دلار قصد پایین آمدن ندارد

گروه اقتصادی- دلار باز هم رکورد زد و این بار از مرز چهار هزار و 500 تومان گذشت و به چهار هزار و 540 تومان رسید. سکه بهار آزادی هم از مرز یک میلیون و 500 تومان گذشت.
رکوردزنی دسته‌جمعی قیمت‌ها در حالی به نوسان بازار دامن می‌زند که رییس کل بانک مرکزی وعده کاهش قیمت در بازار ارز و طلا را داده بود.
صرافی‌های پایتخت دیروز هر دلار آمریکا را با 63 تومان رشد نسبت به روز پنجشنبه چهار هزار و ۵4۰ تومان داد و ستد می‌کردند. هر یورو با ۱۲ تومان رشد در مدت مشابه پنج هزار و ۶۰۵ تومان و هر پوند با ۱۴ تومان افزایش شش هزار و ۱۶۸ تومان فروخته شد.
قیمت هر قطعه سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید نیز در بازار آزاد به یک میلیون و ۵20 هزار تومان رسید. همچنین هر قطعه سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم نیز افزایش ۱۴ هزار تومانی را نسبت به روز پنجشنبه شاهد بود و یک میلیون و ۴۷۴ هزار تومان داد و ستد ‌‌شد.


در عین حال هر قطعه سکه نیم‌بهار آزادی نیز با ۵۰۰ تومان افزایش نسبت به پنجشنبه گذشته، ۷۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان و هر قطعه ربع سکه بهار آزادی با سه هزار تومان رشد ۴۲۹ هزار تومان فروخته شد. دیروز در بازار آزاد همچنین هر قطعه سکه گرمی نیز با سه هزار تومان افزایش قیمت نسبت به پنجشنبه گذشته ۲۸۳ هزار تومان معامله ‌شد.
هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۳۸۰ تومان افزایش نسبت به پنجشنبه گذشته ۱۴۱ هزار و ۳۶۰ تومان قیمت‌گذاری شده بود.
دلار دولتی گران‌تر شد!
براساس اعلام بانک مرکزی نرخ هر دلار آمریکا با ۳۰ ریال افزایش نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته ۳۶ هزار و ۶۳۹ ریال قیمت خورد.
همچنین هر پوند انگلیس با ۱۷۳ ریال افزایش نسبت به روز پنجشنبه ۵۰ هزار و ۷۶۷ و هر یورو با ۱۳۳ ریال افزایش ۴۴ هزار و ۷۸۰ ریال ارزشگذاری شد.
بر این اساس هر فرانک سوییس ۳۸ هزار و ۴۴ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۵۴۰ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۶۵۹ ریال، کرون دانمارک شش هزار و ۱۸ ریال، روپیه هند ۵۷۴ ریال، درهم امارات متحده عربی ۹ هزار و ۹۷۷ ریال، دینار کویت ۱۲۱ هزار و ۷۵۵ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۳۳ هزار و ۱۱۳ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۳ هزار و ۱۰۵ ریال، دلار هنگ‌کنگ چهار هزار و ۶۸۸ ریال، ریال عمان ۹۵ هزار و ۲۹۱ ریال و دلار کانادا ۲۹ هزار و ۳۳۵ ریال قیمت خورد.
همچنین نرخ راند آفریقای جنوبی سه هزار و چهار ریال، لیر ترکیه ۹ هزار و ۶۲۰ ریال، روبل روسیه ۶۴۸ ریال، ریال قطر ۱۰ هزار و ۶۶ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۹۳ ریال، لیر سوریه ۷۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۳۱۷ ریال، ریال سعودی ۹ هزار و ۷۷۱ ریال، دینار بحرین ۹۷ هزار و ۴۴۶ ریال، دلار سنگاپور ۲۷ هزار و ۷۳۸ ریال، 10 روپیه سریلانکا دو هزار و ۳۸۱ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۷۰۱ ریال تعیین شد.
نرخ یکصد درام ارمنستان هفت هزار و ۶۰۳ ریال، دینار لیبی ۲۷ هزار و ۲۷۳ ریال، یوآن چین پنج هزار و ۷۲۶ ریال، یکصد بات تایلند ۱۱۴هزار و ۸۹۸ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۳۰۴ ریال، هزار وون کره‌جنوبی ۳۴ هزار و ۳۳۳ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۱ هزار و ۲۸۱ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۸ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۸ هزار و ۹۹ ریال، منات آذربایجان ۲۱ هزار و ۵۵۲ ریال، سومونی تاجیکستان چهار هزار و ۱۵۴ ریال و بولیوار جدید ونزوئلا سه هزار و ۶۶۹ ریال ارزشگذاری شد.
متوسط نرخ در 9ماهه امسال
براساس این گزارش، متوسط نرخ دلار در بازار بین‌بانکی بر اساس اعلام بانک مرکزی در سه ماهه نخست امسال ۳۲ هزار و ۴۴۲ ریال بوده است. بر این اساس میانگین نرخ دلار در فروردین ماه ۳۲ هزار و ۴۲۹ ریال، در اردیبهشت‌ماه ۳۲ هزار و ۴۴۳ ریال و در خرداد‌ماه ۳۲ هزار و ۴۵۴ ریال بوده است.
همچنین متوسط نرخ دلار در بازار بین‌بانکی در سه ماهه دوم ۳۲ هزار و ۸۹۴ ریال ثبت‌شده که به تفکیک در تیر‌ماه ۳۲ هزار و ۵۶۲ ریال، در مرداد‌ماه ۳۲ هزار و ۸۱۲ ریال و در شهریور‌ماه ۳۳ هزار و ۳۰۸ ریال بوده است. بررسی این نرخ‌ها حاکی از آن است که نرخ دلار در بازار بین‌بانکی از ابتدای سال روند صعودی داشته و طی این شش ماه ۸۸۰ ریال رشد را شاهد بوده است.
روند نرخ دلار در بازار آزاد اما با بازار بین‌بانکی متفاوت بوده به طوری که در سه ماهه نخست سال‌جاری کاهش و در سه ماهه دوم سال افزایش داشته است.
متوسط نرخ دلار در سه ماهه نخست امسال ۳۷ هزار و ۵۶۴ ریال ثبت‌شده که در فروردین‌ماه ۳۷ هزار و ۷۶۸ ریال، در اردیبهشت‌ماه ۳۷ هزار و ۶۰۲ ریال و در خرداد‌ماه ۳۷ هزار و ۳۵۶ ریال بوده است.
همچنین قیمت دلار در تیر‌ماه ۳۷ هزار و ۷۸۱ ریال، در مرداد‌ماه ۳۸ هزار و ۱۱۵ ریال و در شهریورماه ۳۸ هزار و ۸۸۴ ریال بوده که متوسط آن برای سه ماهه دوم سال ۳۸ هزار و ۲۷۱ ریال می‌شود. بر این اساس اختلاف متوسط قیمت دلار آزاد در شهریور‌ماه نسبت به فروردین‌ماه ۱۱۱۶ ریال بوده است.