شهردار به پاستور می‌رود

گروه سیاسی: پنجمین جلسه شورای شهر تهران روز گذشته با ادای سوگند محمدعلی نجفی به عنوان شهردار تهران برگزار شد. همچنین در جلسه دیروز مشخص شد که از فردا صندلی شهردار تهران به پاستور اضافه می‌شود و از این پس محمدعلی نجفی در جلسات کابینه به عنوان شهردار پایتخت حضور دارد.
شورای شهر تهران دیروز در حالی پنجمین جلسه خود را آغاز کرد  که به دنبال مباحث مطرح شده در روز یکشنبه پیرامون عکسی که سبب برخی جنجال‌ها شد، زمزمه‌هایی مطرح شده بود که شاید محدودیت‌هایی برای حضور عکاسان اعمال شود که با حاضر شدن اعضای شورا مشخص شد خبرنگاران و عکاسان همچون گذشته می‌توانند با ورود به صحن پیش از آغاز رسمی‌جلسه فعالیت خود را انجام دهند.   نکته قابل توجه در این خصوص آن بود که محسن‌هاشمی‌رییس شورا در زمان خطاب قرار دادن اصحاب رسانه برای خروج از صحن به جهت آغاز جلسه عکاسان را قشر محترمی‌عنوان کرد که برای اعضای شورا از این پس محترم‌تر نیز هستند. صحبت‌های ‌هاشمی ‌با استقبال و خنده خبرنگاران همراه بود. 
از نکات دیگر در مدیریت جلسات توسط محسن‌هاشمی‌آن بود که وی با صراحت از کم تجربگی خود در اداره شورا سخن گفت و اعلام کرد به جهت تجربه بالای احمد مسجد جامعی در زمان اعلام برخی مباحث برای تایید یا رد به چهره وی نگاه می‌کند.‌هاشمی‌همچنین به شوخی گفت: «تجربه قبلی من مسافرکشی در شهر بوده و از آنجا به شورا آمده‌ام.» منظور رییس شورای شهر تهران از این جمله سوابقش در ریاست متروی تهران است.
به علت آنکه شهردار  برای حضور در جلسه دیگری باید پیش از ساعت 9:30 از شورا خارج می‌شد به پیشنهاد رییس شورا اعلام شد که تذکرات نمایندگان پس از خروج نجفی اعلام شود که در این بین شهربانو امانی خواست تا تذکر کوتاه خود را پیش از سوگند نجفی اعلام کند. امانی از نجفی خواست كه از بکارگیری افراد با کوچکترین شائبه فساد مالی در شهرداری خوددارى كند.


پس از آن نجفی، ، سوگند نامه ای را که به ابتکار شورای پنجم و توسط کمیسیون حقوقی تصویب شده بود را در حضور منتخبین شهر تهران قرائت کرد.  در متن سوگندنامه آمده است: «من به عنوان شهردار منتخب شورای پنجم شهر تهران، ری و تجریش در پیشگاه قرآن کریم و در برابر شورای شهر و شهروندان گرانقدر تهران به پروردگار یکتا سوگند یاد می‌کنم که:
1- در اجرای تمامی‌ماموریت‌های محوله، همواره خداوند بزرگ را شاهد و ناظر بر اعمال و رفتار خویش بدانم.
2- برای انجام هرچه بهتر وظایف خود تمام دانش و تجربه خویش را با انتخاب همکاران و مدیرانی امین، پاکدست و شایسته توامان بکار گیرم.
3- با بهره‌مندی از خرد جمعی و با تکیه بر اصل مشارکت مردم در امور، برای نیل به اهداف و برنامه‌های توسعه پایدار شهری شرایط مناسب را فراهم سازم.
4- در راستای شفافیت بخشی به امور، پاسخگویی به افکار عمومی، توجه به جریان آزاد اطلاعات، پذیرش نظارت جامع و اجرای کامل مصوبات قانونی شورای محترم را نصب العین قرار دهم.
5- عدالت در توزیع منابع و اغتنام فرصت‌ها، رعایت صرفه و صلاح جامعه و مبارزه با فساد و خودکامگی را سرلوحه فعالیت‌های خود و همکارانم قرار دهم.»
محمدجواد حق شناس در تذکر پیش از دستور جلسه دیروز شورای شهر تهران که پس از ادای سوگندنامه قرائت شد گفت: خوشبختانه باخبر شدیم روحانی رئیس جمهوری محترم  با حضور نجفی شهردار تهران در جلسه هیات دولت موافقت کرده است و پس از 18 سال شهردار تهران با موافقت رئیس جمهور در جلسات هیات دولت حاضر می‌شود.
