روحانی در دوازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای: ملت از مشکلات عبور می‌کند

مراسم دوازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای در محل سالن اجلاس سران با حضور رئیس جمهور، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای، جمعی از اعضای هیات دولت مقامات، لشکری و  سفرای کشورهای مختلف برگزار شد. در این مراسم به دستور روحانی از اولین شتاب‌دهنده خطی بومی در داخل کشور که با همکاری متخصصان سازمان انرژی اتمی و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (IPM) طراحی و تولید شده است، بهره‌برداری شد. در ادامه سخنرانی رئیس دولت دوازده در این مراسم را می‌خوانید:
به گزارش ایسنا، حسن روحانی روز دوشنبه در این مراسم اظهار کرد: ما پس از برجام توانستیم از همکاری سایر کشورهای دیگر به خوبی استفاده کنیم. ما با برخی کشورهای اروپایی، روسیه و چین همکاری داریم و در بسیاری از پروژه‌ها در حال همکاری هستیم. مراکز جدیدی در فردو برای تحقیقات در زمینه ایزوتوپ پایدار ایجاد کرده‌ایم و مسیر تحقیقات ما با سرعت بیشتری ادامه می‌یابد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از برجام کشور ما در مسیر تجارت هسته‌ای قرار گرفت. ما حدود 400 تن کیک زرد را خریده‌ایم و مقداری مواد غنی شده را فروختیم و در همکاری هسته‌ای مسیر جدیدی آغاز کردیم. ما همچنین قدم‌های اولیه برای ساخت راکتورهای جدید را در بوشهر برداشته‌ایم. در مسیر فناوری هسته‌ای ما کوتاه نیامده و نمی‌آییم. ملت بداند، جوانان اندیشمند برای دستاوردهای علمی کشور یک لحظه هم درنگ نمی‌کنند. ما برای تحقیق در زمینه هسته‌ای از کسی اجازه نمی‌گیریم البته آماده همکاری و تعامل در این زمینه هستیم. مبنای ما هم از اول همکاری و تعامل سازنده با دنیا بود.
رئیس دولت دوازدهم با تشکر از همه کسانی که در سال‌های گذشته در زمینه هسته‌ای فعالیت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: از سال 60 در کنار مسئولیت‌هایی که در مجلس و شورای عالی امنیت ملی داشته‌ام، کاملا در جریان هستم که چه گام‌های مهم، استوار و البته سختی در این زمینه برداشته شده است. ما به شهدای هسته‌ای که در این راه جان خود را نثار کردند درود می‌فرستیم.


رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: من به ملت بزرگ ایران با صراحت و شفافیت عرض می‌کنم که صنعت هسته‌ای ما با توان و دقت بیشتر و محاسبه دقیق‌تر نسبت به دیروز حرکت می‌کند. ما سال گذشته 42 پروژه افتتاح کردیم و امسال 83 پروژه. این نشانگر آن است که ما در مسیر فناوری علمی راه خود را ادامه می‌دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم دولت و مسئولان این است که فضا برای همه اندیشمندان فراهم کند، تصریح کرد: امروز اقتصاد ما و زندگی ما دانش بنیان است، کسب و کار هم به تدریج دانش بنیان می‌شود. اکنون بیش از سه هزار شرکت دانش بنیان فعال بوده و درآمدهای فراوانی دارند و با سرعت زیاد و تحسین‌برانگیزی در مسیر علم، دانش و توانمندی کشور حرکت می‌کنند.
اقتدار به معنای تهدید و زورگویی نیست
روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر اینکه یکی از اهداف ما، تامین اقتدار ملی است، بیان کرد: اقتدار به معنای قدرت مشروع و مفید برای کشور است، قدرتی که بنیانش تهدید، زورگویی و تجاوز نیست بلکه قدرتی مشروع برای منافع ملی، امنیت و ثبات منطقه و صلح جهانی است. در این اقتدار ملی ما به قدرت نرم و قدرت سخت نیاز داریم که ترکیب صحیح این دو، قدرت هوشمند را برای ما می‌سازد.
