ادامه واکنش‌ها به رد صلاحیت‌ها

واکنش به رد صلاحیت‌ها همچنان ادامه دارد و این بار رئیس مجلس در این خصوص انتقاد کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی در انتقاد از علت‌های بیان شده در مورد رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی از جانب شورای نگهبان گفت: مطلبی از جانب سخنگوی شورای نگهبان از سوی رسانه‌ها منتشر شد که علت رد صلاحیت را سوء‌استفاده اقتصادی بیان می‌کرد. این مطلب درست نیست.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در جلسه علنی در نطق پیش از دستور مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور مردم تهران در نماز جمعه اخیر گفت: شرایط کشور می‌طلبید که مقام معظم رهبری تحلیل جامعی از وقایع اخیر برای ملت ارائه کند. روز جمعه همگی از مطالب عمیق و ارزشمند ایشان بهره‌مند شدند. دست خدا را در این اعتماد ملی می‌توان مشاهده کرد که با همه تلخی‌های اخیر آگاهی بالای ملت چگونه این ستم آمریکایی را به اراده قدرت ملی و انقلابی بدل کرد. باید قدر این همت ملت و رهبری خردمند را دانست.
لاریجانی ضمن تشکر از هیات‌های مرکزی و نظارت در انتخابات در مورد نظرات این هیئات در مورد رد صلاحیت بعضی نمایندگان فعلی و ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از جانب سخنگوی شورای نگهبان مطلبی در رسانه‌ها منتشر شد که عمده ردصلاحیت‌ها را مربوط به سوء‌استفاده‌های اقتصادی می‌دانست. این مطلب درست نیست چرا که نامه‌های ارسال شده هیات نظارت به نمایندگان به بندهایی اشاره دارد که اقتصادی نیستند. البته برای بعضی نمایندگان اینگونه بوده است، چرا باید مطلب درست منعکس نشود که بیگانگان از آن سوء‌استفاده کرده و نظام را متهم به فساد کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به فقهای شورای نگهبان و حقوق‌دانان گفت: از شما درخواست می‌کنم که در این بخش داوری لازم را داشته باشید تا حقوق افراد نادیده گرفته نشود. براساس قانون، نظرات مرجع چهارگانه می‌تواند ملاک باشد و گزارش‌های غیر از این مسیر می‌تواند از جانب افراد و با اغراض خاصی ارائه شود و تشخیص صحت آن نیازمند زمان است که در این مقطع کوتاه عملی نیست، ولی می‌تواند فضای قضاوت را مشوش کند.


وی ادامه داد: تردیدی نیست که اگر محکمه‌ای در مورد فساد در پرونده کسی چه مالی و چه غیر از آن نظر داده باشد، همگان تابع آن خواهند بود، اما اگر صرف گزارش از مرجعی باشد باید اتقان آن را بررسی کرد تا گزارش اولیه و خامی نباشد و با آبروی افراد بازی نشود. از طرف دیگر اگر سیستم‌های اطلاعاتی در مورد نمایندگان مجلس مطلبی داشتند بهتر آن بود که در طول این چهار سال اطلاعات را در میان می‌گذاشتند تا اصلاح شود نه این‌که نزدیک انتخابات آن را یک جا مطرح کنند. البته وزارت اطلاعات در چند مورد که شاید در حد انگشتان دست هم نباشد، مطالبی را درباره‌ی برخی به اینجانب دادند و بنده هم به افراد متذکر شدم و آنان نیز از طریق وزارت اطلاعات پیگیری کردند تا صحت مطالب روشن شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد گزارش‌هایی که وزارت اطلاعات راجع به برخی نمایندگان به او داده است، تاکید کرد: این گزارش‌ها به هیچ وجه در حد و اندازه رد صلاحیت نبوده و اگر بوده حداقل به بنده منتقل نشده است. پس بزرگنمایی اشکالات اقتصادی هم خسارت حیثیتی به افراد می‌زند و هم به کشور لطمه وارد می‌کند. در اظهارات هیات مرکزی آمده است که مبنا بر عقاید سیاسی نبوده است که مبنای درستی برای انتخابات صحیح است اما در استناد به بندهایی از ماده ۲۹ که به نوعی التزام عملی به نظام است باید دقت داشت. بنده که با برخی آقایان چهار سال، با برخی هشت سال و با بعضی ۱۲ سال همکاری روزانه داشتم عدم التزام عملی به نظام را در اکثر قریب به اتفاق نمایندگان
 تایید نمی‌کنم.
