رای اعتماد مجلس به 16 وزیرکابینه دوازدهم

بخش خبری: نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از پنج روز بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم، دیروز با رای موافق خود16 وزیر دولت دوازدهم را تعیین کردند.رئیس جمهور 17 وزیر را برای کسب رای اعتماد به مجلس پیشنهاد کرده بود و تنها وزیر علوم تاکنون معرفی نشده است. در این رای گیری نکته قابل تامل رای عدم اعتماد مجلس به مهندس حبیب‌الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو بود که علیرغم سابقه قابل تحسین در دو دوره وزارت نیرو در دولتهای هفتم و هشتم نتوانست رای موافق نمایندگان را اخذ کند.
مهندس بیطرف در رای گیری به عمل آمده توانست 133 رای موافق از مجموع 288 رای ماخوذه را کسب کند و 132 نماینده هم رای مخالف و 17 نماینده رای ممتنع دادند.
نتیجه نهایی اعتماد مجلس شورای اسلامی به کابینه پیشنهادی دوازدهم به شرح زیر است:
محمد بطحایی با 238 رای موافق، 35رای مخالف، 13رای ممتنع برای وزارت آموزش و پرورش ازمجلس رای اعتماد گرفت. همچنین مجلس به محمد جواد آذری جهرمی با 152رای موافق، 120رای مخالف، 7رای ممتنع و 9 رای باطله برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتماد کرد.


سید محمود علوی هم با 252 رای موافق، 22 رای مخالف، 13 رای ممتنع و 1 رای باطله برای وزارت اطلاعات رای اعتماد گرفت. مسعود کرباسیان نیز با 240 رای موافق، 31 رای مخالف، 15 رای ممتنع و 2 رای باطله برای وزارت امور اقتصاد و دارایی رای اعتماد گرفت. در این بررسی، محمدجواد ظریف با 236رای موافق، 26رای مخالف، 26 رای ممتنع برای وزارت امورخارجه از مجلس رای اعتماد گرفت.
سید حسن قاضی زاده هاشمی هم با 253 رای موافق،18 رای مخالف، 14رای ممتنع و 3 رای باطله برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رای اعتماد گرفت.
همچنین علی ربیعی با 191 رای موافق، 79 رای مخالف، 15 رای ممتنع و 3 رای باطله برای وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر این وزارتخانه انتخاب شد.
محمود حجتی با 164 رای موافق، 94 رای مخالف، 23 رای ممتنع و 7 رای باطله برای وزارت جهاد کشاورزی رای اعتماد گرفت.
علیرضا آوایی هم با 244 رای موافق، 18 رای مخالف، 23رای ممتنع و 3 رای باطله برای وزارت دادگستری رای اعتماد گرفت.
امیر حاتمی نیز با 261 رای موافق، 10 رای مخالف، 13 رای ممتنع و 4 رای باطله برای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رای اعتماد گرفت.
عباس آخوندی هم با 188 رای موافق، 75 رای مخالف، 14 رای ممتنع و 1 رای باطله برای وزارت راه و شهرسازی رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر این وزارتخانه انتخاب شد.
در این رای گیری محمد شریعتمداری نیز با 241 رای موافق، 25 رای مخالف، 20رای ممتنع و 2 رای باطله برای وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد گرفت.
سید عباس صالحی هم با 242 رای موافق، 25 رای مخالف،21 رای ممتنع برای فرهنگ و ارشاد اسلامی رای اعتماد گرفت.
همچنین عبدالرضا رحمانی فضلی با 250 رای موافق، 25 رای مخالف، 13 رای ممتنع برای وزارت کشور رای اعتماد گرفت.
بیژن نامدار زنگنه نیز با 230 رای موافق، 35 رای مخالف، 23 رای ممتنع موفق به اخذ رای اعتماد برای وزارت نفت شد.
مسعود سلطانی فر هم با 225 رای موافق، 39 رای مخالف، 20 رای ممتنع و 4 رای باطله برای وزارت ورزش و جوانان رای اعتماد گرفت.