وی با اشاره به اینکه دیپلماسی و فعالیت اندیشمندان هسته‌ای دو روی یک سکه هستند، افزود: در یک سمت تلاش می‌کنیم به فناوری روز که برای انرژی، بهداشت و سلامت، کشاورزی، معادن، صنعت و مواد غذایی ما لازم است دست یابیم و به صورت مستمر فعالیت کنیم و از سویی به قدرت دیپلماسی نیازمندیم زیرا قدرت دیپلماسی همان هنری است که حق ما را تثبیت می‌کند، حقی که بدخواهان می‌خواهند از ما بگیرند و آن را در مراجع بین‌المللی نامشروع جلوه دهند، دیپلماسی حق ما را پایدار می‌کند.
روحانی در ادامه با بیان اینکه دیپلماسی نشان داد ملت ایران منطق و استدلال کافی برای حرف زدن پای میز مذاکره دارد و می‌تواند با بزرگ‌ترین قدرت‌های دنیا از لحاظ فنی، حقوقی و سیاسی حرف بزند، گفت: دیپلماسی ما نشان داد کشور ما می‌تواند به توافقی برسد که بتواند بار را از دوش مردم کم کرده و مسیر پیشرفت را فراهم کند. دیپلماسی به راه ما سرعت داد و هزینه‌های ما را کم کرد. بدون دیپلماسی هم می‌شود کار کرد ولی با هزینه بسیار بالا. دیپلماسی موانع ما را بر می‌دارد و مسیر را کوتاه‌تر می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: ما به قدرت نظامی و دفاعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی و قدرت سخت و نرم نیازمندیم. ما به یک اقتدار مشروع در سطح منطقه و جهان نیازمندیم اما بعضی‌ها یک روی سکه را نگاه می‌کنند، اگر سکه را بلند کنند پشتش معلوم است اما حوصله این کار را ندارند، فکر می‌کنند پشت سکه خبری نیست.
حامیان تروریست‌ها از ما ناراضی هستند
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه ما ملت بزرگی داریم که در روزهای سخت روی پای خود ایستاده است، اظهار کرد: عده‌ای می‌خواهند ما تسلیم و تابع باشیم و از منافع خود چشم بپوشیم، در حالی‌که ما هیچ‌گاه دنبال رضایت و خشنودی بدخواهان نیستیم. ما خشنودی خدا و ملت خود را می‌خواهیم البته برای همه ملت‌ها هم آرزوی خوشبختی داریم و اگر کمکی از ما بر بیاید به سایر ملت‌ها هم کمک می‌کنیم. همانطور که در یکی دو سال گذشته دنیا شاهد بود برای کمک به ملت‌های منطقه در برابر تروریسم، ایستادگی کردیم و پشت تروریست‌ها و حامیان آنها را شکستیم بنابراین آنها از ما ناراحت و ناراضی‌اند و اگر در جامعه ما مشکل کوچکی باشد آن مشکل را چند برابر می‌کنند زیرا فکر می‌کنند ما برای مشکلات خود راه‌حل نداریم در حالی‌که ما برای تمام مشکلات برنامه داریم و مشکلات هر چه بزرگ باشد، ملت از مشکلات بزرگتر است. اتکای ما به خداوند و ملت یکپارچه و متحد خودمان است.
رئیس دولت دوازدهم با اشاره به ادعاهای بدخواهان ملت ایران در طول سالیان گذشته، عنوان کرد: آنها می‌خواستند بگویند ایران در پی اهداف غیرقانونی و نامشروع است و بین گفتار و عمل مردم و مسئولان ایران فاصله دارد. می‌خواستند ما را در قطعنامه‌های ناحق زندانی کنند و با تحریم‌های غیرانسانی ملت ما را در فشار بگذارند. آنها فکر می‌کردند اگر شش قدرت جهانی یک طرف میز مذاکره باشد ما توان آن را نداریم که منطق خود را به کرسی بنشانیم. ما نیازمند فناوری هسته‌ای برای علوم و رشته‌های مختلف علمی داریم زیرا فناوری هسته‌ای جزو علوم پیشتاز ماست و ما آن را ادامه می‌دهیم، تعامل سازنده با دنیا را هم ادامه می‌دهیم. البته ما دستاورد جدیدی در میان افکار عمومی جهان به دست آوردیم و ثابت کردیم به عهدمان وفاداریم. فرهنگ و دین ما به ما یاد داده است اگر با کسی عهدی بستیم آغازگر نقض آن نباشیم. بعد از برجام تحقیقات زیادی انجام دادند که برجام را با دست خودمان تخریب کنند که این از سادگی آنها بود زیرا نمی‌دانستند ملت ما بیدارتر از این‌هاست. آنها اگر می‌خواهند نقض عهد کنند، بهای آن را باید خودشان بدهند نه اینکه ملت ایران آن بها را بپردازد.
