نعمت‌زاده سیاست‌های جدید برای دستیابی به رونق تولید را تشریح کرد؛

گروه صنعت- پس از آنکه معاون اول رییس‌جمهور به‌عنوان فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی برنامه‌ها و وظایف دستگاه‌های دولتی را تعیین کرد و وزارت صنعت، معدن و تجارت را به‌عنوان مجری و مسوول برنامه‌های اجرایی بسته‌های رونق تولید و اشتغال برگزید، وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور ابلاغیه‌هایی جداگانه برای بخش‌های زیرمجموعه این وزارتخانه دستور عملیاتی شدن برنامه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی را صادر کرد.
هنوز انتقادات از طرح تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی دولت به واحد‌های صنعتی در سال گذشته و انتقاد کارشناسان از نحوه اجرای آن و عدم شفاف‌سازی درست آن ادامه دارد و این در حالی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجیه موفقیت در طرح پیشین از اعطای تسهیلات جدید در سال‌جاری خبر می‌دهد.
ابلاغ اجرای ۵ بسته ماموریتی
پس از آنکه معاون اول رییس‌جمهور به‌عنوان فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی برنامه‌ها و وظایف دستگاه‌های دولتی را تعیین و وزارت صنعت، معدن و تجارت را به عنوان مجری و مسوول برنامه‌های اجرایی بسته‌های رونق تولید و اشتغال انتخاب کرد، وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور ابلاغیه‌هایی جداگانه برای بخش‌های زیرمجموعه این وزارتخانه دستور عملیاتی شدن برنامه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی را صادر کرد.


براساس این تقسیم‌بندی مسوولیت اجرای بندهای مختلف «بسته ارتقای توان تولید ملی» به سازمان صنایع کوچک، معاونت معادن و صنایع معدنی، ایدرو، معاونت امور اقتصادی و بازرگانی، سازمان توسعه تجارت و معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شده است.
در اجرای این بند از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۶ کلیه معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیران سازمان‌های توسعه‌ای و تحقیقاتی همکاری دارند و برخلاف سال ۱۳۹۵ که تنها چند معاون این وزارتخانه مسوولیت اجرای برنامه‌ها را عهده‌دار بودند، در سال‌جاری تمام مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت ملزم به اجرای مسوولیت‌های واگذار شده از سوی فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی هستند.
علاوه بر این مسوولیت اجرای «بسته جذب، توسعه و تعمیق تکنولوژی» به معاونان امور «صنایع و آموزش» و «پژوهش و فناوری» واگذار شده است و معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مسوول اجرای «بسته تامین مالی و سرمایه‌گذاری» علاوه بر سایر وظایف تعیین شده است.
همچنین جهت «اجرای بسته تجارت خارجی» که مشمول توسعه صادرات غیرنفتی و کنترل واردات است، معاونت امور اقتصادی و بازرگانی، سازمان توسعه تجارت ایران، معاونت امور صنایع و شرکت نمایشگاه بین‌المللی تهران دخیل هستند تا برنامه‌های تعیین شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت را پیاده کنند.
در عین حال اجرای بسته «اشتغال و توانمندسازی نیروی کار» به سه معاونت وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش‌های صنایع کوچک، امور معادن و طرح و برنامه محول
شده است.
در ابلاغیه‌های جداگانه صادر شده از سوی محمدرضا نعمت‌زاده به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت به شتاب هرچه بیشتر برنامه‌های پیش‌بینی شده توسط این وزارتخانه جهت اجرای برنامه‌ها و وظایف تعیین شده توسط فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی تاکید شده تا با شتاب هرچه بیشتری در مقایسه با سال گذشته برنامه‌های تدوین شده عملیاتی شود.
ایجاد 70 هزار شغل جدید
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از طرح‌های صنعتی استان زنجان از تکمیل و راه‌اندازی شش هزار طرح صنعتی در سال ۹۶ خبر داد و گفت:۱۰ هزار واحد صنعتی امسال از تسهیلات جدید رونق تولید استفاده می‌کنند.
محمدرضا نعمت‌زاده افزود: در سال گذشته ۵۴۰۰ طرح نیمه‌تمام صنعتی تکمیل شده و ۵۵۰۰ واحد صنعتی نیز که در دولت‌های گذشته تعطیل شده بود، احیا شد و این طرح‌ها با تداوم توجه دولت به اقتصاد مقاومتی در سال‌جاری هم ادامه خواهد یافت.
وی تصریح کرد: با تکمیل این طرح‌ها ۷۰ هزار شغل جدید در کشور ایجاد می‌شود. همچنین با تکمیل طرح‌های توسعه‌ای واحدهای فعال ۴۰ هزار شغل جدید در این بخش به وجود خواهد آمد.
نعمت‌زاده با بیان موفقیت طرح رونق تولید در سال گذشته و پرداخت تسهیلات به ۱۲ هزار واحد صنعتی تاکید کرد: امسال نیز این طرح ادامه خواهد داشت و ۱۰ هزار واحد تولیدی صنعتی طی توافق‌های انجام شده با بانک مرکزی وام دریافت می‌کنند.
به گفته وی، بخش صنعت براساس بازرسی‌های انجام شده از تسهیلات پرداخت شده رونق تولید در سال قبل واحدهای تولیدی که از این تسهیلات استفاده کرده‌اند، افزایش تولید و تثبیت اشتغال داشته اما شرط استفاده کارخانه‌ها از تسهیلات رونق تولید امسال افزایش ۱۰ درصدی تولید و نیز افزایش ۱۰ درصدی اشتغال است.
