اظهارات جهرمی درباره افشای اطلاعات کاربران رد شد؛

گروه فناوری- وزیر ارتباطات چندی پیش با تاکید برضرورت صیانت از حریم شخصی مردم در نگهداری از اطلاعات مشترکین، خطاب به معاونانش گفت: مواردی مشاهده شده از جمله اینکه شخصی هنگام ورود به شهر جدیدی اطلاعات شهرستان برای او پیامک می‌شود که این موضوع ممکن است نشانه‌ای از افشای اطلاعات برخی از مشترکین باشد.
این در حالی است که با وجود ارائه اطلاعات کاربران از سوی اپراتور‌ها به شرکت‌های غیر و تایید آن توسط وزیر ارتباطات، معاون وزیر ارتباطات می‌گوید: هنوز در این‌باره چیزی ثابت نشده است اما شواهد نشان می‌دهد که برخی اطلاعات به مشترکین پیامک می‌شود که این شائبه را ایجاد کرده است.
گلایه از پیامک‌های تبلیغاتی مدت زیادی است که باعث آزار کاربران تلفن‌همراه شده است و این پیامک‌ها از سوی شرکت‌ها با در اختیار داشتن اطلاعات افراد از جمله سن، جنسیت، شهر و محل سکونت و... به تناسب این اطلاعات و خصوصیات هر فرد، تبلیغاتی را برایشان ارسال می‌کنند. صرف‌نظر از مزاحمت پیامک‌های ارسالی متعدد، در اختیار داشتن اطلاعات هر کاربر نقض حریم خصوصی تلقی می‌شود که دولت‌های دیگر اقدامات سلبی را در مقابل اپراتور خاطی انجام می‌دهند.
برخورد شدید با متخلفان


حسین فلاح‌جوشقانی، معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در این‌باره گفت‌: این موضوع را پیگیری خواهیم کرد‌. در این زمینه شخص وزیر دستور داده‌اند و ما پیگیر این مساله هستیم‌.
وی گفت‌: هنوز در این باره چیزی ثابت نشده است اما شواهد نشان می‌دهد که برخی اطلاعات به مشترکین پیامک می‌شود که این شائبه را ایجاد کرده است‌.
معاون وزیر ارتباطات افزود‌: اما درباره اینکه این موضوع ساماندهی شده است یا اپراتورها این کار را انجام داده‌اند به چنین نتیجه‌ای هنوز نرسیده‌ایم که اگر در این‌باره به قطعیت برسیم با متخلفان برخورد شدید خواهیم کرد‌.
رییس رگولاتوری تاکید کرد‌: ممکن است این موضوع بدون اطلاع اپراتورها نیز باشد که در حال بررسی موضوع هستیم‌.
فروش سیم‌کارت‌های فعال در بازار به نام خارجی‌ها
حسین فلاح‌جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اغلب سیم‌کارت‌های فعالی که در بازار به فروش می‌رسند به نام خارجی‌هاست،‌ گفت‌: عمده سیم‌کارت‌های ثبت شده به نام خارجی‌ها که به عنوان سیم‌کارت فعال فروخته می‌شود در کارهای خلاف مورد استفاده قرا می‌گیرد‌.
به گزارش فارس،وی ادامه داد‌: کمترین تخلفات از طریق سیم‌کارت‌های فعال، قاچاق ترافیک است که به‌طور ماهانه با هفت تا هشت هزار سیم‌کارت فعال در کار قاچاق برخورد می‌شود و علاوه بر این تخلف امکان بروز تخلف‌های دیگری نیز وجود دارد‌.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت‌: این موضوع در جلسات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بررسی شده و در چارچوب قوانین موجود اعمال محدودیت‌هایی برای مدیریت این موضوع در دستورکار است‌. وی خاطرنشان کرد‌: علاوه بر این اپراتورهای موبایل موظف به برخورد با دفاتر متخلف در زمینه فروش سیم‌کارت فعال هستند و در این باره با دفاتر متعددی نیز برخورد و دفاتر متخلفان مسدود شده است اما با وجود این برخوردها هنوز این تخلف در بازار دیده می‌شود‌.
مشترکین سیم‌کارت‌های احتمالی اضافی را بسوزانند
وی از مشترکین موبایل خواست در سامانه mobilecount.cra.ir تعداد سیم‌کارت‌های ثبت‌شده به نام خود را بررسی کنند که در این سامانه تعداد سیم‌کارت بدون ذکر شماره سیم‌کارت اعلام می‌شود‌.
فلاح گفت‌: مشترکین باید سیم‌کارت‌های احتمالی اضافی را بسوزانند و این زحمتی است که متخلفان بر گردن مردم انداخته‌اند‌.
فلاح درباره اظهارات اخیر وزیر ارتباطات مبنی بر ضرورت صیانت از حریم شخصی مردم در نگهداری از اطلاعات مشترکین موبایل گفت‌: مواردی مشاهده شده از جمله اینکه شخصی هنگام ورود به شهر جدیدی اطلاعات شهرستان برای او پیامک می‌شود که این موضوع ممکن است نشانه‌ای از افشای اطلاعات برخی مشترکین باشد‌.
وی گفت‌: اما درباره اینکه این موضوع ساماندهی شده است یا اپراتورها این کار را انجام داده‌اند به چنین مطلبی نرسیده‌ایم که اگر در این باره به قطعیت برسیم با متخفان برخورد شدید خواهیم داشت‌.
وی گفت‌: ممکن است عده‌ای بدون اطلاع اپراتور سوءاستفاده‌هایی کرده باشند که در حال بررسی هستیم‌.