بلومبرگ: توتال سود سرشاری از ایران به جیب می‌زند


 به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ، در حالی که شرکت‌های رقیب توتال سرگرم اکتشافات و حفر چاه‌های نفتی شیل در آمریکا هستند، این شرکت فرانسوی از منطقه خاورمیانه سود سرشاری می‌برد.
شرکت بزرگ فرانسوی توتال به عنوان نخستین شرکت غربی، پس از برجام قراردادی را با ایران امضا کرد و در ادامه پروژه‌هایی را در ابوظبی و قطر بر عهده گرفت که به گفته پویانه رئیس‌شرکت توتال،‌ درآمد ۴۵۰ میلیون دلاری از لیبی گل سرسبد این قراردادها بوده است.
پویانه، مدیرعامل توتال در یک مصاحبه تلویزیونی در بلومبرگ اعلام کرده است که ما حاضر هستیم تمام مخاطرات را به جان بخریم، در این مسیر توتال در منطقه‌ای که سود زیادی برای این شرکت دارد فعالیت می‌کند.
بر اساس این گزارش، توتال فرانسه در منطقه خاورمیانه و آفریقا کار می‌کند که هزینه تمام شده برای هر بشکه نفت پایین است و در منطقه‌ای سرمایه‌های خود را متمرکز کرده است که دیگر شرکت‌های غربی سالهاست از آن بیرون آمده‌اند. اما فعالیت توتال در این منطقه بیشتر به یک قمار شباهت دارد.


در لیبی شرکت توتال در حال خرید منطقه‌ای است که گاه و بیگاه تحت حمله قرار می‌گیرد. قراردادی که توتال در ایران بسته تا حدودی درگیر تحریم‌های آمریکاست. اگرچه گفته می‌شود تحریم‌ها برداشته شده، اما هر از گاهی اظهارات جدید ترامپ پیام خطر می‌دهد. همچنین توتال یک گام خطرناک دیگری را در قطر برداشته که این کشور محل مناقشه و مشاجرات دیپلماتیک با کشورهای عربی نظیر امارات متحده عربی است.
مدیرعامل این شرکت نفتی فرانسوی در شرایطی به سود سرشاری که از خاورمیانه و ایران به دست می‌آورد‌اشاره کرده که مقامات فرانسه از جمله رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه این کشور، با سوءاستفاده از ضعف دستگاه دیپلماسی دولت، از موضع بالا با ایران برخورد می‌کنند. این اظهارات توهین‌آمیز به تازگی افزایش یافته و به موضوعات امنیتی همچون درخواست مذاکره بر مسائل موشکی و منطقه‌ای کشورمان هم سرایت نموده است.
البته برخی تحلیل‌ها می‌گوید فرانسوی‌ها در بهره‌برداری از فرصت‌های اقتصادی ایران همواره پیشتاز کشورهای اروپایی بوده‌اند و گستاخی‌های اخیرشان هم برای باز کردن مسیر بهره‌برداری بیشتر از منافع اقتصادی ایران است. چنانچه چند ماه پیش، رئیس‌جمهور آمریکا که خود نقش اصلی را در ممانعت از بهره‌مندی ایران از منافع برجام بر عهده گرفته، به همتایان فرانسوی و انگلیسی خود گفته بود، به گرفتن پول‌های کلان از ایران ادامه دهند و لذت ببرند!در این وضعیت عاقلانه بود که دولت در برخورد با شرکتهای فرانسوی دقت و حساسیت بیشتری به کار می‌بست و اجازه چنین توهین‌هایی را به فرانسوی‌ها نمی‌داد.