خوشحالم که همه می‌گویند صدای مردم را باید شنید

رییس‌جمهور گفت: ما باید راه پیشنهادی جوانان را ببینیم و بشنویم و با آنها به گفت‌وگو بنشینیم. راهی که‌ آنها پیشنهاد می‌دهند و مسیری که می‌پسندند باید در اراده و خواست حاکمیت همواره تاثیرگذار باشد.
 به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در ابتدای دومین نشست خبری خود در دولت دوازدهم با تبریک ایام‌الله دهه فجر گفت: ملت بزرگ ایران بعد از قرن‌ها که در نظام استبدادی پادشاهی در رنج و تحقیر بودند و ده‌ها سال کشور در اختیار قدرت‌های بیگانه بود، تصمیم گرفتند تا حاکمیت ملی، عزت، استقلال، آزادی و پاک کردن کشور از انواع فساد و بی‌عدالتی را محقق سازند.
وی ادامه داد: امروز بعد از ۳۹ سال از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همچنان شاهد حضور، مشارکت، نشاط، استقامت مردم در برابر انواع تهدیدها و موفقیت‌های فراوان در عرصه‌های داخلی و خارجی هستیم.
رییس جمهور با بیان‌ اینکه آرمان‌ها و اهداف انقلاب آرمان‌هایی است که راهنمای ما برای قرن‌های پیش‌رو است، اظهار کرد: هیچ وقت مردم از اصل استقلال آزادی و مبارزه با استبداد و استعمار و ایستادگی در برابر متجاوزین و مبارزه با فساد دست برنمی‌دارند. راه همان راه است اما شیوه‌ها در سبک زندگی و نحوه اداره کشور باید رو به تکامل باشد.


روحانی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد جمعیت کشور را جوانان تشکیل می‌دهند، تاکید کرد: افکار نسل جوان و راهی را که آنها توصیه می‌کنند باید بشنویم و بپذیریم. تنها شنیدن هم کافی نیست. جوانان تنها نمی‌خواهند که صدای آنها را بشنویم. آنها دارای افکار، ایده‌ و خواست‌هایی هستند. آنها دنیای جدید را می‌بینند و پیشنهاد دارند و ما باید راه پیشنهادی آنها را ببینیم و بشنویم و با آنها به گفت‌وگو بنشینیم. راهی که‌ آنها پیشنهاد می‌دهند و مسیری که می‌پسندند باید در اراده و خواست حاکمیت همواره تاثیرذار باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: جوانان خواستار شنیدن صدا و اثر گذاری فکر و اراده‌شان در حاکمیت هستند.‌ آنها در اکثریت هستند. آن روز که انقلاب به پیروزی رسید تعداد جوانان کمتر از ۷ میلیون بود اما امروز حدود ۲۵ میلیون جوان داریم. جامعه آن روز و رابطه‌اش با دنیا، سطح سواد و اطلاعات عمومی با امروز بسیار متفاوت‌تر است.
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیراً گفته اید در آمدهای ارزی کشور از نیازهای ارزی برای واردات بیشتر است و همچنین ذخایر  ارزی ایران از ۱۵۰ کشور دیگر بیشتر است. از سوی دیگر رئیس کل بانک مرکزی هم مداوماً  نوسانات ارزی را غیر اقتصادی می داند. اما آقای روحانی، دلار الان ۴۸۰۰ تومان است. مخالفان دولت معتقدند که گرانی ارز اقدام خود دولت برای تامین کسری بودجه است، پاسخ جنابعالی چیست؟ بازار ارز بالاخره به ثبات می‌رسد؟، گفت:  در رابطه با مسئله ارز هم طبق سوالی که شما مطرح کردید و هم چیزی که ما گفتیم باید به تعادل برسد. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفته‌های پیش است دلایل تجاری و اقتصادی ندارد. در تجارت و در تامین ارز، تراز مخارج ارزی‌مان مثبت است و این افزایش دلایل اقتصادی هم نمی‌تواند داشته باشد.
