پایان توهم بتن

آفتاب یزد - گروه سیاسی: سرانجام پس از گذشت 2 سال، رویای کاذبه ی(!) مخالفان برجام به کابوسی خوفناک تبدیل شد چراکه جمعی از اصحاب رسانه روز دوشنبه طی سفری دو روزه به اراک و نطنز از نزدیک در جریان فعالیت های مراکز هسته ای
ایران قرار گرفتند و اظهار داشتند که قلب رآکتور هسته ای اراک، برخلاف اعلام مرگ آن از سوی دلواپسان همچنان می زند. مخالفان برجام و حتی رقبای حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری96، با بهره گیری از وسایل سنتی همچون برخی تریبون‌ها و ابزارهای پیشرفته همانند نرم افزار فتوشاپ به تکاپو افتادند تا از بتن ریزی در قلب و گنبد رآکتور هسته‌ای اراک خبر دهند. اما تصاویر دیدار جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای از تاسیسات نطنز و اراک رویای ایست قلبی رآکتور اراک را به کابوس دلواپسان بدل کرد و گواه آن بود که تاسیسات هسته ای اراک همچنان پابرجا است و مترقی تر از گذشته به فعالیت می پردازد. حال این مطالبه مطرح می شود که تمامی آنهایی که با دروغ پراکنی درباره بتن ریزی در رآکتور، درصدد تخریب دولت و همینطور تشویش افکار عمومی بوده اند، لب به عذرخواهی از مردم و همینطور دولت منتخب آن ها بگشایند و بنا به گفته علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، استغفار کنند.
***
دروغی که باور کردند


از تیرماه 94 که توافق هسته ای ایران با گروه 1+5 به سرانجام رسید و برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) به ثمر نشست، اصولگرایان و به طور کلی مخالفان دولت حسن روحانی به استناد یکی از بند های برجام مبنی بر بتن‌ریزی در مخزن فولادی رآکتور اراک؛ این پایگاه هسته ای را ویران شده پنداشتند و به انحاء مختلف درصدد القای بتن ریزی در قلب و گنبد رآکتور اراک بودند و آن قدر آن را تکرار کردند و به توضیحات مسئولان سازمان انرژی اتمی گوش نسپردند که در نهایت دروغ خود را باور کردند و هر جا که میکروفن و بلندگویی می یافتند از بتن ریزی در رآکتور هسته ای اراک سخن می‌گفتند. تریبون‌هایی که به انحصار اصولگرایان درآمده، یکی از اصلی ترین پایگاه‌های تخریب برجام بوده است. به طوری که هر خطیبی با ربط و بی ربط به برجام می تازد و از بتن ریزی در رآکتور اراک سخن می گوید. در تازه‌ترین این اظهارنظرها یکی از تریبون‌دارها گفته است که «ما به مذاکره کنندگان احترام می‌گذاریم و آنها را امین می‌دانیم ولی نتیجه مذاکرات جز کاهش تعداد سانتریفیوژها و بتن ریختن در رآکتور اراک چه بود؟ دوباره هم با وجود این‌همه امتیازهایی که ایران به آنها داد، ایران را تحریم کردند.»نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی هم در شمار آن هایی قرار دارند که با جبر و زور می خواهند بتن ریزی در اراک را به مردم بقبولانند. همچون موسوی لارگانی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی که در اظهار نظر خود در تلاش بود تا صحنه ای تراژیک از آنچه برسر رآکتور هسته ای آمده را بسازد، عنوان کرد:« ما قلب رآکتور آب سنگین اراک را تخلیه کرده و آن را با بتن پر کردیم. برجام برای مردم رضایت بخش نبوده چرا که تاثیری بر زندگی آنها نداشته است.»احمدی نژادی ها هم که در گروه معلوم الحال ها قرار دارند، بدگویی هایشان علیه برجام حکایت از حسد درونی شان دارد چراکه در زمان ریاستشان بر کشور آنچنان بد عمل کردند که دستگاه دیپلماسی ایران برای پایان دادن به 6 قطعنامه
شدید اللحن شورای امنیت سازمان ملل ، برجام را به ثمر نشاند. مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد از آن دست افرادی است که همواره به تخریب برجام پرداخته است. او درباره بتن ریزی در رآکتور اراک چنین گفته :« هسته‌ای را تعطیل کردید، بتن را هم‌ریختید و نیروی انسانی را هم بیکار کردید؛ غافل از اینکه حداقل 5 تا 10 سال باید تلاش کرد تا این نیروی انسانی برگردد و به نقطه‌ای که قبل از برجام داشتیم، برگردیم.»و در نهایت ابراهیم رئیسی رقیب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری هم به بیان دروغ بتن ریزی در رآکتور هسته ای اراک پرداخت و در ایام انتخابات چنین گفت: « پیش‌پرداخت برجام ریختن بتن در قلب رآکتور بود، معتقدیم که دولت نمی‌تواند چک برجام را نقد کند. یک دولت انقلابی می‌خواهیم که چک برجام را نقد کند.» مخالفان برجام برای جا انداختن بتن ریزی در قلب رآکتور اراک، تنها به بیان آن از تریبون‌های مختلف نپرداخته‌اند بلکه با روش‌هایی چون استفاده از نرم افزار فتوشاپ ، تصاویری از رآکتور اراک منتشر ساخته اند که قلب آن از سیمان پر شده است.