تلاش می‌کنند تا برجام را بشکنند
روحانی با بیان اینکه 15 ماه است که تلاش می‌کنند که برجام را بشکنند و می‌گویند تازه فهمیده‌ایم که در برجام سر ما کلاه رفته است، تصریح کرد: این ادعای درستی نیست. ما در مذاکرات دنبال برد ـ برد بودیم تا کسی ضرر نکند. ساختمان برجام آنقدر محکم بود که در این 15 ماه با انواع فشارها این ساختمان سالم مانده است. میلیاردها پول خرج کردند تا این ساختمان را بلرزانند، فکر می‌کنند با توئیت این ساختمان می‌لرزد ولی تا به امروز موفق نبوده‌اند. البته اگر روزی بتوانند به برجام لطمه وارد کنند، ما ملت پیروز هستیم. اگر از برجام عقب‌نشینی کنند آبروی و حیثیت خود را لکه‌دار می‌کنند.
رئیس دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه ما برای همه شرایط پیش‌بینی لازم را داریم و به برجام با آمریکا یا بدون آمریکا فکر کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: در هیچ شرایطی مشکلی برای فناوری یا زندگی مردم پیش نمی‌آید. آنها فکر می‌کنند با تبلیغات خود می‌توانند ملت ما را از استقلال، آزادی و حاکمیت ملی پشیمان کنند در حالی‌که ملت از مسیر انقلاب دست بر نمی‌دارد. ما آغازگر نقض پیمان نیستیم اما اگر آنها برجام را نقض کنند حتما پشیمان می‌شوند. آمادگی ما بیشتر از آن است که آنها فکر می‌کنند. اگر برجام را نقض کنند آثارش را در کمتر از یک هفته می‌بینند. من پارسال دستور دادم که تحقیقات درباره پیشران هسته‌ای انجام شود و ما امروز شاهد اولین دستاورد پیشران هسته‌ای بودیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه راه و مسیر ما در چارچوب مصلحت و منافع ملی ترسیم شده و آن مسیر را ادامه می‌دهیم، گفت: دستاوردهای هسته‌ای ما بیشتر می‌شود، جایگاه ایران در افکار عمومی جهان بالاتر می‌شود و ملت از مشکلات عبور می‌کند. روز فناوری هسته‌ای، روز تلاش مستمر جوانان، اندیشمند و دانشمند کشور ما برای تحقق منافع ملی و پیشرفت کشور است.
سایر اخبار این روزنامه
رهبر انقلاب: تعرض به امنیت و حریم مردم در پیام‌رسان‌های داخلی «حرام شرعی» است «ابتکار» وضعیت بازارهای کشور و تئوری فروپاشی اقتصادی را بررسی کرد سقوط آزاد اقتصاد «ابتکار» دلیل اهمیت حضور کارگردان ایرانی در جشنواره کن را بررسی می‌کند فرهادی همچنان در اوج رضا دهکی شهرآشوب دلار «ابتکار» از تهیه طرح دوفوریتی برای ساماندهی نوسانات ارزی در کمیسیون اقتصادی گزارش می‌دهد روحانی در دوازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای: ملت از مشکلات عبور می‌کند نوسانات قیمت ارز چه تاثیری بر گردشگری ورودی و جذب سرمایه‌گذاران خواهد داشت؟ گردشگری روی موج‌های دلار مقامات کره‌شمالی از تمایل رهبر این کشور برای مذاکره در خصوص خلع سلاح اتمی خبر دادند نوبخت : وضعیت فعلی بازار ارز برخلاف میل ما است اعتراف سخنگو به عدم موفقیت ارزی دولت کلید بهشت در دستان چه کسی قرار می‌گیرد؟ استعفا میوه ممنوعه «بهشت» یک حقوقدان: کشور نیاز به فرمان جهاد آب دارد آملی‌لاریجانی: قاچاق‌های عمده مورد پیگیری قرار گیرد رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: دیوار بی‌اعتمادی برجام پابرجاست