رییس‌جمهور تاکید کرد: این که می‌گویند دولت ارز را گران کرده تا کسری بودجه را جبران کند درست نیست. امسال همان بودجه‌ای که ابتدای سال تصویب کرده بودیم، به خوبی در این ده ماه جواب داده است. وی با بیان اینکه آینده ما از امروز حتما بهتر خواهد بود، افزود: در گذشته درآمد ارزی ما همان درآمد نفتی بود اما امروز ما فاینانس ۳۰ میلیارد دلاری داریم و اکنون برای همه این ارقام ۱۲ و ۱۳ میلیاردی تصمیم‌گیری می‌شود. شرایط آینده ما شرایط بهتری است.، تصمیماتی در زمینه ثبات نرخ ارز اتخاذ شده که رئیس بانک مرکزی اعلام کرده و می‌کند.
روحانی تصریح کرد: توصیه من به مردم این است که دارایی و مایملک خود را در این مسیر پر ریسک سرمایه گذاری نکنند چرا که مسیرهای خیلی بهتری از سرمایه‌گذاری در حوزه ارز وجود دارد.
روحانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه نحوه پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی از دغدغه‌های اصلی کارگران است؛ اولویت تامین اجتماعی دریافت نقدی بدهی‌هاست؛ اما مجلس و دولت بر پرداخت تهاتری تاکید دارند که این در تعارض کامل با دستور شما مبنی بر کاهش تصدی گری دولت است از سویی بیم آن می‌رود که شرکت‌های زیان ده و سربار به جای بدهی به سازمان واگذار شود تدبیر دولت شما برای ایجاد امید در جامعه کارگری چیست، گفت:دولت توصیه‌های مهمی قبل از بحث بدهکاری به سازمان دارد؛ سازمان تأمین اجتماعی باید از بنگاهای اقتصادی دست بردارد. هر مقدار پول به آن بدهیم با این شرایطی که سازمان تامین اجتماعی دارد نمی‌تواند مسیر درستی را طی کند.
وی خاطر نشان کرد: من به وزیر کار تاکید کردم و از ابتدای کار دولت دوازدهم نیز شرط من این بوده است که بنگا‌ه‌های اقتصادی را واگذار کند. البته قدم‌های خوبی برداشته شده که باید سرعت آن بیشتر شود.
روحانی تاکید کرد: نه تنها سازمان تامین اجتماعی بلکه همه بخش‌های دولتی از جمله بانک‌ها باید بنگاه‌های دولتی خود را واگذار کنند. چه نهادهای دولتی و چه غیر دولتی و چه نیروهای مسلح باید بنگاه‌های خود را واگذار کنند و این تنها راه نجات اقتصاد است.
روحانی در پاسخ به اینکه در آستانه ورود به چهل سالگی انقلاب  به عنوان کسی که در این چهل سال در کانون مدیریت کشور بوده رمز پیروزی‌ها در این تحریم‌ها و مشکلات را چه می‌داند؟ گفت: اساس پیشرفت ما بر مبنای استقلال و اراده ملت برای تحول و پیشرفت است. یک ملتی اگر منسجم و مصمم باشد و حاکمیت هم حاکمیت خود مردم باشد و همه کسانی که در حکومت هستند منتخب خود مردم باشند؛ ملت در اهداف و آرمان‌های ملی خود پیش می‌رود.
رییس‌جمهور با بیان اینکه از نظر توسعه انسانی و بر اساس همه آمارها وضعیت ملت خوب است گفت: شرایط ایران از نظر توسعه انسانی و علمی و بهداشتی نسبت به سال‌های اولیه انقلاب بسیار خوب است. تا زمانی که ما به آینده خود امیدوار هستیم، سرمایه اجتماعی ما روز به روز تقویت می‌شود.
رییس شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: در صورتی که از امکانات کشور به عنوان یک کشور پر امکانات درست استفاده شود، مسیر پیشرفت را بهتر ادامه خواهیم داد. آمار از رشد اقتصادی حکایت دارد. رشد اقتصادی ما در سال ۹۳،  سه درصد بوده و یک وقت مانند سال  گذشته دو رقمی بوده است. من قول می‌دهم روند رشد مداوم اقتصادی در دولت دوازدهم مستمر باشد .
