آمریکا در تیررس موشک های «اون»


گروه بين الملل : تنش کره شمالي و آمريکا و نگراني از درگيري نظامي‌بين اين دو کشور بار ديگر با آزمايش موشک قاره پيماي کره شمالي شدت گرفت و باعث نگراني جهاني و محکوميت اين آزمايش حتي از سوي متحدين کره شمالي شد. 
پس از دو ماه و نيم سکوت و انجام ندادن اقدامات تحريک‌آميز، کره شمالي يک بار ديگر دست به آزمايش موشکي بالستيک قاره پيما زد. پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا گفته موشک پرتاب‌شده پس از حدود هزار کيلومتر پرواز به داخل آب‌هاي سواحل شرقي کره شمالي سقوط کرده است. به گفته ستاد مشترک ارتش کره جنوبي اين موشک بالستيک که از از شهر پيونگ سونگ واقع در استان پيونگان جنوبي پرتاب شده بود از فراز درياي ژاپن عبور کرد.بنا به اعلام ارتش کره جنوبي اين موشک تا ارتفاع ۴۵۰۰ کيلومتري اوج گرفته و مسافتي معادل ۹۶۰ کيلومتر را طي کرده است.وزارت دفاع آمريکا نوع موشک آزمايش شده توسط پيونگ يانگ را «موشک بالستيک بين قاره اي» اعلام کرد.
پرتاب اين موشک توسط پيونگ يانگ تنها يک هفته پس از آن صورت مي‌گيرد که دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا کره شمالي را در فهرست کشورهاي «حامي‌تروريسم» قرار داد.دولت ژاپن تخمين زده است که موشک پرتاب شده حدود ۵۰ دقيقه در آسمان بوده است. موشک بالستيکي که کره شمالي روز ۲۹ اوت (هفتم شهريور) پرتاب کرده بود از آسمان ژاپن گذشته بود.دولت کره‌شمالي در بيانيه‌اي اعلام کرد که موشک تازه شليک‌شده اين کشور، «به سرتاسر خاک ايالات متحده دسترسي دارد». رئيس‌جمهوري آمريکا در واکنش گفته است که به اين وضعيت رسيدگي خواهد کرد. به گزارش رويترز، رسانه‌هاي رسمي‌در کره‌شمالي، ديروز اعلام کردند که پيونگ‌يانگ با موفقيت يک موشک بالستيک قاره‌پيما از نوع «هواسونگ- ۱۵» شليک کرد که «قابليت رسيدن به سرتاسر خاک ايالات متحده را دارد». 
طبق بيانيه‌اي، که مجري تلويزيوني آن را قرائت کرد، اين موشک تازه‌ شليک‌شده قوي‌ترين موشکي بوده که تاکنون کره‌شمالي آن را شليک کرده است. اين موشک مسافتي ۹۵۰ کيلومتري را به مدت ۵۳ دقيقه را طي کرده است و ارتفاعي نزديک به ۴۴۷۵ کيلومتر داشت.در حالي‌که «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهوري ساعتي پس از انتشار گزارش‌ها در مورد آزمايش موشکي تازه کره‌شمالي، به خبرنگاران گفته است «فقط مي‌توانم اين را به شما بگويم، که ما اين مسئله را حل‌‌وفصل مي‌کنيم. اين وضعيتي‌ است که به آن رسيدگي خواهد شد.»ترامپ همچنين در حساب کاربري خود در توئيتر نيز نوشته‌ است: «پس از آزمايش موشکي کره شمالي، مهم است که بودجه دولت و ارتش را تامين کرد! دموکرات‌ها نبايد بوجه ارتش را به خاطر عفو و مهاجران غيرقانوني، به گروگان بگيرند. من قول توقف مهاجران غيرقانوني را داده بودم و به پيروزي بزرگي دست پيدا کردم. آن‌ها نمي‌توانند تهديد به تعطيلي دولت بکنند تا به خواسته‌هاي خود برسند.»آزمايش‌هاي موشکي کره‌شمالي و نيز شـشمين آزمايش هسته‌اي آن کشور، در ماه‌هاي گذشته، به تنش‌ها و ابعاد بحران در شبه‌جزيره کره افزوده‌است. با اين همه پيونگ‌يانگ بيشتر از دو ماه بود که دست به آزمايش نظامي‌تازه‌اي نزده بود؛ در جريان سفر طولاني‌مدت ترامپ به شرق و جنوب‌شرق آسيا نيز اقدام چالش‌برانگيزي انجام نداد.
