ناقضین برجام یک هفته ای پشیمان می شوند

روز گذشته در مراسم سالروز ملی فناوری هسته‌ای که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، از 83 پروژه صلح‌آمیز هسته‌ای رونمایی شد، پروژه‌هایی که به تأکید رئیس جمهوری نشان می‌دهد پس از توافق هسته‌ای نیز علم و صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان با شتاب در حال پیشرفت است.
حجت‌الاسلام حسن روحانی بر همین اساس گفت که دیپلماسی و فعالیت دانشمندان هسته‌ای ما دو روی یک سکه هستند؛ از یک سو تلاش می‌کنیم تا به فناوری هسته‌ای به‌عنوان یک دانش و فناوری روز دست یابیم، اما از سوی دیگر و در کنار این قدرت، به قدرت دیپلماسی نیز نیاز داریم. رئیس شورای عالی امنیت ملی همچنین به اقدامات 15 ماهه رئیس جمهوری امریکا برای برهم زدن برجام نیز اشاره کرد و با بیان اینکه استحکام این توافق باعث شد که ترامپ در تلاش‌های خود ناکام باشد، تصریح کرد: برجام باشد یا نباشد، برجام با امریکا یا بدون امریکا، ما برای هر شرایطی آماده‌ایم و برنامه داریم.
چرخش سریع‌تر و دقیق‌تر صنعت هسته‌ای
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، روحانی با قدردانی از همه کسانی که در دوره‌ها و دولت‌های مختلف برای توسعه فناوری هسته‌ای گام برداشتند، پیام روشن دستاوردهای هسته‌ای را چرخش سریع‌تر و دقیق‌تر صنعت هسته‌ای در دولت یازدهم و دوازدهم دانست. رئیس جمهوری با اشاره به اینکه از سال 1360 در کنار مسئولان و محققان این رشته به تناسب مسئولیت‌های خود در مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی حضور داشته و کاملاً از تلاش‌های استوار محققان برای عبور از مسیر‌های سخت آگاه و آشنا است، افزود: گزارش امروز از دستاوردها و پروژه‌هایی که افتتاح و رونمایی شد، پیام خیلی روشنی برای برخی کسانی دارد که گاهی بدون دقت حرف می‌زنند. بعضی فکر می‌کنند در دولت‌های یازدهم و دوازدهم حرکت هسته‌ای ما کند شده و سانتریفیوژها نمی‌چرخند یا کند می‌چرخند. می‌خواهم با صراحت و شفافیت به ملت بزرگ ایران اعلام کنم که صنعت هسته‌ای ما امروز با توان و دقت بیشتر و محاسبه دقیق‌تر و سرعت بیشتر نسبت به دیروز در حال حرکت است.


ثبات و امنیت، مبنای قدرت ایران
وی با اشاره به افتتاح 43 پروژه در عرصه هسته‌ای در سال گذشته و نیز افتتاح 83 پروژه در سال‌جاری، آن را نشانه ادامه مسیر فناوری علمی برشمرد و گفت: همه باید توجه داشته باشیم که یکی از اهداف مهم ما کسب قدرت و توان مشروع، یعنی اقتدار ملی است. اقتدار، قدرتی مشروع و مفید برای کشور و جامعه است؛ قدرتی که مبنایش تهدید، زورگویی و تجاوز نیست، بلکه قدرتی است مشروع برای منافع ملی و ثبات و امنیت منطقه‌ای و صلح جهانی. ما در مسیر کسب این اقتدار ملی، نیاز به قدرت نرم و سخت داریم که ترکیب صحیح این دو قدرت، قدرت هوشمند را برای ما می‌سازد.
 وی با بیان اینکه دیپلماسی و فعالیت دانشمندان هسته‌ای ما دو روی یک سکه هستند، اظهارکرد: از یک سو تلاش می‌کنیم تا به فناوری هسته‌ای به‌عنوان یک دانش و فناوری روز که برای انرژی، بهداشت و سلامت، کشاورزی، معادن و صنعت و برای مواد غذایی و امنیت غذایی ما لازم است و ضرورت دارد دست یابیم و در این مسیر تلاش‌های خودمان را به شکل مستمر ادامه می‌دهیم که در مسیر این تلاش‌های مستمر، قدرت علمی و فناوری برای ما ساخته می‌شود، اما از سوی دیگر و در کنار این قدرت، به قدرت دیپلماسی نیز نیاز داریم. روحانی، قدرت دیپلماسی را هنری برای تثبیت حق و قدرت کشور توصیف کرد و افزود: دیپلماسی حق ما را تثبیت می‌کند و نشان می‌دهد که ملت ایران، ملتی نیست که تنها در عرصه دفاع مقدس پیشتاز باشد و بخوبی از کشورش دفاع کند یا فقط در صحنه اقتصادی بتواند قدم‌های مهم و مؤثری بردارد، بلکه منطق و استدلال کافی برای حرف زدن پای میز مذاکره را هم دارد و می‌تواند از لحاظ فنی، سیاسی و حقوقی با بزرگ‌ترین قدرت‌های دنیا بر سر میز مذاکره بنشیند، حرف بزند و حق خود را تثبیت کند و به توافقی برسد که بتواند بار را از دوش مردم کم کند.
