وزیربهداشت به فرماندار: بیشعور! تو نماينده دولتي نه نماينده مردم

يكي از حاشيه‌سازترين وزراي دولت يازدهم انگار ديگر طاقت ندارد بيش از اين نقاب ادب، ‌تواضع و مردمداري را بر چهره‌اش نگه دارد؛‌دكترحسن قاضي‌زاده هاشمي كه پيش از اين نيز در برابر پزشكاني كه منتقد طرح تحول سلامت هستند عبارت «‌كرم از خود درخته‌» ‌را با صراحت و در پشت تريبون بيان كرده بود، اين بار در برابر انتقاد و گلايه مردم از وضعيت بهداشت و درمان يك شهرستان و تأييد اين وضعيت از سوي فرماندار، وي را اينگونه مورد خطاب قرار مي‌دهد «اگر من بگذارم يك روز ديگر اينجا كار كني؛ غلط كردي بي‌شعور!» نكته قابل تأمل اينجاست كه اين رفتار و اين توهين‌ها به وسيله دوربين‌هايي كه هميشه وزير بهداشت را همراهي مي‌كنند تا چهره‌اي موجه از وي بسازند ثبت و ضبط شد، اما اين بار چهره وزير كابينه‌اي كه رئيس‌جمهورش منتقدان را به جهنم حواله مي‌كند از زاويه‌اي ديگر به جامعه نشان داد.

مواجهه عصبي با منتقدان رويكردي است كه از ابتدا در كابينه دولت يازدهم خودنمايي مي‌كرد و حالا وارد فاز تازه‌تري شده است. گام نخست را شخص رئيس‌جمهور در اين مسير برداشت و منتقدانش را «بزدل سياسي» خواند و به «‌جهنم» هدايت كرد. در ادامه اين روند وقتي فاجعه قطار تبريز اتفاق مي‌افتد، آخوندي وزير راه در واكنش به مرگ ٤٩ هموطن در قطار تبريز مي‌گويد: جاى نگرانى نيست، مسافران بيمه بوده‌اند و ديه آنها پرداخت مي‌شود! يا وقتي وزير رفاه و وزير بهداشت بر سر حاكميت بيمه‌ها به اختلاف بر مي‌خورند، يكديگر را به ابهام در هزينه‌كرد حق و حقوق كارگران محكوم مي‌كنند. در اين ميان اما وزير بهداشت از همه اعضاي كابينه جلو زده است و يك روز منتقدانش را به كرم تشبيه مي‌كند و روز ديگر فرماندار شهرستان بدره استان ايلام را كه مي‌خواهد از حق و حقوق مردمش دفاع كند، تهديد مي‌كند و با توهين به وي مي‌گويد «غلط كردي كه نماينده مردمي تو! اگر گذاشتم يه روز بموني اينجا بيشعور!»
  


شكست سناريوي تكذيب
صدور تكذيبیه و انداختن ماجرا بر گردن شيطنت رسانه‌ها نخستين ترفندي بود كه اين بار هم همچون هميشه از سوي مشاوران رسانه‌اي وزير كليد خورد تا رسوايي به بار آمده را مديريت كنند، اما از آنجايي كه اين صحنه توسط چندين دوربين از زاواياي مختلف فيلمبرداري شده بود و در امنيتي‌ترين شرايط هم احتمال درز اطلاعات اينچنيني به مدد فضاي مجازي وجود دارد، ‌فيلم توهين وزير آرام و موجه كابينه روحاني خيلي زودتر از آنچه گروه رسانه‌اي آقاي وزير فكرش را بكنند به دست اغلب مردم رسيده بود.

اين اتفاق با واكنش هايي از سوي شخصيت‌هاي سياسي و اجتماعي نيز همراه شد. «سيد‌روح‌الله زماني موسوي» امام جمعه بدره با انتشار بيانيه‌اي خواستار عذرخواهي وزير بهداشت شد و واكنش‌هاي مردم نيز با مراجعه به صفحه مجازي وزير بهداشت بالا گرفت.
بسياري از مراجعه كنندگان به صفحه وزير بهداشت با هشتك #ما- بيشعور- نيستيم به ادبيات وي اعتراض داشتند، برخي نيز اين نوع صحبت را در دولت عادي مي‌دانستند و نوشته بودند: «‌وقتي رئيس دولت منتقدان را با الفاظ ناشايست خطاب مي‌كند ديگر انتظاري از وزير كابينه نداريم.‌» عده‌اي نيز اين موضوع را با شكست طرح تحول گره زده بودند و مي‌گفتند: «‌وزارت بهداشت به خاطر شكست طرح تحول هيچ انتقادي را قبول نمي‌كند و مي‌خواهد اين شكست در سكوت بماند.» برخي هم نوشتند: «‌امپراتوري رسانه‌اي وزارت بهداشت بالاخره شكست خورد و واقعيت ماجرا فاش شد.»
  
عذرخواهي هماهنگ شده
بنابراين ادعاي شيطنت رسانه‌اي و تكذيبیه، سناريوي مناسبي نبود و سكانس ديگر اين ماجرا نياز به بازنويسي داشت، بنابراين تماس تلفني وزير بهداشت با فرماندار بدره و عذرخواهي از وي سكانس ديگر اين ماجرا بود؛‌مكالمه‌اي كه ضبط شده و صوت آن در اختيار رسانه‌هايي قرار گرفت كه تا لحظاتي پيش شايعه‌پراكن و شيطان خوانده شده بودند. جالب اينجاست كه در اين مكالمه پيش از آنكه هاشمي حرفي بزند، اين فرماندار شهرستان بدره است كه از آقاي وزير عذرخواهي مي‌كند!
  
اشداء علي الضعفا
برخورد وزير بهداشت با فرماندار بدره نشان داد افراد مولتي ميلياردر چندان اهل سعه صدر نيستند. زماني كه وزير در برابر اشتباهات پزشكي يا سرگرداني بيماران و تهديد پزشكان براي نپذيرفتن بيمار به بهانه عقب افتادن كارانه‌هاي چندين ميليوني سكوت مي‌كند، عصبانيت وي در برابر كمبودهاي مردم منطقه كم برخورداري مانند بدره چندان دور از انتظار نيست و مصداق معكوسي است از آيه «‌أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم.»