معادن کوچک و متوسط تجمیع شوند

تفاهم- گروه اقتصادی: در نخستین نشست شورای سیاست گذاری پنجمین همایش بین المللی سنگ آهن ایران؛ رئیس هیات عامل ایمیدرو و رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس به ترتیب از تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت بر نظرخواهی از تشکل ها و آغاز به کار کارگروه مشترک معدن و صنایع معدنی دولت و مجلس خبر دادند. در این نشست مهدی کرباسیان- رئیس هیات عامل ایمیدرو طی سخنانی اظهار داشت: حوزه معدن و صنایع معدنی در نگاه مسئولان کشور به ویژه دولت از جایگاه ویژه ای برخوردار است و همراهی مجلس با تشکیل فراکسیون معدن و صنایع معدنی و دبیرخانه مشترک با دولت در این حوزه؛ همراهی مجلس را در کنار دولت خواهیم داشت.
 تجمیع معادن کوچک
کرباسیان در بخش دیگری با تاکید بر تسریع در تجمیع معادن کوچک و متوسط اعلام کرد: تشکیل کنسرسیوم معادن کوچک می تواند یکی از راهکارها باشد و رصد سیاست های دیگر کشورها در این زمینه یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. وی افزود: سیاست وزارتخانه شنیدن پیشنهادات کارشناسی شده فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی است و ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه ای، نقش حامی را در تحقق اهداف ایفا خواهد کرد.
استفاده از نظرات و پیشنهادات


وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش
در ادامه این مراسم، مصطفی موذن زاده- رئیس اسبق هیات عامل ایمیدرو نیز با بیان اینکه همایش سنگ آهن ایران طی سال های گذشته همراه با خود انجمن رشد کرده است گفت: خصوصیت بارز همایش پیش رو انجمن این است که وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی تغییر کرده اند و می توانیم از نظرات دکتر شریعتمداری نیز در این همایش استفاده کنیم. وی افزود: با توجه به وضعیت موجود باید تقاضاها به روشنی به دولت انتقال داده شود معادن یک سری ظرفیت ها و توانایی هایی دارند و دولت هم باید به کمک سنگ آهنی ها بیاید. رئیس اسبق هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: مسائل معادن سنگ آهن باید به صورت استدلالی مطرح، تقسیم بندی و اولویت بندی شوند به ویژه آن مباحثی که در ارتباط مستقیم با وزارتخانه است.
تعیین قیمت سنگ آهن
 بر اساس عرضه و تقاضا
در این نشست نیز ناصر تقی زاده- مدیرعامل شرکت سنگ آهن گل گهر با تاکید بر تعیین قیمت سنگ آهن بر اساس عرضه و تقاضا اعلام کرد: با تغییرات در هیات مدیره انجمن پیش بینی می شود این همایش بهتر از سال قبل برگزار شود. وی با اشاره به عوامل موثر در رونق معادن سنگ آهن افزود: کافی است ما از قیمت گذاری در این بخش معاف شویم. در حال حاضر فولاد را به نرخ بین المللی
 می فروشیم و اگر در قیمت گذاری سنگ آهن نیز عرضه و تقاضا را مدنظر قرار دهیم و یا در بورس ارائه کنیم؛ دیگر در زمان خرید این محصول به صورت خودکار می توانیم خریداری کنیم که این رویه خود منجر به رونق معادن سنگ آهن می شود.
بررسی عوامل موثر در توسعه زنجیره فولاد
در این جلسه نیز مهرداد اکبریان- رئیس انجمن سنگ آهن ایران در خصوص اهداف برگزاری این همایش گفت: بررسی عوامل موثر در توسعه زنجیره فولاد یکی از اهداف مهم ما در این همایش خواهد بود. وی از برگزاری همایش بین المللی سنگ آهن در اردیبهشت ماه سال آینده خبر داد و افزود: دستیابی به هدف 55 میلیون تن فولاد نیازمند ایجاد انگیزه و یکسری مشوق ها است و در این هدف تامین سنگ آهن مورد نیاز یکی از موارد کلیدی است. اکبریان تاکید کرد: همت بالا، سرمایه گذاری مالی و فنی و به کارگیری سیاست های کارشناسی شده از عواملی است که دستیابی ما به این هدف را سرعت می بخشد.
تشکیل کنسرسیوم مدیریتی مالکیتی
 در بخش معدن
در این نشست نیز نادعلی اسماعیلی- رئیس سازمان نظام مهندسی نیز ضمن اشاره به اینکه ذخایر معدنی دنیا به سمت کم عیار پیش می رود
 اعلام کرد: یکی از موضوعات این همایش می تواند
 تشکیل کنسرسیوم مدیریتی مالکیتی در بخش معدن و به ویژه فولاد باشد. وی افزود: اگر به دنبال دستیابی به افق 1404 هستیم باید برای تامین سنگ آهن مورد نیاز؛ برنامه ریزی کنیم.