حق تعقیب قضایی احمدی‌نژاد محفوظ است

دومین نشست شورای معاونان دادستانی تهران در موضوع تحقیقات پرونده‌های قضایی به ریاست عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران برگزار شد.
به گزارش ایسنا به نقل از دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در ابتدای این نشست با مورد تاکید قرار دادن بخش دیگری از محورهای بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولان عالی قضایی در هفته قوه قضاییه اشاره معظم‌له به استفاده از ظرفیت‌های قانونی را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی از مصادیق استفاده از ظرفیت‌های قانونی پیگیری حقوق عامه است و مسائلی از قبیل ریزگردها از مصادیق حقوق عامه به شمار می‌رود و قوه قضاییه باید پرچمدار این موضوعات باشد. وی با اشاره به ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری در مورد وظیفه دادستان برای پیگیری حقوق عامه گفت: ماده 290 قانون آیین دادرسی کیفری که متضمن نظارت دادستانی کل است پیگیری‌های مربوط به حقوق عامه را از طریق مراجع ذی‌ربط به دادستان کل کشور محول کرده است. جعفری دولت‌آبادی حمایت از آزادی‌های مشروع را مطابق با فرمایشات رهبر انقلاب به عنوان یکی از مصادیق استفاده از ظرفیت‌های قانونی مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: امروز فضای سیاسی کشور به سمتی رفته است گویی قوه قضاییه مخالف آزادی‌های مشروع است در حالی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با مسوولان قضایی پیگیری این موضوع را از وظایف دستگاه قضایی برشمردند و تاکید کردند که قوه قضاییه باید از آزادی‌های مشروع مردم حمایت کند. مقابله با مخالفان و معارضان حقوق عمومی در هر جایگاهی موضوع دیگری بود که دکتر جعفری دولت‌آبادی به عنوان محور دیگر بیانات رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار داد. جعفری دولت‌آبادی یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردند را ایفای نقش قوه قضاییه در بخش بین‌الملل دانست و گفت: معظم‌له سال گذشته نیز در دیدار با مسوولین قضایی فرمودند که جمهوری اسلامی ایران به لحاظ ساختار حکومت مردم‌سالاری دینی‌ باید از شخصیت‌ های مسلمان در سراسر جهان حمایت کند و در رابطه با موضوعاتی از قبیل وضعیت  مسلمانان در میانمار، کشمیر و تحریم‌ها از جایگاه حقوقی ورود کرده و ایفای نقش کند. دادستان تهران افزود: دادسرای بین‌الملل دادستانی تهران می‌تواند در چهارچوب وظایفش به این مسائل توجه داشته باشد. وی برخورد و مجازات متخلفان ضمن در نظر گرفتن آبروی خانواده آن‌ها را به عنوان محور بعدی مورد تاکید قرار داد و گفت: معظم‌له تاکید کردند که اگر با افرادی برخورد می‌شود آبروی خانواده آن‌ها و نزدیکانش باید حفظ گردد و جایی که اهمیت و آبروی نظام مهم‌تر است این موضوع مقدم به شمار می‌رود و باید آبروی نظام نسبت به آبروی فرد در اولویت قرار گیرد. دادستان تهران محور دیگر سخنان رهبر معظم انقلاب را حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را دانست.  دادستان تهران در ادامه، مبارزه با فساد در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را یکی از سیاست‌های اصلی دستگاه قضایی دانست که در گذشته هم بوده و طی چند سال اخیر بیشتر عملیاتی شده است.
