سرزنش لودریان توسط دریابان

گروه سیاسی: ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه یکشنبه شب وارد تهران شد. به گزارش «وطن امروز»، لودریان در حالی وارد تهران شد که قبل از عزیمت به ایران در اظهاراتی توهین‌آمیز به ایران اولتیماتوم داد اگر از برنامه دفاع موشکی خود دست برندارد، تحریم‌های جدید علیه تهران اعمال خواهد شد. همزمان بیانیه وزارت خارجه فرانسه نیز با ادبیاتی غیردوستانه، ایران را متهم به بی‌ثبات کردن خاورمیانه و عامل ایجاد نگرانی برای فرانسه و دوستانش دانسته بود. اما در حالی که بعدازظهر یکشنبه امانوئل مکرون در گفت‌وگوی تلفنی با حسن روحانی نسبت به پایان درگیری‌ها در غوطه شرقی دمشق تاکید کرده بود، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار لودریان از اقدامات دولت قانونی سوریه علیه تروریست‌های مستقر در غوطه شرقی دمشق حمایت کرد.
به گزارش «وطن‌امروز»، لودریان دیروز صبح در حالی به دیدار دریابان علی شمخانی رفت که اظهارات توهین‌آمیز او و بیانیه غیردوستانه وزارت خارجه فرانسه یک موج اعتراض عمومی را نسبت به سفر او ایجاد کرده بود. اما لودریان که برای تحقق خواسته‌های ترامپ درباره برجام و سیاست‌های منطقه‌ای و برنامه دفاع موشکی ایران به تهران آمده بود، صبح دیروز در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهاراتی صریح در انتقاد از سیاست‌های فرانسه در قبال ایران شنید. بر اساس خبری که از محتوای دیدار لودریان با شمخانی منتشر شده، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، بازی اروپا برای تامین خواسته‌های ترامپ را به نقد کشید. شمخانی درباره موشک‌ها نیز گفت فقط ایران آن هم در راستای تامین امنیت ملی خود درباره این موشک‌ها تصمیم می‌گیرد. شمخانی همچنین از سیاست‌های فرانسه در قبال یمن و همینطور پناه دادن این کشور به منافقین بشدت انتقاد کرد. انتقاداتی که با نوع پوشش دبیر شورای عالی امنیت ملی همراه شد. حضور شمخانی با لباس نظامی در دیدار با وزیر خارجه فرانسه توجه برخی رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های مجازی را به خود جلب کرد. اما شمخانی به لودریان چه گفت؟ بر اساس اخبار منتشر شده، دبیر شورای عالی امنیت ملی خطاب به وزیر خارجه فرانسه گفته است: سیاست اروپا در امتیازدهی به آمریکا برای باقی نگه‌داشتن این کشور در برجام نادرست و به‌معنای انفعال و تسلیم‌شدن برابر بازی روانی ترامپ است. ژان ایو لودریان صبح دیروز با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری در شورای‌عالی امنیت ملی دیدار و درباره راهکارهای گسترش مناسبات دوجانبه و مسائل منطقه‌ای و امنیت بین‌الملل با وی گفت‌وگو کرد.
شمخانی در این دیدار با استقبال از گسترش روابط سیاسی و اقتصادی بین 2 کشور بر ضرورت تسریع در رفع موانع باقیمانده در مسیر مبادلات بانکی در فضای پسابرجام تأکید کرد و اظهار داشت: منطق هر نوع توافق بین‌المللی صیانت همه طرف‌ها و جامعه جهانی از آن بوده و درخواست پایبندی از یک طرف و بی‌تفاوتی نسبت به نقض تعهدات طرف دیگر قابل قبول نیست. دریابان شمخانی با تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای کامل تعهدات طرف‌های اروپایی در برجام افزود: عدم موفقیت توافقنامه برجام منجر به شکست اعتبار توافقات بین‌المللی و منطق گفت‌وگو برای حل مسائل جهانی خواهد شد. نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی عنوان داشت: سیاست اروپا در امتیازدهی به آمریکا برای باقی نگه‌داشتن این کشور در برجام نادرست و به‌معنای انفعال و تسلیم شدن برابر بازی روانی ترامپ است.
