رئیس اتاق تهران: تصمیم جدید ارزی گریزناپذیر بود

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تصمیم جدید ارزی دولت گفت: دولت ناگزیر به این تصمیم بود چراکه اگر این دومینو ادامه پیدا می‌کرد،خروج سرمایه به بانک‌ها کشیده می‌شد و دیگر قابل کنترل نبود.
به گزارش ایبنا، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تحولات اخیر بازار ارز، اظهار داشت: طی 40 سال گذشته هرگاه وضع درآمدهای ارزی مناسب بوده نرخ ارز را ثابت نگه داشته‌ایم و درغیراینصورت فنر ارزی رها شده و شاهد جهش قیمتی بوده‌ایم.
وی افزود: در مورد ارز نظرات مختلفی وجود دارد و متاسفانه هیچ موقع به گفتمان اصلی تبدیل نشده که فرمول معینی را برای آن تعیین کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران ادامه داد: از سال‌های 76 تا 82 در دوران اصلاحات طی یک برنامه پنج ساله برای نرخ ارز برنامه‌ریزی شد که این دوران بهترین دوران از نظر ثبات اقتصادی بود، اما در سال 82 با تصویب مجلس این قانون لغو شد.


خوانساری، تاکید کرد: تکلیف نرخ ارز باید یک بار مشخص شود چراکه با تلاطم ارزی تمام هنجارهای اقتصادی و حتی اجتماعی به هم می‌خورد.
وی با اشاره به بخشنامه‌های جدید ارزی گفت: قیمت ارز صادراتی نباید محدود شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم گفت: در نیمه دوم سال، نرخ مالیات بر عمکرد بنگاه‌ها را از 25 درصد به 20 درصد کاهش خواهیم داد.
محمدرضا پورابراهیمی درباره قانون مالیات بر ارزش افزوده، اظهارداشت: قانون مالیات بر ارزش افزوده در 95 درصد کشورها اجرا می‌شود اما در حدود دو سالی که به صورت آزمایشی در ایران اجرا شده به جای اینکه مصرف را تحت تاثیر قرار دهد تولید را مورد اصابت قرار داد.
وی افزود: نقص در اجرا و عدم وجود زیرساخت‌های لازم موجب شد این قانون درست اجرا نشود و به تولید ضربه زد. پورابراهیمی با بیان اینکه لایحه دولت در خصوص مالیات بر ارزش افزوده فروردین سال گذشته ارائه شد، گفت: در طول این یک سال با بخش خصوصی تبادل نظر و 30 محور به عنوان مشکلات این قانون استخراج شد که طی جلسات مختلف با صاحبنظران و کارشناسان و اساتید قرار شد این 30 محور به عنوان مبنای اصلاحات این قانون قرار گیرد.
غلامحسین شافعی،رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز با بیان اینکه در ابتدای سال 97 با نامگذاری رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان سال حمایت از کالای ایرانی روبه‌رو بودیم، گفت: در مقابل این قضیه مسائل و مشکلات ارزی و شوک‌های ناگهانی را هم مشاهده کردیم که با آن آشنا هستیم و این اتفاقات را دیده‌ایم و امتحان آن را پس داده‌ایم، اما باز هم اصرار به تکرار آن است.
وی افزود: رقابت،‌ انحصار و حمایت از جمله واژه‌هایی است که سال‌ها در کشور تعریف درستی از آن ارائه نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: علاوه بر اینکه تعاریف درستی از واژه‌ها صورت نگرفته، عده‌ای از ذی‌نفعان صاحب قدرت که منافع آنها اشتراکی با منافع مردم و منابع ملی ندارد، توان حرکت را از کشور گرفته‌اند و لطمات زیادی به بار آورده‌اند.
شافعی اظهار داشت: آنچه که طی سال‌های اخیر با عنوان حمایت از صنایع انجام شده در واقع حمایت نبوده، زیرا حمایت باید با رشد و بالندگی توام باشد.
وی گفت: آنچه به عنوان حمایت از تولید داخلی انجام شده اعطای رانت بدون قید و شرط دولت به برخی افراد بوده است، درحالی که تشویق مردم به هدایت سرمایه‌های خود به بخش تولیدی و مواردی از این قبیل دارای اهمیت است.
سایر اخبار این روزنامه
ضوابط فعالیت صرافی‌ها اعلام شد رئیس اتاق تهران: تصمیم جدید ارزی گریزناپذیر بود معاون اول رئیس جمهور در جلسه بررسی مسایل اقتصادی و ارزی کشور: ارز حاصل از صادرات باید به چرخه اقتصاد کشور باز گردد انتقاد شدید دکتر ظریف از حمله خودسرانه به سوریه در تماس تلفنی وزیر خارجه انگلیس دکتر روحانی در گفتگوی تلفنی با رئیس‌جمهور روسیه: حمله آمریکا، فرانسه و انگلیس به سوریه اقدامی تجاوزکارانه و برای روحیه دادن به تروریست‌های شکست خورده بود گسترش تظاهرات و مخالفت‌های جهانی با جنگ‌افروزی ترامپ در سوریه نمایندگان مجلس با محکوم کردن حمله موشکی آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه تاکید کردند آمریکا و هم پیمانان غربی باردیگر در هدف‌گذاری جدید شکست خواهد خورد تایید حکم حبس ابد رهبر «اخوان المسلمین» مصر واکنش‌ها به اظهار بی‌خبری قوه‌ قضائیه از محل اختفای سعید مرتضوی بالاتر از منافع جناحی سید حسن نصرالله: آمریکا در اهدافش در حمله به سوریه شکست خورد ادعاهای ملک سلمان علیه ایران در نشست سران عرب انصارالله یمن: برد موشک‌هایمان به اسرائیل هم خواهد رسید نامه پسر جمال عبدالناصر به بشاراسد: سوریه گورستان متجاوزان خواهد بود