روند بهبود مبتلایان به کرونا در کشور سرعت بالایی گرفته است

به گزارش فارس، کیانوش جهانپور دیروز گفت: از روز شنبه تا ظهر یکشنبه (17فروردین) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 483 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد.
جهانپور افزود: با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 58 هزار و 226 نفر رسید.
وی با بیان اینکه متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 151 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند، ادامه داد: تا کنون از وجود سه هزار و 603 نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری، محروم شده‌ایم و دیگر در بین ما نیستند.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهارداشت: خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تا کنون 22 هزار و 11 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.


جهانپور افزود: چهار هزار و 57 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی ادامه داد: تا کنون 189 و 790 آزمایش تشخیصی کووید19 در کشور انجام شده است و تا امروز 70 میلیون نفر از هموطنان در سراسر کشور غربالگری شده‌اند که لازم است سایر افراد هم در غربالگری شرکت کنند.
 در مکان‌هایی که فاصله گذاری کمتر رعایت می‌شود،
از ماسک استفاده شود
رئیس‌مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفت: استفاده از ماسک قبلا برای جمعیت عادی توصیه نمی‌شد و حالا این توصیه نشدن برداشته شده و در مکان‌هایی که فاصله گذاری کمتر رعایت می‌شود، توصیه می‌کنیم مردم از ماسک استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، جهانپور افزود: البته تقدم همچنان بر رعایت فاصله گذاری فیزیکی است. اگر به هر دلیلی موضوع در خانه ماندن رعایت نشد، ماسک‌های پارچه‌ای یا ماسک‌هایی که قابل تهیه در منزل است را می‌توان استفاده کرد. وی ادامه داد: روش تهیه ماسک خانگی هم به صورت کلیپ استاندارد در سازمان غذا و دارو تهیه شده که دوباره منتشر می‌شود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استفاده از ماسک‌های N۹۵ برای عموم مردم ضرورت ندارد و این ماسک‌ها برای استفاده کادر درمانی است. جهانپور بیان کرد: قبلا می‌گفتیم استفاده از ماسک برای جمعیت عادی توصیه نمی‌شود. برای افراد عادی که مجبور هستند تردد ضروری داشته باشند توصیه می‌شود از ماسک با اولویت ماسک خانگی استفاده کنند.
پذیرش اتباع افغان مبتلا به کرونا در شرایط تحریم
وی درباره پذیرش اتباع افغانستانی مبتلا به کرونا اظهارداشت: رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران، رویکرد انسانی است. سلامت یکی از حقوق‌های عامه انسان است و باید از این حق بهره‌مند شود. هر فردی که در مرزهای ایران تحت پوشش نظام سلامت است باید این حق را داشته باشد. اتباع خارجی از جمله افغانستانی‌ها که در ایران زندگی می‌کنند هم از این حق برخوردار هستند.
رئیس‌مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: هر اقدام بهداشتی و درمانی که برای مردم ایران انجام می‌شود، برای اتباع هم ارائه خواهد شد. در شرایط تحریم‌های یک جانبه آمریکا، دشواری‌هایی وجود دارد. حتی وقتی بدانیم نیازهای داخلی کشور برطرف شده باشد، به عنوان یک مسئولیت مشترک برای همسایه‌های خود، امکانات را در اختیار خواهیم گذاشت.
جهانپور بیان کرد: با توجه به رویکرد اخلاقی و اسلامی کشور با دستور وزیر بهداشت از محل منابعی که تهیه می‌شود، ارائه خدمات به اتباع خارجی در مراکز دولتی رایگان خواهد بود و هزینه آن هم توسط دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا پرداخت می‌شود.
 بازگشایی مطب‌ها
در صورت تامین اقلام بهداشتی و حفاظتی
وی اظهارداشت: این‌که اغلب پزشکان و دندان پزشکان تمایل دارند مطب‌های خود را باز کنند باید مرحله به مرحله اتفاق بیفتد. همچنین باید مسیری برای در اختیار گذاشتن اقلام بهداشتی برای آنها فراهم شود. نمی‌شود شرایط را برای مطب‌ها عادی کنیم و بعد اقلام بهداشتی و حفاظتی برای آنها فراهم نشده باشد. نباید انتظار داشته باشیم که پزشک بدون اقلام بهداشتی استاندارد در مطب ارائه خدمت کند. این موضوع در معاونت درمان در دستور کار است و به طور مرحله به مرحله انجام خواهد شد. بخشی از سرویس‌های بیمارستانی خالی است و در نتیجه امکان بستری بیماران غیراورژانسی با اولویت‌بندی فراهم است.