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه جنابعالی گفته بودید  «تا دیر نشده باید صدای  مردم را شنید» آیا صدای مردم را در اعتراضات اخیر نسبت به رکود و تورم و ناکارآمدی برخی مدیران شنیدید و آیا بنا هست تیم اقتصادی ترمیم شود یا خیر؟  گفت: من اشکالم به همین سبک سوال است. وقتی شما خواست مردم را فقط به بخش اقتصاد می برید همین نشنیدن صدای مردم است.
وی تاکید کرد: البته مردم در زمینه اقتصادی هم نقد دارند اما فقط بحث اقتصادی نیست؛ در بحث سیاسی و اجتماعی و سیاست خارجی خیلی حرف دارند. گوش ما باید شنوا باشد و بدانیم مردم چه می‌خواهند. دولت با همه توانش کار می‌کند.حتی شما به خبرگزاری خودتان هم مراجعه کنید در طول دولت یازدهم می‌بینید که مسیر تورم ما به سمت بالا نبوده بلکه  به سمت پایین بوده است. در اول سال ۹۳ تورم 7/34 درصد بود. در مقایسه با امروز که 2/8 است یعنی پایین آمده است. رشد اقتصادی ما در سال  ۹۱،  منفی 8/6 بوده و سال گذشته رشد اقتصادی دو رقمی بوده است. رییس‌ جمهور توضیح داد: این یعنی راه دولت درست بوده است اما معنایش این نیست که همه مشکلات مردم حل شده است. این که دریافتی مستمری بگیران اقشار پایین را بیش از سه برابر کردیم و در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ بیش از 4/3 برابر شده است یعنی به فقر توجه داریم.  اینکه در ماده ۱۴ بودجه امسال برای ریشه کنی فقر مطلق بودجه گذاشتیم یعنی به فقر توجه داریم.
وی گفت: اینکه در تبصره ۱۸ ما در بودجه امسال برای اشتغال منبع گذاشتیم،  یعنی ما توجه داریم. اینکه دولت شعارش مبارزه با فقر مطلق و اشتغال مولد است،  یعنی دولت از قبل گوش شنوایی داشته و امروز هم دارد و به اعتراض مردم احترام می‌گذارد.
روحانی خاطر نشان کرد: در میان دولت‌های گذشته شاید رساترین سخن را این دولت گفته که اعتراض مردم را می‌پذیرد.  ما امروز پذیرفتیم و همه مسئولان کشور اصل اعتراض را پذیرفته اند. من خوشحالم که همه می‌گویند صدای مردم را باید شنید. این  روز  مبارکی است که همه ما اعتراض مردم را می‌شنویم.
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از مدتی از آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه، شاهد تغییر موضع ایران هستیم. این تغییر موضع از چه روی اتفاق افتاده است؟ آیا ناشی از نگرانی و انزجار از روند همکاری ترکیه و روسیه است گفت: برای مسائل منطقه به ویژه سوریه روابط خوبی بین ایران، ترکیه و روسیه برقرار است و نکته‌ای که امروز طی تماس تلفنی با آقای پوتین مطرح کردند این بود که ضروری است در آینده نه چندان دور  اجلاس سران سه کشور را برای منطقه و سوریه داشته باشیم و این روند همکاری را ادامه می‌دهیم. روابط ما با ترکیه و روسیه خوب است.
وی در رابطه با موضع ایران گفت: این موضع اصولی است که ورود یک ارتش به کشور دیگر باید با اجازه دولت کشور و رضایت مردم آنجا باشد و بدون اجازه، این اقدامات را نادرست می‌دانیم و می‌خواهیم هرچه زودتر عملیاتی که در شمال سوریه از سوی ترکیه ایجاد شده پایان یابد. همانطور که حضور آمریکایی‌ها در سوریه را کاملا محکوم می‌کنیم و آنها در سوریه اهداف ناصحیح دارند و به فکر تجزیه سوریه هستند، این عملیات را هم نادرست می‌دانیم.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه ژاپنی مبنی بر اینکه آقای ترامپ تاکید کرده که اگر توافق هسته‌ای اصلاح نشود تحریم‌ها از سر گرفته خواهد شد و از توافق خارج خواهند شد، تصمیم ایران چیست؟ گفت:  من بسیار خوشحالم که آقای ترامپ بعد از یک سال که به کاخ سفید رفته هنوز نتوانسته به آن فریاد که توافق را پاره خواهد کرد دست پیدا کند و برجام آن قدر استحکام داشته که آمریکایی‌ها حداقل در این یکسال به آن پایبند بوده‌اند.