****
صالحی: استغفار کنید
در حالی مخالفان برجام از بتن ریزی در قلب و گنبد رآکتور اراک سخن می گویند و حتی به ادعاهای رسانه های اسرائیلی و آمریکایی استناد می کنند که علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی بارها به رد بتن ریزی در قلب رآکتور اراک پرداخته است.
صالحی در این باره بارها اظهار داشته است که «اگر در رآکتور بتن ریخته شود دیگر رآکتوری باقی نمی‌ماند.» او همچنین در خصوص مخزن فولادی که بنا بر آنچه در برجام آمده می‌بایست ترکیباتش تغییر نماید، این توضیح را داد که مخزن فولادی که از داخل چاله یا همان قلب رآکتور در می‌آوریم جای دیگری می‌گذاریم، چند کار می‌توان روی این مخزن فولادی انجام داد از جمله یا آن را ببریم یا داخل آن سیمان بریزیم که آنها مطمئن شوند که دیگر نمی‌خواهیم آن را باز گردانیم.گنبد و قلب که اصل رآکتور است، در چاله قرار دارد و به هیچ وجه صدمه‌ای نخواهد دید و سالم می‌ماند و فقط مخزن فولادی داخل آن، خارج و آن مخزن بتن‌ریزی می‌شود.»اما این اظهارات هم به دروغ پردازی‌ها‌ی مخالفان برجام خاتمه نداد و آن‌ها‌ همچنان در توهم بتن‌ریزی در رآکتور اراک سیر کردند و با تصویرسازی‌های دروغین قلب رآکتور را پرشده از سیمان نشان دادند تا اینکه دوباره چند روز پیش صالحی مجبور به واکنش شد و در این باره اظهار داشت: «ما بار‌ها در این زمینه جزئیاتی را اعلام کرده‌ایم و ما به مخالفان اختیار می‌دهیم که آن‌ها این راکتور را راه‌اندازی کرده و یا در آنجا استغفار کنند و از مردم به خاطر تشویش در اذهان عمومی عذرخواهی نمایند. مردم عزیز کشورمان صنعت هسته‌ای را متعلق به خود می‌دانند و هنگامی که خبرهایی مبنی بر توقف این صنعت به گوش آن‌ها می‌رسد و یا می‌شنوند که در آن سیمان ریخته شده است و یا حتی با فتوشاپ می‌بینند که در چاله رآکتور اراک سیمان ریخته شده است، آزرده خاطر خواهند شد. ما حتی حاضر بودیم فیلم‌ها و عکس‌ها‌یی را در این جهت تهیه کنیم که به‌خاطر مباحث امنیتی امکان آن فراهم نشد. ما در لوله‌ها‌یی بیرون از رآکتور سیمان ریختیم که مشابه آن‌ها هم موجود است. اقداماتی در دست اقدام داریم تا عکس‌ها و فیلم‌ها‌یی در این رابطه منتشر شود تا این بحث‌ها پایان پذیرد.»که در نهایت برای بسته شدن داستان بتن ریزی در رآکتور اراک، از گروهی از فعالان عرصه رسانه دعوت به عمل آمد تا به شکلی مستقیم به بازدید از تاسیسات هسته‌ای اراک و نطنز بپردازند. که طی این دیدار، کاشف به عمل آمد که قلب رآکتور سالم است و همچنان پر تپش می‌زند.
****
عذرخواهی کنید!
در جریان بازدید از رآکتور هسته‌ای اراک، تنها خبرنگاران رسانه‌ها‌ی حامی دولت حضور نداشتند، بلکه بیشتر حضار در آن برنامه دو روزه را فعالان رسانه‌ها‌ی مخالف دولت تشکیل می‌دادند. همچنین تصاویر این بازدید، قلب بدون سیمان رآکتور را نشان می‌دهد. از همین روی مخالفان برجام نمی‌توانند نقیضی برای مشاهدات خبرنگاران بیاورند. در چنین شرایطی این مطالبه نسبت به آن‌ها‌یی که باعث تشویش افکار عمومی شده اند مطرح می‌شود که در پیشگاه مردم و دولت منتخب‌شان برای یکبار هم که شده عذرخواهی کنند. روزگذشته حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در اقدامی بی‌سابقه و بی‌بدیل، لب به عذرخواهی از محمدجواد ظریف و تیم مذاکره کننده هسته‌ای گشود. عنوان سرمقاله او « مذاکره کردید یا دیکته نوشته اید» با واکنش رئیس دستگاه دیپلماسی همراه بود و همین اتفاق شریعتمداری را مجبور به طلب پوزش کرد. حال از آنجا که شریعتمداری نیز در شمار آنهایی که از نابودی رآکتور هسته‌ای اراک سخن می‌گفتند قرار دارد، این انتظار از او می‌رود که یک بار دیگر لب به عذرخواهی بگشاید. این بار نه تنها از دستگاه دیپلماسی که از ملت ایران برای عدم بیان حقیقتی که بی شک به آن آگاه بوده است. هر چند درخواست بیان طلب پوزش و عذرخواهی اصولگرایان از مردم ره به جایی نخواهد برد اما با عذرخواهی روزگذشته شریعتمداری می‌توان کورسوی امیدی نسبت به این اتفاق داشت.