وی با اشاره به تلاش‌های انجام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه واقعی با تروریسم در عراق و سوریه تأکید کرد: عدم مقابله پرهزینه جمهوری اسلامی ایران با تروریسم می‌توانست تصاعد غیرقابل کنترل این بحران و توسعه ناامنی‌ و بی‌ثباتی به اروپا از جمله فرانسه را رقم بزند.


دبیر شورای‌عالی امنیت ملی با اشاره به حضور و فعالیت آزادانه گروه‌های تروریستی معارض جمهوری اسلامی ایران در فرانسه اظهار داشت: عدم مقابله پاریس با گروه‌های تروریستی حاضر در این کشور که در ترور هزاران نفر از مردم بیگناه کشور ما دست داشته‌اند با مسؤولیت بین‌المللی فرانسه در مقابله با تروریسم مغایرت دارد و به‌طور قطع مقوم روند رو به توسعه روابط 2 کشور نخواهد بود. دریابان شمخانی تقویت توانمندی دفاعی ایران بویژه قدرت موشکی کشور را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر در مسیر اجرای سیاست بازدارندگی عنوان کرد و افزود: توان دفاعی ایران تهدیدکننده هیچ کشوری نبوده و توسعه آن بدون تأثیرپذیری از مؤلفه‌های سیاسی، تابعی از نیازمندی‌های امنیتی و تهدیدات بالقوه کشور است. دبیر شورای‌عالی امنیت ملی قطعنامه اخیر پیشنهادی برخی کشورهای اروپایی درباره یمن را ناامید‌کننده و علامت بی‌تفاوتی کشورهای غربی به نسل‌کشی و نقض حقوق بشر در یمن و فجایع انسانی در این کشور عنوان کرد و اظهار داشت: چشم پوشیدن از محاصره شدید مردم مظلوم و بی‌دفاع یمن و بی‌تفاوتی نسبت به شیوع گسترده قحطی و بیماری در این کشور شائبه ترجیح منافع اقتصادی حاصل از پشتیبانی از عربستان سعودی و امارات را ایجاد کرده و بیانگر استاندارد دوگانه و قابل معامله بودن جان انسان‌ها در نظر مقامات برخی کشورهای اروپایی و آمریکاست. وی دستاوردهای سیاسی و میدانی اخیر در سوریه را حاصل استقرار و فعالیت دولت قانونی در این کشور عنوان کرد و افزود: در صورت توقف رویکرد حمایتی از معارضان و تروریست‌های مسلح و پیگیری مسیر گفت‌وگوهای سوری ـ سوری، ثبات و آرامش به این کشور باز خواهد گشت.
ژان ایو لودریان نیز در این دیدار با قدردانی از برخورد فعال جمهوری اسلامی ایران با توافقنامه برجام و اجرای کامل تعهدات خود گفت: دولت فرانسه ضمن تأکید بر ضرورت پایبندی طرف‌های امضا‌کننده برجام به تعهدات خود، مواضع آمریکا را موجب شکنندگی این توافقنامه بین‌المللی می‌داند و با آن مخالف است. لودریان با اشاره به اقداماتی که از سوی فرانسه و سایر کشورهای اروپایی به‌منظور تسهیل مراودات بانکی با ایران در جریان است، اظهار داشت: بزودی راهکارهای جدیدی به‌منظور ایجاد گشایش‌های جدی در روابط پولی و بانکی میان ایران و فرانسه اعلام خواهد شد.
انتقاد ظریف از بازی راضی کردن آمریکا
بعدازظهر دیروز وزیر خارجه فرانسه به دیدار همتای ایرانی‌اش رفت. بر اساس متنی که وزارت امور خارجه منتشر کرده، ظریف در این دیدار به لودریان گفته است ایران وارد این بازی اروپا که برای راضی کردن ترامپ باید امتیازات بیشتری بویژه در منطقه بدهد، نخواهد شد.
بر اساس این گزارش، ظریف در این دیدار ضمن اشاره به موضع اصولی فرانسه و اروپا در خصوص برجام، از برخی رفتارها و اظهارات مقامات اروپایی در اجرای برجام و نیز تاثیرپذیری از فشار آمریکایی‌ها انتقاد کرد.