*تشکر و آرزوی توفیق رئیس مجلس برای وزرای کابینه دوازدهم
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعلام آرا، ضمن آرزوی توفیق برای وزرای کابینه دوازدهم، بر لزوم برنامه ریزی دولت برای تحقق مفاد برنامه ششم تاکید کرد. دکتر علی لاریجانی گفت: از نمایندگان که با احساس مسئولیت در چند روز گذشته در نوبت صبح و عصر برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در جلسات حضور داشتند و وقت گذاشتند، تشکر می‌کنم. امید است وزرایی که رای اعتماد اخذ کرده اند، از این پشتیبانی جدی مجلس استفاده و به مردم خدمت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از اعلام آرای اخذ شده نمایندگان درخصوص وزرای دولت دوازدهم، ضمن آرزوی توفیق برای آنها، گفت: همانگونه که در جلسات ابراز شد وزرا می‌بایست براساس اسناد بالادستی و به خصوص برنامه ششم توسعه کارهای خود را پیش ببرند و به امورات مردم سامان دهند.
لاریجانی برای حبیب‌الله بیطرف که به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو معرفی شده بود ولی نتوانست رای اعتماد نمایندگان را کسب کند، آرزوی توفیق کرد و گفت: امیدوارم ایشان در مسند دیگر بتوانند به ملت ایران خدمت کنند.
وی همچنین از همه نمایندگان، رئیس‌جمهور و هیات وزیران تشکر کرد و افزود: از همه نمایندگان، موافقان و مخالفان که با طمانینه نظرات موافق و مخالف خود را بیان کردند تشکر ویژه می‌کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امیدواریم اظهارات بیان شده موافقان و مخالفان و وزرای منتخب منشا خیر و برکت برای کشور باشد.
*رئیس جمهور: دولت و مجلس بار سنگین مطالبات ملتی بزرگ را بر عهده دارند
رئیس جمهور پیش از رای گیری درباره وزیران پیشنهادی در جمع نمایندگان مجلس، با قدردانی از کار حرفه‌ای و نگاه کارشناسی رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی تصریح کرد: دولت و مجلس بار سنگین مطالبات ملتی بزرگ و رشید ایران را بر عهده دارند.
دکتر حسن روحانی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هیات رئیسه و بویژه ریاست مجلس طی این 5 روز کاری که برخی از روزها، صبح‌ها و بعد از ظهرها جلسه برگزار می‌شد، کاری حرفه‌ای در بررسی صلاحیت وزیران انجام دادند و مردم ما هم خوشبختانه توجه ویژه‌ای به مذاکرات مجلس داشتند.
رئیس جمهور با بیان اینکه "مجلس شورای اسلامی پیوسته اصول قانونی و اخلاقی را مراعات کرده و در این دوره بیشتر"، افزود: همه نمایندگان محترمی که به عنوان موافق یا مخالف صحبت کردند کاری کارشناسانه و طبق اعتقاد و عقیده و مستندات و اطلاعاتی که داشتند صحبت کردند و جز این از مجلس شورای اسلامی توقع دیگری نیست.
دکتر روحانی اظهارداشت: همه ما در دولت و مجلس می‌دانیم که شرایط ما شرایط آسانی نبوده و راه صاف و ساده‌ای پیش روی ما نیست. در شرایط امروز دنیا برای اروپا، آمریکا، آسیا و دیگر قاره‌ها هم مسیر ساده و هموار نیست چه برسد به منطقه پرآشوب ما و مشکلاتی که از گذشته برای همه ما باقی مانده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه کل بودجه دولت حدود سیصد هزار میلیارد تومان است و بر مبنای محاسبات اخیر سازمان برنامه و بودجه باید شرایط جدید را به همه وزرا ابلاغ کند،گفت: سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان به صندوق‌های بازنشستگی پرداخت شده و این در حالیست که این صندوق‌ها مربوط به دولت و بودجه نیست و خود صندوق باید متکفل باشد.
دکتر روحانی افزود: زمانی که می‌گفتیم خزانه خالی را تحویل گرفتیم، در حقیقت صندوق‌های ما هم علاوه بر خزانه خالی بود به گونه‌ای که هیچ صندوقی امروز، قادر نیست به تعهدات خودش عمل کند.
