ارسال تخلفات انتخاباتي شهرداري به قوه قضاييه


سخنگوي شوراي نگهبان با انتقاد از مسائلي که اخيرا در خصوص بودجه شوراي نگهبان در برخي رسانه‌ها منتشر شده است، گفت: آقايان بايد با انصاف اين موضوع را نگاه کنند، بودجه شوراي نگهبان از پول تو جيبي برخي مسئولين کمتر است.
به گزارش ايسنا، عباسعلي کدخدايي در نشست خبري شوراي نگهبان ابتدا گزارشي اجمالي از مصوبات واصله و بررسي شده توسط شوراي نگهبان ارائه کرد و گفت: چهار مصوبه مغايرت داشت.وي گفت: طرح دوفوريتي اصلاح قانون انتخابات شوراهاي اسلامي‌را داشتيم که فقهاي شوراي نگهبان نسبت به تبصره ماده 26 ايراد وارد دانستند و مجلس در پي آن اصلاحاتي به عمل آورد که در شوراي نگهبان مورد بحث بود، اين طرح سه ايراد داشت.
سخنگوي شوراي نگهبان افزود: همچنين دو اساسنامه از سوي هيات وزيران داشتيم و بيش از 20 مورد نامه ديوان عدالت اداري که مورد بررسي قرار گرفت.
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به اينکه در صورتي که مجلس در لايحه بودجه دولت تغييرات زيادي به وجود بياورد، شوراي نگهبان به آن ايراد مي‌گيرد يا خير؟ گفت: اگر تغييرات در حد متعارف باشد شوراي نگهبان ايرادي نمي‌گيرد ولي اگر خارج از آن باشد ايراد خواهيم گرفت.
کدخدايي ادامه داد: طبق قانون اساسي، بودجه بايد در قالب لايحه به مجلس برود. يکي از ايرادات ما در خصوص بودجه 96 همين بود؛ چرا که بودجه به عنوان متمم بودجه ارائه شده بود، در حالي که بودجه بايد در قالب لايحه ارائه شود.
وي در اين خصوص که نجفي شهردار تهران در صحن شوراي شهر گزارشي مبني بر تخلفات انتخاباتي مديريت وقت شهرداري ارائه کرده، آيا شوراي نگهبان با توجه به اينکه چند ماهي از انتخابات گذشته اين موضوع را به قوه قضاييه اعلام مي‌کند گفت: در خصوص تخلفات اگر گزارش يا مستنداتي باشد و اگر گزارشات در صلاحيت شوراي نگهبان باشد اعلام نظر مي‌کنيم. بخشي را هم بايد براي قوه قضاييه ارسال کنيم. اگر اين گزارشات را دريافت کنيم به وظيفه قانوني خود عمل مي‌کنيم.
 وي درباره افزايش احتمالي قيمت بنزين گفت: شوراي نگهبان تلاش مي‌کند که نظرش مبتني بر نيازهاي مردم باشد، البته اخبار حاکي از اين است که دوستان در دولت و مجلس به اين جمع‌بندي رسيده‌اند که چنين افزايشي نداشته باشند. بايد منتظر باشيم و ببينيم که در لايحه چه اتفاقاتي مي‌افتد. اميدواريم چنين اتفاقي نيفتد و براي مردم گشايش باشد.
کدخدايي در خصوص ارائه گزارش تخلفات از سوي قوه قضاييه به شوراي نگهبان گفت: گزارشات رسيدگي به تخلفات در صلاحيت قوه قضاييه است که دوستان در قوه قضاييه بايد بفرمايند. آنچه براي ما ارسال شد در سه بخش بود؛ آن دسته که رسيدگي شد و منجر به صدور حکم شد، بخش ديگر منجر به تبرئه شدن بود و بخش ديگر در حال رسيدگي است. هنوز رسيدگي‌ها ادامه دارد. اگر قوه قضاييه صلاح بداند جزئيات اعلام مي‌شود.
سخنگوي شوراي نگهبان در مورد چند برابر شدن بودجه شوراي نگهبان گفت: بودجه شوراي نگهبان مانند بودجه هر دستگاهي در لايحه بودجه پيش‌بيني و در مجلس تصويب مي‌شود و توسط ديوان محاسبات بازبيني مي‌شود. البته چند ديوان محاسبات بالقوه در شوراي نگهبان داريم در واقع برخي علما در هزينه‌هاي شوراي نگهبان ورود و نظارت مي‌کنند اما در خصوص بودجه شوراي نگهبان بايد گفت بودجه سال 96 تا سال 97، هفت درصد پيش‌بيني شده که افزايش پيدا کند.
وي افزود: دوستان مي‌دانند بودجه‌اي که تصويب مي‌شود بخشي از آن تخصيص داده نمي‌شود و از آن ميزان تخصيص داده شده مقداري پرداخت نمي‌شود، اما ما گلايه مي‌کنيم چرا دوستان در برخي مسائل انصاف را رعايت نمي‌کنند. بي‌جهت يک فرد ضد انقلاب در بيرون حرف مي‌زند و مي‌بينيم دوستان تکرار مي‌کنند.
