ارسال پرونده دکل نفتی به دادگاه

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در یکصد و هجدهمین نشست خبری ضمن گرامیداشت فرارسیدن هفته دفاع مقدس، گفت: فراموش نکنیم که در اوایل انقلاب کشور  از هر جهت مورد محاصره قرار گرفت و دشمنان  یک جنگ تمام عیار و جنگ داخلی را هم به راه انداختند، اما بحمدالله مردم ما با جهاد توانستند تمام جریان‌های تروریستی را به خوبی پاسخ دهند و پشت سر گذاشتند. امیدوارم اینها را فراموش نکنیم و بدانیم که این ملت چه اتفاق بزرگی را رقم زده است.
به گزارش ایسنا وی افزود: مردم انتظار دارند که قوه قضاییه ورود بیشتری به حقوق عامه پیدا کند. قوه قضاییه توسط دادستان کل و بازرسی کل از سال‌های قبل و امسال تلاش کرده که این موارد را احصاء کند، اولویت بندی کند که کدام یک در اولویت است و به تناسب اولویت به آن بپردازد.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به تصادفات و تلفات جاده ای گفت: در کشور ما تلفات جاده‌ای اعم از جانی و صدمه‌ای که وارد می‌شود زیاد است و با اصلاح راه‌ها و‌... می‌توان به کاهش تلفات جاده‌ای کمک کرد. امیدوارم وزارت راه تلاش بیشتری در این زمینه کنند.
محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: مساله دیگر که در دستور کار است و مربوط به امنیت و آرامش جامعه می‌شود، آثار زیان‌بار فضای مجازی است. در سال 96 آمار قتل‌های فجیع نسبت به سال 95 بیشتر شده است. ممکن است علل مختلفی داشته باشد اما بر اساس کار کارشناسی که شده حتما یکی از آثار سوء فضای مجازی، این جنایت‌هایی است که رخ می‌دهد، البته عوامل دیگری مثل استعمال مواد روانگردان و‌... وجود دارد.  به عنوان مثال قتل اخیر در اتوبان تهران - قم که فردی را هم در این خصوص دستگیر کردند و اعتراف هم کرده است. البته صبح که پرسیدم انگیزه هنوز مشخص نیست. کودک تعداد کثیری چاقو خورده و بیش از 40 ضربه چاقو خورده است. این موضوع در دستور کار دادستان کل و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و ... است.


سخنگوی قوه‌ قضاییه گفت: موضوع دیگر که قابل توجه و جزو موارد اولویت‌دار است، شرکت‌های تعاونی اعتبار است. اگر اشتغال نباشد و جایی هم نباشد که سرمایه‌های کوچک مردم را به درستی بکار بگیرد ممکن است مردم سرمایه خود را به کسانی بسپارند که نمی‌توانند از این سرمایه‌ها به درستی استفاده کنند. مانند همین شرکت‌های لیزینگی و شرکت‌های تعاونی اعتبار که نمونه‌های آن موسسه کاسپین و ثامن الحجج است. در این موارد باید دولت عنایت بیشتر کند. اولا باید بستری فراهم شود تا مردم سرمایه‌های کوچک خود را در جاهای قابل اطمینان و در راستای اشتغال‌زایی و ایجاد تولید بیشتر مصرف کنند. ثانیاً کسانی که می‌خواهند از سرمایه مردم استفاده کنند باید ساماندهی شوند و صداوسیما هم باید توجه کند که از هر فرد و نهاد و موسسه‌ای تبلیغ نکند. قوه قضاییه نسبت به این موارد هم وارد شده و تلاش می‌کند و امیدواریم با کمک دولت و دیگران پرونده‌های این چنینی کمتر داشته باشیم.
محسنی اژه‌ای افزود: ماه محرم را در پیش داریم و امیدواریم همه ملت حسین دوست‌مان این ایام را پاس بدارند و شیعیان و عزاداران خوبی باشیم و این ایام را با مراسم‌های پرمحتوا پشت سر بگذاریم.
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دادستان تهران 16 مردادماه در خصوص پرونده موسوم به دکل نفتی گفته بود که این پرونده یکی از پرونده‌های سنگین دادسرای جرایم اقتصادی محسوب می‌شود و تحقیقات این پرونده به پایان رسیده است، آخرین وضعیت این پرونده را شرح دهید؟ گفت: این پرونده از لحاظ محتوا بزرگ بود و مدت‌ها طول کشید، کیفرخواست آن صادر شده و به دادگاه رفته، اما هنوز در دادگاه تعیین وقت نشده است. دادگاه در حال مطالعه پرونده است، اما هنوز تعیین وقت نشده، البته بعد از تعیین وقت به وکلا اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص تعداد متهمان پرونده، گفت: الان نمی‌دانم، ولی بیش از یک متهم دارد.
معاون اول قوه‌ قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اموال و دارایی وزرای دولت یازدهم گفت: کسانی که در دولت یازدهم بودند و دوره‌شان تمام شده و در دولت جدید هم نیستند، 12 نفر هستند که 6 نفر از آنها گزارش پایان دوره خود را داده اند که از آنها تشکر می‌کنم؛ زیرا زودتر هم جواب دادند. از کسانی هم که در دولت دوازدهم هستند، 9 نفر لیست و فهرست اموال خود را دادند که از این 9 نفر، دو نفرشان جدید هستند مثل آقای کلانتری که در دولت یازدهم نبود. 7 نفر دیگر هم کسانی هستند که در دولت قبل و فعلی بوده و هستند.