رئیس جمهور اظهارداشت: وقتی دولت ناچار است در بودجه 300 هزار میلیارد تومانی، 40 هزار میلیارد تومان به صندوق‌ها پرداخت کند، بیش از 40 هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی بدهد و تقریباً بر اساس مصوبه مجلس 60 هزار میلیارد تومان هم به صندوق توسعه واریز کند، در حقیقت نیمی از بودجه دولت را اینگونه مصرف کرده است و اگر بخواهیم بدهکاری دولت به بخش خصوصی، پیمانکاران، بانک‌ها و بانک مرکزی هم حساب کنیم، دیگر هیچ چیزی باقی نمی‌ماند؛ پس ما شرایط آسانی پیش رو نداریم.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: خداوند این توفیق و فرصت را به ما داده که به مردم خدمت کنیم و این یکی از افتخارات و الطاف الهی است که فرصتی را به یک انسان می‌دهد و بار مسئولیتی بر دوشش می‌گذارد که به یک ملت، منطقه و گاهی به جهان کمک کند که توفیق بزرگی است و این توفیق بر دوش هم وزرا، معاونین و هم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه رای اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی به معنای آنست که مجلس و دولت در این شرایط سخت باهم تصمیم گرفته‌اند برای پیشرفت کشور گام بردارند، گفت: از مجلس خواهش می‌کنم همانطور که وظایف نظارتی خودشان را به خوبی انجام می‌دهند، سوال می‌کنند و تذکر می‌دهند و حتی اگر لازم باشد استیضاح می‌کنند و به همان نسبت هم به وزرای خودشان رای اعتماد می‌دهند، آنها را تشویق و کمک‌ کنند چراکه آنها نیازمند حمایت مادی و معنوی نمایندگان هستند؛ مادی قوانین شماست و معنوی آن روحیه و تشویق و هدایت‌هایی که باید انجام دهید.
دکتر روحانی با اشاره به روند بررسی صلاحیت وزرا در 5 روز گذشته، سخنان موافقان و مخالفان را سازنده و در راستای کمک به دولت دانست و افزود: رئیس جمهور برنامه‌ای را که به مجلس ارائه می‌کند، یک بار در انتخابات به رای مستقیم مردم ‌گذاشته است و خوشبختانه اینبار صدا و سیمای ما هر روز تبلیغ‌اش این بود که مردم، رای به فرد نمی‌دهید؛ رای به برنامه می‌دهید و حواستان باشد از کاندیداها برنامه بخواهید.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برنامه‌ای که رئیس جمهور به مجلس می‌دهد توسط نمایندگان بررسی می‌شود اما به رای گذاشته نمی‌شود، گفت: به اعتقاد من آیین‌نامه در این باره درست پیش‌بینی کرده، چراکه خیلی زیبا نیست برنامه‌ای که مردم یکبار مستقیماً به آن رای دادند، دوباره در مجلس به رای گذاشته شود اما در عین حال نمایندگان به عنوان مخالف صحبت می‌کنند و نقد می‌کنند و ما باید نقد نمایندگان را مورد توجه قرار دهیم و اگر برنامه ما نقص و اشکالی دارد آن اشکال را تصحیح کنیم.
دکتر روحانی ادامه داد: بسیاری از نقدها، اشکالات و ایرادهای نمایندگان در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی هم ایرادهای واردی است و باید تصحیح شود، یعنی وقتی برنامه وزرا به مجلس می‌آید خوب است وزرا یکبار دیگر بر مبنای صحبت‌هایی که از سوی دلسوزان مجلس شده، برنامه را مرور، اصلاح و تکمیل کنند.
رئیس جمهور ضمن ابراز امیدواری از اینکه نمایندگان مجلس به همه 17 وزیر رای قاطع دهند تا دولت کارش را زودتر شروع کند، خاطرنشان کرد: نمی‌خواهم بگویم وزیری که معرفی شده بی‌نقص است. هیچ کدام از ما بی‌نقص نیستیم. همه ما بشریم و نقاط قوت و ضعف داریم اما همه تلاشم را بکار گرفتم و با همه آنهایی که لازم می‌دیدم مشورت کردم، حرف بسیاری را به جان خریدم و گوش کردم. با فراکسیون‌های سه‌گانه مجلس نشستیم و نکات مهمی که آنها داشتند برای من ارزشمند بود.