وی با اشاره به برخی پرونده‌های کلان اقتصادی و فساد اداری که طی سال‌های اخیر در دادسرای تهران مورد رسیدگی قرار گرفته، اظهار کرد: رسیدگی به پرونده‌های فساد، برای مردمی که هر روز اخبار فساد را می‌شنوند، مایه امیدواری است و برای ما نیز تفاوتی ندارد که فساد در کدام حوزه، توسط متهمان از کدام طیف سیاسی و یا توسط مرتبطان دولت فعلی، قبلی یا اسبق واقع شده است. آنچه مهم است این است که ما در مبارزه با فساد برای متهمان پرونده‌های اقتصادی مرتبط با جریان‌های سیاسی مصونیت قائل نمی‌باشیم. جعفری دولت‌آبادی شاقول مبارزه با فساد را با جریان فکری یا سیاسی که تولید فساد می‌کند، جریانی که از فساد حمایت می‌کند، عقبه فساد و پشت پرده‌های فساد بی ارتباط دانست و افزود: عده‌ای در ظاهر مدعی پاک دستی هستند و شعار علیه فساد می‌دهند اما از فساد و افراد فاسد حمایت می‌کنند. دادستان تهران اتفاقات یک هفته اخیر و بازداشت برخی به افراد در رابطه با فساد را موید آن دانست که برای دادستانی فرقی نمی‌کند متهمان جریان فساد از کدام جریان سیاسی وابستگی داشته باشند و این تنها راه موفقیت در مبارزه با عوامل فساد است چرا که اگر در مبارزه تبعیض قائل شویم، اعتماد مردم به قوه قضاییه ضعیف خواهد شد. وی با اشاره به برخی پرونده‌ها با موضوع فساد کلان اقتصادی که طی سال‌های اخیر در دادسرای تهران مفتوح گردیده و غالباً به نتیجه رسیده، از جمله گروه آریا، بابک زنجانی، برادران روزچنگ و ... که غالباً در نواحی تخصصی دادسرا شامل دادسرای جرایم اقتصادی، دادسرای پولی - بانکی و دادسرای کارکنان دولت مورد رسیدگی قرار گرفته، اظهار کرد: رسیدگی به پرونده‌های مهم و مرتبط با موضوع فساد نتیجه‌ زحمات بازپرسان گمنامی است که از سوی متهمان و عقبه‌های آنان مورد هجمه قرار می‌گیرند.
جعفری دولت‌آبادی با اعلام اینکه دادستانی تهران مفتخر است که در این مبارزه، با قاطعیت و فارغ از جریانات سیاسی اقدام کرده و این روند ادامه خواهد یافت. وی در خصوص هجمه‌های وارده به قوه قضاییه در جریان رسیدگی به پرونده‌های با موضوع فساد اظهار کرد: وقتی متهمان به فسادهای کلان تحت تعقیب قرار می‌گیرند، اولین ادعا این است که اقدامات دادستانی و مراجع قضایی سیاسی است. دادستان تهران در بیان مصداقی از هجمه‌های ایراد شده به قوه قضاییه در جریان رسیدگی به پرونده‌های فساد، اظهار کرد: هفته گذشته آقایی که در گذشته مسوولیت داشته، نامه‌ای متضمن مطالب توهین‌آمیز و کذب علیه قوه قضاییه و بازپرس پرونده انتشار داده که صرف نظر از مجرمانه بودن مفاد این نامه و محفوظ بودن حق تعقیب قضایی توسط دادستانی تهران صرفاً در یک بخش از نامه که متضمن ادعاهایی راجع به چگونگی نگهداری متهم در زندان و رعایت حقوق قانونی وی بود، دستور بررسی به وزارت اطلاعات صادر شد. در پی پاسخ وزارت اطلاعات، جعفری دولت‌آبادی توضیح بیشتری در این زمینه ارائه داد، مبنی بر اینکه ادعاهای نویسنده نامه که به نقل از متهم آورده است، به گونه‌ای بود که گویا این متهم را در زندان هارون‌الرشید یا گوانتانامو نگه داشته‌اند! و مدعی شده است که به او اجازه خرید غذا از خارج زندان داده نشده و در انفرادی بوده و رنگ آفتاب را ندیده است. دادستان تهران با اشاره به لایحه متهم مذکور که در تاریخ 17 شهریور سال 1394 ضمن مخالفت با انتقال خود به بند عمومی، تصریح نموده است «بنده در بند فعلی مشکلی ندارم و خواهشمند است من را به بند قبلی برگردانید؛» اظهار کرد: این خواسته متهم بوده و اکنون حامی وی مدعی شده است که او در انفرادی نگهداری می‌شده است.