دفاع از برجام در قلب آمريكا

ظریف که برای شرکت در اجلاس بین المللی صلح پایدار سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، در بدو ورود در جمع خبرنگاران بيان كرد:
سیاست های غلط آمریکا می‌تواند منطقه ما را به سمت بسیار خطرناکی به ویژه در سوریه بکشاند.
وی خاطرنشان کرد: حضورم در نیویورک فرصتی خواهد بود تا با برخی گروه های فکری، رسانه ها، سردبیران و نخبگان سیاسی آمریکا در خارج از دولت، به خصوص در باره شرایط منطقه گفت وگو کنم.
واکنش ایران به اقدام احتمالی آمریکا


وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین درباره برجام و خروج احتمالی دولت آمریکا از این توافق اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به طور حتم براساس منافع خود عمل می کند و در برجام و بیرون برجام، انتخاب های گسترده ای برای اقدام دارد.
ظریف تصریح کرد: بي شك اقدامی که جمهوری اسلامی خواهد کرد و واکنشی که جامعه بین المللی به حرکت آمریکا خواهد داشت، برای آمریکایی ها بسیار ناخوشایند خواهد بود.
«باب کورکر»، Bob Corker ريیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هم چند روز پیش گفت: «اگر تغییرات جدی در توافق هسته‌ای ایران ایجاد نشود، ترامپ از آن خارج خواهد شد». هشدارهای ترامپ با ورود وی به کاخ سفید و نقض مکرر برجام به طور مشترک تداوم یافته و آسیب‌پذیری توافق بین‌المللی هسته‌ای ایران را درپی داشته است؛ توافقی که تایید شورای امنیت سازمان ملل را نیز دارد. آمریکا در بسیاری از موارد به تعهدهای خود در برجام عمل نکرده است و با مانع‌تراشی در تجارت با ایران، تعهدهای قانونی و وظایف خود را در برجام، نقض کرده است.
فشار اروپا بر آمریکا
وزیر امورخارجه ایران با بیان اینکه ما بسیار واضح به تعهدات‌مان تحت توافق هسته ای عمل کرده‌ایم، گفت: متاسفانه ایالات متحده به ویژه در دولت ترامپ، بخش هایی از این توافق اجرا نشده است. بنابراین اگر کشورهای اروپایی می خواهند توافق را حفظ کنند، باید آن را برای ایران پایدار كنند و این به معنی آن است که آن‌ها باید ایالات متحده را تحت فشار یا تشویق قرار دهند تا به تعهدات خود تحت برجام عمل کند.
ظریف افزود: متاسفانه آمریکا در بسیاری از موارد به این تعهدات عمل نکرده است و با مانع تراشی در تجارت با ایران، تعهدات قانونی و وظایف خود را در این توافق، آشکارا نقض کرده است.
وی خطاب به اروپایی ها تاکید کرد: به اعتقاد من بسیار مهم است که تلاش کنید ایالات متحده به تعهدات خود تحت برجام عمل کند.
ريیس جمهوری آمریکا قرار است در 12 ماه می، تصمیم خود را درباره برجام و همچنین اسقاط تحریم های مربوطه اعلام کند. ترامپ در ماه ژانویه اعلام کرد که دیگر در برجام نخواهد ماند، مگر این که اصلاح شود.
روحانی، ريیس جمهوری ایران هم بارها اعلام کرده است که برجام مذاکره شدنی نیست و یک خط از آن کم یا زیاد نخواهد شد.
اجلاس صلح سازمان ملل
وزیر امور خارجه ایران همچنین دلیل سفر خود به نیویورک را شرکت در اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره صلح پایدار دانست و گفت: این سفر، فرصتی برای ما ایجاد می کند که دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران به ویژه درباره پیشنهادهایی که برای ایجاد گفت و گو و امنیت پایدار در خلیج فارس و در همسایگی مطرح کردیم، معرفی کنیم.
وی اظهارداشت: ایده منطقه ای قوی را که دولت جناب روحانی برای ایجاد پایداری، امنیت و آرامش مطرح کرده است، در مجمع عمومی ارائه می دهیم و در این زمینه با سایر اعضای مجمع عمومی مشورت می کنیم.
ظریف ادامه داد: روز جمعه با ريیس هفتاد‌و‌دومین مجمع عمومی سازمان ملل که این اجلاس به پیشنهاد وی تشکیل شده است و همچنین با برخی از اعضایی که برای شرکت در این اجلاس حضور خواهند داشت، گفت و گو می کنم.
وزیر امور خارجه ایران در این سفر 6 روزه، با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و برخی وزرای خارجه دیدار می کند.
گفت وگو با برخی رسانه ها و همچنین سخنرانی در شورای روابط خارجی آمریکا از دیگر برنامه های ظریف در این سفر خواهد بود.
اجلاس صلح پایدار در روزهای 24 و 25 آوریل(چهارم و پنجم اردیبهشت) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار می شود.
این اجلاس به پیشنهاد میروسلاو لایچاک، ريیس هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل و در سطح ريیسان جمهوری، نخست وزیران یا وزیران خارجه تشکیل خواهد شد.