دیپلماسی هزینه‌ها را کم می‌کند
وی با بیان اینکه دیپلماسی مسیر پیشرفت را برای مردم فراهم کرده و به راه ما سرعت می‌دهد و هزینه ما را کم می‌کند، تصریح کرد: بدون دیپلماسی هم می‌شود کار کرد، اما با هزینه بسیار بالا. دیپلماسی موانع را بر می‌دارد و به حرکت ما سرعت داده و هزینه‌های ما را کاهش می‌دهد و مسیر را برای دستیابی به منافع ملی کوتاه‌تر می‌کند.
روحانی با تأکید بر اینکه ما به همه قدرت‌ها اعم از نظامی، دفاعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در سیاست داخلی و خارجی نیاز داریم، ادامه داد: ما به قدرت سخت و قدرت نرم نیاز داریم. ما به اقتدار مشروع در سطح منطقه و جهان نیاز داریم، اما بعضی‌ها فقط به یک روی سکه نگاه می‌کنند. این افراد خیلی راحت می‌توانند آن روی سکه را نیز ببینند، اما حوصله ندارند پشت آن را نگاه کنند و فقط روی سکه را می‌بینند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه عده‌ای می‌خواهند ما تسلیم و تابع باشیم، گفت: برخی که شاید در میان آنان دشمنان هم باشند، می‌خواهند ما از منافع خود چشم‌پوشی کنیم، اما ما هیچ‌وقت به فکر رضایت و خشنودی بدخواهان و دیگران نبوده و نیستیم. برای ما اول رضایت خداوند و بعد از آن خشنودی ملت ایران اهمیت دارد و برای همه ملت‌های جهان، آرزوی خوشبختی داشته و به آنان کمک می‌کنیم.
برای مشکلات برنامه داریم
وی با اشاره به اینکه معلوم است دشمنان از ما ناراضی هستند و اگر مشکلی در جامعه ما به وجود آید آن را بزرگ جلوه می‌دهند و تصور می‌کنند که ما برای حل مشکلات‌مان راه‌حل نداریم، گفت: ما برای حل همه مشکلات دیروز، امروز و مشکلات احتمالی در آینده راه‌حل و برنامه‌ریزی داریم و همه باید بدانند که هر مشکلی در کشور ما به وجود بیاید، ملت ما از آن مشکل بزرگ‌تر و خدای قادر ما توان و قدرتش بی‌نهایت است.
روحانی با تأکید بر اینکه اتکای ما به خدا بوده و به ملت یکپارچه و متحد خود اطمینان داریم، خاطرنشان کرد: در طول سال‌های گذشته بدخواهان و دشمنان ملت ایران می‌خواستند این طور در دنیا جلوه کنند که ایران به‌دنبال اهداف غیرقانونی و نامشروع بوده و حرف و عمل ملت ایران و مسئولان با هم فاصله دارد و می‌خواستند در قطعنامه‌های ناحق خود این کشور و ملت را سال‌ها زندانی کرده و با تحریم‌های غلط و غیرانسانی ملت ما را در فشار نگه دارند.
رئیس جمهوری ادامه داد: آنان تصور می‌کردند که اگر یک سوی میز مذاکره 6 قدرت جهانی باشد، ما توان آن را نداریم که منطق خود را به کرسی بنشانیم و آنان می‌توانند تحریم‌های خود را ادامه دهند.
برجام حرکت را کند نمی‌کند
روحانی با اشاره به 120 دستاورد مهم هسته‌ای در دو سال گذشته، تصریح کرد: برجام حرکت را کند نمی‌کند، بلکه ما توانستیم بواسطه برجام از امکان همکاری با دیگران نیز استفاده کنیم و امروز در بسیاری از پروژه‌ها با برخی کشورهای اروپایی، روسیه و چین، همکاری‌های خوبی داریم.