وی افزود: برجام به عنوان یک توافق چندجانبه که اروپا هم در به ثمر رسیدن آن سهیم بود و به گواهی ۱۰ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران کاملا به آن پایبند بود، در حال حاضر دستخوش بازی‌های غیرمنطقی و سیاسی‌کاری‌های آمریکایی‌ها شده است که اروپا می‌تواند نقش سازنده‌تری در حفظ این دستاورد بین‌المللی ایفا کند و قبل از هر چیز ضمن اجرای کامل تعهدات خود، آمریکا را برای اجرای تعهدات خود در برجام تحت فشار قرار دهد و اجازه ندهد  آمریکا به‌رغم بدعهدی‌ها و نقض‌های خود، خواست‌های غیرمنطقی و غیرحقوقی نیز مطرح کند. وی افزود: حفظ این دستاورد دیپلماتیک بین‌المللی باید برای همه ما به یک اندازه مهم باشد و حمایت در گفتار کافی نیست.  اگر قرار است جامعه بین‌المللی تلاش کند یک طرف را راضی به ماندن در توافق هسته‌ای کند، این ایران است که باید راضی شود، نه آمریکا. آمریکا نه‌تنها در اجرای تعهدات خود بدعهدی نهادینه داشته، بلکه حتی مانع اجرای تعهدات اروپا هم شده است. ظریف در این دیدار درباره تحولات منطقه، به تلاش‌ها و پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل بحران‌های منطقه اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی طرف‌ها اراده‌ای برای حل‌وفصل سیاسی بحران‌های منطقه ندارند. ما فکر می‌کنیم اروپا می‌تواند دوستان منطقه‌ای خود را متقاعد به در پیش گرفتن راه‌حل‌های سیاسی در این مشکلات و بحران‌ها کند.  اگر اروپا واقعا به دنبال پایان دادن به فاجعه‌های انسانی در منطقه است می‌تواند در این زمینه از تبادل‌نظر با ایران استفاده کند  ولی اگر هدف، تبلیغات یا راضی کردن آمریکاست ما در این بازی وارد نمی‌شویم. ظریف در پاسخ به اظهارات وزیرخارجه فرانسه درباره توان موشکی ایران، ضمن تشریح مذاکرات برجام و تبیین مستدل این واقعیت که موضوع موشکی ایران خارج از برجام و حتی قطعنامه ۲۲۳۱ است، تاکید کرد: آمریکا و دیگر کشورهایی که منطقه ما را با فروش سلاح به انبار باروت تبدیل کرده‌اند باید این اقدامات را متوقف کنند.
وی افزود: توان نظامی ایران برای دفاع از کشور و بازدارندگی است و ایران با توجه به تجربه تلخ جنگ تحمیلی آموخته است برای دفاع از شهروندان خود به توان بازدارندگی خود متکی باشد. 
  روحانی: برهم خوردن برجام نقطه پشیمانی همگان است
حسن روحانی عصر دوشنبه در دیدار «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی در توسعه، تقویت و تحکیم همه‌جانبه مناسبات و همکاری‌ها با فرانسه قائل نیست. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، وی برجام را آزمایش و امتحانی برای تمام طرف‌‌های مذاکره‌کننده دانست و افزود: پابرجا ماندن برجام به دنیا ثابت می‌کند مذاکره و دیپلماسی بهترین گزینه برای حل مشکلات بوده و برهم خوردن آن به معنای این است که مذاکرات سیاسی اتلاف وقت است. روحانی با تاکید بر ضرورت پایبندی همه طرف‌‌های مذاکره‌کننده نسبت به تعهدات‌شان در برجام، گفت: ایران هرگز آغازگر نقض برجام نخواهد بود و این توافق را در راستای افزایش اعتماد، آرامش، همکاری و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی موثر می‌داند. رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت حفظ برجام در راستای توسعه امنیت، ثبات و همکاری‌های منطقه‌ای، خاطرنشان کرد: بر هم خوردن توافق هسته‌ای نقطه پشیمانی همگان خواهد بود و البته ما برای هرگونه شرایطی که مدنظرمان نباشد، آماده خواهیم بود. وزیر خارجه فرانسه نیز در این دیدار با تأکید بر علاقه‌مندی و احترام فرانسه به حفظ و پایبندی برجام، گفت: گزارش‌‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان‌دهنده پایبندی کامل ایران به تعهدات خود است و فرانسه تمام تلاش خود را در راستای پابرجا ماندن برجام انجام خواهد داد.