نمی‌شود یک جا سبد گذاشت و جای دیگری سینه زد

عضو فراکسیون امید:
اصلاح‌طلب بدلی نداریم
نمی‌شود یک جا سبد گذاشت و جای دیگری سینه زد
«اصلاح طلب بدلی نداریم»؛ این جمله یک عضو شورای مرکزی فراکسیون امید است. اصلاح‌طلب بدلی در فرهنگ سیاسی به افراد و گروه‌هایی اطلاق می‌‌شود که رفتاری متفاوت با سایر هم‌طیفان خود انجام می‌‌دهند و به همین سبب هزینه‌هایی را به یک جریان سیاسی تحمیل می‌‌کنند، اما قاسم میرزایی نیکو که مشی میانه‌روی دارد، این واژه را رد می‌‌کند و این در حالی است که در بخش‌های دیگر اظهارات خود به‌نحوی به انتقاد از آنانی می‌پردازد که در جایی سبد می‌‌گذارند و درجای دیگر سینه می‌‌زنند. ظاهرا این اظهارات میرزایی نیکو اشاره به اظهارات اخیر عارف دارد که گفته بود در انتخابات‌های بعدی ائتلافی با گروه‌های دیگر صورت نخواهد گرفت. عضو شورای مرکزی فراکسیون امید درباره حرف و حدیث‌های اخیر پیرامون صحبت‌های محمدرضا عارف مبنی بر پایان ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدالیون در سال 98 به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: آنچه آقای عارف مطرح کردند برخاسته از نظر شخصی‌شان بود نه از جایگاه رئیس فراکسیون امید یا رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان. این موضوع به همراه چند راهکار دیگر قرار بود در جلسات مطرح و درمورد آنها تصمیم‌گیری شود. او ادامه داد: در این راستا راهکار دیگری که مورد ارزیابی قرار گرفته، این است که اسامی افرادی که به تصمیمات تشکیلاتی پایبند هستند، اعلام شود تا حوزه‌های انتخابیه هم بدانند چه کسانی با چه تابلوهایی وارد مجلس شده‌اند. میرزایی نیکو همچنین خاطرنشان کرد: به قول آقای کواکبیان نمی‌شود افراد سبدشان را جای دیگر بگذارند و جای دیگری سینه بزنند، لذا این بدعهدی‌ها و بی‌معرفتی‌ها را نمی‌توان پذیرفت و باید در این رابطه یک سازوکار قائل شد. او یادآور شد: مساله دیگر این است که در زمان بستن لیست امید هنوز اساسنامه‌ای تعیین نشده بود. البته میثاقنامه‌ای مطرح شد که برخی آن را امضا کردند و برخی هم امضا نکردند، لذا افراد می‌توانند بگویند که اساسنامه بعد از لیست تعیین و ابلاغ شد، لذا پارامترهایی وجود دارد که باید مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.


اصلاح‌طلب بدلی
قاسم میرزایی نیکو درباره موضوع ظهور اصلاح‌طلبان بدلی اظهار داشت: ما اصلاح‌طلب بدلی نداریم، بلکه با تفکرات مختلفی مواجه هستیم که گروه‌ها و دسته‌های گوناگونی را تشکیل می‌دهند و افراد مختلف بخشی از این تفکرات را نمایندگی می‌کنند. از آنجایی که مردم حامی این تفکرات هستند، لذا بحث مردم بسیار اهمیت پیدا می‌کند و از این رو باید بگوییم تا زمانی که احزاب تقویت نشوند، بروز چنین مشکلاتی پیش‌بینی می‌شود. وی افزود: لازم است با تقویت احزاب همه مقید به رعایت قواعد تشکیلاتی شویم، لذا تا زمانی که احزاب در کشور ما با مشکل روبه‌رو هستند، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم در این زمینه بدون ایراد پیش برویم و تا آن زمان از بروز چنین مسائلی ناگزیر هستیم. او با بیان اینکه نظام باید احزاب را تحویل بگیرد و به رسمیت بشناسد، گفت: حال می‌‌تواند این کمک و تقویت از طریق تزریق پول به آنها و هموارکردن راه برای فعالیتشان باشد. او تاکید کرد: اگر احزاب در این زمینه میداندار باشند، ما دیگر با مشکلاتی مانند بدلی و غیربدلی و برند و غیراصولی مواجه نخواهیم بود، لذا تا زمانی که چیزی به نام حزب نداریم، همین آش و همین کاسه است.
تصمیم‌گیری زود است
او در پاسخ به این سوال که با توجه به تمام مباحث و تفاسیری که صورت گرفت، آیا قرار است اصلاحی در روند تهیه لیست در سال 98 انجام شود یا خیر، گفت: تصمیم‌گیری برای سال 98 بسیار زود است و به نظر می‌رسد آقای عارف هم نظرشان این نباشد، چراکه ما باید باتوجه به شرایط تصمیم‌گیری کنیم و نمی‌توانیم بدون درنظرگرفتن شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای و حتی شرایط سیاسی داخلی از امروز بگوییم که آیا این کار را خواهیم کرد یا خیر. او افزود: شاید در آن مقطع شرایط به‌گونه‌ای تغییر کند که اساسا لازم باشد با اصولگرایان یک تصمیم مشترک بگیریم تا یک مساله دیگر حل شود. میرزایی نیکو در پایان گفت: به اعتقاد من باید بر اصل احزاب و فعالیت آنها پافشاری کنیم و به‌نظرم آقای حجاریان و آقای باهنر صحبت‌های خوبی در این راستا داشتند، به این مفهوم که لازم است موضوعات در احزاب چکش‌کاری شود و در آنجا به یک نقطه مشخص رسید، چراکه هرچه این تصمیمات در احزاب مورد ارزیابی قرار بگیرد، کارشناسی‌تر خواهد بود.