رئیس جمهور اضافه کرد: همه را در کنار هم قرار دادیم. بهترین‌هایی که توانستیم انتخاب کنیم همین‌هایی است که به مجلس عرضه کردیم. خدا را گواه می‌گیرم که اگر برای هر وزارتخانه‌ای فردی قوی‌تر، صالح‌تر، توانمندتر و کارآمدتر پیدا می‌کردم، تردید به خودم راه نمی‌دادم. خدا گواه است در محضر شهدای مجلس که عکس‌هایشان را زیارت می‌کنیم و روحشان حاضر است، هیچ گاه بر مبنایی که این فرد با من رفاقت قدیمی داشته یا حتی در 4 سال دولت چگونه با هم رفتار کردیم یا اینکه از چه جناح و حزبی است، هیچ یک از اینها برای من مطرح نبوده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: دولت دوازدهم فرااصولگرایی، فرا اصلاح‌طلبی و فرا اعتدال‌گرایی است، اما به اصول، اصلاح و اعتدال اهمیت خواهد داد و دولتی است که با همه توان خودش مراقبت خواهد کرد که آن اصول و آن اصلاحات لازم و آن میانه‌روی که مورد انتظار است، بکار بگیرد. در تلاش‌های خودمان بهتر از این افراد پیدا نکردیم، شما هم البته در فرصتی که داشتید بررسی و تحقیق کردید بیانات‌تان را در این تریبون مطرح کردید و البته رای با شما.
رئیس جمهور افزود: آیین نامه به این صورت است که برای تک تک وزرا، رای گرفته می‌شود از ابتدا هم همین‌ سیره بود گرچه از قانون اساسی می‌شود استفاده کرد که رای به کل وزرا یکجا باشد کما اینکه در بسیاری از کشورها به این صورت است.رئیس جمهور، کابینه‌ و هیات وزیران را ارایه می‌کرد یا رای مثبت می‌گرفت یا رای منفی. ولی آیین‌نامه به این صورت است که به تک تک وزرا رای داده می‌شود که البته این شیوه هم خواص و امتیازات خودش را دارد.
دکتر روحانی با بیان اینکه امید ما بر این است که هر چه سریع‌تر کابینه کارش را شروع کند، خاطرنشان کرد: خدا رحمت کند یکی از شهدا بزرگ ما را. در مجلس اول راجع به اعتبار نامه‌اش بحث بود که اسم نمی‌برم.آمدم پشت تریبون گفت که به این رای ندهیم، استدلال چندانی هم نداشت. می‌گفت رای ندهیم تا رقیبش که بعداً در انتخابات میان‌دوره‌ای خواهد آمد، او رای بیاورد و او بهتر از این است. اینطور که نمی‌شود درباره وزرا تصمیم گرفته شود که بگوییم به این رای ندهیم تا بعداً یک وزیر قوی‌تری بیاید تا به او رای داد. البته ممکن است که چنین چیزی اتفاق بیفتد ولی باید همه مصالح و مفاسد را کنار هم بسنجیم. اگر یک وزیری شروع به کار نکند، ناچار رئیس جمهور باید یک سرپرست بگذارد و 2-3 ماه، آن وزارتخانه با سرپرست اداره شود تا دوباره فرد جدید به مجلس معرفی شود، با اینکار خود به خود 3 الی 5 ماه کار به تاخیر می‌افتد لذا باید مجموعه مصالح را کنار هم بچینیم و در نظر بگیریم، شاید اولویت نخست، سرعت کار امروز ما است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در دولت‌های قبلی یادم نمی‌آید، برای اولین بار بود که مقام معظم رهبری، در سخنرانی‌و خطبه‌های نماز عید فطر امسال، تاکید کردند که هر چه سریع‌تر دولت تشکیل شود و قبل از شروع نماز، خدمت آقا بودیم و ایشان گفتند شما دولت را کی معرفی می‌کنید؟ تاکید آقا در خطبه‌شان برای اینکه دولت زودتر معرفی شود برای این بود که ما وظایف بسیار سنگینی پیش رو داریم و کشور را باید متحول کنیم.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال گفت: در مساله اشتغال، گر چه دولت یازدهم توفیق نسبی داشته، اما گام‌های بسیار بلندی باید برداشته شود. چه کنیم که در طول 5 سال قبل از دولت یازدهم، آمار اشتغال خالص، صفر بود و از آن فرصت استفاده نشد و همه این بار به دوش دولت یازدهم افتاد. اینکه در یک سال بیش از 600 هزار نفر اشتغال خالص داشته باشیم، اشتغال غیرخالص ما بالای 800 هزار نفر باشد، این کار کمی نیست ولی با توجه به نیاز کشور و برنامه ششم، هنوز عقب هستیم. رئیس جمهور با طرح این سوال که چه کار کنیم که مشکل اشتغال درست شود؟ اظهارداشت: یکی از بحث‌های که با تک تک وزرا در دولت یازدهم صحبت کردم، موضوع اشتغال بود و گفتم اولویت همه اشتغال است و باید کاری کنید که علاوه بر میزان معمول اشتغال،فرصت اشتغال بیشتری را بوجود آورید.
دکتر روحانی تاکید کرد: برای ایجاد اشتغال راهی جز امنیت، آزادی و آرامش نیست. برنامه دولت دوازدهم هم امنیت، آزادی، آرامش و پشت‌سر آن ایجاد پیشرفت است. براساس چشم‌انداز باید در 1404 کشور پیشرفته باشیم و بیش از نیمی از زمان چشم‌انداز از دست رفته است. تقریباً 12 سال آن گذشته و 8 سال بیشتر باقی نمانده است لذا باید گام‌های بلندتری برداریم.
رئیس جمهور با اشاره به برطرف شدن مشکل تحریم‌ها اظهارداشت: یک وقتی بود می‌خواستیم بدویم روبروی ما در قفل شده‌ای به نام تحریم وجود داشت و امروز این در باز شده و این قفل شکسته شده است، بعضی‌ها می‌خواهند همان جای اول بایستند و بگویند ما که به نتیجه‌ای نرسیدیم. برای دستیابی به اهداف و نتیجه لازم است از جایی که محترمانه ایستادی حرکت و تلاشی انجام شود. امروز راه باز است و همه ما باید به صحنه آمده و تلاش کنیم اینجا دیگر مخالف و این جناح و آن جناح و 20 میلیون و 16 میلیون نداریم همه باید به صحنه بیایند.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت موضوع توسعه اشتغال بویژه برای جوانان در کشور و طرح این سوال که آیا اشتغال، جز از طریق سرمایه و فناوری امکان‌پذیر است؟ گفت: باید در راستای جذب سرمایه داخلی و خارجی و فناوری‌های جدید تل
سایر اخبار این روزنامه
رشد 468 میلیون دلاری صادرات محصول پتروشیمی در 4 ماهه امسال در اجلاس روز جهانی مساجد عنوان شد سردار سلیمانی:اگر دائم از القاب اصلاح‌طلب و اصولگرا استفاده کنیم، چه کسی می‌ماند؟ همه مردم ایران هستند آغاز ساخت خوابگاه دانشجویی دخترانه بنیاد پانزده خرداد در ارومیه نرخ سود سپرده های بانکی ثابت ماند افزایش 18 درصدی تسهیلات پرداختی بانکها رای اعتماد مجلس به 16 وزیرکابینه دوازدهم رئیس جمهور در اولین جلسه هیات دولت دوازدهم: رای مردم به دولت مشروط به اعتدال و عمل به وعده‌هاست لبخند بورس به رای اعتماد کابینه دوازدهم با ورود به کانال 82هزار واحدی مدیرعامل فولادمبارکه: بورس کالا تنها نهاد کشف قیمت براساس عرضه و تقاضا است سخنگوی قوه قضاییه: موارد جدیدی به پرونده احمدی نژاد اضافه شده است دولت بی‌طرف؟ خیزش علیه نژادپرستی و ترامپ در شهرهای مختلف آمریکا و کانادا بیانیه جمعیت دفاع از ملت فلسطین به مناسبت سالروز آتش زدن مسجد الاقصی پیام تبریک دبیر کل اوپک به زنگنه: با سابقه‌ترین و با تجربه‌ترین وزیر در اوپک هستید رئیس جمهور در اولین جلسه هیات دولت دوازدهم: رای مردم به دولت مشروط به اعتدال و عمل به وعده‌هاست رئیس جمهور در اولین جلسه هیات دولت دوازدهم: رای مردم به دولت مشروط به اعتدال و عمل به وعده‌هاست رئیس جمهور در اولین جلسه هیات دولت دوازدهم: رای مردم به دولت مشروط به اعتدال و عمل به وعده‌هاست رئیس جمهور در اولین جلسه هیات دولت دوازدهم: رای مردم به دولت مشروط به اعتدال و عمل به وعده‌هاست رئیس جمهور در اولین جلسه هیات دولت دوازدهم: رای مردم به دولت مشروط به اعتدال و عمل به وعده‌هاست