 وضعیت هیچ استانی سفید نیست
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هیچ استانی در وضعیت سفید از نظر ابتلا به کرونا نیست. ممکن است بین وضعیت زرد و قرمز تفاوت‌هایی در استان‌ها وجود داشته باشد. نه تنها در ایران، بلکه در هیچ جای جهان هم نمی‌شود چنین چیزی را در حال حاضر اعلام کرد.
 آمار غربالگری به ۷۰ میلیون نفر رسید
جهانپور افزود: آمار غربالگری کرونا در کشور به حدود ۷۰ میلیون نفر رسیده است. از این به بعد تعداد افراد کاهش پیدا می‌کند، چون بخش زیادی از جمعیت غربالگری شده‌اند. تعدادی از این موارد به بیمارستان‌ها ارجاع شده که در نهایت حدود ۳۱ درصد به عنوان موارد مشکوک در بیمارستان‌ها بستری شده و بقیه برای مراقبت در منزل ارجاع شده‌اند.
 خدمات پیشگیرانه بهورزان و مراقبان سلامت
وی ادامه داد: قسمت عمده خدمات پیشگیرانه توسط بهورزان در خانه‌های بهداشت روستایی و مراقبان سلامت در مراکز شهری و روستایی ارائه می‌شود. بهورز و مراقبان سلامت در خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت خدمات قابل توجهی ارائه کرده‌اند. چشمگیرترین اقدام ایران در زمینه کرونا این موضوع است. این خدمات، نقطه تمایز ایران نسبت به سایر کشورهاست. تهران یکی از نقاطی است که در این زمینه ضعف دارد.
 تعدیل نیرو در برخی بیمارستان‌های خصوصی
سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: بسیاری از مراکز و بیمارستان‌های خصوصی در معرض ورشکستگی قرار گرفته‌اند. البته بسیاری از این بیمارستان‌ها تلاش کرده‌اند که نیروی انسانی خود را تعدیل نکنند. به هر حال هیچ کارفرمایی مایل نیست سرمایه خود را تعطیل کند و تحت فشارهای اقتصادی ممکن است این اتفاق افتاده باشد.کادر درمانی و پرستاری که تعدیل شده باشند حتی اگر در قالب‌های قراردادهای کوتاه مدت با وزارت بهداشت همکاری کرده باشند، تلاش می‌شود در جذب چهار هزار و ۵۰۰ پرستار از آنها هم استفاده شود.
 اپیدمی کرونا در برخی از شهرها
جهانپور گفت: در ژاپن اپیدمی اتفاق نیفتاد و واژه اپیدمی وقتی گفته می‌شود که یک درصد جمعیت به ویروس مبتلا شده باشند. در ایران هم نمی‌توان گفت در همه جای کشور اپیدمی داریم. مرحله تک گیری و انفرادی در برخی مناطق کشور وجود دارد. در قسمت عمده مناطق کشور در مرحله طغیان و در برخی شهرها در مرحله اپیدمی یا همه گیری هستیم. حتی در کره جنوبی هم اپیدمی اتفاق نیفتاده است. وی ادامه داد: در چین وضعیت متفاوت بود و ووهان تجربه اپیدمی داشت. به نظر می‌رسد آمارهای چین یک شوخی تلخ بود. زیرا بسیاری در همه جهان فکر کردند این بیماری مثل آنفلوآنزا است و مرگ و میر کمتری دارد. همه این موارد مبتنی بر گزارش‌هایی بود که از چین گزارش می‌شد و به نظر می‌رسد چین شوخی تلخی در این زمینه با همه دنیا انجام داد. اگر در چین گفته می‌شود دو ماهه یک اپیدمی مهار شده، باید بیشتر درباره آن فکر کرد.
 کرونا در کشور مدیریت شده،
اما هنوز به مرحله مهار یا کنترل نرسیدیم
سخنگوی وزارت بهداشت اظهارداشت: روند یکنواخت در نمودار ابتلا به کرونا در ایران وجود دارد و این نشان می‌دهد بیماری در کشور مدیریت شده، اما هنوز به مرحله مهار یا کنترل نرسیدیم و این وضعیت مدیریت شده هم شکننده است. اگر کوچکترین اتفاقی در فاصله‌گذاری اجتماعی اتفاق بیفتد و موضوع ساده گرفته شود و همه فکر کنند این اپیدمی دو ماهه است، خیز مجدد بیماری در کشور اتفاق خواهد افتاد. در نتیجه باید هشدارها جدی گرفته شود. در نتیجه مردم نباید فکر کنند با پایان تعطیلات نوروزی، همه چیز تمام شده است.
