7 تصمیم برای کاهش آلودگی هوا




گروه اجتماعی/ در جلسه دیروز هیأت وزیران که به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد، اعضای دولت به بررسی وضعیت آلودگی هوای کلانشهرها پرداختند و مقرر شد اجرای قانون هوای پاک با جدیت بیشتری پیگیری شود.


 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت بر این اساس، دولت مقرر کرد از ورود خودروهای آلاینده بویژه خودروهای اسقاطی به محدوده کلانشهرها جلوگیری شود.
همچنین مقرر شد نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با سرعت بیشتری صورت گیرد و نسبت به گازسوز کردن هرچه سریع‌تر خودروهای حمل و نقل عمومی با همکاری وزارتخانه‌های نفت و صنعت، معدن و تجارت اقدام لازم انجام گیرد.
بررسی مجدد و تصمیم‌گیری درخصوص طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی، عدم استفاده صنایع بزرگ حاشیه کلانشهرها از مازوت در زمان وارونگی هوا، عدم فعالیت صنایع آلاینده در فصل وارونگی هوا، انجام هماهنگی‌های لازم توسط وزارت کشور با شهرداری‌های کلانشهرها و پلیس راهور در اسرع وقت برای جلوگیری از ورود خودروهای آلاینده به داخل شهر و استانداردسازی موتورهای خودروها مطابق قانون، از دیگر تصمیمات دولت در این جلسه برای کاهش آلودگی هوای کلانشهرها بود.
سخنگوی دولت بررسی آلودگی هوای تهران و شهرهای دیگر و راهکارهای مقابله با این پدیده را دستور کار هیأت دولت عنوان کرد و گفت: دولت تصمیم گرفته است که صنایع آلاینده اطراف تهران تا زمان بازگشت فشار گاز به شرایط نرمال فعالیت خود را به‌طور کامل متوقف کنند و از سوخت‌های جایگزین استفاده نکنند.
علی ربیعی گفت: پیش از این با دستور رئیس جمهوری، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط با موضوع آلودگی‌ هوا موظف شده بودند پیگیری‌ها و اقدامات لازم را در این زمینه به عمل بیاورند و جلسه دیروز به گزارش عملکرد دستگاه‌ها اختصاص یافت.
سخنگوی دولت افزود: در این جلسه هیأت دولت از تلاش‌های وزارت نفت برای تولید و توزیع گازوئیل و بنزین استاندارد و محیط زیستی تشکر کرد. همچنین در این جلسه گزارش سازمان حفاظت محیط زیست درباره گسترش پدیده آلودگی هوا در نقاط مختلف جهان مطرح شد.
ربیعی به تعدادی از اقدامات کلیدی پیش از این برای کنترل آلودگی هوا از سوی دستگاه‌های مسئول در دولت و بخش‌های دیگر اشاره کرد و افزود: منع تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری از ابتدای سال ۱۳۹۶، ارتقای آلایندگی موتورسیکلت‌ها به یورو۴ از ابتدای ۹۷، الزامی شدن تولید سواری‌های یورو۴ و بهتر از ابتدای سال ۱۳۹۴، سخت‌گیری در معاینه فنی، اجرایی شدن طرح کاهش (LEZ) در کلان‌شهرها، توزیع کامل بنزین یورو۴ و گازوئیل و در نهایت نوسازی ۷۰هزاردستگاه تاکسی تا پایان سال ۹۶ را می‌توان از جمله این فعالیت‌ها برشمرد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه خودروهای سبک و سنگین و همچنین صنایع آلاینده اطراف تهران نقش کلیدی در وضعیت فعلی هوا دارند، گفت: دولت تصمیم گرفته است که صنایع آلاینده اطراف تهران تا زمان بازگشت فشار گاز به شرایط نرمال فعالیت خود را به‌طور کامل متوقف کنند و از سوخت‌های جایگزین استفاده نکنند.
هیأت دولت ضمن تأکید بر تداوم فعالیت‌های صورت گرفته برای کاهش آلودگی هوا در مقطع فعلی به کمیسیون امور زیربنایی دولت و کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا (مستقر در سازمان حفاظت محیط‌زیست) مأموریت داد که مجموعه فعالیت‌ها و ظرفیت‌های قابل اجرا برای کاهش بیشترآلودگی هوا را بررسی و مجدداً گزارش پیشرفت کار را به هیأت دولت ارائه کنند.‌