وی با اشاره به اینکه مراکز جدیدی در سایت فردو به بهره‌برداری خواهد رسید و مسیر تحقیقات با سرعت بیشتری ادامه می‌یابد، تصریح کرد: برای نخستین بار پس از برجام، ایران در تجارت هسته‌ای قرار گرفت و حدود 400 تن کیک زرد را از خارج وارد کردیم و مقداری از مواد غنی شده را فروختیم.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در همکاری هسته‌ای با دیگر کشورها، مسیر جدیدی را آغاز کرده‌ایم، گفت: امروز گام‌های اولیه برای ساخت رآکتورهای هسته‌ای در بوشهر برداشته شده و ادامه خواهد یافت. روحانی با تأکید بر اینکه در مسیر فناوری خود کوتاه نیامده و نمی‌آییم، افزود: ملت ایران بدانند، ‌جوانان غیور کشور برای دستیابی به دستاوردهای علمی و فناوری خود، حتی یک لحظه درنگ نمی‌کنند. برای تحقیق و فناوری از هیچ‌کس اجازه نمی‌گیریم اما آماده تعامل و همکاری با همگان هستیم و مبنای این دولت از ابتدا، تعامل سازنده با جهان بود. روحانی با قدردانی از همه کسانی که در طول سال‌های طولانی گذشته در عرصه صنعت هسته‌ای کشور تلاش کرده‌اند، گفت: ما برای پیشرفت در علوم مختلف نیاز به فناوری هسته‌ای داریم، چرا که فناوری هسته‌ای جزو علوم پیشران است و در عین حالی که به‌دنبال پیشرفت خود هستیم، تعامل سازنده با جهان را در دستور کار خواهیم داشت.
ساختمان برجام محکم است
رئیس جمهوری در ادامه با بیان اینکه امروز ما در افکار عمومی جهان دستاورد جدیدی را به دست آوردیم و آن این است که به دنیا ثابت کردیم به عهدمان وفاداریم، اظهار کرد: ما ملتی هستیم که دین و فرهنگ‌مان به ما آموخته اگر با کسی توافقی کردیم، هرگز آغازگر نقض آن نخواهیم بود. در طول 2 سال گذشته از توافق برجام، تحریک‌های بسیاری صورت گرفت که برجام را به دست خودمان خراب کنند، اما این از سادگی آنان بود و نمی‌دانستند ملت ایران هوشیارتر و بیدارتر از این حرف‌ها است. رئیس جمهوری خطاب به دشمنان ملت ایران، با بیان اینکه اگر می‌خواهید نقض عهد کنید، باید بهای آن را هم خودتان بپردازید، تصریح کرد: 15 ماه است که رئیس جمهوری جدید امریکا که ادعاهای فراوانی دارد و فراز و نشیب‌های زیادی در سخنان و عملش دیده می‌شود، در حال تلاش است که برجام را نقض کند، تازه پس از گذشت 15 ماه می‌گویند که فهمیده‌ایم که این توافق به نفع ما نیست که البته این ادعای آنان دقیق و درست نیست چرا که از ابتدا به‌دنبال نفع دو طرف و برد – برد بوده‌ایم. وی خاطرنشان کرد: ساختمان برجام به قدری مستحکم بوده که در این 15 ماه با انواع فشارهایی که با درجه‌های مختلف بر آن وارد شده، این ساختمان مقاومت کرده است و این از نکات مهمی است که ملت ما و نمایندگان ملت در مذاکرات با قدرت‌های جهان همواره مد نظر داشته‌اند. روحانی با اشاره به اینکه دشمنان میلیاردها دلار پول خرج کردند که ساختمان برجام را خراب کنند و در این راستا توئیت‌های فراوانی کردند، افزود: تا به امروز نتوانستند به این هدف خود برسند و اگر روزی بتوانند به برجام لطمه بزنند، ما در افکار عمومی جهان به‌عنوان ملتی پیروز که به عهدش وفادار است، شناخته شده‌ایم و اگر آنان عقب‌نشینی کنند، نشان می‌دهند که به پیمان وفادار نبوده و آبروی خود را در صحنه جهانی لکه‌دار کرده‌اند.