نعمت‌زاده با ابراز خرسندی از نتیجه دادن تلاش‌های دولت در استان‌ها که منجر به راه‌اندازی واحدهای تولیدی جدید می‌شود، ادامه داد: رشد صنعت در ابتدای دولت یازدهم 5/10-، رشد معدن 2- و رشد کسب‌وکار حدود صفر بود اما دولت دکتر روحانی تلاش کرد به اکثر خواسته‌های مردم جامه عمل بپوشاند. هرچند به دلیل مشکلات موجود هنوز این تلاش‌ها کاملا نتیجه نداده و ادامه دارد اما دولت توانست براساس آخرین آمار منتشر شده رشد اقتصادی را به 3/8 و رشد صنعتی را به 5/6 برساند.وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه از مجموع ۵۵ مورد کالای موثر در توسعه صنعتی تولید بیش از ۵۰ مورد دارای رشد مثبت بوده، تصریح کرد: در برخی از بخش‌ها به ویژه بخش ساختمان با مشکلات زیادی مواجه بودیم و علاوه بر کاهش تقاضای داخلی شاهد کم شدن صادرات نیز بودیم. اما با رایزنی‌های انجام شده با تولیدکنندگان محصولات ساختمانی از جمله سیمان تلاش کرده‌ایم مشتری‌های جدید صادراتی برای سیمان کشور بیابیم تا رونق دوباره صنعت ساختمان را در کشور شاهد باشیم.
راه‌اندازی ۲۰ کارخانه سیمان جدید
نعمت‌زاده همچنین از راه‌اندازی ۲۰ کارخانه سیمان جدید در آینده نزدیک خبر داد و افزود: برخی گمان می‌کنند با توجه به رکود بازار سیمان نباید کارخانه جدید احداث کرد اما به همت مسوولان کشور صنعت ساختمان و سیمان رونق می‌گیرد و توسعه صادرات این کالا نیز تاسیس کارخانه‌های جدید را می‌طلبد.
به گزارش مهر، عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه مشکل برخی واحدهای تعطیل در اثر واگذاری‌های غلط دولت قبل ایجاد شده بود، یادآور شد: هزاران واحد تولیدی که در اثر این واگذاری‌ها تعطیل شده بودند از جمله کشتی‌سازی، لوله‌سازی و... در دولت یازدهم احیا شد.
نعمت‌زاده ادامه داد: صنعت فقط با پول آباد نمی‌شود و توسعه صنعتی به مدیریت، تکنولوژی، دلسوزی و برنامه‌ریزی نیاز دارد که خوشبختانه مدیران صنعتی در کشور خوب فکر و عمل می‌کنند.
به گفته وی، ملت ایران باید با تولید ملی و افزایش صادرات سرافراز شود و در سال جاری باید حداقل ۲۰ درصد رشد صادرات در کشور رقم بخورد که این رشد در برخی بخش‌ها قابلیت افزایش تا ۵۰ درصد را هم دارد.
افتتاح سه واحد تولید آهن اسفنجی
محمدرضا نعمت‌زاده همچنین با بیان اینکه با تولید محصولات این واحد صنعتی، کشور خودکفا می‌شود، افزود: تکمیل زنجیره صنعت فولاد کشور یکی از برنامه‌های موردنظر ما در ابتدای کار بوده است.
وی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری همواره بر توجه به زنجیره ارزش تولید، تاکید داشتند، افزود: کشور طی سه سال اخیر از واردکننده فولاد به تولیدکننده این محصول تبدیل شده است و طی سه ماه آینده، سه یا چهار واحد تولیدی آهن اسفنجی افتتاح می‌شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید به جای صادرات سنگ‌آهن خام، محصولات فرآوری‌شده آن را صادر کنیم و باید ایران به کشور صادرکننده فولاد و صنایع پایین‌دست آن تبدیل شود و خواست دولت بر این است که بخش‌خصوصی امور اجرایی و تولیدی کشور را به دست گیرد.
نعمت‌زاده افزود: صنعت مجموعه‌ای از تصمیم‌گیری‌ها و مدیریت‌هاست و خرید و فروش و کیفیت و بازاریابی محصولات هم باید مورد توجه باشد.
آغاز به کار سامانه طرح رونق تولید
از سوی دیگر معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه این بازدید گفت: این هفته سامانه طرح رونق تولید آغاز به کار می‌کند.
محسن صالحی‌نیا اظهار کرد: رونق تولید و حمایت از واحدهای تولیدی باید مستمر و ادامه‌دار باشد و این‌گونه است که واحدهای تولیدی می‌توانند روی پای خود بایستند.
این مقام مسوول ادامه داد: در راستای حمایت از واحدهای تولیدی، نخستین بند سیاست‌های ابلاغی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به موضوع ادامه طرح رونق تولید اختصاص دارد.
وی افزود: اجرای طرح رونق تولید برای ۱۰ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط ابلاغ شده است که هفت‌هزار مورد از این تسهیلات به واحدهای کوچک اختصاص می‌یابد.
صالحی‌نیا تصریح کرد: سهم واحدهای متوسط از تسهیلات طرح رونق تولید یک‌هزار مورد بوده و دو هزار فقره تسهیلات نیز به واحدهای بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی اعطا می‌شد. همچنین همه زیرساخت‌های طرح رونق تولید فراهم شده و سامانه مخصوص این طرح طراحی شده و طبق جلسات برگزارشده با بانک مرکزی موافقت‌های لازم برای اعطای تسهیلات اخذ شده است.
وی افزود: تا اواخر این هفته سامانه طرح رونق تولید فعال می‌شود تا واحدهای متقاضی از طریق کارگروه‌های استانی تسهیل و رفع موانع تولید بتوانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند.