود گردشگران خارجی به کشور با رشد مثبت چهار درصدی در سال ۹۶ روبه‌رو شده است.
علی‌اصغر مونسان در آیین آغازین «تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸» اظهار کرد: رشد گردشگری ورودی به کشور در اوایل سال گذشته منفی سه درصد بود که تلاش شد در انتهای سال این رشد منفی به صفر برسد که در نهایت ورود گردشگران خارجی با رشد مثبت چهار درصد در سال ۹۶ همراه شد.
او سپس به آمار گردشگری در جهان اشاره کرد و افزود: مقایسه آمار و اعداد ایران به نسبت جهان هر چند چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای را ترسیم می‌کند اما تحقق آن نیازمند عزم عمومی است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در کلیت صنعت گردشگری ایران اتفاقات چشمگیری رخ داده، در آغاز کار دولت تدبیر و امید ۱۲۵ هتل چهار و پنج ستاره افتتاح شد که اکنون شمار آنها به ۱۵۸ هتل چهار و پنج ستاره رسیده است. امیدواریم در پایان کار این دولت تعداد هتل‌ها با این رنج ستاره به ۲۸۰ واحد برسد که در این صورت ۲۳۴ درصد رشد را شاهد خواهیم بود.
مونسان افزود: در حال حاضر بیش از ۱۷۰۰ پروژه در گردشگری توسط بخش‌های غیردولتی در حال اجراست که نیمی از آنها را اماکن اقامتی تشکیل می‌دهند. همچنین ۱۲۵۲ پروژه در صورتی که بانک‌ها همراهی کنند و تامین منابع افزایش یابد در دولت دوازدهم به بهره‌برداری خواهد رسید که ۷۶ هزار تخت نیز به مجموع ظرفیت اقامتی کشور اضافه خواهد شد.
وی گفت: با توجه به منابع مالی که از طریق تبصره ۱۸ بودجه سال ۹۷، صندوق توسعه ملی و اعتبار اشتغال در اختیار این بخش وجود دارد فرصت سرمایه‌گذاری به میزان کافی فراهم است.
معاون رییس‌جمهور سپس به مشوق‌هایی که برای جذب گردشگر به ایران تخصیص داده شده اشاره کرد و افزود: ایرانیان خارج از کشور در صورت جذب گردشگر به ایران از مزیت سفر رایگان به این کشور بهره‌مند خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ و اقداماتی که از دی‌ماه سال ۹۶ در این راستا انجام شده است، اشاره کرد و در ادامه از بهره‌برداری موزه‌های متعدد در تبریز از جمله مشاغل، قرآن و کتابت و هنر تبریز، برگزاری نشست بین‌المللی جاده ابریشم و برپایی همایش معماری بومی ایکوموس خبر داد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: ۱۴۰۰ تخت در استان آذربایجان شرقی در حال حاضر وجود دارد که با توجه به ۲۸ هتل در حال ساخت و پنج موافقت اصولی که صادر شده امیدواریم تا پایان دولت ظرفیت اقامتی در این استان به ۳۱۰۰ تخت با ۶۴ درصد رشد برسد. به گفته او در سال گذشته ۵۲۰ هزار گردشگر خارجی و چهار میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر داخلی به این استان سفر کردند و نوروز امسال نیز شاهد رشد ۴۰ درصدی اقامت گردشگران داخلی و افزایش ۱۷ درصدی اسکان گردشگران خارجی در این استان بودیم.
مونسان در ادامه به وضعیت صنایع‌دستی در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۳۵۰۰ شغل در حوزه صنایع دستی این استان ایجاد شده که هدف‌گذاری ۶۵۰۰ شغل صنایع‌‌دستی است. در آذربایجان شرقی ۳۰۷ کارگاه و ۱۰ هزار و ۲۰۰ هنرمند صنایع‌دستی هم‌اکنون فعال هستند.