چالش های اصلی پیش روی بانکداری ایران

تفاهم – گروه بانک و بیمه: رئیس کانون بانک های
 خصوصی، مشکلات پیش روی بانکداری در ایران را تشریح و ٧ مشکل اصلی بانک داری را برشمرد. کوروش پرویزیان با اشاره به اینکه مشکلات قابل ملاحظه ای بر سر راه بانکداری وجود دارد، افزود: با چند موضوع به صورت ماهیتی مواجه هستیم که از جمله آنها، بانکداری بدون ربا است که در قانون هم فصلی به عنوان عقود مشارکتی دیده شده است و در این نوع عقود، بحث شراکت بانک ها مطرح می شود و بانک و سرمایه گذار هر دو، یک سهم مشارکتی را می آورند و بنیاد شراکت را پایه ریزی می کنند. وی ادامه داد: دستوری بودن نرخ تسهیلات و کاهش بازدهی سود اعطایی به تسهیلات دیگران به نسبت بازدهی که یک بانک به عنوان بنگاه اقتصادی می تواند از دیگر دارائی هایش بدست آورد، دیگر موضوع قابل ملاحظه پیش روی است.
رئیس کانون بانک های خصوصی با اشاره به اینکه بر اساس قانون، سرمایه گذاری بانک ها
می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد، بیان کرد: با اعلام دستوری نرخ در سال های مختلف، مشکلاتی برای نظام بانکی کشور پدید آمده است. پرویزیان افزود: از نگاه دیگر، دولت هم بی تقصیر نیست؛ زیرا در سال های متوالی بدهکار بانک ها بوده است. وی با اشاره به اینکه یکی از ناکارآمدی های اصلی، مقرراتی است که بانک ها ناچارند بر مبنای آن عمل کنند، اظهار کرد: بانک مجموعه کلان اقتصادی است و هزینه هایی


 که از این تصمیمات به کشور تحمیل می شود بالا است.
پرویزیان افزود: بی نظمی هایی که در بخش سودها ایجاد می شود و همچنین مهلت هایی که برای بازپرداخت تسهیلات داده می شود، هزینه هایی را به اقتصاد کشور تحمیل می کند و این مسائل ربطی به ناکارآمدی بانکی ندارد. وی با بیان اینکه نسبت های بنگاه داری بانک های خصوصی با استانداردهای بانک مرکزی تفاوت زیادی ندارد، تصریح کرد: امیدواریم با تغییراتی که در سیاست های مربوط به واگذاری ها انجام می شود، به حد قانونی و استاندارد بانک مرکزی برسند. وی با تأکید بر اینکه ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید نمی تواند اجرا شود و حتما باید اصلاح شود، افزود: سال گذشته از مجلس شورای اسلامی تقاضای استمهال کردیم تا شرایط بازار فراهم شود؛ زیرا برای تأخیر در اجرای این ماده، جریمه مالیاتی سنگینی وضع شده است.