برای هر شرایطی آماده‌ایم
رئیس جمهوری با بیان اینکه در همه حالت برای برجام فکر کرده و برنامه‌ریزی داریم و در صورت لطمه خوردن به آن برای فناوری و زندگی مردم، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد، گفت: برجام باشد یا نباشد، برجام با امریکا یا بدون امریکا، ما برای هر شرایطی آماده‌ایم و برنامه داریم. آنها فکر می‌کنند با تبلیغات خود، ملت ایران از استقلال، آزادی و حاکمیت ملی خود پشیمان می‌شود، اما این ملت، هرگز از مسیر انقلاب و راه حق دست برنخواهد داشت.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز آغازگر نقض پیمان نیست، اما دشمنان این ملت حتماً بدانند که از این کار پشیمان خواهند شد و می‌بینند که در طول کمتر از یک هفته آثار و نتایج آن متجلی خواهد شد.
سلاح ایران علیه هیچ کسی نیست
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه روابط ایران با همسایگان خود دوستانه خواهد بود، گفت: آن کسانی که سخنان نادرست می‌زنند، خواهند فهمید که این سخنان به نفع آنان نیست، چرا که ملت ایران، 40 سال است حکومت‌های مختلف را در امریکا دیده و این دولت هم یکی از آنهاست. وی خطاب به برخی از کشورهایی که دل به شعارها و تبلیغات امریکا داده‌اند، گفت: به قدرت‌های اینچنینی تکیه نکنید و به ملت خود و ملت‌های منطقه تکیه کنید. روحانی با بیان اینکه ما ملت بزرگی هستیم و همواره روی پای خودمان ایستاده ایم، گفت: سلاح و موشک ما برای دفاع از کشور است و برای دفاع از کشور هر نوع سلاحی لازم باشد، می‌سازیم تا در این منطقه ناامن، امنیت خود را حفظ کنیم. وی با بیان اینکه سلاح ایران، علیه همسایگان خود و برای تجاوز به کشورها نیست، اظهارکرد: ما می‌خواهیم همه ملت‌ها در منطقه در کنار هم قرار داشته باشند و مشکلات را حل و فصل کنند.
روحانی با اشاره به اینکه مسیر ملت ایران در چارچوب مصلحت و امنیت ملی کشور، تعریف و ترسیم شده است، گفت: مطمئناً در آینده دستاوردهای هسته‌ای ما بیشتر، جایگاه ملت ایران در افکار عمومی جهان بالاتر و ملت ایران در مسیر پیشرفت گام‌های استوارتری برخواهد داشت. رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه ملت ایران، قطعاً از مشکلات عبور خواهد کرد، گفت: تلاش مستمر جوانان اندیشمند و عالم ما در راستای تحقق منافع ملی و پیشرفت کشور است و مفهوم پیشرفت فناوری و توسعه آن چیزی است که ملت ایران آن را ادامه خواهد داد. پیش از سخنان رئیس جمهور، دکتر علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از دستاوردهای هسته‌ای کشور ارائه کرد.

نیم نگاه
جزئیات دستاوردهای جدید هسته‌ای
روز گذشته در حاشیه مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای، ۸۳ دستاورد جدید و اقتدارآفرین هسته‌ای که همگی بومی هستند، در نمایشگاهی با حضور رئیس جمهوری رونمایی و افتتاح شد. همچنین عملیات اجرایی برخی از این دستاوردها آغاز شد که از میان این دستاوردها، سه دستاورد در سالن اصلی و 5 دستاورد به صورت ویدئو کنفرانس رونمایی و از بقیه دستاوردها نیز در محل نمایشگاه جنبی رونمایی شد. انتقال نخستین محموله کیک زرد تولید کارخانه شهید رضایی‌نژاد اردکان یزد به «یو.سی.اف» اصفهان، بهره‌برداری از واحد اختلاط انتقال و نمونه‌گیری شهید احمدی روشن در سایت غنی‌سازی نطنز اصفهان، بهره‌برداری از تست «لوپ اکتیو تست» سوخت رآکتورهای تحقیقاتی در راکتور تحقیقاتی تهران، بهره‌برداری از مرکز ملی تحقیق و توسعه علوم و مهندسی مواد فردو، بهره‌برداری از اولین شتاب دهنده خطی الکترون بومی در پژوهشگاه دانش‌های بنیادین و آغاز عملیات اجرایی اولین شبیه‌ساز سنجش فرآیندی و آزمایشگاه‌های وابسته، پروژه‌ها و دستاوردهایی بودند که در این مراسم از طریق ویدئوکنفرانس و با دستور رئیس جمهوری افتتاح شدند.