وی افزود:‌ ما از دوستان اروپایی‌مان هم که می‌پرسیم که تصمیم آمریکا و ترامپ چه خواهد بود آنها می‌گویند ما نمی‌دانیم. کسی نمی‌تواند درباره برجام و حتی توافقات تجاری آمریکا و توافق بین المللی آب و هوا پیش بینی کند که آمریکا چه تصمیمی را خواهد گرفت و آیا آن را برهم خواهد زد یا خیر. لذا ما بر مبنای اصول خود ادامه خواهیم داد. آغازگر نقض برجام نخواهیم بود.
روحانی تصریح کرد: به برجام نه خطی اضافه و نه از آن خطی کم خواهد شد. ما مسائل دیگر را با برجام مرتبط نمی‌دانیم. برجام یک تعهد هفت جانبه است و هفت کشور با هم توافق کردند و شورای امنیت هم در قطعنامه ۲۲۳۱ ، برجام را تایید کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه برجام تعهد حزب دموکرات نیست، گفت: برجام توافق و تایید دولت آمریکا است و هر جناحی که بر سرکار باشد همچنان این تعهد پایدار است و دولت آمریکا همچنان متعهد است و آمریکا اگر تخلف کند به زیر پای تعهد خودش زده و اعتبار خود را مخدوش خواهد کرد. ما برای شرایط آینده پیش‌بینی‌های لازم را داریم و تا زمانی که منافع ما از برجام تامین شود ما در این توافق  خواهیم ماند. بودن یا نبودن آمریکا تاثیری در تصمیم ما نخواهد داشت. تصمیم اصلی ما این است که منافع اصلی ما با برجام تامین می‌شود یا خیر؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا حذف جدول ۱۷ از بودجه ۹۷، با فشار دولت بوده است  گفت: اشکال این جدول این بود که دستگاه‌هایی در آن وجود داشت که از دولت پول دریافت می‌کردند اما محل مصرف و نتیجه آن هزینه‌ها مشخص نبود. آنها آمار ظاهری می‌دادند که این مقدار تحقیق کرده‌اند یا کتاب چاپ کرده‌اند ولی آثار و نتایج آن نامعلوم بود.
روحانی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های بودجه امسال شفافیت است تا هم برای دولت و هم مردم مشخص شده و شفاف شود که این پولی که داده می‌شود کجا هزینه می‌شود.قرار گرفتن برخی از نهادها زیر نظر وزارت ارشاد برای این است که بر آنها نظارت انجام شود و بر اساس عملکرد سه ماهه به آنها بودجه تخصیص بگیرد. دولت حتمی تلاش کرد که این نهادها را از بودجه حذف کند.
رئیس جمهور در خصوص اینکه به نظر می‌رسد سال ۲۰۱۷ سال سختی برای ایران است و همه شواهد حاکی از این است که طرف آمریکایی به دنبال ناکارآمد کردن دولت دوازدهم است و اینکه چه برنامه‌ای برای باز کردن این گره‌ها دارد؟ گفت: در اینکه آمریکا دنبال ایجاد مشکل برای ملت یا دولت ایران است تردیدی نیست. اگر در دولت قبلی هم بحث بود، در این دولت همه اتفاق نظر دارند که دولت فعلی با همه توان دنبال اخلال است. اما باید دید چقدر توانمند است.
وی با بیان اینکه یک نمونه کار آمریکا همین بود که موضوع اعتراضات  را به یک مساله سیاسی بین المللی و امنیتی تبدیل کرد و به شورای امنیت برد گفت: اولین شکست مفتضحانه دولت فعلی آمریکا در همین ارجاع به شورای امنیت بود که همه کشورها با او مخالفت کردند و به جای گوش دادن به حرف او، از تثبیت برجام حرف می‌زدند.
روحانی افزود: از طرفی هیچ وقت کاخ سفید مجبور نبود نهار بدهد تا رای بگیرد. حالا در انتخابات سابقه داشته [کاندیداها] چلوکباب بدهند ولی دیدیم کاخ سفید چلو کباب داد تا رای بیاورد. پس این جور فکر نکنید چون آمریکا تصمیم گرفته فشار بیاورد پس می‌تواند. ما قاطعانه در برابر آمریکا می‌ایستیم و هیچ علامتی را نمی‌بینم که سال ۲۰۱۸ سال مشکل سیاسی باشد. من نه مشکل سیاسی می‌بینم نه منطقه‌ای. در اقتصاد همیشه دنبال فشار و تحریم بودند. ولی روابط ما با اتحادیه اروپا امروز از همیشه بهتر است.
وی افزود: روابط ما با اروپایی‌ها  در مقایسه با سال‌های قبل حتی در سال‌های قبل از ۲۰۰۵ روابط بهتری است. با روسیه روابطمان از همیشه بهتر است. با چین و بیشتر کشورهای منطقه رابطه خوبی داریم. مسائل منطقه آنطور که ما می‌خواستیم است. ما می‌خواستیم تروریسم زمین گیر شود اما آمریکایی‌ها نمی‌خواستند. الان هم طرح‌هایی برای سوریه دارند و نا موفق خواهند بود. فکر نمی‌کنم سال پیش رو یا سال آینده خودمان دچار مشکل خاصی به خاطر فشارهای آمریکا باشیم و تدبیر ما ادامه دارد.
روحانی در خصوص تحولاتی که در شبکه‌های اجتماعی رخ داده و اینکه در کشور ما هنوز اختلاف نظر در مورد اهمیت این فضا وجود دارد و در خصوص برنامه دولت برای شبکه‌های اجتماعی گفت: این سوال مهمی است. امروز در کل، بحث شبکه یا فضای مجازی، بسیار مهم است. ما که در حال حرکت به سمت دولت الکترونیک هستیم، برای ما این فضا مهم است.ما که در این فکر هستیم که جامعه ما بتواند ارتباط بهتری با دنیا داشته باشد و به فکر مشاغل هستیم، باید از ظرفیت این فضا استفاده ‌کنیم.
وی با اشاره به صحبت‌های وزیر ارتباطات گفت: ایشان گفته‌اند در دو سال گذشته ۲۰۰ هزار شغل در فضای مجازی ایجاد شده و موبایل، محور است. ما الان در حال گسترش نسل سه و چهار موبایل در سراسر کشور هستیم. در هر استانی شهرهای جدیدی زیر این پوشش قرار دارند. اهداف ما هم فرهنگی است هم اجتماعی هم اقتصادی و سیاسی.
رییس شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: شما می‌بینید رئیس جمهور آمریکا توییتی در مورد سیاست خارجی منتشر می‌کند و میلیون‌ها پاسخ به آن داده می‌شود به طوری که گاهی مجبور به عذرخواهی از مردم و مسلمانان می شود. این نشان می‌دهد این فضا در سیاست خارجی یک بازیگر عمده شده است. در  سیاست داخلی و مسائل اقتصادی نیز همین طور است. روز به روز آثار این شبکه‌ها بیشتر  می‌شود. دولت مصمم است هم در زیرساخت و هم  در زمینه محتوا و پلت‌فرم‌هایی که نیاز داریم به سمت توسعه برود. شما پهنای باند را می‌بینید. سهولت دسترسی نسبت به گذشته بیشتر شده است. شما قبلا چند دقیقه برای دانلود یک فیلم کوتاه منتظر می‌شدید، اما الان  چند ثانیه منتظر می‌شوید. امروز  کسی فرصت ندارد نیم ساعت منتظر شود تا یک اثر فرهنگی را ببیند.
او گفت: در زیرساخت کارهای خوبی شده است. در شبکه ملی قدم‌های خوبی برداشته شده است. البته دولت مصمم است شبکه‌های اجتماعی داخلی و پیام رسان‌های داخلی را هم تقویت کند و هم معتقد است که در این زمینه، انحصار معنا ندارد.  اگر  قرار باشد یک پیام رسانی همه فضا را منحصرا داشته باشد، به نفع کشور ما نیست. ما باید شبکه‌های مختلف داخلی و خارجی را تقویت کنیم. مردم  باید استفاده کنند.
رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه در فضای مجازی عمدتا محتوا را خود ما درست می‌کنیم، یادآور شد: نسل جوان ما و همه معتقدان به انقلاب و هویت اسلامی و ایرانی باید با همه توان به این فضا بیایند. ما اگر  از همه فضا استفاده کنیم، این فضا چالش و تهدید نیست بلکه تبدیل به فرصت می‌شود. ما باید فضای مجازی را به یک فرصت بزرگ برای نسل جوان تبدیل کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان‌کرد: دوره‌ای که می‌گفتیم آن را از پشت بام بی‌اندازیم پایین گذشته است. البته مقصودم دیش است نه آدم.  یا دورانی که می‌گفتند آن را فیلتر کنیم این را ببندیم تمام شده است. ما باید سواد آموزی کنیم تا جوانان بدانند چطور از این فضا برای خود و جامعه‌شان استفاده کنند.
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر آمریکا و اتحادیه اروپا اصرار به مذاکره مجدد بخشی از برجام و برنامه موشکی ایران داشته باشند، این موضوع موجب برهم خوردن برجام می‌شود و آیا روی کار آمدن ترامپ  فرصت بازسازی روابط تهران و واشنگتن را برهم زده است؟ اظهار داشت: فرصت خوبی نبوده است که بخواهد از بین ببرد یا نبرد. همانطور که درباره برجام در پاسخ به سوالات قبلی تاکید کردم، برجام قابل مذاکره مجدد یا بازنویسی نیست.
وی ادامه داد: برجام توافقی است که پس از ۳۰ ماه نوشته و توافق و امضا شده است و شورای امنیت سازمان ملل متحد آن را تایید کرده و تبدیل به توافق بین‌المللی شده است. معنا ندارد با کسی یا کشوری درباره برجام یا بخشی از آن بحث و مذاکره کنیم، چه آمریکا باشد و چه غیر آمریکا.
رئیس شورای امنیت ملی درخصوص مذاکره بر سر مسائل دفاع موشکی تصریح کرد: هر چیزی که برای دفاع کشور چه موشک، چه زیردریایی یا هواپیما و... باشد، آن را تامین خواهیم کرد. تعهد ما در برابر دنیا آن است که دنبال سلاح کشتارجمعی نرویم و نخواهیم رفت نه به خاطر تعهد بلکه به دلیل فتوای رهبر ما.
روحانی با بیان اینکه ایران به دنبال سلاح غیرمتعارف که دیگران به دنبال آن هستند، نخواهد رفت، خاطرنشان کرد: ایران به دنبال سلاحی که ضداخلاق، شرع و تعهدات بین‌المللی است، نمی‌رود. ایران از آنچه برای دفاع از خود نیاز داشته باشد، استفاده کرده و عمل خواهد کرد و با هیچ کشوری هم در این باره مذاکره نخواهد کرد.
وی افزود: موشک‌های ایران هیچ زمانی تهاجمی نبوده و برای تهاجم به هیچ کشوری نیز نبوده و نخواهد بود بلکه برای دفاع از خودمان است. موشک ما برای سلاح کشتارجمعی نبوده است زیرا سلاح کشتار جمعی نداشته‌ایم.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه آمریکایی‌ها اگر می‌خواستند فرصتی برای رابطه با ملت ایران استفاده ‌کنند، خوب بود از فضای برجام استفاده می‌کردند، ابراز داشت: اگر آمریکایی‌ها به تعهداتشان عمل می‌کردند، شرایط نویی فراهم می‌شد و ممکن بود درخصوص موضوعات دیگر با آنها مذاکره کنیم ولی آنها این فرصت را از بین بردند؛ چه دولت قبلی که آغازگر این مسیر بود و چه دولت فعلی که این فضا را از بین برده بود.