لاریجانی اضافه کرد: بارها دیده‌ام که همکارانم با دقت تام از حریم نظام دفاع کرده‌اند مثل مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در مقابل ستم آمریکایی‌ها که در طرحی سه فوریتی بررسی شد و به اتفاق آرا تصویب شد. در موارد دیگر هم بنده شاهد روحیه دفاع از هویت ملی و انقلابی و حقوق ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده‌ام البته ممکن است در اظهارات بعضی خطاهایی صورت گرفته باشد. این خطاها را باید در کنار اقدامات درست و همراه با مسئولیت ملی قرار داد و ارزیابی کرد و برای چنین ارزیابی نیازمند اطلاعات دقیق‌تر از عملکرد نمایندگان است. در این گونه موارد شوراهای نظارت هرگونه همکاری از مدیریت مجلس بخواهند ارائه خواهد شد تا پرونده همکاران به نحو دقیق‌تری
 بررسی شود.
وی در ادامه‌ سخنان خود «عدم احراز صلاحیت» بعضی از نمایندگان را به صلاح ندانست و گفت: در شرایط فعلی کشور به صلاح نیست دیدید که رئیس جمهور نااهل آمریکا چه سوء‌استفاده‌ای از این قضیه کرد. اگرچه تعداد زیاد نامزدها و زمان کوتاه بررسی مشکلاتی را برای هیات مرکزی و هیات نظارت ایجاد کرده است که امیدواریم در بررسی شورای نگهبان حتی‌المقدور مرتفع شود. هرچه در این زمینه تلاش شود و عدم احرازها کاهش یابد به حضور بیشتر ملت در انتخابات کمک می‌کند که در شرایط فعلی انقلاب ضرورت دارد.
واکنش ‌هاشمی
 به رد صلاحیت‌ها در انتخابات مجلس
رئیس شورای شهر تهران هم با اشاره به رد صلاحیت‌ها در انتخابات مجلس گفت: اگر بخشی از جامعه احساس کند که بیطرفی در تایید صلاحیت‌ها و یا استفاده از تریبون‌های ملی رعایت نشده است، طبعا انگیزه آنان برای مشارکت کاهش می‌یابد. به گزارش ایسنا، محسن‌هاشمی در جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه در هفته‌های آینده، شاهد اوج گرفتن بحث انتخابات در کشور خواهیم بود و همانگونه که رهبر انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه اشاره کردند، کشور با تهدیدات و چالش‌های بزرگی که از سوی دولت آمریکا ایجاد شده، مواجه است و تنها مسیر پیش رو، تقویت قدرت ملی و توان کشور است، در این حوزه قطعا یکی از مهمترین معیارها، افزایش مشارکت عمومی در انتخابات و نشاط فضای سیاسی کشور در ماه آینده است گفت:  سخنان صریح رهبرانقلاب نشان داد که برای نظام، همچنان مشارکت عمومی و پرشور شدن انتخابات، اولویت نخست است و همه دستگاه‌های مسئول موظف هستند بستر ایجاد مشارکت حداکثری مردم را در انتخابات فراهم کنند.
وی افزود: در این میان، وظیفه شورای نگهبان به عنوان نهاد ناظر و فیلتر حضور کاندیداها در رقابت‌های انتخاباتی و سازمان صداوسیما به عنوان رسانه ملی، حساسیت ویژه‌ای دارد و اگر بخشی از جامعه احساس کند که بیطرفی در تایید صلاحیت‌ها و یا استفاده از تریبون‌های ملی، رعایت نشده است، طبعا انگیزه آنان برای مشارکت کاهش می یابد، همانگونه که با مهیا شدن زمینه انتخابات الکترونیک و تست آن در انتخابات شورایاریها، اعتماد نسبت به سلامت و دقت در شمارش آراء افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه باید عدالت و بیطرفی در فرایند بررسی صلاحیت‌ها و تخلفات انتخاباتی در هیات‌های نظارت و همچنین حضور جریانات و اشخاص در رسانه ملی، به مردم نشان داده شود تا زمینه مشارکت حداکثری در انتخابات فراهم شود گفت: با توجه به تهدیدات بی سابقه و اقدامات تروریستی دولتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه نظام، دلسرد کردن مردم، کم رونق کردن انتخابات و کاهش بستر مشارکت مردمی، دقیقا اقدامی است که ستون پنجم دشمن می خواهد در این شرایط حساس به جمهوری اسلامی وارد کند و همه باید مراقب باشیم که در پازل دشمن حرکت نکنیم.