تکلیف حصر را روشن کنید

نعمت احمدی- مجازات در قوانین ما تعریف شده است اما در این قوانین اعم از قانون اساسی یا قوانین عادی واژه‌ای به اسم حصر و تعریف حقوقی از آن وجود ندارد و به عنوان یک مجازات حقوقی و قضایی تعریف نشده است‌. لذا اگر سوال مطرح شود که حصر برخی درست صورت گرفته یانه باید گفت که در قانون مجازاتی به نام حصر نیست و نمی‌توانیم تعریف مشخصی از آن داشته باشیم البته ما در حصر نفی بلد داریم، نفی بلد در مجازاتی که جنبه شرعی دارند اخراج یک فرد یا گروه از یک مکان یا سرزمین است ولی در کل واژه‌ای به اسم حصر نداریم و حصر یک عمل سیاسی است تا یک عمل قضایی‌. ما در گذشته هم حصر داشتیم، در دوره رضا شاه مرحوم مدرس مدتی محصور بود و بعد در تبعید هم اجازه رفت و آمد نداشت‌. همچنین مرحوم مصدق را مدتی زندانی و بعد به قلعه‌ای در حسن‌آباد محصورش کردند ضمن اینکه در دوره گذشته نیز آیت‌الله منتظری در حصر بود.اما حصر برخی بزرگواران مانند کروبی، موسوی و خانم رهنورد در منزل خودشان صوت گرفته که زمان معینی نیز ندارد و چون در قانون عنوان حصر وجود ندارد نمی‌توان گفت چه مرجعی این حصر را در نظر گرفته است. این را از خلال برخی صحبت‌ها از جمله صحبت‌های رییس قوه قضاییه می‌توان متوجه شد. ایشان گفته‌اند که اگر حصر اینها تمام شود ما محاکمه قضایی را شروع می‌کنیم یعنی برخورد قضایی! پس پیداست که قوه قضاییه تدبیر برای‌ حصر نیندیشیده است. ‌تعجب‌آور این است که زمانی که آقای روحانی به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی بوده‌اند هم گفتند که این حصر توسط شورای امنیت ملی هم صورت نگرفته و احتمالا در یکی از کمیته‌ها و نه دبیرخانه صورت گرفته است.شاید هفت سال پیش رفع حصر به خواسته عمومی تبدیل نشده بود اما اکنون حصر به خواسته‌ای فراتر از مطالبه موسوی و کروبی و طرفدارانش مبدل شده و می‌توان گفت که تبدیل به یک خواسته عمومی شده است. در تبلیغات انتخاباتی همیشه این مساله به عنوان یک خواسته از جانب مردم مطرح می‌شود، کاش حاکمیت و کسانی که می‌توانند راجع به حصر تصمیم‌گیری کنند قبل از آنکه این موضوع به طور کامل تبدیل به مطالبه عمومی شود که دیگر نتوان آن را کنترل و با آن برخورد کرد‌، این معضل را حل کنند. کم‌کم زمزمه‌ای شنیده می‌شود که عموم می‌خواهند حصر برداشته شود پس اولی‌تر این است که کسانی که دست‌اندرکاران قطعی هستند و این توان و قدرت را دارند که مساله حصر را حل کنند زودتر تصمیم بگیرند و حصر را حل کنند تا به خواسته ملی تبدیل نشود. مسوولان بالادستی و کسانی که خواستار این هستند که نظام اقتدار خود را داشته باشد باید به این فکر باشند که سرنوشت حصر را روشن کنند. آیت‌الله منتظری در حصر بودند و وقتی از حصر خارج شدند دیدیم که اتفاق خاصی نیفتاد و حتی ایشان پشتوانه‌ای در جهت تقویت نظام بودند و در تمام صحبت‌ها و نشست‌هایی که داشتند گلایه‌ای از حصر نداشتند و در جهت تقویت نظام اقدام می‌کردند. پس تعیین تکیلیف این افراد منطقی‌تر است تا مطلب به صورت یک خواسته بماند. ضمن اینکه سنی از این افراد گذشته، آقای کروبی 80 ساله هستند و ناراحتی‌هایی دارند. آقای موسوی نیز در دهه پایان 70 عمر خود هستند و خدایی ناخواسته اتفاقی بیفتد ترمیم این حادثه و زدودن ذهن مردم سخت می‌شود و هرچقدر برای حل این مشکل زمان بگذرد به تبع آن باید هزینه‌های‌ زیادی پرداخت کنیم.
باید این را بدانیم که مرز مشخصی میان آقایان کروبی و موسوی با مخالف نظام وجود دارد و این ستم به انقلاب است که این افراد را ضد انقلاب معرفی کنیم چون مخالفان قصد براندازی نظام را دارند، همچنین ساختار نظام را قبول ندارند. آقایان کروبی و موسوی در چارچوب قانون اساسی در انتخابات نام‌نویسی کردند و با ثبت اسم خود برای کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری ثابت کردند که چارچوب قانون اساسی را قبول دارند و کسی که چارچوب قانون اساسی را قبول دارد مخالف انقلاب و نظام نیست. این ستم است اگر این افراد را ضد انقلاب بدانیم باید میان کسانی که برانداز نظام هستند و کسانی که در چارچوب نظام فعالیت کردند تفاوت قائل شد. آقای موسوی نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس و امام و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و آقای کروبی نیز امیر‌الحاج حضرت امام و نماینده مجلس و دو دوره رییس مجلس بودند پس ضد انقلاب معرفی کردن آنان ظلم بزرگی به آنان هست.
فعال سیاسی*
سایر اخبار این روزنامه
روحانی مصوبه شورای عالی اداری را ابلاغ کرد؛ تشدید حضور نظامی آمریکا کاهش صادرات محصولات کشاورزی کار دست تجارت داد؛ بحران آب، چالش جدی دولت دوازدهم؛ افتتاح بیست‌و‌هشتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی؛ به فکر وصول معوقات بانکی از دانه‌درشت‌ها باشیم‌؛ فروشندگان کامپیوتر و لپ تاپ از رشد خرید و فروش در فضای مجازی نگران هستند؛ بلومبرگ: ایران با دلارهای تجاری خود مقابل ترامپ می‌ایستد ماریوی قارچ‌خور و نادر گلابی‌خور! اطاعت بانک ها زیر فشار دولت در گفت‌و‌گو با دکتر قانعی‌راد مشخصه‌های وزیر علوم مناسب مطرح شد؛ استدلال حقوقی برای حل مشکل گزارش «جهان‌صنعت» از مغایرت احداث پلاسکوی 15 طبقه‌ای با طرح تفصیلی تهران؛ تکلیف حصر را روشن کنید گشت و گذاری در خاطرات طهران قدیم: حمله مرگبار به بخشداری پیشین در سیستان‌وبلوچستان بلومبرگ: ایران با دلارهای تجاری خود مقابل ترامپ می‌ایستد عدم انتخاب سرپرست برای شهرداری تهران اژدهای خفته اقتصاد ایران