 وضعیت تهران قرمز است
جهانپور گفت: وضعیت تهران در مورد کرونا قرمز است. هرچند در دو هفته اخیر با کاهش مراجعه به بیمارستان‌ها و کاهش موارد بستری و مرگ و میر مواجه بودیم، اما این مربوط به تهرانی بود که مردم در خانه‌ها مانده بودند و با بازگشایی برخی مشاغل مواجه نبودیم.
انجام تست کرونا
برای همه افراد جامعه اجرایی نیست
وی درباره انجام تست کرونا برای همه افراد جامعه مثل کره جنوبی و آلمان اظهار داشت: ظرفیت بالفعل آزمایشگاهی امروز ما ۱۰ هزار تست کرونا است و قابلیت افزایش تا ۲۰ هزار تست دارد. این ظرفیت ۹۵ آزمایشگاه در کشور است. وقتی از گستره جمعیتی ۸۵ میلیونی یا ۱۲ میلیونی استان تهران حرف می‌زنیم با بسیاری از جاها قابل مقایسه نیست و حداقل هزار روز نیاز است که از همه مردم یک بار تست گرفته شود. چنین چیزی علمی نبوده و مطابق توان ما هم نیست. باید یک روش مشخصی وجود داشته باشد که تعداد افراد کاهش پیدا کرده و بعد از آن تعداد اندک تست گرفته شود. حتی اگر به ۲۰ هزار تست هم برسیم به ۶۰۰ روز برای تست افراد نیاز داریم.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: مقابله با کرونا را بر پایه تست قرار ندادیم. هرچند اثبات شروع یا پایان بیماری مبتنی بر تست اختصاصی کروناست و هر روز انجام می‌شود، اما پایه و اساس برنامه ما بر این اساس نیست. این درست نیست که به سمت انجام تست برای همه افراد یک شهر برویم. در یک کار جدی به دنبال اقدام شدنی هستیم. اگر غربالگری انجام می‌شود، باید کیفیت غربالگری در بسیج ملی مقابله با کرونا افزایش پیدا کند.
 تسریع طرح غربالگری کرونای اتباع خارجی
در استان تهران
معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران با‌اشاره به طرح غربالگری اتباع خارجی گفت: به منظور غربالگری اتباع خارجی تفاهم نامه‌ای بین سردار سلامی فرمانده سپاه و وزیر بهداشت و درمان انجام شده که این امر در سطح استان تهران قدری عقب بود.
به گزارش روابط عمومی استانداری تهران، حمیدرضا گودرزی افزود: مقرر شد که فرمانداران این موضوع را در دستورکار قرار دهند، در این راستا برخی اطلاعات اتباع خارجی در دسترس اداره اتباع استانداری است که قرار شد از سوی فرمانده انتظامی تهران بزرگ و همچنین سپاه سیدالشهدا پیگیری شود تا کار سرعت بیشتری پیدا کند.
به گفته وی، در شهرستان‌های استان تهران اتباع خارجی حضور دارند که این طرح به منظور جلوگیری از شیوع کرونا در میان آنها اجرایی می‌شود تا اثرگذاری موثری در کاهش شیوع کرونا داشته باشد.
 بیمارستان‌ها باید وضعیت بیماران بستری مبتلا
به کرونا را به خانواده‌ها اعلام کنند
به گزارش فارس، معاون درمان وزیر بهداشت در نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، بر لزوم اطلاع‌رسانی وضعیت بیماران بستری مبتلا به کرونا به خانواده‌هایشان تاکید کرد.
اعلام نتیجه نهایی تست داروی «فاوپیراویر»
تا ۵ روز دیگر
به گزارش وبدا، مدیرکل امور سازمان غذا و دارو از اعلام نتیجه نهایی تست داروی favipiravir در درمان بیماران کرونا تا پنج روز کاری دیگر خبر داد و گفت: اواخر اسفند سال قبل این دارو را در اختیار تیم تحقیقاتی کشور قرار دادیم و هم‌اکنون هم منتظر نتیجه نهایی شدن و تاییدیه آن هستیم.