سخنگوي شوراي نگهبان گفت: رديف بودجه شوراي نگهبان مانند بقيه سازمان‌ها در چند بخش خلاصه مي‌شود، يکي پاسداري از احکام اسلام و همان موضوع نظارت بر قانون، بحث ديگر حوزه‌هاي انتخاباتي و امر نظارت که هر ساله اين دو موضوع در خصوص بودجه مطرح است و در سال‌هايي که انتخابات داريم بودجه مربوط به برگزاري انتخابات در نظر گرفته مي‌شود و بودجه مربوط به نظارت در انتخابات براي مثال انتخابات 96 جداگانه پرداخت مي‌شود. برخي مي‌گويند بودجه نظارت بر انتخابات يک رقم 50 ميلياردي است، اما امسال که انتخابات نداريم شوراي نگهبان چرا بايد بودجه آن را دريافت کند. امسال در خصوص اين موضوع بودجه‌اي در نظر گرفته نشده چون شوراي نگهبان قرار نيست انتخاباتي را برگزار کند. اين موضوع را هم دولت و هم مجلس مي‌داند. توصيه مي‌کنم که دوستان در چنين مواقعي به سازمان برنامه و بودجه مراجعه کنند و از آنها بپرسند.
کدخدايي گفت: آنهايي که خود را حقوقدان مي‌دانند و بودجه سال 67 و 97 را مقايسه مي‌کنند بايد گفت که حقوق شما از سال 67 تا به امروز برابر بوده و قيمت منزلي که در بالا شهر داريد از سال 67 تا به امروز به يک ميزان است يا برخي افراد که به بعضي وابسته هستند در خبرگزاري نشسته‌اند و اين مطالب را مي‌نويسند، اصلا چرا آن نهاد بايد خبرگزاري داشته باشد؟ شوراي نگهبان بودجه داشتن خبرگزاري را ندارد و از اين پول‌ها خرج نمي‌کند، البته ما مثل شما هم نيستيم که تا انتقادي پيش مي‌آيد کيف خود را برداريم و براي شکايت به دادگستري برويم. شوراي نگهبان براي شکايت از منتقدين هم بودجه ندارد.
سخنگوي شوراي نگهبان ادامه داد: يک آقايي مي‌گويد شوراي نگهبان 12 عضو دارد، اين بودجه را براي چه مي‌خواهد. مانند اين است که ما بگوييم بودجه قوه مجريه براي رييس‌جمهور و هيات وزيران است يا بودجه‌اي که نهادتان دريافت مي‌کند فقط براي شماست. بودجه شوراي نگهبان خيلي کمتر از پول تو جيبي برخي مسئولين است.
کدخدايي درباره آخرين وضعيت بررسي‌ها در موضوع رجل سياسي، گفت: عمده اين موضوع را به اتمام رسانديم. جزء 5 بند 10 سياست‌هاي کلي اين بود که معيارها و شاخص‌هاي رجل سياسي، مذهبي، مدير و مدبر بودن توسط شوراي نگهبان تبيين شود. در دو بخش اين تعاريف در شوراي نگهبان مورد بحث بود و يکي ديگر شرايط‌ها و معيارهاي لازم براي تشخيص آنها مورد رسيدگي قرار گرفت. مثلا در حوزه مذهبي بودن افراد بايد آگاهي لازم را به دين داشته باشند و در زندگي خود نسبت به آن ملتزم باشند و در حوزه سياسي درک عميقي از مسائل سياسي داخلي و بين‌المللي داشته باشند و در حوزه مديريت داراي مهارت باشند. سن متناسب براي رياست‌جمهوري را داشته باشند و داراي صلاحيت علمي‌باشند. هنگامي‌که موضوع جمع‌بندي شد آن را به مجلس ابلاغ مي‌کنيم. البته رييس مجلس کميسيوني را در اين خصوص ايجاد کرده تا کارها رسيدگي شود، به جمع‌بندي نهايي رسيديم موضوع را اعلام مي‌کنيم.
کدخدايي در پاسخ به اينکه کميسيون نظارت مجمع تشخيص مصلحت نظام مي‌تواند در بودجه ورود کند گفت: در آيين‌نامه مجمع تشخيص مصلحت نظام چنين موضوعي پيش‌بيني شده و هر ساله اين کار انجام مي‌شود. مجمع تشخيص مصلحت نظام، کميسيون نظارتي را تعيين مي‌کند و نظرش را در خصوص برنامه بودجه اعلام مي‌کند.
کدخدايي در خصوص سوال خبرنگاري مبني بر اينکه آيا بودجه شوراي نگهبان 50 ميليارد است يا خير؟ گفت: بله، 50 ميليارد در بودجه جاري است اما اينکه اين 50 ميليارد براي برگزاري انتخابات خاصي باشد خير اينگونه نيست. بودجه مربوط به سال 96 را فقط 70 درصد آن را دريافت کرديم.