واکنش بين المللي به آزمايش موشکي کره شمالي 
آمريکا، ژاپن و کره جنوبي پس از اين "اقدام تحريک‌آميز" کره شمالي خواستار نشست فوري شوراي امنيت سازمان ملل شده‌اند. وزير خارجه آلمان در واکنش به تازه‌ترين آزمايش موشکي پيونگ يانگ از تصميم برلين براي احضار سفير کره شمالي خبر داد. دبيرکل ناتو، پيمان آتلانتيک شمالي، آزمايش جديد موشکي کره شمالي را "نقض دوباره قطعنامه‌هاي مکرر سازمان ملل و نيز تضعيف امنيت منطقه‌اي و بين‌المللي" خواند. ينس استولتنبرگ، همچنين اظهار داشت: «کره شمالي بايد دوباره وارد يک مذاکره قابل‌قبول و مفيد با جامعه بين‌الملل شود».فدريکا موگريني، مسئول سياست خارجه اتحاديه اروپا نيز اين اقدام کره شمالي را "نقض غيرقابل‌قبول تعهدات بين‌المللي" اين کشور دانست. او گفت: «پرتاب اين موشک يک اقدام تحريک‌آميز ديگر و يک تهديد جدي براي امنيت بين‌المللي است.» او همچنين خواستار توقف برنامه اتمي‌و موشکي کره شمالي شد.
آنتونيو گوترش، دبيرکل سازمان ملل نيز ضمن محکوم کردن آزمايش موشکي کره شمالي، از اين کشور خواست تا "از اقدامات بي‌ثبات‌کننده بيشتر خودداري کند".سخنگوي وزارت خارجه چين نگراني عميق اين کشور را درباره آزمايش موشکي کره شمالي بيان داشت و خواستار گفت‌وگو براي حل بحران شبه جزيره کره شد. چين ديروز گفت پيشنهاد پکن براي تعليق آزمايش‌هاي موشکي کره شمالي به ازاي تعليق رزمايش‌هاي نظامي‌آمريکا در منطقه بهترين رويکرد براي تنش‌هاي منطقه است.
سخنگوي وزارت خارجه چين اظهار اميدواري کرد تمام طرفين با همکاري يکديگر مساله را از روش صلح‌آميز حل کنند و تاکيد کرد راه حل نظامي‌براي حل اين بحران مناسب نيست.سخنگوي وزارت خارجه چين همچنين خواستار برگزاري مذاکرات براي حل صلح‌آميز بحران اتمي‌کره شمالي شد.کشور روسيه نيز نسبت به اين آزمايش ابراز نگراني کرد. به گزارش ايتارتاس، يک نماينده ارشد پارلمان روسيه اعلام کرد که هيات پارلماني اين کشور که اکنون در پيونگ‌يانگ به سر مي‌برد، قرار است پيام روسيه مبني بر محکوميت آزمايش موشکي اخير کره‌شمالي را به دولت اين کشور برساند. 
«لئونيد اسلاتسکي» رئيس کميته روابط خارجي دوماي روسيه آزمايش موشکي اخير کره‌شمالي را يک اقدام غيرمسئولانه ديگر از سوي پيونگ‌يانگ خواند که منجر به افزايش تنش در منطقه خواهد شد.وي افزود که واشنگتن و سئول در بسياري از موارد رهبر کره‌شمالي را براي در پيش گرفتن رويکردهاي خصومت‌آميز و مانورهاي نظامي‌در مرزهاي دو کره تحريک کردند. متاسفانه همه طرف‌هاي درگير تنها به ادامه تنش‌ها ادامه مي‌دهند و اين موضوع مي‌تواند عواقب بسيار بدي به دنبال داشته باشد.
برگزاري نشست فوق العاده شوراي امنيت 
شوراي امنيت سازمان ملل ديروز براي بررسي جديدترين آزمايش موشکي کره شمالي جلسه فوق‌العاده تشکيل داد.به گزارش خبرگزاري فرانسه، آمريکا، ژاپن و کره جنوبي به سرعت خواستار برگزاري نشست فوق‌العاده شوراي امنيت سازمان ملل در مورد آزمايش ديروز موشک بالستيک پيونگ‌يانگ شدند که وزارت دفاع ژاپن مي‌گويد احتمالاً در منطقه اقتصادي ژاپن در دريا سقوط کرده است.از نوامبر سال گذشته ميلادي شوراي امنيت سازمان ملل صادرات از کره شمالي را به شکل گسترده‌اي ممنوع کرده و واردات به اين کشور نيز به شدت محدود شده است که اين مساله ضربه‌اي سخت بر پيکره اقتصاد شکننده اين کشور است.آزمايش موشکي اخير کره شمالي سومين آزمايش موفقيت آميز اين کشور است و موشکي است که مي‌تواند به‌امريکا برسد. اين آزمايش نخستين آزمايش موشک بالستيک در بيش از دو ماه گذشته محسوب مي‌شود. اين درحاليست که سکون آزمايش‌هاي کره شمالي باعث شده بود تا ديپلمات‌ها بر اين باور باشند که مي‌توانند پنجره‌اي را به سوي مذاکرات ديپلماتيک با اين کشور باز کنند.رکس تيلرسون، وزير امور خارجه‌امريکا نيز خواستار اقدامات بيشتر براي تشديد تحريم‌ها عليه کره شمالي شده است.