روحانی تاکید کرد: کلید روابط آینده ایران و آمریکا در دست واشنگتن است و آنها باید از کارهای خلاف، فشار و تحریم دست بردارند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به روند عادی‌سازی روابط برخی از کشورها با اسرائیل که پروژه قرن نام گرفته است، این موضوع چه تاثیری بر روند مسائل منطقه‌ای و فلسطین خواهد داشت؟ بیان کرد: شرایط نسبت به گذشته حتما متفاوت است. دولتی که در واشنگتن بر سرکار است، متفاوت با دولت‌‌های گذشته است. آدمی در داخل کاخ سفید است که تاثیرگذار و صهیونیست است و مداوم با اسرائیل رفت و آمد داشته و بر مسائل جهانی ومنطقه تاثیر دارد.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که اسرائیلی‌ها شرایط جدیدی را احساس می‌کنند که اشتباه است، یادآور شد: آنها احساس می‌کنند اکنون که ترامپ و کوشنر بر سرکار آمده و با توجه به اینکه در ریاض افراد ناپخته‌ای بر سرکار آمده‌اند، می‌توانند از این موضوع علیه ایران، منطقه و قدس استفاده کنند.
روحانی اضافه کرد: اسرائیلی‌ها به دنبال آن هستند و به همین خاطر است که ترامپ قدس را پایتخت رژیم منطقه اعلام می‌کند که البته موجب مقابله همه کشورها به جز دو کشور با این مسئله شد و همه سران کشورهای اسلامی به غیر از یکی، دو کشور با این موضوع مقابله کردند.
وی با بیان اینکه ما در این زمینه باید هوشیاری کافی را داشته باشیم، عنوان کرد: کشورهای منطقه بیش از گذشته باید با هم متحد باشند و با گذشت زمان، افرادی که امروز در عربستان سعودی حاکم هستند، خواهند فهمید مسیری که انتخاب کردند، نادرست است و آنها را به نتیجه نمی‌رساند.
رئیس دولت دوازدهم خطاب به سران سعودی گفت: تلاش برای حاکم کردن داعش در سوریه و عراق چه شد؟ تلاش برای اختیار گرفتن یمن بعد از این همه بمباران و ویرانی به کجا رسید؟ محاسبات‌شان غلط است. اگر کسی فکر کند اسرائیل دشمن ایران و دوست کشورهای منطقه است، اشتباه است زیرا اسرائیل با همه کشورهای اسلامی دشمن است. دلیل ما عملکرد اسرائیل در این هفتاد سال است که علیه کشورهای اسلامی اقدام به اشغال، کشتار و بمباران کرده است.
روحانی با بیان اینکه دشمن اصلی چه بخواهیم یا نخواهیم رژیم صیهونیستی است، اظهار داشت: راه وحدت مسلمانان وحدت کشورهای اسلامی است. دل‌مان می‌خواهد رژیم عربستان سعودی بر سر عقل بیاید و مسیر خود را عوض کند و منافع مردم و مسلمانان را مدنظر قرار دهد و اگر کمکی در این مسیر از دست ما بربیاد، دریغ نخواهیم کرد.
روحانی در پاسخ به پرسشی در رابطه با اقدامات صورت گرفته برای تقویت جامعه مدنی گفت: این حرف درست است که ما تنها نباید در جامعه مدنی به احزاب اتکا کنیم اما بحث گسترده‌تر از این حرف‌ها است و سازمان‌های مردم نهاد نیز بسیار تاثیرگذار هستند.
وی افزود: متاسفانه احزاب موقع انتخابات فعال می‌شوند. احزاب باید در طول سال فعال باشند. این امید و آرزوی من است که همه در این زمینه فعالیت کنند. یکی از مسائل مهم این است  که مردم در مورد مسائل مهم کشور بحث کنند. مگر نمی‌گوییم آلودگی هوا، زلزله مشکلات ما هستند اما راه حل چیست؟
رییس‌جمهور تاکید کرد: به هرحال باید مشکل آلودگی هوا را حل کنیم. فعلا تنها چیزی که بلدیم این است که مدرسه تعطیل می‌کنیم. وقتی اوضاع خیلی بد شد دو روز تعطیل عمومی می‌کنیم.