وی افزود: من از روحانی تشکر می‌کنم که تصمیم «به جایی» گرفتند و نجفی در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت حاضر می‌شوند. چرا که این تصمیم به نفع دولت، شهرداری و مردم است.
محسن‌هاشمی‌نیز در واکنش به این تذکر گفت:من اگر جای شما بودم صبر می‌کردم تا نجفی در جلسه حاضر شود و بعد از آن اعلام می‌کرد.
این صحبت‌ هاشمی‌سبب شد که چند نفر از اعضای شورا گفته‌های حق شناس را تایید کنند و رئیس شورای شهر گفت:اگر مطمئن هستید که این تصمیم مبارک است.
اولین اقدام؛ اتخاذ تدابیر برای آغاز سال تحصیلی
همچنین نجفی هم پیش از قرائت سوگندنامه گفت:خوشحالم در اولین نشستی که در شورای شهر به عنوان شهردار حضور پیدا می‌کنم همزمان با میلاد امام‌هادی (ع) و همچنین مابین دو عید قربان و غدیر است.
وی افزود:این تقارن را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم تا پایان خدمت برکت اعیاد پشتیبان خدمات ما باشد.
شهردار تهران با اشاره به سوگندهای پیشین خود اظهار داشت:وقتی اعضای محترم شورای شهر رایشان را به من دادند و حکم خود را تحویل گرفتم در پیشگاه خدا سوگند یاد کردم و در نزد وجدان خودم متعهد شدم همه دانش و تجربه و توان خود را وقف منافع جمهوری اسلامی‌قرار دهم و با تمام وجود برای شهر تهران خدمت کنم. امیدوارم در این تعهدی که وجدانا یاد کردم و در مقابل این سوگندنامه پایبند باشم و به آن عمل کنم.  
نجفی با اشاره به رایزنی‌ها و اقدامات خود در شهرداری در این مدت تصریح کرد:در طول 8 روز گذشته تلاش کردم با برنامه و شرایط شهرداری آشنا شده، راه‌های اجرای برنامه را طراحی کرده و با مدیران شهرداری جلساتی برگزار کردم و براساس اولویت‌ها چندین جلسه با مدیران و شهرداران مناطق داشتم. وی با یادآوری نزدیک شدن بازگشایی مدارس خاطرنشان کرد: در آستانه مهر ماه هستیم و باید به استقبال بازگشایی مدارس برویم. اولین اقدام من اتخاذ تدابیر برای سرآغاز سال تحصیلی است. در این چارچوب باید برای خدمت رسانی اقدام کنیم و زمینه‌های خدماتی همچون رفع ترافیک و ... را فراهم کنیم. در این رابطه جلساتی با مسئولان آموزش و پرورش داشته و فردا نیز با وزیر آموزش و پرورش دیدار خواهم کرد.
شهردار تهران با بیان اینکه جلساتی در خصوص منابع مالی با فرماندار و استاندار تهران داشته‌ام، خاطرنشان کرد: امسال سال سختی از نظر مالی برای شهرداری است و برخی درآمدهای پیش بینی شده محقق نمی‌شود و باید با راهکارهایی درصدد جبران آن باشیم.
نجفی با بیان اینکه ما به دنبال درآمدهای پایدار برای شهرداری هستیم، ابراز داشت:امسال سال سخت مالی است که امیدوارم با برنامه‌ریزی این سال را پشت سر بگذاریم.
وی با بیان اینکه جلسات زیادی برای انتخاب همکاران جدید داشتیم که کار سختی است، عنوان کرد:باید افراد شایسته‌ای را انتخاب کنیم. امروز چهار نفر از معاونان شهرداری معرفی می‌شوند. سعی می‌کنم جز مصلحت شهرداری و توجه به شایستگی‌ها و اولویتهای شهر به چیز دیگر پایبند نباشم. ممکن است این سیاست برخی دوستان را گله‌مند می‌کند و در این 10 روز هم گله‌هایی از برخی دوستان به گوش من رسیده است که فکر می‌کردند  با انتصاب من به سمتی می‌رسند.
شهردار تهران اضافه کرد:متاسفانه برخی دوستان پیش خودشان با افرادی برای برخی مناصب حرف زدند. هیچ کس از طرف من حقی برای تصمیم گیری ندارد و حتی شنیدم یکی از دوستان با سه نفر حرف زده است که من نسبت به این مساله آگاهی نداشتم. یکی از مدیرانی که انتخاب کرده بودم وقتی فهمیدم دست به لابی‌های غیر متعارف زده است، او را از لیست مدیران خط زدم. من با کسی تعارف ندارم و البته برای شنیدن مشورت در شورا و غیرشورا آمادگی دارم و دل و گوش من برای شنیدن مشورت باز است.
نجفی با بیان اینکه در شهرداری با مشکلات زیادی مواجه هستیم، یادآور شد:امیدوارم خداوند ما را مورد لطف خود قرار دهد و درایت و بصیرت کافی را برای اتخاذ تصمیمات درست و اجرای آن به ما اعطا کند.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهر 4 ضلعی است، بیان کرد:یک ضلع همه نهادها و سازمان‌ها هستند که باید با یکدیگر همکاری کنند. ضلع دوم، شهروندان تهرانی هستند که با مشارکت و پشتیبانی خود ما را همراهی می‌کنند. ضلع سوم اعضای شورا هستند که ان شاءالله با مشورت به من کمک می‌کنند و ضلع چهارم مجموعه بزرگ مدیران و کارمندان شهرداری را تشکیل می‌دهند و به همراهی و همکاری‌شان اعتقاد دارم.
انتخاب چهار معاون
همچنین روز گذشته شهردار تهران پیش از ترک جلسه شورای شهر  اعلام کرد که تا ظهر چهار نفر از معاونین خود را معرفی می‌کند. قولی که بر سر آن ماند و ساعتی پس از خروجش از شورای شهر خبر انتصاب چهار تن از معاونان شهردار منتشر شد.
 به گزارش ایلنا نجفی به ترتیب محمد مهدی حجت را به عنوان معاون شهرسازی و معماری، سمیع‌الله حسینی مکارم را به عنوان معاون مالی و اقتصاد شهری، حجت‌الله میرزایی را به عنوان معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا و حسن پورسیدآقایی را به عنوان معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران منصوب کرد.
محمدمهدی حجت دارای مدرک فوق لیسانس معماری دانشگاه تهران و دکترای حفاظت از بناهای تاریخی از دانشگاه یورک انگلستان است.
او که از بنیان‌گذاران سازمان میراث فرهنگی ایران به شمار می‌رود در سابقه کاری‌اش  جانشینی وزیر فرهنگ در شورای عالی معماری و شهرسازی، ریاست سازمان میراث فرهنگی، قائم مقامی‌سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،  جانشینی وزیر در سازمان ملی حفاظت آثار باستانی ایران، عضو شورای مشورتی کمیته ملی یونسکو به چشم می‌خورد.
سمیع‌الله حسینی مکارم، دارای سابقه تحصیل در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری در حوزه اقتصاد نظری و اقتصاد برنامه‌ریزی است.
او پیش از این معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود و معاونت سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران  و مدیر کلی بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد.
حجت‌الله میرزایی، دارای سابقه تحصیل در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری در حوزه اقتصاد نظری، توسعه و برنامه‌ریزی و اقتصاد است.
او علاوه بر عضویت هیات علمی‌دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، پیش از این معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل موسسه سیاست پژوهی صبا وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری بوده است.
در کارنامه اجرایی و پژوهشی میرزایی مشاوره، برنامه‌ریزی و اجرای ده‌ها پروژه در مناطق مختلف کشور با اهداف توسعه روستایی، شهری، صنعتی و سرمایه‌گذاری به چشم می‌خورد.
حسن پورسیدآقایی دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندس صنایع از دانشگاه شریف و دکترای مهندسی صنایع از دانشگاه تربیت مدرس است.
او که در روزهای نخست پس از انقلاب در جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی و امور تربیتی در مدارس جنوب تهران فعال بود و سابقه همکاری با جهاد دانشگاهی و دانشگاه صنعتی شریف را داشت ، در سال ۱۳۶۸ وارد راه‌آهن شد و از آن زمان مدارج اداری از کارشناسی مرکز تحقیقات راه آهن تا مدیریت عامل راه آهن و معاونت وزارت راه و شهرسازی در دولت تدبیر و امید را پیمود.
پورسیدآقایی در سال 1383 از رئیس دولت اصلاحات نشان لیاقت و مدیریت دریافت کرد و در گستره زمانی ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲مدیرعامل بخش حمل و نقل ریلی شرکت مپنا بود.